Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 14:12:27

Αποστολέας Θέμα: Επίσχεση εργασίας ετοιμάζουν...  (Αναγνώστηκε 5175 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

24 Φεβρουαρίου 2008, 19:00:32
Αναγνώστηκε 5175 φορές
Αποσυνδεδεμένος

vasiliki

Επώνυμοι
Την προηγούμενη Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, παρά την κακοκαιρία που επικρατούσε, πραγματοποιήθηκε στην Θεσ/νίκη συνάντηση των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) και συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και στα οποία η διαπραγμάτευση με το Υπουργείο Υγείας δεν αποδίδει τίποτα το θετικό. Συζητήθηκε επίσης το έντονο πρόβλημα των απλήρωτων εφημεριών που χρονολογείται από τον Δεκέμβριο του παρελθόντος έτους και υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι θα παραταθεί επί μακρόν, προκαλώντας οικονομική ασφυξία στους γιατρούς. Δείτε στο κείμενο που σας επισυνάπτω τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη αυτή ("Σύσκεψη Ενώσεων ΜΘΘ").

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Την προηγούμενη Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008, παρά την κακο-καιρία που επικρατούσε, πραγματοποιήθηκε στην Θεσ/νίκη συνάντηση των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της Ενωσης Νοσοκομεια-κών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) και συζητήθηκαν τα σοβαρά προ-βλήματα που απασχολούν τον κλάδο και στα οποία η διαπραγμάτευση με το Υπουργείο Υγείας δεν αποδίδει τίποτα το θετικό. Συζητήθηκε επίσης το έντονο πρόβλημα των απλήρωτων εφημεριών που χρονολογείται από τον Δεκέμβριο του παρελθόντος έτους και υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι θα παραταθεί επί μακρόν, προκαλώντας οικονομική ασφυξία στους γιατρούς.

Οι διαπιστώσεις που κατέληξαν οι συμμετέχοντες συνοψίζονται στα εξής:
α) Ο εμπαιγμός από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας είναι πλέον οφ-θαλμοφανής.
β) Οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση με το Υπουργείο έχει νόημα μόνο στη βάση της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ της 21ης Νοεμβρίου 2007 και αφού το Υπουργείο δεσμευτεί σαφώς για τα κονδύ-λια που πρόκειται να διαθέσει.
γ) Από την Τρίτη 11 Μαρτίου 2007, την επομένη της Καθαράς Δευτέ-ρας, οι Ενώσεις ξεκινούν αποχή από τα Εξωτερικά Ιατρεία και εναλ-λακτικά επίσχεση εργασίας για την καταβολή των δεδουλευμένων εφη-μεριών από τον Δεκέμβριο του 2007, αλλά ταυτόχρονα και για την διεκ-δίκηση του πλαισίου της ΟΕΝΓΕ (μισθολόγιο, προσλήψεις, επίλυση ε-φημεριακού).
δ) Οι Ενώσεις θα αποστείλουν εξώδικο στις Διοικήσεις των νοσοκομεί-ων, εγκαλώντας τες για την παράνομη εφαρμογή του χρόνου εργασίας των γιατρών και την έλλειψη συμμόρφωσης για τα προεδρικά διατάγμα-τα που προβλέπουν τον ανώτατο χρόνο εργασίας.
ε) Τα προεδρεία των Ενώσεων θα επισκεφθούν τους επικεφαλής των ει-σαγγελικών αρχών κάθε νομού, θα τους ενημερώσουν για τις παρανομίες των διοικητικών αρχών και θα ζητήσουν την εφαρμογή του νόμου. Ανά-λογες επισκέψεις θα γίνουν στις Επιθεωρήσεις Εργασίας.

Παράλληλα, θα καταστήσουμε σαφές, ότι οποιαδήποτε διεκδίκηση από πολίτη εις βάρος ιατρού λόγω της μη εφαρμογής του 48ωρου θα με-ταβιβάζεται στις πλάτες των διοικήσεων των νοσοκομείων.
Οι Ενώσεις θα ενημερώσουν αναλυτικά όλους τους συναδέλφους για το τι συμβαίνει, καθώς και τους πολίτες μέσω εκδηλώσεων και συνε-ντεύξεων τύπου.
Οι Ενώσεις τέλος καλούν την Εκτελεστική Γραμματεία και το Γε-νικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ να μην συμβιβαστούν ή υποταχθούν στο Υπουργείο, αλλά να σταθούν διεκδικητικά υπερασπιζόμενες τα δίκαια αιτήματά μας.
Καμιά υπογραφή σύμβασης με το Υπουργείο, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη και των Ενώσεων.
Η επιτυχία είναι στο χέρι όλων μας.

Εκ μέρους των Ενώσεων Μακεδονίας- Θράκης - Θεσσαλίας
Ο Πρόεδρος της ΕΝΙΘ
Παπαστεργίου Χρήστος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

29 Φεβρουαρίου 2008, 18:21:57
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Απο τις 11/03/2008 με αποφαση της γενικης συνελευσης γιατρων ΕΣΥ νομου Ηρακλειου( σημερα 29/2/08)
οι γιατροι ΕΣΥ αρχιζουν επισχεση εργασιας επ'αοριστου χρονου για την μη πληρωμη των εφημερειων και
με το αιτημα συλλογικη σημβαση μονο εαν περιλαμβανει 48ωρο και αναπροσαμογη μισθολογιου στα
1600 ευρο καθαρα για τον ειδικευομενο.Αυτα μαζι με αιτημα προσληψεις ιατρων.
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Μαρτίου 2008, 11:26:42 από Γ.ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ »

12 Μαρτίου 2008, 19:36:29
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

vasiliki

Επώνυμοι
Οι γιατροί των νοσοκομείων
Σε απεργίες προσανατολίζονται και οι νοσοκομειακοί γιατροί, διεκδικώντας την εφαρμογή του νέου ωραρίου εργασίας και τις εφημερίες των νοσοκομείων. Ήδη το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος) καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς που υπηρετούν σε επίσχεση εργασίας από την ερχόμενη Τρίτη 11 Μαρτίου «μέχρι την πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων εφημεριών, καθώς και την εφαρμογή των όρων ασφαλούς εφημέρευσης που προβλέπει η νομοθεσία». Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συμμετάσχουν και στη γενική απεργία της 13ης Μαρτίου με αιτήματα, μεταξύ άλλων: Πλήρη αυτοδιαχείριση του ΤΣΑΥ από τους ίδιους τους υγειονομικούς. Επαρκή στελέχωση και μηχανοργάνωσή του, ένταξη των γιατρών του ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

17 Σεπτεμβρίου 2012, 11:40:45
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Για επίσχεση εργασίας των νοσοκομειακών ιατρών αναφέρουν τα σημερινά δημοσιεύματα ανεβάζοντας τον αριθμό των νοσοκομειακών ιατρών σε 22.000 όσων δηλαδή ήταν πριν 3 χρόνια παρά τις συνταξιοδοτήσεις, αποχωρήσεις, παραιτήσεις και καθόλου προσλήψεις τα τελευταία 3 χρόνια. Με τέτοια στοιχεία διαπραγματεύοναι με την τρόικα?
768.009 ο αριθμός των μισθοδοτούμενων του δημοσίου το 2010 και 668.028 σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
6 Απαντήσεις
32500 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Ιουλίου 2009, 20:45:29
από EzeΤΡΟΛ
2 Απαντήσεις
7211 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Αυγούστου 2012, 15:53:40
από carlita
15 Απαντήσεις
28855 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Μαρτίου 2013, 21:15:04
από Ορθοπαιδικός
8 Απαντήσεις
6650 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Οκτωβρίου 2012, 21:52:39
από stathis
0 Απαντήσεις
6235 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Αυγούστου 2023, 23:52:03
από Argirios Argiriou