Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 15:27:25

Αποστολέας Θέμα: Δρ Χάος  (Αναγνώστηκε 2351 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

19 Οκτωβρίου 2010, 13:40:18
Αναγνώστηκε 2351 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Ντελίριο προκάλεσαν τα τελευταία χρόνια στον τηλεοπτικό πληθυσµό οι ιατρικές σειρές. Επεισόδιο επεισόδιο, µεγάλωσαν φανατικούς των µυστηρίων του ανθρωπίνου σώµατος. Παράλληλα όµως, ανέπτυξαν και αρρωστοφοβικούς που τρελαίνουν τους γύρω τους και ηµιµαθείς «γιατρούς» που αποτρελαίνουν τους ηµίτρελους.

Κάπως έτσι, οι υποψιασµένοι στα ιατρικά θέµατα τηλεθεατές έχουν χωριστεί σε δύο κατηγορίες – στους δήθεν ασθενείς που τη βγάζουν - δεν τη βγάζουν τις επόµενες ώρες και στους δήθεν γιατρούς. Αυτοί οι δύο τύποι ανθρώπων ζουν ανάµεσά µας, δοκιµάζοντας τα όρια του νευρικού συστήµατος των υπολοίπων.

Οι πρώτοι είναι πεπεισµένοι πως το δερµατολογικό τους, για παράδειγµα, πρόβληµα εξελίσσεται σε καρκίνο. Ξέρουν να «ακούνε» το σώµα τους, λένε, και να διαβάζουν τα σηµάδια. Γι’ αυτούς οι σειρές αποτελούν... εγκυκλοπαίδεια ασθενειών από τις οποίες µπορεί να – ή για τους αθεράπευτους θα – προσβληθούν.

Οι δεύτεροι, είναι πεπεισµένοι πως µπορούν να κάνουν διάγνωση διά γυµνού οφθαλµού. Εχουν λάβει εκπαίδευση από παγκοσµίου φήµης επιστήµονες – τον ειδικό για πάσα νόσο Dr Ηouse, τον νευροχειρουργό Derek Shepherd, τον καρδιοχειρουργό Ρreston Βurke... και άλλους µεγάλους ιατρικούς αστέρες.

Στην τηλεοπτική καθηµερινότητα των ηθοποιών µε τις άσπρες ποδιές, η αρρώστια δεν είναι ποτέ απλή υπόθεση. Ο πυρετός ποτέ δεν είναι «αθώος», οι µελανιές ποτέ δεν είναι αποτέλεσµα πεσίµατος, για τη ζαλάδα δεν ευθύνεται ποτέ η υπόταση και προσοχή: δεν υπάρχει σοβαρή ασθένεια που να µη συνοδεύεται από σπασµούς διαρκείας.

Από την άλλη πάλι, στο Seattle Grace Ηospital δεν υπάρχει αρρώστια που να µη θεραπεύεται. Εκεί, οι χειρουργοί έχουν τις µαγικές δυνάµεις να ανοίγουν τον εγκέφαλο στα δύο, να πετσοκόβουν καρδιές που συνεχίζουν να πάλλονται και να κάνουν τον καρκίνο να το... βάζει στα πόδια.

Το ζητούµενο είναι εάν θα επιλέξει κανείς να δει το ποτήρι µισοάδειο ή µισογεµάτο: γιατί ο κατά φαντασίαν ασθενής µπορεί να νιώθει «πονοκέφαλο σε όλο του το σώµα», τα καλά νέα είναι όµως πως οι κατά φαντασία γιατροί µε το νυστέρι στο χέρι κάνουν το αδύνατο να µοιάζει δυνατό. Σαν να λέµε δρ Χάος...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

19 Οκτωβρίου 2010, 13:46:02
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Μόνο το ER ήταν τηλεοπτική σειρά που προσομοίωσε σε σημαντικό βαθμό την αμερικάνικη ιατρική πραγματικότητα.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

6 Ιανουαρίου 2011, 14:19:51
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

tsoukase

Επώνυμοι
Τι θέλει να πει ο δημοσιογράφος? Οτι φταινε οι ιατρικές σειρές που ασθενείς κάνουν λάθος αυτοδιάγνωση? Ή απλά κάνει παρατήρηση του φαινομένου? Οι ιατρικές σειρές τους μάραναν να σχολιάσουν. Ολη η τηλεόραση έχει ευνουχίσει την ελληνική κοινωνία με μια κατσαρόλα και ένα φτηνό one-man-show, αποπροσανατολίζει από καλές συνήθειες και ψυχαγωγία και φανατίζει περαιτέρω τον κόσμο. Στάχτη στα μάτια είναι το άρθρο.
Σε ό,τι αφορά τον House, οι παθήσεις που παρουσιάζονται είναι πάρα πολύ πολύπλοκες και μοναδικές και δεν επιτρέπουν στον κόσμο κανένα περιθώριο παρανόησης. Ούτε καν στους γιατρούς, πχ η γνώση της σπάνια επιπλοκής των παραισθήσεων στο πολύ σπάνιο σύνδρομο von Hippel-Lindau δεν έχει καμία πρακτική αξία.
Ιατρός Νεύρων

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3332 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Αυγούστου 2015, 00:19:43
από thepap
0 Απαντήσεις
15049 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Ιουλίου 2019, 15:01:30
από Δ. Κουναλάκης
0 Απαντήσεις
4262 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Σεπτεμβρίου 2021, 07:09:31
από Argirios Argiriou