ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
Θεραπευτικά και Διαγνωστικά πρωτόκολλα
manospall:
και τωρα θα γελασουμε.σε κεντρα υγειας και εξωτερικα ιατρεια νοσοκομειων και κυριως αγροτικα ιατρεια .απο την μικρη μου ενασχοληση σε κεντρο υγειας και εχω εικονα απο αγροτικα ιατρεια αυτο ειναι δυσκολο εως αδυνατο.ΣΩΣΤΟ μετρο κατα τα αλλα !!!βαζουμε πρωτοκολα αλλα να γινονται οχι να γραφουμε οτι μας ελθει στο κεφαλι.επειδη ειμαι γιατρος ΚΑΙ σε δημοτικο οργανισμο δεχομαι πιεσεις καθημερινα διοτι μεγαλη μεριδα ασθενων τους παραπεμπω στους θεραποντες ιατρους τους να μου φερουν εξετασεις.με εξετασεις αιματος 5/τιας γραψε μου φαρμακα μην παω στο δημαρχο.
silvertaur:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟ μικροβιολόγος (ιδιώτης ή κρατικός) δεν θα κινδυνεύει γιατί απλά δεν θα έχει εκδώσει τέτοια αποτελέσματα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Πολλές φορές έχω στα χέρια μου εξετάσεις από κρατικές δομές (ασθενών που κλείνουν ραντεβού στο Νοσοκομείο ή στο πρώην ΙΚΑ).
--- Τέλος παράθεσης ---
Ακομα και αποτελεσματα εξετασεων απο ΤΕΠ. Τα αποτελεσματα απο κρατικες δομες συνηθως δεν εχουν καν σφραγιδα, παρα μονο μια υπογραφη. Οποτε..
pzogr:
Εγγραφή ή Είσοδοςκαι τωρα θα γελασουμε.σε κεντρα υγειας και εξωτερικα ιατρεια νοσοκομειων και κυριως αγροτικα ιατρεια .απο την μικρη μου ενασχοληση σε κεντρο υγειας και εχω εικονα απο αγροτικα ιατρεια αυτο ειναι δυσκολο εως αδυνατο.ΣΩΣΤΟ μετρο κατα τα αλλα !!!βαζουμε πρωτοκολα αλλα να γινονται οχι να γραφουμε οτι μας ελθει στο κεφαλι.επειδη ειμαι γιατρος ΚΑΙ σε δημοτικο οργανισμο δεχομαι πιεσεις καθημερινα διοτι μεγαλη μεριδα ασθενων τους παραπεμπω στους θεραποντες ιατρους τους να μου φερουν εξετασεις.με εξετασεις αιματος 5/τιας γραψε μου φαρμακα μην παω στο δημαρχο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνώ ότι δεν γίνεται πλέον να μπαίνουν τυχαία αποτελέσματα στα πρωτόκολλα, αλλά ΔΕΝ είναι σωστό μέτρο... είναι παλαιολιθικό! Το σωστό θα ήταν να μπουν επιτέλους τα αποτελέσματα απ'ευθείας από την πηγή τους. Πολλοί από τους ασθενείς κάνουν και ξανακάνουν εξετάσεις και αμέσως μετά πετούν τα αποτελέσματα στα σκουπίδια! Τα αποτελέσματα δεν υπάρχουν και ο ΑΜΚΑ του μικροβιολόγου επίσης...
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο σωστό θα ήταν να μπουν επιτέλους τα αποτελέσματα απ'ευθείας από την πηγή τους.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ακριβώς!
Αυτός που ζητά τις εξετάσεις πρέπει φέρει την ευθύνη της δαπάνης.
Αυτός που τις εκτελεί πρέπει να αποδεικνύει ότι η δαπάνη εκτελέστηκε.
Δ. Κουναλάκης:
Είναι η Ελληνική πραγματικότητα το όλο θέμα.... Επιμένω ότι μόνο ο πολίτης θα ταλαιπωρηθεί από αυτό το θέμα.....
Η ΗΔΙΚΑ έχει την υποδομή να λάβει τα αποτελέσματα. Αλλά:
α) Τα ιδιωτικά διαγνωστικά λένε ότι δεν περιλαμβάνεται στην τελευταία τροπολογία και ήδη κάνουν εκτέλεση στο σύστημα του ΕΟΠΥΥ. Θα κάνουν και στην ΗΔΙΚΑ;
β) Τα δημόσια διαγνωστικά σφυρίζουν αμέριμνα.... Υπάρχει μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις η υπόνοια ότι γίνονται στο νοσοκομείο οι εξετάσεις και το παραπεμπτικό εκτελείται στον ΕΟΠΥΥ από κάποιο "δικό" μας ιδιώτη μικροβιολόγο
γ) Το υπουργείο αναρωτιέται... Θέλουν οι γιατροί να μπαίνουν τα αποτελέσματα στο σύστημα; Μήπως ξαφνικά, πολλοί ασθενείς δεν πληρούν τα πρωτόκολλα; Θα το στηρίξουν οι γιατροί;
δ) Ο ΕΟΠΥΥ έχει μια συμπεριφορά που δεν αναλύεται....... λογικά.
Με όλα τα παραπάνω ακούω ιδέες....
Η δική μου ιδέα, ήταν να αρχίσουν να μπαίνουν όλα τα αποτελέσματα από εξετάσεις από τις δημόσιες δομές αυτόματα. Και έπονται τα ιδιωτικά μικροβιολογικά...... και ακτινολογικα
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση