Γενικά > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Λίστα με 200 γιατρούς που κατάκλεβαν το Ι.Κ.Α.

(1/1)

alfie:
Λίστα με 200 γιατρούς που κατάκλεβαν το Ι.Κ.Α.

Κατάλογο γιατρών που συνταγογραφούσαν φάρμακα και κατάκλεβαν με χιλιάδες ευρώ το Ι.Κ.Α. έχει στη διάθεσή της η διοίκηση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας.

Στον κατάλογο, στον οποίο δόθηκε η κωδική ονομασία «Τhe Champions», περιλαμβάνονται 200 γιατροί, οι οποίοι επί τρεις μήνες, από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2010, κατάκλεβαν το Ι.Κ.Α. συνταγογραφώντας ακόμη και σκευάσματα άσχετα με την ειδικότητά τους, βάζοντας στην τσέπη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Πρόκειται για παθολόγους, γενικούς χειρουργούς, νευρολόγους, γενικούς γιατρούς, καρδιολόγους, οδοντιάτρους, οφθαλμιάτρους, πλαστικούς χειρουργούς αλλά ακόμη και ανειδίκευτους γιατρούς που συνεργάζονται με το Ι.Κ.Α..

Στο στόχαστρο των ελεγκτών του Ι.Κ.Α. έχουν μπει επίσης εκατοντάδες φαρμακοποιοί, οι οποίοι εκτελούσαν χιλιάδες συνταγές, σε συνεργασία με τους συγκεκριμένους γιατρούς.

Μάλιστα, για τους φαρμακοποιούς έχει συνταχθεί δεύτερη λίστα.

Σύμφωνα με στοιχεία, οι παθολόγοι είχαν γράψει τον Απρίλιο το 28,6% του συνόλου των συνταγών, η αξία των οποίων φθάνει τα 7,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τον Μάιο είχαν συνταγογραφήσει το 26,1% (7,2 εκατ. ευρώ) και τον Ιούνιο το 26,9% (7,8 εκατ. ευρώ).

Οι τέσσερις στους δέκα «πρωταθλητές» συνταγογραφούσαν στην Αθήνα, 17,9% στην Κεντρική Μακεδονία, 5,3% στη Θεσσαλία, 5,1% στη Δυτική Ελλάδα, 4,6% στην Κρήτη και 1,2% στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Πολλοί γιατροί, μάλιστα, έγραφαν φάρμακα άσχετα με την ειδικότητά τους και την πάθηση των ασθενών.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση