Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 14:51:11

Αποστολέας Θέμα: Νέο ΕΣΥ και Γεν. / Οικογ. Γιατρό ζητάει η Τρόικα  (Αναγνώστηκε 25754 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

21 Οκτωβρίου 2010, 12:53:25
Αναγνώστηκε 25754 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
«Μεταρρυθμίστε την Υγεία». Το αίτημα της τρόικας προς τους εκπροσώπους του υπουργείου Υγείας κατά τη χθεσινή προκαταρκτική συνάντηση ήταν συγκεκριμένο. «Δεν είναι δυνατόν να μην είναι όλες οι υπηρεσίες Υγείας κάτω από μια “ομπρέλα”, να μην έχετε αναπτύξει την πρωτοβάθμια φροντίδα,να μην έχετε μηχανοργανώσει το σύστημα» φέρονται να είπαν....

....Γενικοί γιατροί
Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε και η ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Οι «επτά» ρώτησαν πόσοι γενικοί γιατροί χρειάζονται για την κάλυψη των αναγκών της χώρας. «Εξι χιλιάδες» απάντησαν οι εκπρόσωποι του υπουργείου. Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι σήμερα υπάρχουν 2.000 γιατροί και 500 ειδικευόμενοι. Επίσης, ότι θα εκπαιδευτούν γιατροί άλλων ειδικοτήτων οι οποίοι επιθυμούν να στραφούν προς τη γενική ιατρική. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο ευελπιστούν να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό. Οι επιθεωρητές της τρόικας τόνισαν ότι πρέπει πλέον και στην Ελλάδα ο ασθενής να παραπέμπεται από έναν και μόνο γιατρό, ο οποίος θα έχει την ειδικότητα της γενικής ιατρικής. Στην πρόταση της τρόικας που αφορά την ύπαρξη ενός φορέα για την αγορά υπηρεσιών Υγείας, καθώς και ενιαίας πολιτικής τιμών και συμβάσεων με δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η ελληνική πλευρά απάντησε ότι προχωρεί η κοινοπραξία των τεσσάρων μεγάλων Ταμείων (ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ)....


Πηγή: Το Βήμα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

21 Οκτωβρίου 2010, 17:55:40
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Εαν θυμάμαι καλά συμμφωνα με την μελέτη FICOSSER η Ελλας χρειάζεται 7.000 Γ.Ι όχι 6000 όπως απάντησαν οι εκπρόσωποι του υπουργείου.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

21 Οκτωβρίου 2010, 17:56:38
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Mavrogialouros

Ιατροί

21 Οκτωβρίου 2010, 22:13:11
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

timex


"Γενικοί γιατροί
Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε και η ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Οι «επτά» ρώτησαν πόσοι γενικοί γιατροί χρειάζονται για την κάλυψη των αναγκών της χώρας. «Εξι χιλιάδες» απάντησαν οι εκπρόσωποι του υπουργείου. Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι σήμερα υπάρχουν 2.000

γιατροί και 500 ειδικευόμενοι. Επίσης, ότι θα εκπαιδευτούν γιατροί άλλων ειδικοτήτων οι οποίοι επιθυμούν να στραφούν προς τη γενική ιατρική. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο ευελπιστούν να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό. Οι επιθεωρητές της τρόικας τόνισαν ότι πρέπει πλέον και στην Ελλάδα ο ασθενής να παραπέμπεται από έναν και μόνο γιατρό, ο οποίος θα έχει την ειδικότητα της γενικής ιατρικής. Στην πρόταση της τρόικας που αφορά την ύπαρξη ενός φορέα για την αγορά υπηρεσιών Υγείας, καθώς και ενιαίας πολιτικής τιμών και συμβάσεων με δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η ελληνική πλευρά απάντησε ότι προχωρεί η κοινοπραξία των τεσσάρων μεγάλων Ταμείων (ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ)."

Οι γιατροι αλλων ειδικοτήτων ποιοι είναι;


21 Οκτωβρίου 2010, 22:15:08
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

timex


Οι γιατροι άλλων ειδικοτητων ποιοι ειναι;

22 Οκτωβρίου 2010, 08:30:13
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

LENA


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οι γιατροι άλλων ειδικοτητων ποιοι ειναι;

Παθολόγοι.

24 Οκτωβρίου 2010, 15:33:42
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
[
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οι γιατροι άλλων ειδικοτητων ποιοι ειναι;

Παθολόγοι.

"...Κάθε οικογενειακός γιατρός θα «χρεωθεί» περίπου 500 οικογένειες ήτοι 1.500 άτομα, όπως έχει εκτιμηθεί, που θα αντιστοιχούν στην υγειονομική του περιφέρεια. Θα είναι υπεύθυνος για το ιατρικό τους ιστορικό και θα αποτελεί και τον... δικό τους άνθρωπο. Σήμερα το ΙΚΑ έχει περίπου 1.800 παιδιάτρους και 3.000 παθολόγους. Οι 4.000 από αυτούς θα δημιουργήσουν το πλέγμα των οικογενειακών γιατρών.
*Οι γιατροί που διαθέτουν άλλες ειδικότητες και δεν έχουν μόνιμη σχέση εργασίας με το ΙΚΑ, θα μπορούν να συνάψουν συμβάσεις διετίας με το ΕΣΥ και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο σύστημα ΠΦΥ. Θα αξιολογούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς και λίγο πριν ανανεωθεί η σύμβασή τους..."

Τώρα πώς θα ονομάσουν όλους αυτούς(παθολογους, παιδιάτρους, άλλες ειδικότητες κλπ) γενικούς γιατρούς, όπως φαίνεται να ζητά η τρόικα;
Απλά δεν θα τους ονομάσουν.Μάλλον θα δώσουν μια "πιστοποίηση", άντε και κανένα σεμινάριο και θα τους εντάξουν στο πλέγμα των "οικογενειακών γιατρών".Είπαμε ...Greek logistics.

Ολόκληρο το δημοσίευμα από το οποίο πήραμε το παραπάνω απόσπασμα υπάρχει στην Ελευθεροτυπία : Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
8579 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Σεπτεμβρίου 2011, 12:03:18
από EzeΤΡΟΛ
0 Απαντήσεις
3401 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Φεβρουαρίου 2015, 11:16:09
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
22346 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Ιουνίου 2020, 11:13:48
από nek
1 Απαντήσεις
42595 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Ιουλίου 2021, 18:38:07
από Γιώργος Κανελλόπουλος
2 Απαντήσεις
9286 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Μαΐου 2023, 11:50:45
από pzogr