ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Θεραπευτικά και Διαγνωστικά πρωτόκολλα

<< < (60/70) > >>

Denominator:
Σήμερα πήγα να γράψω ακλιδίνιο με πρωτόκολλο ΧΑΠ σε ασθενή με διεγνωσμένο εμφύσημα. Επέλεξα λοιπόν J43 (εμφύσημα) από τους επιτρεπόμενους κωδικούς του πρωτοκόλλου, στη συνέχεια το πρωτόκολλο παρουσίασε ως συνταγογραφική δυνατότητα μέσα στα άλλα και το ακλιδίνιο (λογικότατο) το οποίο και επέλεξα, αλλά όταν πήγα να οριστικοποιήσω τη συνταγή βγήκε ένας γνωστός τύπος μυνήματος που μου υπενθύμιζε ότι το ακλιδίνιο δεν μπορεί να συνταγογραφηθεί με J43 ["Καμία από τις διαγνώσεις του SPC του φαρμάκου "BRETARIS GENUAIR INH.POWD 322mcg/DOSE 1 συσκευή εισπνοής X 60" (J44.1, J44.8, J44.9, J44.0, J44) δε βρέθηκε στις διαγνώσεις της συνταγής"].
Μη γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου...

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο Κ21 είναι γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και θέλει πρωτόκολλο.
Η ΓΟΠ μπορεί να έχει οισοφαγίτιδα μπορεί και όχι.
Το Κ21.0 είναι ΓΟΠ με οισοφαγίτιδα και δεν θέλει πρωτόκολλο.
Το Κ21.9 είναι ΓΟΠ χωρίς οισοφαγίτιδα και δεν θέλει πρωτόκολλο.
Λογικότατο!

--- Τέλος παράθεσης ---
   Είναι λογικό. Είπαμε, έχουμε ανοχή σε όλα...
   Ως τώρα έβαζα στην γαστροπροστασία το Τ88 σε πείσμα των περισσότερων συναδέρφων μου που χρησιμοποιούν το Κ21 ανεξάρτητα αν έχει παλινδρόμηση ο ασθενής (έτσι καταλαβαίνει κανείς ότι η στατιστική βάσει των ICD στην Ελλάδα θα δώσει περίεργα, τουλάχιστον, αποτελέσματα).
   Ευχαριστώ Αδαμάντιε. Για να μην ασχολούμαι με πρωτόκολλα (Τ88.7) θα υιοθετήσω το Κ21.9 για γαστροπροστασία. Λίγοι ασθενείς παραπάνω με οισοφαγίτιδα τι να ενοχλούν.
   Δεν ξέρω αν αστειεύομαι ή όχι...

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕυχαριστώ Αδαμάντιε. Για να μην ασχολούμαι με πρωτόκολλα (Τ88.7) θα υιοθετήσω το Κ21.9 για γαστροπροστασία. Λίγοι ασθενείς παραπάνω με οισοφαγίτιδα τι να ενοχλούν.
Δεν ξέρω αν αστειεύομαι ή όχι...

--- Τέλος παράθεσης ---
Φαντάζεσαι να σου έρθει μπιλιετάκι επειδή ασχολείσαι με γαστρεντερολογικά περιστατικά...  ;D

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕυχαριστώ Αδαμάντιε. Για να μην ασχολούμαι με πρωτόκολλα (Τ88.7) θα υιοθετήσω το Κ21.9 για γαστροπροστασία. Λίγοι ασθενείς παραπάνω με οισοφαγίτιδα τι να ενοχλούν.
Δεν ξέρω αν αστειεύομαι ή όχι...

--- Τέλος παράθεσης ---
Φαντάζεσαι να σου έρθει μπιλιετάκι επειδή ασχολείσαι με γαστρεντερολογικά περιστατικά...  ;D

--- Τέλος παράθεσης ---
   Σωστή παρατήρηση. Μήπως τελικά και κάποια από τα ειδοποιητήρια του ΕΟΠΥΥ αφορούν τέτοιες περιπτώσεις;
   Τελικά, το πρωτόκολλον φυγείν αδύνατο.

manospall:
καλη εβδομαδα. το σουργελο που λενε οτι μπορουμε να συνταγογραφησουμε ειναι παλι χαλασμενο.ΕΛΕΟς

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση