Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
23 Απριλίου 2024, 13:28:36

Αποστολέας Θέμα: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  (Αναγνώστηκε 6174 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

18 Οκτωβρίου 2010, 11:50:31
Αναγνώστηκε 6174 φορές
Αποσυνδεδεμένος

αννουλα



ΤΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΣΤΟ YOU TUBE ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ......ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Κ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ......
-Η Χούντα το 74 παραδίδει στον "Εθνάρχη" υγιές χρέος 330 εκατ. (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο).

 -Ο "Εθνάρχης" μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8ΔΙΣ

 -Ο Ανδρέας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και εισφορών μέσα σε μια νύχτα & των απεργιών) όλες τις τεράστιες βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κτλ κτλ κτλ), και εφαρμόζει το οικονομικό τερτίπι που λέγεται "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους, δηλαδή παίρνει δάνεια (από τις Εβραϊκές Τράπεζες του Ροκφέλερ που πρωτύτερα είχαν σχεδιάσει οργανώσει και χρηματοδοτήσει την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ) και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, δηλαδή γεμίζει την αγορά με χρήμα (όχι όμως υγιή αλλά δανεικά με ασύλληπτους τόκους).

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά η Ελλάδα να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει, βυθίζοντας την πολύ περισσότερο στο DEBT BASE BANKING SYSTEM.

Σκοπός του "Τσοβόλα δώστα όλα" δεν είναι η φιλανθρωπία όπως πιστεύει ο πολύ μαλάκας λαός, αλλά στο ότι:

1ον πρέπει να αρχίσει ο λαός τα μεγάλα έξοδα και να συνηθίσει στα μεγάλα έξοδα

2ον πρέπει να "δέσει" την Ελλάδα με τα δάνεια στις ομόφυλες του Εβραϊκές Τράπεζες

3ον και όλα αυτά γιατί; για να ενεργοποιηθεί εν καιρώ το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων και πολύ αργότερα το "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο πρώτα φυσικών προσώπων και αργότερα σε επίπεδο Κράτους.

 - Ο Μητσοτάκης βασιζόμενος στην κατάντια των ΔΕΚΟ που είχε φέρει ο Παπανδρέας θέλησε να αρπάξει την ευκαιρία και να τις "χαρίσει" σε ιδιώτες με το αζημίωτο φυσικά.

 - ο Σημίτης (Ααρόν Αβουρί) φέρνει την ομόφυλη του Εβραική Goldman Sachs για να φτιάξει ένα SWAP (Δημιουργική Λογιστική) για να καλύψει το χρέος στα χαρτιά και να μπούμε στο Ευρώ. Η Goldman Sachs για αυτό το SWAP πήρε πάνω από 1 ΔΙΣ ευρώ από την Ελλάδα.

 Ο Σημίτης λοιπόν κάνει την συμφωνία με την Goldman Sachs μέσω του Πέτρου Χριστοδούλου. (Ο Πέτρος Χριστοδούλου εκτός από την Goldman Sachs ήταν

σύμβουλος και στην JP Morgan, γίνεται διευθυντής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.)

 Αυτό το SWAP ήταν και η βάση της δικαιολογίας της σημερινής κατάρρευσης διότι η Goldman Sachs γνώριζε τα βαθύτερα κατατόπια της Ελληνικής οικονομίας.

 Το ερώτημα είναι όμως, γιατί οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ενώ ξέρανε το κόλπο κάνανε τα στραβά μάτια;

Όπως μας ενημερώνει ένας Γερμανός οικονομολόγος, κάνανε τα στραβά μάτια διότι η Ελλάδα δεν είναι βιομηχανική χώρα άρα δεν είναι ανταγωνιστής της Γερμανίας ή της Γαλλίας, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ είναι μια καλή αγορά και ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν επάνω μας, διότι θα μας δανείζανε με τόκο και τα δανεικά πριν φτάσουνε εδώ θα τα ξαναπαίρνανε πίσω λόγω VW, BMW, Mercedes, Opel, Audi, Bosch, Siemens, Miele, AEG, Lidl, Renault, Peugeot, Citroen, Carrefur, αγορά οπλικών συστημάτων κτλ κτλ κλτ...

 Κοντεύοντας στο 2000 και όταν πια το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους είχε φτάσει στο ζενιθ ( Η Ελλάς χρωστάει πάρα πάρα πολλά στις Εβραϊκές Τράπεζες) έπρεπε να εφευρεθεί ένας τρόπος να πάψει πια το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους εφόσον πια τα πράγματα όδευαν καλά "δεμένα" και να περάσουμε στο άλλο επίπεδο δηλαδή το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων.

Έτσι εφευρέθηκε το κόλπο το οποίο δεν ήταν άλλο από την μεγάλη απάτη του Χρηματιστηρίου που όλοι ήδη έχουμε ξεχάσει.

Σκηνοθέτησαν λοιπόν εικονικά κέρδη και μέσω πάντα των υποχείριων ΜΜΕ κατόρθωσαν να κάνουν ακόμα και τους βοσκούς επάνω στα ψηλότερα βουνά να κατεβαίνουν στην τηλεόραση του καφενείου για να δουν τις μετοχές τους...

Όταν το 99% του Ελληνικού προβατικού λαού είχε παίξει στο χρηματιστήριο και ή όλη κατάσταση είχε φτάσει στο ζενιθ, ήρθε η ώρα του Σόρρος. Σκάει μύτη ο Σόρρος και ξεκινάει το κατρακύλισμα. Με αποτέλεσμα να πάρουν όλα τα λεφτά του προβατικού λαού που νωρίτερα τους τα είχαν δώσει με "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους μέσω του Ανδρέα. Ο σκοπός όμως δεν είχε ολοκληρωθεί, ίσα ίσα μόλις ξεκινούσε.

 Ανακεφαλαίωση: Ο Ανδρέας Μινέικο Παπανδρέου είχε ενεργοποιήσει το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους (δηλαδή έπαιρνε δάνεια και τα μοίραζε στην αγορά (με το αζημίωτο βέβαια) καταχρεώνοντας-δεσμεύοντας το Ελληνικό κράτος στις Εβραϊκές Τράπεζες).

το 2000, Σημίτης και Σόρρος, τραβάνε όλο το χρήμα που είχε διοχετεύσει ο Παπανδρέας μέσω του χρηματιστηρίου,  με αποτέλεσμα να μένει η Ελλάδα-αγορά χωρίς ρευστό αλλά με τεράστιους τόκους δάνειων του Ανδρέα να μας βαραίνουν.

 Ήταν καιρός για το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Δεδομένου λοιπόν ότι ρευστό στην αγορά από τα κρατικά δάνεια πια δεν υπάρχει, (αφού τα πήραν πίσω αφήνοντας βέβαια τα χρέη από τους τόκους) οι ανάγκες των μιικρομάγαζων για ρευστό και των ανθρώπων να αγοράσουν μια κατοικία ήταν πάντα δεδομένη, εμφανίζονται ως απομηχανής θεός (Ιεχωβας) οι Τράπεζες, οι οποίες ανοίγουν τις κάνουλες ενεργοποιώντας έτσι το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων.

Δηλαδή οι Τράπεζες αρχίζουν και ρίχνουν ρευστό στην αγορά, αυτήν την φορά μέσω των φυσικών προσώπων.

 Ήταν λύση αυτή για να ορθοποδήσουμε; φυσικά και όχι.

 Σκοπός ήταν να φτάσει η κατάσταση σε κάποιο σημείο, να κλείσει ένας Χ χρονικός κύκλος για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο το οποίο λέγεται "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων

 Έχουμε 3 δεδομένα:

1. μας βαραίνουν κρατικά χρέη από τα δάνεια του Ανδρέα, ΑΡΑ μπαίνουν τρελοί φόροι σε όλες τις συναλλαγές, υποτίθεται για να ξεχρεώσουμε, αυτό σημαίνει ακρίβεια

2. υγιές ρευστό στην αγορά δεν υπάρχει παρά μόνο τα χρήματα των Τραπεζών τα οποία είναι με τοκογλυφικούς όρους, στην ήδη κατεστραμμένη αγορά

3. οι τιμές των κατοικιών από το 1993 έχουν 10πλασιαστεί λόγω φορολογίας και μόνο, οπότε τα βάρη στους πολίτες-πρόβατα αβάσταχτα.

  ήταν καιρός για το τελικό  "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους

 πρώτο βήμα: Πριν ένα χρόνο 2009, οι τράπεζες ξαφνικά κλείσανε τις κάνουλες των δανείων... ντόμινο η οικονομική δυσχέρεια.

 ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ:

 Ο Καραμανλής το μόνο σωστό πράγμα που έκανε στην ζωή του ήταν να κλείσει την συμφωνία με την Ρωσία για τον Αγωγό Μπουργκας - Αλεξανδρούπολης.

Αυτό στους Εβραίους της Αμερικής έκανε ασύλληπτο κακό (άρα καλό για εμάς) διότι:

 1. θα κερδίζαμε χρήματα υγιή ξανά, μετά από 30 χρόνια.

 2. Ποιος θα τολμούσε να πειράξει τα συμφέροντα του Πούτιν;

 3. αν το παραμύθι "μπαμπούλας Τουρκία" κατέρρεε, τα κέρδη και η επιρροή των Εβραίων εξ Αμερικής θα εξανεμιζόταν, διότι αφενός δεν θα μας δάνειζαν πλέον αυτοί, θα σταματούσαμε να αγοράζουμε οπλικά συστήματα από αυτούς ( στην Ε.Ε. αγοράζουμε οπλικά συστήματα από Αμερική τόσα όσα οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. μαζί), και ότι σε καιρό πολέμου οι Αμερικάνοι δεν θα μπορούσαν να μας επηρεάσουν εφόσον τα οπλικά συστήματα δεν ήταν δικά τους.

 αυτοί και πολλοί άλλοι λόγοι ήταν που έπρεπε να πέσει ο αποτυχημένος Καραμανλής, και στην θέση του να έρθει ο Εβραίος Τζέφρυ Γεώργιος Μινέικο Τζαντ Παπανδρέας.

 Στον προεκλογικό αγώνα ο Καραμανλής ουσιαστικά με τις δηλώσεις του δείχνει στον λαό να ψηφίσει Τζέφρυ, (σκεφτείτε τι απειλές δέχθηκε για να το κάνει αυτό), ο Τζέφρυ υπόσχεται χρήμα στον λαό (Τσοβόλα ξαναδώστα όλα) και ο μαλάκας λαός παραβλέπει τις προεκλογικές θέσεις του Πασοκ στα εθνικά θέματα (πράγμα που φανερώνει τα πάντα) γιατί το σκατένιο του μυαλό μένει στις απατηλές υποσχέσεις για χρήματα.

 Ο μαλάκας λαός ψηφίζει Τζέφρυ και εκεί ξεκινάει το μεγάλο πανηγύρι...

 Και ενώ προεκλογικά υπόσχεται χρήματα στον λαό με το που βγαίνει λέει το αντίθετο ισχυριζόμενος ότι δεν γνώριζε, αλλά τον διαψεύδουν άμεσα πρόσωπα που τον είχαν ενημερώσει προεκλογικά όπως ο Προβόπουλος και ο Αιβαλιώτης. Δεν νομίζετε ότι θα έπρεπε να  τα γνώριζε, για πρωθυπουργός πάει όχι για περιπτεράς. Στην καλύτερη είναι ανόητος και ανεύθυνος στην χειρότερη ήξερε καλά τι έκανε με δόλο.

 Ο Τζέφρυ, 30 ημέρες πριν τις εκλογές, και ενώ είμαστε στην προεκλογική περίοδο, πηγαίνει στην Αμερική, στον Κλίντον. Κανένα μέσο των media δεν το αναφέρει (!) τι πήγε να κάνει στην Αμερική; τι είπε με τον Κλίντον; με ποιους συναντήθηκε και τι σχεδίασε; διότι για καφέ στην Αμερική σε καιρό προεκλογικής εκστρατείας δεν νομίζω να πήγε...

 Κατ αρχήν προσλαμβάνει την ίδια Εβραϊκή Εταιρεία που ανέλαβε την καμπάνια του Ομπάμια για να κάνει την καμπάνια του Πασόκ (σας είχα στείλει τότε λεπτομέρειες).

 Με το που γίνεται πρωθυπουργός ΞΑΦΝΙΚΑ ξεχνάει το "λεφτά υπάρχουν",  ΞΑΦΝΙΚΑ θυμάται ότι "λεφτά δεν υπάρχουν",  ΞΑΦΝΙΚΑ όλοι θυμούνται ότι η Ελλάδα δεν τα πάει καλά με τα δημοσιονομικά, ΞΑΦΝΙΚΑ οι τράπεζες και τα markets θυμούνται ότι δεν τα πάμε καλα

 Όπως μας ενημερώνει ο οικονομικός δημοσιογράφος των Financial times του Λονδίνου, Μάρτιν Σαντμπου, ότι στο τέλος του 2009 το Ντουμπάι ανακοίνωσε μια αναδιάρθρωση της οικονομίας του που τρόμαξε τους επενδυτές και δημιούργησε πολλές αμφιβολίες όλων των κρατικών τίτλων, και την ίδια στιγμή η Ελληνική Κυβέρνηση ομολόγησε από μόνη της ότι τα στοιχεία για το έλλειμμα της Ελλάδας είχαν παραποιηθεί, που ήταν η αιτία να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου.

  Παράλληλα Το περιοδικό FOCUS βγάζει εξώφυλλο την Αφροδίτη να κάνει την χειρονομία λέγοντας λίγο πολύ ότι δουλεύουν οι Γερμανοί για να ταΐζουν τους τεμπέληδες Έλληνες. Την ίδια στιγμή ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να δοθεί από την Ε.Ε. υποστήριξη στην Ελλάδα γιατί έχουμε φάει πολλά (εν μέρη έχει δίκιο, τα πολλά όμως τα έχουν φάει οι ΠΑΣΟΚΟ-ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΙΤΕΣ και κάποιοι μεγαλοκαρχαρίες και όχι ο λαός).

Ας δούμε το παρασκήνιο όμως, ο ιδιοκτήτης του περιοδικού FOCUS, Hubert Burda ιδιοκτήτης του Hubert Burda media με 250 περιοδικά, τηλεόραση κτλ, είναι μεταξύ πολλών άλλων, μέλος οικονομικών funds. Μέσω των ΜΜΕ και της παραπληροφόρησης πιέζει να ΜΗΝ πάρει η Ελλάδα οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. ότι δηλαδή κάνει και ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ.

Αυτό που ξεχάσαν να μας πουν οι δυο κύριοι, είναι ότι διατελούν σύμβουλοι της Goldman Sachss, της JP Morgan και της Deutsche Bank.

Αν καταφέρνανε να πείσουνε οι δυο κύριοι αυτοί, να μην πάρουμε χαμηλότοκα δάνεια από την Ε.Ε. αναγκαστικά θα έπρεπε να πάρουμε δάνεια με μεγαλύτερο τόκο από τις Goldman Sachs, JP Morgan, Deutsche Bank με τον τρόπο που θα εξηγήσουμε παρακάτω.

 Εδώ ξανασυναντάμε την Goldman Sachs που είχε φέρει ο Σημίτης για εκείνο το SWAP που προείπαμε. Οι κύριοι (Burda & Issing) ουσιαστικά μας στέλνουν στα δόντια τους, είναι αυτοί όμως οι κύριοι υπαίτιοι ή απλά παίζουν ως κομπάρσοι στο ίδιο θέατρο;

 ΟΜΠΑΜΙΑΣ και Δολάριο

 Ο Ομπάμα τύπωσε στα δυο περίπου χρόνια που είναι στην εξουσία δολάρια όσα δεν είχε τυπώσει η Αμερική από τον Β΄ Παγκόσμιο μέχρι την ημέρα που εξελέγη. Αυτό το πληθωριστικό δολάριο δεν έχει αξία και πρέπει να αποκτήσει. Ο μόνος τρόπος να αποκτήσει είναι να κλέψει αξία από κάποιο άλλο νόμισμα το οποίο έχει αξία, ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό;;;; φυσικά το Ευρώ.

 Ο Παπανδρέας ένα μήνα μετά την εκλογή του, έχει γεύμα στο ξενοδοχείο "Πεντελικόν" στην Κηφισιά με τον Εβραίο πρόεδρο της Goldman Sachs Γκαρυ Κοεν, τον επικεφαλή των οικονομικών ερευνών της εταιρείας, τον εν Ελλάδι  αντιπρόσωπο τους, την Κατσέλη, τον Δρούτσα (εκ των μαγείρων του σχεδίου Αναν) και τον Παπακωνσταντίνου. Ένας πρωθυπουργός δέχεται στο μέγαρο Μαξίμου, τι δουλειά έχει στο Πεντελικόν; μα διότι εκεί μπορούν να μην δώσουν αναφορά σε κανέναν το τι είπαν και συμφώνησαν, διότι δεν επιβάλλεται να καταγραφεί πουθενά επίσημα το γεγονός αυτό, σε αντίθεση με το αν η συνάντηση γινόταν στο Μαξίμου.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

 Η Γαλλική εφημερίδα LE MONDE σε άρθρο της λέει: ¨Στην Ευρώπη η Goldman Sachs στρατολογεί ισχυρά πρόσωπα για να εγκαθιδρύσει την δική της ισχύ"

και μέσα στο άρθρο λέει ότι "τοποθετήσανε" τον Πέτρο Χριστοδούλου σε σημείο κλειδί για να φέρουν εις πέρας τα σχέδια τους.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

 μετά την συνάντηση λοιπόν ο γνωστός από τα παλιά Πέτρος Χριστοδούλου που αναφέραμε στην αρχή, διορίστηκε ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (ΟΔΔΗΧ), δηλαδή ο Παπανδρέας μετά το γεύμα στο Πεντελικόν με την Goldman Sachs διόρισε το στέλεχος της (τον Χριστοδούλου) να διαχειριστεί τα χρέη μας...

 Νωρίτερα από όλα αυτά η Goldman Sachs η JP Morgan και η Deutsche Bank έβγαλαν στην αγορά ένα "προϊόν" ζητώντας επενδυτές ζητώντας τους να τζογάρουν στην κατάρρευση και χρεωκοπία της Ελλάδας.

Μετά η Deutsche Bank έβγαλε μια έκθεση ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της. Την ίδια στιγμή κινητοποιείται το τμήμα των CDS (Credit Default Swaps- ασφάλιση χρεών σε περίπτωση μη αποπληρωμής) της ίδιας τράπεζας και ζητάει μεγαλύτερα ασφάλιστρα από την Ελλάδα. Ξεκινάνε τα ΜΜΕ να παίζουν τον ρόλο "παπαγαλάκια" και η κοινή γνώμη χάφτει ότι η Ελλάδα πάει για πτώχευση. Έτσι τα CDS μεγαλώνουν και οι έξυπνοι με έναν ταχυδακτυλουργικό τρόπο κερδοσκοπούν με τον εξής απλό τρόπο: δανείζονται (το έκανε η Μέρκελ, ναι είναι αυτοί που δουλεύουν για να καθόμαστε εμείς...)με 3% και αυτά τα χρήματα τα δανείζουν σε εμάς με 7% η διαφορά αυτή (4%) είναι τα SPREADS.

(σημείωση:  Goldman Sachs, JP Morgan και η Deutsche Bank ελέγχουν το 95% των CDS παγκοσμίως)

 Περιέργως τα funds του Σόρρος "προέβλεψαν" ότι το δολάριο θα έρθει 1/1 με το ευρώ... (εμ από προφήτες ξέρουν οι Εβραίοι)

 ΔΝΤ

 Το υποτιθέμενο κρατικό χρέος μας ήταν 320 ΔΙΣ (χώρια αυτά που χρωστάνε οι Έλληνες ως φυσικά πρόσωπα στις τράπεζες μέσω καταναλωτικών,στεγαστικών, επιχειρηματικών και πιστωτικών κάρτών- που είναι 280 ΔΙΣ)

 από αυτά τα 320 ΔΙΣ το 60% είναι σε κρατικά ομόλογα. Κρατικά ομόλογα σημαίνει ότι το κράτος βγάζει ομόλογα, και μέσω κάποιας τράπεζας ο επενδυτής τα αγοράζει με σκοπό κάποιο κέρδος, ΑΡΑ ενώ φαίνεται ως χρέος ΔΕΝ είναι χρέος αφού ο επενδυτής έχει πληρώσει την τράπεζα γι αυτά.

Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δεν τα χρωστάμε, κανείς δεν έχει αξίωση να μας ζητήσει κάτι ως αντάλλαγμα.

Με τις υπογραφές στο ΔΝΤ όμως, ο Γεώργιος Τζέφρυ Τσαντ Μινέικο Παπανδρέου με δεκανίκι τον Καρατζαφέρη ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ αυτά τα 200 ΔΙΣ (60%) του χρέους- ομολόγων από ανύπαρκτα σε υπαρκτά, και εφόσον τώρα είναι υπαρκτά ζητάνε αξιώσεις αυτοί στους οποίους χρωστάμε...

 Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι ο Παπανδρέας το πρώτο πράγμα που έκανε ως πρωθυπουργός ήταν να καταμετρήσει και να κοστολογήσει την κρατική περιουσία που ω, τι ειρωνεία ήταν όσο και το έλλειμμα μας;;;;;;;

 ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ;;;;;;; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ όπως μας ενημερώνει ο Δελαστίκ στην Ε.Ε. είμαστε οι 7 σε χρέος, στην Ευρώπη πάρα πολύ πίσω, και δεν χρωστάμε περισσότερα από τις ΗΠΑ  ή την Ιαπωνία.

ενδεικτικά αναφέρω ότι η Ιταλία χρωστάει 1,4 ΤΡΙΣ, η Ισπανία 1,1 ΤΡΙΣ η Ιρλανδία 870 ΔΙΣ κτλ κτλ... Οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί που ήρθαν εδώ για επίβλεψη, οι χώρες τους χρωστάνε περισσότερο από ότι εμείς...

 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

 ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

 Κάπου ανέφερα ότι ο Παπανδρέου προεκλογικά είχε πει τις προθέσεις του στα εθνικά θέματα, είπε ψέμματα μόνον όσον αφορά τα οικονομικά, ο λαός δεν έδωσε καμία σημασία στα εθνικά και περίμενε να τους δώσει χρήματα που φυσικά δεν έδωσε.

Το ένα θέμα με το άλλο (εθνικά θέματα και οικονομικά) έχει άμεση σχέση και ας μην το αντιλαμβάνεται το σκατένιο μυαλό του ψεύτη κλέφτη απατεώνα νεοΈλληνα Ρωμιου.

 Ο Στόχος είναι να έρθουν στην Ελλάδα αλλοδαποί τους οποίους τους στέλνουν οι Τούρκοι σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις, ιθαγένεια, γεννάνε, υπογεννητικότητα εμείς σε 2 γενεές εξαφανιζόμαστε σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία, θα ψηφίζουν και ενώ θα είναι πλειοψηφία θα βγάζουν τους δικούς τους δημάρχους νομάρχες εμείς θα εξαφανιζόμαστε. Σκεφτείτε λοιπόν Σκοπιανούς να ψηφίζουν τους δικούς τους στην Φλώρινα, τους Αλβανούς να ψηφίζουν τους δικούς τους στα Ιωάννινα, στην Θράκη θα γίνει σε απόλυτους αριθμούς τι έχει αν γίνει.

 Μέχρι τότε θα παίξει "συνεκμετάλλευση" στο Αιγαίο, δηλαδή παραδίνουμε το Αιγαίο στους Τούρκους, ήδη η Θράκη είναι στα χέρια τους (έχουν βγάλει και σημαία) και απλά περιμένουν να κυλήσει ο χρόνος για να σβήσουμε.

 Το τελικό "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους και φυσικών προσώπων έχει σαν αποτέλεσμα να μας πάρουν τον τεράστιο ορυκτό πλούτο (
και
και να τους χρωστάμε και από πάνω και όλα αυτά για να μην βγάλουμε άχνα. Φοβούνται την άχνα...

 πηγές:

 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

 από τα ντοκυμαντερ Money as debt, zeitgeist I & II, Money Masters, Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου,

 και φυσικά τα πάρα πολλά βίντεο στο knossopolis channel (youtube)

  


« Τελευταία τροποποίηση: 18 Οκτωβρίου 2010, 11:52:06 από αννουλα »

18 Οκτωβρίου 2010, 12:38:11
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ποιός το έγραψε αυτό το κείμενο αννούλα; Είναι δικό σου ή το έχεις πάρει από αλλού, και αν ναι από πού;
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Οκτωβρίου 2010, 12:40:15 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

18 Οκτωβρίου 2010, 12:49:56
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Aιωρούνται και κάποια "σταγονίδια" νοσταλγικής απόχρωσης...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
-Η Χούντα το 74 παραδίδει στον "Εθνάρχη" υγιές χρέος 330 εκατ. (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο).
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

18 Οκτωβρίου 2010, 12:54:59
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

αννουλα


Μου το εστειλαν με e-mail.Μαλλον απο το knossopolis channel οπως γραφεται στο τελος.Οσο για τα ''σταγονιδια νοσταλγικης αποχρωσης'' ισως αυτο να ειναι και το μοναδικο ''ψεγαδι'' μεσα στο κειμενο.Αλιμονο αν σταθουμε σε αυτο.....

18 Οκτωβρίου 2010, 13:06:14
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Συμβαίνει μερικές φορές, ίσως και από κεκτημένη ταχύτητα, να γράφουμε στο φόρουμ μηνύματα με πληροφορίες χωρίς να αναφέρουμε από πού προέρχονται.

Τότε νομίζω ότι τα μηνύματά μας χάνουν σε κύρος.

Καλό είναι να αναφέρουμε και την πηγή από την οποία αντλούμε τις πληροφορίες μας για να μπορούν να κρίνουν οι αναγνώστες κατά πόσο οι πληροφορίες μας είναι έγκυρες.
(Δεν αναφέρομαι φυσικά σε μηνύματα στα οποία καταθέτουμε την προσωπική μας άποψη).

Είναι επίσης καλό, νομίζω, να αναγράφουμε την πηγή μας στην αρχή του μηνύματός μας και όχι στο τέλος (π.χ. τίτλο του Περιοδικού ή της εφημερίδας από την οποία πήραμε την πληροφορία, καθώς και ημερομηνία δημοσίευσης και όνομα συγγραφέος) ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να μπορεί να σχηματίζει στα γρήγορα μια εντύπωση αν η πηγή των πληροφοριών είναι αρκετά σοβαρή και επίκαιρη ώστε να αξίζει να διαβάσει και το υπόλοιπο μήνυμα.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

18 Οκτωβρίου 2010, 13:06:57
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Πρόκειται για κατάπταιστο κείμενο όπου αναμασούν το γνωστό συνομοσιολογικό παραμύθι......οι εβραιοι φταίνε για όλα. Ελεος πια.
Είναι φοβερή η έφεση που έχουμε ώς έθνος να βρίσκουμε "βαρβαρους" για να φορτώνουμε τα λάθη μας.
Αννουλα πέραν του κακού μας εαυτού δεν υπάρχουν άλλοι βάρβαροι.

 Περιμένοντας τους Βαρβάρους
-Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.

-Γιατί μέσα στην Σύγκλητο μιά τέτοια απραξία;
Τι κάθοντ' οι Συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;


-Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
Τι νόμους πια θα κάμουν οι Συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν.


-Γιατί ο αυτοκράτωρ μας τόσο πρωί σηκώθη,
και κάθεται στης πόλεως την πιο μεγάλη πύλη
στον θρόνο επάνω, επίσημος, φορώντας την κορώνα;


-Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
Κι ο αυτοκράτωρ περιμένει να δεχθεί
τον αρχηγό τους. Μάλιστα ετοίμασε
για να τον δώσει μια περγαμηνή. Εκεί
τον έγραψε τίτλους πολλούς κι ονόματα.


-Γιατί οι δυό μας ύπατοι κ' οι πραίτορες εβγήκαν
σήμερα με τες κόκκινες, τες κεντημένες τόγες·
γιατί βραχιόλια φόρεσαν με τόσους αμεθύστους,
και δαχτυλίδια με λαμπρά γυαλιστερά σμαράγδια·
γιατί να πιάσουν σήμερα πολύτιμα μπαστούνια
μ' ασήμια και μαλάματα έκτακτα σκαλισμένα;


Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα·
και τέτοια πράγματα θαμπόνουν τους βαρβάρους.


-Γιατί κ' οι άξιοι ρήτορες δεν έρχονται σαν πάντα
να βγάλουνε τους λόγους τους, να πούνε τα δικά τους;


Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα·
κι αυτοί βαριούντ' ευφράδειες και δημηγορίες.


-Γιατί ν' αρχίσει μονομιάς αυτή η ανησυχία
κ' η σύγχυσις. (Τα πρόσωπα τι σοβαρά που έγιναν).
Γιατί αδειάζουν γρήγορα οι δρόμοι κ' οι πλατέες,
κι όλοι γυρνούν στα σπίτια τους πολύ συλλογισμένοι;


Γιατί ενύχτωσε κ' οι βάρβαροι δεν ήλθαν.
Και μερικοί έφθασαν απ' τα σύνορα,
και είπανε πως βάρβαροι πια δεν υπάρχουν.


Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.
Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μιά κάποια λύσις.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

18 Οκτωβρίου 2010, 18:48:19
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

αννουλα


εγω δεν ξερω αν φταινε οι βαρβαροι ή οχι,ουτε ξερω σιγουρα αν εχουμε τοσο τεραστιο ορυκτο πλουτο(πιθανως να εχουμε αλλά δεν το ξερω μετα βεβαιοτητας).Εκεινο ομως που ξερω ειναι το εξης:
Η Ελλαδα ηταν σπαταλη,διεφθαρμενη κτλ κτλ οποτε επρεπε να μπει σε επιτηρηση κτλ κτλ(και εδω σηκωνει κουβεντα αλλά ας κανουμε μια υποθεση εργασιας)
Τα υπολοιπα ομως Ευρωπαικα κρατη,ακομη κ τα νοικοκυρεμενα της Βορειοκεντρικης Ευρωπης με το ΠΛΟΥΣΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ,γιατι εκαναν τεραστιες περικοπες σε μισθους-συνταξεις κ εργασιακα δικαιωματα;;;;;;Για προληπτικους λογους;;;Γιατι ολοι οι εργαζομενοι ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΩΣ ειναι ξεσηκωμενοι κανοντας απεργιες κ διαδηλωσεις;;
Γιατι το κοινωνικο κρατος σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ και νοσοκομεια-σχολεια-δημ.υπηρεσιες κτλ περνούν σιγα-σιγα στα χερια των ιδιωτων-πολυεθνικων μ' αποτελεσμα σε λιγα χρονια οποιος εχει να πληρωνει, θα θεραπευεται,θα μορφωνεται,θα επιζει κ οι υπολοιποι θα αφεθουν στη τυχη τους;
Γιατι λοιπον ομφαλοσκοπουμε βλεποντας το δεντρο(Ελλαδα)και χανοντας το δασος που εχει παρει φωτια;;
Και το κυριοτερο ερωτημα ειναι ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΒΑΛΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΩΤΙΑ;;και γιατι κανενας δημοσιογραφισκος δεν κανει εκτεταμενη ερευνα πανω σε αυτο το θεμα;;;εκτος αν πιστευετε οτι η ''φωτια'' αρχισε τυχαια οποτε παω πασο......
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Οκτωβρίου 2010, 19:21:17 από αννουλα »

18 Οκτωβρίου 2010, 19:47:54
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Αυτό που συμβαίνει είναι η κλασική ασθένεια του καπιταλισμόυ.
Πρόκειται για  κρίση υπερσυσσώρευσης η οποία οδηγεί σε χρηματοπιστωτικη κρίση ,η οποιά οδηγεί σε κρίση δημοσίου χρέους και ενίοτε δανεισμου, η οποία στο τελευταίο στάδιο εχουμε την νομισματική κρίση .
Ενδίαμεσα γεγονότά :
1. απορύθμιση της αγοράς εργασίας
2.κατάργηση των φραγμών στις διεθνείς συναλλαγές
3.την ιδιωτικοποίηση τομέων κρατικής δραστηριότητας και την αλλαγή της σύνθεσης των κρατικών δραστηριοτήτων.
4.Δημιουργία τεχνητής ζήτησης μεσω κευνσιανων πολιτικών και ενίοτε μεσω ενός ΜΕΓΑΛΟΥ πολέμου.

Το βιβλίο του Kenneth Galbraith η κρίση του 1929 τα λέει όλα.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

18 Οκτωβρίου 2010, 20:59:07
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

αννουλα


''Αυτό που συμβαίνει είναι η κλασική ασθένεια του καπιταλισμόυ.
Πρόκειται για  κρίση υπερσυσσώρευσης η οποία οδηγεί σε χρηματοπιστωτικη κρίση ,η οποιά οδηγεί σε κρίση δημοσίου χρέους και ενίοτε δανεισμου, η οποία στο τελευταίο στάδιο εχουμε την νομισματική κρίση .
Ενδίαμεσα γεγονότά :
1. απορύθμιση της αγοράς εργασίας
2.κατάργηση των φραγμών στις διεθνείς συναλλαγές
3.την ιδιωτικοποίηση τομέων κρατικής δραστηριότητας και την αλλαγή της σύνθεσης των κρατικών δραστηριοτήτων.
4.Δημιουργία τεχνητής ζήτησης μεσω κευνσιανων πολιτικών και ενίοτε μεσω ενός ΜΕΓΑΛΟΥ πολέμου''.
 
Άρα οχι μονο συμφωνεις μαζι μου για το που καταληγουμε αλλά το επεκτεινεις κιολας μιλωντας κ για ενδεχομενο ΜΕΓΑΛΟΥ πολέμου(που δεν το αποκλειω αλλά εν το βλεπω κ πιθανο) .Βεβαια διαφωνουμε στα αιτια αλλά το συμπερασμα ΔΥΣΤΥΧΩΣ ειναι το ιδιο...

18 Οκτωβρίου 2010, 21:25:49
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Το υποτιθέμενο κρατικό χρέος μας ήταν 320 ΔΙΣ (χώρια αυτά που χρωστάνε οι Έλληνες ως φυσικά πρόσωπα στις τράπεζες μέσω καταναλωτικών,στεγαστικών, επιχειρηματικών και πιστωτικών κάρτών- που είναι 280 ΔΙΣ)

 από αυτά τα 320 ΔΙΣ το 60% είναι σε κρατικά ομόλογα. Κρατικά ομόλογα σημαίνει ότι το κράτος βγάζει ομόλογα, και μέσω κάποιας τράπεζας ο επενδυτής τα αγοράζει με σκοπό κάποιο κέρδος, ΑΡΑ ενώ φαίνεται ως χρέος ΔΕΝ είναι χρέος αφού ο επενδυτής έχει πληρώσει την τράπεζα γι αυτά.

Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δεν τα χρωστάμε, κανείς δεν έχει αξίωση να μας ζητήσει κάτι ως αντάλλαγμα.

Αυτά το φοβερά οικονομικά ποιός τα σκέφτεται;
Πολλές φορές τα ομόλογα εκδίδονται γιατί το κράτος δεν έχει να δώσει άμεσα το ποσό κι έτσι "πληρώνει" με ομόλογα, με το απαραίτητο επιτόκιο βέβαια! Δεν τα αγοράζει ο επενδυτής στην τράπεζα.
Και τα ομόλογα έχουν ένα μεγάλο κακό (ή καλό ανάλογα πως το βλέπει ο καθένας).
Κάποτε λήγουν και πρέπει να πληρωθούν! (και τότε εκδίδεις άλλα ομόλογα για να ξεπληρώσεις τα παλιά...)

18 Οκτωβρίου 2010, 23:19:24
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτριος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Aιωρούνται και κάποια "σταγονίδια" νοσταλγικής απόχρωσης...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
-Η Χούντα το 74 παραδίδει στον "Εθνάρχη" υγιές χρέος 330 εκατ. (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο).

και τα πρωην ανατολικα καθεστωτα ειχαν μηδεν εξωτερικο χρεος  (απο οτι μου ειπαν τουλαχιστον) αλλα δεν ειναι κακο να τα νοσταλγεις, ετσι;

24 Οκτωβρίου 2010, 20:59:24
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Αγορές συναλλάγματος: Ένας αθόρυβος, αλλά επώδυνος πόλεμος

Πηγή:www.capital.gr

Από το Σεπτέμβριο του 1939 εως την άνοιξη του 1940, ο κόσμος έζησε αυτό που αποκαλείται «ψευδοπόλεμος» καθώς δεν υπήρχαν ιδιαίτερες συγκρούσεις και λίγοι μπορούσαν να φανταστούν τη φρίκη που θα ακολουθούσε. Μήπως σήμερα, με τον πόλεμο νομισμάτων -αν έχει κηρυχτεί- ζούμε ανάλογες στιγμές;

Πλην των φανατικών της ιστορίας, μάλλον δεν υπάρχουν πολλοί που θυμούνται τον «ψευδοπόλεμο» που έλαβε χώρα στην Ευρώπη πριν από 71 χρόνια. Την 1η Σεπτεμβρίου 1939 ο Χίτλερ εισβάλει στην Πολωνία, με την Γαλλία και την Αγγλία να κηρύττουν τον πόλεμο στη Γερμανία τη ίδια μέρα, σηματοδοτώντας την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Όμως, μέχρι την άνοιξη της επόμενης χρονιάς, οπότε και οι ναζιστικές δυνάμεις προέλασαν σε Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο και Γαλλία, το θέατρο των επιχειρήσεων στην ηπειρωτική Ευρώπη παρέμενε αδρανές, οδηγώντας τους ιστορικούς να ονομάσουν αυτήν την περίοδο «ψεύτικο πόλεμο».

Σε ένα άλλο μέτωπο, τα κέρδη της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς το Σεπτέμβριο του 2010 ήταν 8,8% - η καλύτερη απόδοση από το Σεπτέμβριο του 1939. «Για μένα ο παραλληλισμός είναι δυσοίωνος. Τι σκέφτονταν αυτοί οι άνθρωποι το 1939; Πως ένας επερχόμενος πόλεμος θα είχε θετική επίπτωση στην οικονομία και στις αγορές; Πρέπει να ήταν τρελοί... Αλλά τί σκεφτόμαστε τώρα; Ένας πόλεμος έχει μόλις αρχίσει» διακηρύσσει σε πρόσφατο ερευνητικό σημείωμα ο John Taylor, Chief Investment Officer της FX Concepts, ενός από τα μεγαλύτερα hedge funds του κόσμου.

O Taylor αναφέρεται στον πόλεμο συναλλάγματος, την επίσημη έναρξη του οποίου κήρυξε ο Υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας Guido Magenta στις 27 Σεπτεμβρίου - και το μέλλον που διαβλέπει είναι τουλάχιστον απαισιόδοξο. «Αυτή τη στιγμή ο κόσμος βρίσκεται σε περίοδο «ψευδοπολέμου», καθώς οι ΗΠΑ μόλις ξεκίνησαν να πλημμυρίζουν τον κόσμο με δολάρια» τονίζει. Υπάρχουν αψιμαχίες -αλλά όχι επιθέσεις- όπως το 1939. Πολλές χώρες διαμαρτύρονται έντονα γιατί τα περισσευούμενα δολάρια της Fed πωλούνται και τα δικά τους νομίσματα αγοράζονται, και έτσι όσο πέφτει το δολάριο ανατιμώνται, εξηγεί.

«Καθώς οι περισσότεροι προσπαθούν να επιβραδύνουν αυτή την άνοδο αγοράζοντας δολάρια ως αποθεματικά, τα αποθεματικά αναρριχώνται, η προσφορά χρήματος διογκώνεται, και έτσι σίγουρα θα ακολουθήσει ο πληθωρισμός. Με πληθωρισμό και ισχυρά νομίσματα, οι χώρες αυτές θα δουν τις εμπορικές τους θέσεις να καταστρέφονται. Ο πραγματικός πόλεμος θα ξεκινήσει μόλις αυτές θέσουν περιορισμούς στις ροές κεφαλαίων» λέει, υπογραμμίζοντας την κίνηση της Βραζιλίας, η οποία πρόσφατα φορολόγησε τις εισροές ομολόγων. Εκτιμά πως οι έλεγχοι στη ροή κεφαλαίων στην Ασία και σε άλλες ελκυστικές οικονομίες πιθανότατα θα ενταθούν κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, αλλά «ο πραγματικά καταστροφικός πόλεμος θα αρχίσει όταν εμφανιστούν οι δασμοί. Αυτό λογικά θα συμβεί το επόμενο έτος -ίσως και τον Μάιο, όπως και το 1940- διότι μέχρι τότε η επόμενη κρίση θα έχει κορυφωθεί, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, προθέτοντας εκατομμύρια ανέργων».

Παράλληλα, υπογραμμίζει τις έντονες πολιτικές πιέσεις στις ΗΠΑ για την αύξηση των δασμών ενώ σημειώνει πως το «Κίνημα του Τσαγιού» το πολιτικό μόρφωμα που προέρχεται από τα δεξιά των Ρεπουμπλικάνων, υποστηρίζει υποψήφιους για τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου που συμμερίζονται αυτές τις απόψεις.

«Ορθά θεωρείται πως οι ΗΠΑ προσπαθούν να υποτιμήσουν το δολάριο», λέει ο Taylor, «ενώ το κινεζικό γουάν είναι σαφώς υποτιμημένο, όπως αποδεικνύεται από τη δραματική αύξηση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας». «Η Ιαπωνία έχει παρέμβει για να συγκρατήσει το γεν - άρα τρία από τα τέσσερα πιο σημαντικά παγκόσμια νομίσματα χειραγωγούνται», λέει. Καθώς θεωρεί απίθανη τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων σε παγκόσμιο επίπεδο, προβλέπει πως ορισμένες από τις ανερχόμενες χώρες θα πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους. «Αυτό σημαίνει παρέμβαση, φόρους, έλεγχους κεφαλαίων ή άλλα μέτρα».

«Αυτός ο πόλεμος δε θα διεξαχθεί για εδάφη, αλλά για τις αγορές και τον πλούτο, και όταν τα δασμολογικά τείχη υψωθούν, η καταστροφή της περιουσίας θα είναι σχεδόν τόσο δραματική όπως και αυτή που προκαλείται από τα όπλα. Με την απώλεια της οικονομικής αξίας, η παγκόσμια διάρθρωση του χρέους θα καταρρεύσει» προειδοποιεί ο Taylor.
 


Πηγή:www.capital.gr
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
4 Απαντήσεις
4850 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Ιουνίου 2009, 11:07:57
από Raptor
0 Απαντήσεις
71700 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Μαΐου 2010, 19:07:06
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
12489 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Μαΐου 2018, 09:38:33
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
5298 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Ιουλίου 2021, 10:50:42
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
6063 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Νοεμβρίου 2022, 00:34:09
από Argirios Argiriou