Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Απριλίου 2024, 07:35:06

Αποστολέας Θέμα: Αναστολή της λειτουργίας δύο στρατιωτικών νοσο_  (Αναγνώστηκε 4749 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

18 Νοεμβρίου 2010, 21:35:25
Αναγνώστηκε 4749 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Αναστέλλεται πιλοτικά, από την ερχόμενη Δευτέρα, η λειτουργία των στρατιωτικών νοσοκομείων στο Διδυμότειχο και την Ξάνθη, στο πλαίσιο του σχεδιασμού συγχώνευσης στρατιωτικών και δημοσίων νοσοκομείων για την περιστολή των δαπανών.

Στόχος είναι να κλείσουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία σε επτά πόλεις της χώρας.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να μεταφερθεί σε πολιτικά νοσοκομεία των ίδιων πόλεων, ενώ και τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων θα εξυπηρετούνται από τα δημόσια νοσοκομεία.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Υ.Γ. αν υπάρχει κάποιο σχετικό θέμα ας τα ενώσει κάποιος διαχειριστής, ευχαριστώ!!!!!


Βρήκα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, οπότε ας κάνει τον κόπο κάποιος διαχειριστής να το μεταφέρει εκεί.

Επίσης κι Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Νοεμβρίου 2010, 23:27:17 από anastasios theodoridis »
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

18 Νοεμβρίου 2010, 22:14:27
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Σενάρια που προέβλεπαν ακόμη και το κλείσιμο νοσοκομείων ή πανεπιστημιακών σχολών ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης, προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι, είχαν αποκαλυφθεί το προηγούμενο διάστημα ως αποτέλεσμα πιέσεων από την Τρόικα.

Τα σχέδια αυτά φαίνεται ότι αρχίζουν να μπαίνουν σε εφαρμογή -έστω και πειραματικά- από το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου, κατά γενική ομολογία, υπάρχει ακόμη πολύ «λίπος», που μπορεί να αφαιρεθεί, ώστε η καθημερινή λειτουργία του στρατεύματος να καταστεί λιγότερο κοστοβόρα.

Στο πλαίσιο αυτό, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των στρατιωτικών νοσοκομείων στην Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη. Τα δύο νοσοκομεία, συνολικής χωρητικότητας περίπου 200 κλινών, θα κατεβάσουν ρολά από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου.

Παραμένει αδιευκρίνιστο που θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες οι δεκάδες γιατροί και νοσηλευτές που εργάζονταν στα νοσοκομεία της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, η αναστολή της λειτουργίας των δύο νοσοκομείων θα διαρκέσει σε πρώτη φάση μέχρι το τέλος του έτους. Στο διάστημα που τα δύο νοσοκομεία θα είναι κλειστά, δεν θα λειτουργούν ούτε τα εξωτερικά ιατρεία.

Εφόσον διαπιστωθεί ότι οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί που υπηρετούν στις μονάδες του Δ’ Σώματος Στρατού στην Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη μπορούν και εξυπηρετούνται από τα νομαρχιακά νοσοκομεία και τα στρατιωτικά ιατρεία, τότε η αναστολή λειτουργίας των δύο στρατιωτικών νοσοκομείων θα συνεχιστεί για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα.

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού αναφέρεται ότι πρόκειται  για πιλοτική εφαρμογή ενός σχεδίου εξορθολογισμού των δαπανών και ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για κλείσιμο των δύο νοσοκομείων.

Επισημαίνεται ότι στην περιοχή ευθύνης του Δ' Σώματος Στρατού στη Θράκη θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά το στρατιωτικό νοσοκομείο του Διδυμοτείχου.

Με καθυστέρηση, και αφού είχε γίνει γνωστή η είδηση για την αναστολή λειτουργίας στα στρατιωτικά νοσοκομεία της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει: «Στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχει ανακοινώσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για τα στρατιωτικά νοσοκομεία και γενικότερα για τις υγειονομικές υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και των σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων και των ρυθμίσεων της κοινής υπουργικής απόφασης που έχει εκδοθεί από τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης:

- Τα μικρά περιφερειακά νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων θα μετασχηματιστούν σε Κέντρα Υγείας και έδρες υγειονομικών επιτροπών για την εξυπηρέτηση της στρατιωτικής υπηρεσίας,

- Το δε ιατρικό και νοσηλευτικό τους προσωπικό θα διασυνδεθεί με πανεπιστημιακά ή νομαρχιακά νοσοκομεία που υπάρχουν στην ίδια πόλη, προκειμένου και το στρατιωτικό προσωπικό να εξυπηρετείται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, αλλά και το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να αξιοποιείται και αυτό επιστημονικά με τον πληρέστερο δυνατό τρόπο, χάριν των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και του κοινωνικού συνόλου, χωρίς να παρακωλύεται η στρατιωτική υπηρεσία».

«Το μέτρο θα δοκιμαστεί για ένα μήνα πιλοτικά στην Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να εξαχθούν τα αναγκαία συμπεράσματα και να ρυθμιστούν οι αναγκαίες τεχνικές λεπτομέρειες, για την όσο γίνεται πιο επιτυχή και άμεση εφαρμογή του μέτρου» καταλήγει η ανακοίνωση.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

18 Νοεμβρίου 2010, 22:38:31
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Πρόκειται για ΣΤΕΠ(Ξάνθης)  και ΚΙΧΝΕ (Διδυμότοιχο) και όσοι έχουμε πάει στο στρατό ξέρουμε τι είναι αυτά. Δέν αποτελούν νοσοκομεία ούτε με την ευρεία έννοια του όρου.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

18 Νοεμβρίου 2010, 22:43:43
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πρόκειται για ΣΤΕΠ(Ξάνθης)  και ΚΙΧΝΕ (Διδυμότοιχο) και όσοι έχουμε πάει στο στρατό ξέρουμε τι είναι αυτά. Δέν αποτελούν νοσοκομεία ούτε με την ευρεία έννοια του όρου.
Λίγο μπερδεμένα τα δημοσιεύματα...άλλα αναφέρουν Ξάνθη, άλλα Κομοτηνή, άλλα Αλεξανδρούπολη και άλλα Διδυμότειχο.

Πάντως κανένα δεν αναφέρει για κλείσιμο κάποιου ΣΤΕΠ σε στρατιωτική μονάδα της Ξάνθης, αλλά στο 412 ΓΣΝ Ξάνθης.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

18 Νοεμβρίου 2010, 23:01:04
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Κατά το όνομα, ναι, είναι νοσοκομείο. Αλλά στο στρατό κάποια πράγματα ορίζονται διαφορετικά.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
27550 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Οκτωβρίου 2008, 19:07:40
από Gatekeeper
2 Απαντήσεις
3917 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Νοεμβρίου 2010, 00:12:54
από Δ. Κουναλάκης
2 Απαντήσεις
4804 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Δεκεμβρίου 2010, 22:56:39
από Gatekeeper
3 Απαντήσεις
9246 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Δεκεμβρίου 2020, 07:58:37
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2645 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Δεκεμβρίου 2021, 23:09:19
από Argirios Argiriou