Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
22 Φεβρουαρίου 2020, 11:56:09

Αποστολέας Θέμα: Ενημερωτικό από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ(15/10/2009)  (Αναγνώστηκε 1802 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

16 Οκτωβρίου 2009, 22:21:30
Αναγνώστηκε 1802 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Κατά την έναρξη της συνεδρίαση της Γραμματείας αποφασίστηκε να ζητηθεί επείγουσα συνάντηση με την Υπουργό Υγείας, πράγμα στο οποίο συμφώνησαν οι Τσούκαλος και Λαοπόδης, χωρίς αυτή τη φορά να προβάλλουν τους γνωστούς ισχυρισμούς.
Συζητήθηκε το θεματολόγιο στο οποίο θα κινηθεί η τοποθέτησή μας και καταλήξαμε ότι αμετακίνητη θέση μας είναι ότι κλαδική συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί σε όσα διαλαμβάνει και να διευρυνθεί με την επόμενη διαπραγμάτευση. Τυχόν απόπειρα υπαναχώρησης από πλευράς κυβέρνησης αποτελεί αιτία σύγκρουσης.
Τις σημαντικότερες εκκρεμότητας αποτελούν:
•   οι προσλήψεις
•   οι εφημερίες
•   η εξέλιξη
•   το πλαφόν


Οι προσλήψεις φαίνεται να έχουν προχωρήσει ελάχιστα και μόνον ως προς τις 736 θέσεις που περιλαμβάνονται στους οργανισμούς Νοσοκομείων. Για τις θέσεις που απαιτείται σύσταση πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση και οι θέσεις των ειδικευομένων πρέπει να σταλούν προς έγκριση στο ΚΕΣΥ, ενέργειες που δεν έχουν γίνει μέχρι σήμερα.
Οι 736 θέσεις, ενώ έχουν φτάσει στα περισσότερα Νοσοκομεία της χώρας υφίσταται αδυναμία προκήρυξης, λόγω του παγώματος αρμοδιοτήτων με έγγραφο της Υπουργού. Η Ομοσπονδία θα προτείνει στη συνάντηση με την  Υπουργό να σταλεί έγγραφο προς τους Διοικητές με το οποίο θα καλούνται να προχωρήσουν στην άμεση προκήρυξη των θέσεων. Επίσης θα απαιτήσουμε να πάψει η κωλυσιεργία που μετέρχονταν η προηγούμενη πολιτική ηγεσία και να αποσταλούν άμεσα οι θέσεις ειδικευομένων στο ΚΕΣΥ και να εισαχθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση σύστασης των θέσεων που δεν περιλαμβάνονται στους Οργανισμούς.

Η Υπουργική Απόφαση για τις εφημερίες Γ΄ τετραμήνου μέχρι στιγμής δεν έχει καν συνταχθεί, ώστε να σταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια στο Εθνικό Τυπογραφείο. Αιτία η έλλειψη 60 εκατ. ευρώ τα οποία πρέπει να δοθούν με συμπληρωματική πίστωση του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου οι εφημερίες Γ΄ τετραμήνου να ενταλματοποιηθούν άπαξ και με το νέο μισθολόγιο.

Η εξέλιξη των συναδέλφων για τους οποίους τα σχετικά έγγραφα έφτασαν στο Υπουργείο μετά τις 4 Σεπτεμβρίου έχει παγώσει. Η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου που εδρεύει στο Υπουργείο επέσ-τρεψε χωρίς έγκριση αυτές τις αναβαθμίσεις, απαιτώντας να είναι υπο-γεγραμμένα από τη νέα Υπουργό ή από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Επίσης το πάγωμα αρμοδιοτήτων που έχει επιβληθεί στα ΔΣ των Νοσοκομείων καθιστά αδύνατη την έγκριση πρακτικών αναβάθμισης Β΄ εξαμήνου και αποστολή τους στο Υπουργείο.
Η ΟΕΝΓΕ θα ζητήσει από την Υπουργό να απεμπλακεί άμεσα η διαδι-κασία αναβαθμίσεων και να διεκπεραιώνεται με έγγραφο του Διοικητή.

Σχετικά με το πλαφόν έχει γίνει γνωστό με τον πλέον σαφή και κα-τηγορηματικό τρόπο ότι παραμένει αμετάβλητο στα 5140 ευρώ και απαιτείται νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να αυξηθεί, πράγμα που θα ζητήσουμε από την Υπουργό.

Θα επισημανθεί στην Υπουργό ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα από τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών, ειδεμή σύντομα όλα τα Νοσοκομεία και ΚΥ της χώρας θα βρεθούν σε κινητοποίηση. Στη Γραμματεία εκτέθηκε η δεινή θέση που έχουν περιέλθει συνάδελφοι που είναι απλήρωτοι για εφημερίες από το Μάιο, όπως επίσης η εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται σε ορισμένα Νοσοκομεία όπως της Φλώρινας, όπου οι συνάδελφοι αγανακτισμένοι από τις υπέρμετρες εφημερίες και τις παραιτήσεις γιατρών προσανατολίζονται πλέον στην εφαρμογή 48ωρου μετά και τις εφόδους του ΣΕΥΠ. Επίσης αποφασίστηκε να τεθεί το θέμα του επιδόματος τροφής το οποίο ουδέποτε ρυθμίστηκε, παρά τις «δεσμεύσεις» της απελθούσας πολιτικής ηγεσίας από το Φεβρουάριο, καθώς επίσης και τα μείζονα ζητήματα που έχουν σχέση με την ΠΦΥ.

Σχετικά με το συνέδριο της ΟΕΝΓΕ η κωλυσιεργία της ΕΙΝΑΠ έχει ωθήσει τα πράγματα στο μη παρέκει. Συγκεκριμένα το ΔΣ της  ΕΙΝΑΠ αποφάσισε τη διενέργεια εκλογών στις αρχές Δεκεμβρίου, εάν φυσικά δεν βρεθούν καλοθελητές να υποβάλλουν ένσταση απαρτίας στις εκλογικοαπολογιστικές συνελεύσεις, όπως ήδη έπραξαν στελέχη της ΠΑΣΚΕ τον Ιούνιο. Εάν διενεργηθούν εκλογές της ΕΙΝΑΠ τον Δεκέμβριο, τότε το συνέδριο της ΟΕΝΓΕ θα διεξαχθεί στα μέσα Ιανουαρίου 2010. Σε απόπειρα και νέας κωλυσιεργίας αρκετά μέλη του Γενικού Συμβουλίου έχοντας εξαντλήσει κάθε όριο ανοχής είναι βέβαιο ότι θα προσφύγουν ζητώντας ορισμό προσωρινής Διοίκησης με μοναδικό σκοπό τη διενέργεια συνεδρίου, ώστε η διαπραγμάτευση του 2010 να γίνει από τη νέα ηγεσία της ΟΕΝΓΕ.  Σημειωτέον η Εθνική Τράπεζα, στην οποία βρίσκονται οι καταθέσεις από τις συνδρομές της ΟΕΝΓΕ, έχει προβεί σε πάγωμα του λογαριασμού, λόγω υπέρβασης των ημερομηνιών στις οποίες έπρεπε νόμιμα να διεξαχθεί το συνέδριο.

Δημήτρης Βαρνάβας
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
5 Απαντήσεις
3618 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Ιουλίου 2009, 02:57:39
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
1968 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Ιουνίου 2009, 14:06:58
από anastasios theodoridis
4 Απαντήσεις
3731 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Δεκεμβρίου 2014, 22:54:09
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
2495 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Σεπτεμβρίου 2015, 20:21:04
από Α.Π. ΣΩΤΟΣ
0 Απαντήσεις
849 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Ιανουαρίου 2017, 15:49:11
από Argirios Argiriou