ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Θεραπευτικά και Διαγνωστικά πρωτόκολλα

<< < (32/70) > >>

Dott.diMG:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΈχει κανείς σχετική εμπειρία αν μπορούμε να (αντι)γράψουμε σκευάσματα σε πρωτόκολλα τα οποία δεν ανοίγουν για την ειδικότητά μας (π.χ. ρευματολογικά) αφού γίνει η εισαγωγή του ασθενή στο σχετικό πρωτόκολλο από την κατάλληλη ειδικότητα;
Διαφορετικά, όλες οι συνταγές στο νησί μου θα πρέπει να συνταγογραφηθούν από το μοναδικό, μη συμβεβλημένο με ΕΟΠΥΥ, ρευματολόγο. Αν και οι ασθενείς θα πρέπει να αισθάνονται ικανοποιημένοι (σε σχέση με άλλες περιοχές) που υπάρχει έστω και  ένας ρευματολόγος.

--- Τέλος παράθεσης ---

Παρόλο που δεν ανοίγουν πρωτόκολλο και διάγνωση ΡΑ, πριν λίγο έκανα αντιγραφή Arava από προηγούμενη δική μου τρίμηνη, από το ιστορικό του ασθενή και καταχωρήθηκε κανονικά.
Συνέστησα στο επόμενο τρίμηνο να δει τον ρευματολόγο και να ανοίξει το πρωτόκολλο.
Τουλάχιστον έτσι κερδίζουμε χρόνο και δεν τρέχει πανικόβλητος ο ασθενής να γράψει το φάρμακό του.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠροσωπικά αντέγραψα inj metoject   σε ασθενή με ρευματοειδή αρθρίτιδα με πρωτόκολλο από ρευματολόγο χωρίς πρόβλημα πριν λίγες ημέρες, άρα λογικά μπορούμε

--- Τέλος παράθεσης ---

Για πρώτη φορά καταρρίπτεται ένα ταμπού: Την ευθύνη της αγωγής την παίρνει ένας άλλος ιατρός (ο Ρευμα) και όχι ο συντάξας τη συνταγή!

--- Τέλος παράθεσης ---

Πάντως να πω και κάτι πάνω σε αυτό, παρόλο που συμφωνώ εν γένει:
Ο ΓΙ ή ο αναπληρών αυτόν Π/Θ ή άλλης ειδικότητας γιατρός έχει ως ρόλο όχι μόνο τη σύνταξη ενός εγγράφου, εν προκειμένω της συνταγής, αλλά πρωτίστως τον ενεργό ρόλο ενός δεύτερου ειδικού που κυρίως έχει την ευθύνη της γενικής κατάστασης, της ανίχνευσης παρενεργειών κ.λ.π.
Άρα, δεν απαλάσσεται πλήρως από την ευθύνη της συνέχισης του "πρωτοκόλλου" αν διαπιστώσει ότι κάτι δεν πάει καλά. Οφείλει να επαγρυπνεί και να κατευθύνει τον ασθενή - στο απλούστερο σε μία επανεκτίμηση από τον ειδικό που ξεκίνησε το πρωτόκολλο (ή, πράγμα που κατά κόρον γίνεται σε άλλες χώρες, σε μία επικοινωνία μαζί του, γεγονός που μπορεί να λύσει το θέμα).

DrGuni:
Καλησπέρα.  Θα ήθελα να ρωτήσω εάν επιτρέπεται σε  παθολόγους  /γενικούς ιατρούς  να ανοίξουν πρωτόκολλο  για οστεοπόρωση, όχι  απλά  να αντιγράψουν  αγωγή   συνταγογραφείσα  ήδη στο πλαίσιο προηγούμενου πρωτόκολλου

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλησπέρα.  Θα ήθελα να ρωτήσω εάν επιτρέπεται σε  παθολόγους  /γενικούς ιατρούς  να ανοίξουν πρωτόκολλο  για οστεοπόρωση, όχι  απλά  να αντιγράψουν  αγωγή   συνταγογραφείσα  ήδη στο πλαίσιο προηγούμενου πρωτόκολλου

--- Τέλος παράθεσης ---
   Πάντως απο π/θ συνάδερφο σας στη Λάρισα έχω δει πρωτόκολλα που το ξεκίνησαν εκείνος για οστεοπόρωση. Δεν νομίζω ότι υπάρχει -ακόμα-κάποια σαφής απαγόρευση (δυστυχώς για εμάς...  ;D).

samsok:
σημερα προσπαθησα να γραψω αλενδρονατη σε ασθενη που ειναι ηδη σε θεραπευτικο πρωτοκολλο και δεν μου το επιτρεπει....εβαλα νεο βημα αλλα και παλι δεν εμφανιζεται καθολου η αλενδρονατη, ξερει κανεις τι γινεται???

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση