Γενικά > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Πιλοτική ενοποίηση ΙΚΑ και ΕΣΥ στην Κρήτη

(1/1)

alfie:
Την πιλοτική εφαρμογή της ενοποίησης των κλάδων υγείας των ασφαλιστικών ταμείων ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Υγείας Κ. Ανδρέας Λοβέρδος μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη και τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας.

Ένα δραστικό «κοκτέιλ»  υπηρεσιών υγείας  προς τους Έλληνες  πολίτες αισιοδοξούν ότι  θα προσφέρουν οι αρμόδιοι  μέσα από την ένταξη του ΙΚΑ σε πρώτη φάση, των λοιπών ασφαλιστικών ταμείων στη συνέχεια, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το «άνοιγμα»  των θεραπευτηρίων (νοσοκομείων)  του ΙΚΑ που υπάρχουν στην Αττική σε όλους τους ασφαλισμένους και  όχι μόνο σε εκείνους του ΙΚΑ, καθώς  και η παράλληλη ή συμπληρωματική λειτουργία τους με νοσοκομεία του  ΕΣΥ, μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο,   είναι το πρώτο βήμα για την  ενοποίηση των κλάδων υγείας και  την παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας  Υγείας στην χώρα μας.

Παράλληλα, θα «εγκαινιαστεί» η παράλληλη λειτουργία μονάδων  υγείας  -ανεξάρτητα από τον φορέα  στον οποίο υπάγονται, πχ πολυιατρεία, Ιατρεία ΙΚΑ, Κέντρα Υγείας, θα μπορούν να εξυπηρετούν όλα τους ασφαλισμένους. Επικρατέστερη σκέψη είναι αυτή η παράλληλη λειτουργία ΙΚΑ- ΕΣΥ να γίνει πιλοτικά στην Κρήτη ή στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Aπό το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση