Γενικά > Χρήσιμες πληροφορίες

ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

(1/1)

alfie:
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Σάββατο 20.11.2010 πραγματοποιήθηκε ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ των Γιατρών της Αθήνας και Ογκοδέστατη Συγκέντρωση σε Κεντρικό Ξενοδοχείο των Αθηνών, όπου συζητήθηκαν εκτενώς οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης και του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, η άσχημη κατάσταση στο χώρο της Υγείας, η πολυμέτωπη, συντονισμένη και μεθοδευμένη εκστρατεία σπίλωσης του κύρους του Ιατρικού Κόσμου και απαξίωσης της Επιστημονικής και Επαγγελματικής Αξιοπρέπειας του Έλληνα Γιατρού, καθώς και τα λιμνάζοντα προβλήματα των λειτουργών  της υγείας, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, οι αντιδράσεις του ιατρικού κόσμου σε μέτρα και ενέργειες της Κυβέρνησης που απαξιώνουν τον ΄Ελληνα γιατρό και τους τρόπους δυναμικής αντίδρασης του ιατρικού κόσμου.

ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ: «Ολόκληρο το ιατρικό σώμα τελεί σε αναβρασμό και υπό διωγμό»

ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ: «Η επιχειρούμενη απαξίωση του λειτουργήματος και των λειτουργών της υγείας»


Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:
1. Σειρά Απεργιακών Κινητοποιήσεων και άλλων μορφών αγώνα, αρχής γενομένης από το μήνα Δεκέμβριο με κλιμάκωση μέσα στο 2011.
2. Την έκδοση και δημοσιοποίηση του κατωτέρω ψηφίσματος:
Οι Γιατροί ενωμένοι στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση και το σύνολο του Πολιτικού Κόσμου, ότι δεν είμαστε δεδομένοι
και δεν πρόκειται να αποδεχθούμε τη περιθωριοποίησή μας και τα τετελεσμένα.


ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
·         Να θέσει τέρμα στον απαξιωτικό τρόπο αντιμετώπισης των ιατρικών φορέων και του ιατρικού κόσμου γενικότερα.
·         Να λύσει την ένοχη σιωπή της στην επιχείρηση λάσπης κατά του σώματος των Ελλήνων Γιατρών και των υπηρεσιών υγείας στον τόπο μας.
·         Να αντιληφθεί, ότι οι Ιατρικοί Σύλλογοι και ο Ιατρικός Κόσμος της χώρας δεν επαιτούν, απαιτούν το σεβασμό και την αναγνώριση του έργου και της αποστολής τους από την εκάστοτε επίσημη πολιτεία.
·         Να εμπεδώσει το γεγονός, ότι ο ρόλος του Έλληνα Γιατρού στο Σύστημα Υγείας, είναι ρόλος πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσου και ότι Υγεία με Γιατρό σε διωγμό δεν γίνεται.
·         Να σταματήσει την προώθηση ερήμην μας προαποφασισμένων νομοθετημάτων που αφορούν την υγεία του Λαού και τον ιατρικό κόσμο.
·         Να μην επιχειρήσει να υλοποιήσει την κατάργηση της ελεύθερης επιλογής γιατρού και να αιφνιδιάσει τους Ασφαλισμένους του Ο.Π.Α.Δ., όπως έντονα ακούγεται τον τελευταίο καιρό.
·         Να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου και να παύσει να αγνοεί το Υ.Υ.Κ.Α. τους εκπροσώπους των 26.500 γιατρών της Αθήνας.
·         Να αντιμετωπίσει το μακρύ κατάλογο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι λειτουργοί της υγείας, που όχι απλά παραμένει ανέγγιχτος, αλλά και επιδεινώνεται, με επιπτώσεις εκτός των γιατρών, κυρίως στην ποιότητα των παρεχομένων ιατρικών υπηρεσιών στους Έλληνες πολίτες.


ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ
·         Να πάρει την υπόθεση της υγείας στα χέρια του.
·         Να μην επιτρέψει την ποιοτική υποβάθμιση της υγείας του.
·         Να μην επιτρέψει να απολεσθεί το αναφαίρετο δικαίωμά του να επιλέγει σε ποιόν θα εμπιστευτεί την υγεία του.
·         Να μην αποδεχθεί το περαιτέρω μάντρωμά του σε ουρές και λίστες.
·         Να μην υποκύψει στον εξαναγκασμό του να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να προστατέψει την υγεία του.
·         Να αντιδράσει στην χωρίς όρια εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας, με τις ευλογίες της εκάστοτε επίσημης πολιτείας.
·         Να αντιληφθεί ότι το αγαθό της υγείας δεν προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση και συνθηματολόγηση.
·         Να απαιτήσει την άσκηση Εθνικής Πολιτικής Υγείας με συνέχεια και συνέπεια.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΟYΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ
·         Πώς, οι ανοχές και αντοχές του ιατρικού σώματος, έχουν ξεπεραστεί προ πολλού.
·         Πώς, δεν θα γίνουν πλέον ανεκτές πολιτικές υγείας, που περνούν μέσα από την παραπλάνηση του λαού και τον εξανδραποδισμό του γιατρού.
·         Πώς, Ιατρικοί Σύλλογοι και Ιατρικός Κόσμος έχουν πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας και των υπαρκτών δυνατοτήτων του τόπου και οι διεκδικήσεις τους δεν κινούνται στη σφαίρα του παραλόγου.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ
·         Την επιχείρηση  κατεδάφισης του Κοινωνικού Κράτους.
·         Την συνεχή υποβάθμιση της υγείας του λαού.
·         Την Επιχείρηση Ηθικής και Οικονομικής μας εξόντωσης.
·         Τη Μεθοδευμένη και Συντονισμένη Εκστρατεία Σπίλωσης του Κύρους και της Αξιοπρέπειας του Έλληνα Γιατρού.
·         Το Μνημόνιο της Ντροπής και της Ανθρωποφαγίας, που ισοπεδώνει Εργασιακά και Ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
·         Τον Αποδεκατισμό των αποδοχών Νοσοκομειακών και Ταμειακών Γιατρών.
·         Τη μη επαναπρόσληψη 1000 απολυθέντων ιατρών Συμβασιούχων από το ΙΚΑ
·         Τη Δημιουργία της Νέας Γενιάς Γιατρών των 630 ευρώ.
·         Την οικονομική ομηρία των συμβεβλημένων και εξευτελιστικά αμειβόμενων Ταμειακών Γιατρών, που κάνουν 1 και 2 χρόνια να πληρωθούν.
·         Τη φοροεπιδρομή με ατέλειωτους φόρους, τέλη και εισφορές και πάντα τους Γιατρούς πρώτους στο κάδρο.
·         Τις Κυβερνητικές ανατροπές στο χώρο της υγείας, ερήμην του Ιατρικού Κόσμου.
·         Την Ιδιωτικοποίηση και Εμπορευματοποίηση του Ε.Σ.Υ.
·         Την απροκάλυπτη προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων στο χώρο της Υγείας και το βωμό της βαρβαρότητας του κέρδους.
·         Τη διάλυση του ΤΣΑΥ, με τον Πρόεδρό του να τελεί υπό παραίτηση.
·         Τη Καλλιέργεια της ιδεολογίας του καρφώματος και του «Μεγάλου Αδελφού».
·         Το παραμύθι και τη θεωρία περί «Συλλογικής Ευθύνης».
·         Και τέλος  μια ατέλειωτη λίστα μέτρων της ντροπής, της κατάντιας, και του ευτελισμού που δεν έχει τέλος.


ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ
 ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ


ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟ ΣΕ ΔΙΩΓΜΟ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ


Η ΙΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Gatekeeper:
ΙΣΑ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

alfie:
Γιατροί, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, φαρμακοποιοί συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 15-12-2010

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, καθώς οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Ειδικότερα, με απόφαση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), οι γιατροί νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και περιφερειακών ιατρείων απεργούν, απαιτώντας "τέλος στον κατήφορο και την απαξίωση του ΕΣΥ, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής". Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία συμμετέχει και η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), διεκδικώντας προσλήψεις και ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί όλους του υγειονομικούς να αντισταθούν στην "ισοπέδωση των δικαιωμάτων τους και την απαξίωση του ΕΣΥ" . Στο μεταξύ, με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν από σήμερα και τα ιατρεία του ΙΚΑ, καθώς οι γιατροί πραγματοποιούν 48ωρες απεργίες, 13-14 Δεκεμβρίου και στις 16-17 Δεκεμβρίου. Παράλληλα, το προσωπικό του ΙΚΑ αναμένεται να λάβει μέρος στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ στις 15 Δεκεμβρίου. Την Τετάρτη απεργούν και οι 14.500 οδοντίατροι ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και στα νοσοκομεία. Το ΔΣ της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας αποφάσισε συμμετοχή, εκφράζοντας, την αγανάκτησή του για την "παντελή έλλειψη του κοινωνικού κράτους" και τα νέα φορολογικά μέτρα. Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης αποφάσισε και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Ε. Φουσέκη

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Denominator:
Επειδή δε γράφτηκε τίποτε για τη σημερινή Πανελλήνια Ιατρική Απεργία, σαν να μην υπήρχε, σέβομαι το κλίμα του φόρουμ. Επιτρέψτε μου, όμως, να αναρτήσω την ομιλία που έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου - Κ.Υ. Ξάνθης (Ε.Ι.ΝΟ.Κ.Υ.Ξ.) κ. Αδαμίδης Δημήτρης στα πλαίσια της απεργιακής συγκέντρωσης των μελών του Ι.Σ. στο Νοσοκομείο Ξάνθης.

Η Υγεία για μας είναι πανανθρώπινο δικαίωμα. Για τους κυβερνώντες (τρόικα και κυβέρνηση) είναι απλή επιδιόρθωση της ικανότητας προς εργασία. Σήμερα με ανεργία 27% δεν θέλουν να ξοδέψουν για να επιδιορθώσουν τον εργαζόμενο, έχουν ρεζέρβα 1.500.000 ανέργους. Αυτή είναι η νοοτροπία τους, αυτή είναι η αιτία της διάλυσης των δομών υγείας. Προχτές ο υπουργός το επανέλαβε: θα κλείσω 11.000 κρεβάτια και 661 κλινικές. Σήμερα προετοιμάζει το έδαφος: απαξιώνει και αποψιλώνει τα νοσοκομεία, ώστε να ελαχιστοποιήσει τις αντιδράσεις όταν έρθει η ώρα του λουκέτου.  

Τι σημαίνει αυτή η πολιτική; Ότι όταν αρρωσταίνεις δεν θα έχεις γιατρό, νοσοκομείο, φάρμακο. Ότι θα αυξηθεί η νοσηρότητα και η θνητότητα. Ήδη οι στατιστικές το μετράνε: 43% αύξηση βρεφικής θνησιμότητας μέσα σε 2 χρόνια (2009-2011), τριπλάσιο από άλλες χώρες της Ε.Ε.

Το βλέπουμε στο νοσοκομείο Ξάνθης:

Ιδού οι επιτυχίες της μνημονιακής κυβέρνησης:

Πέτυχε να κλείσει η ΩΡΛ και το οδοντιατρικό!!

Πέτυχε να λειτουργεί η οφθαλμολογική με 1 γιατρό που κάνει μόνος του 1000 χειρουργεία το χρόνο.

Πέτυχε να φύγουν 2 καρδιολόγοι χωρίς να αντικατασταθούν με αποτέλεσμα οι εναπομείνανες 2 (του ενός η σύμβαση λήγει μέσα στο 2013) να μην μπορούν να πάρουν ούτε άδεια ούτε ρεπό. Το θανάσιμο σφάλμα παραμονεύει λόγω υπερκόπωσης!! Η διευθύντρια ζήτησε το κλείσιμο της κλινικής διότι δεν πληροί πλέον τους κανόνες ασφαλείας. «Προτιμώ να είμαι άνεργη παρά να έχω τύψεις ότι εξ αιτίας υπερκόπωσης έφαγα κάποιον άνθρωπο!!» είπε.

Πέτυχε να φύγουν 4 παθολόγοι και 3 ειδικευόμενοι και να έρθει μόνο 1 παθολόγος και να φέρει την παθολογική -που έχει πληρότητα 98%- στο αμήν.

Πέτυχε να φύγει 1 εντατικολόγος και να μην ανανεώσει τη σύμβασή του.

Κατόρθωσε να φύγει 1 χειρουργός και να κινδυνεύει με αργία άλλος 1!!

Εν ολίγοις έκλεισε 2 τμήματα και οδεύουν για λουκέτο άλλα 4 (καρδιολογική, παθολογική, εντατική, οφθαλμολογική)!!!

Κατόρθωσε να καταργήσει στην πράξη τις ιατρικές ειδικότητες, αφού τοποθέτησε παράνομα γιατρούς άλλης ειδικότητας (π.χ. παθολογική: αιματολόγο και γενικό γιατρό, χειρουργό στην ΜΕΘ). Ή να μετατρέψει τους ασθενείς σε σακί με πατάτες που μεταφέρεται από περιστασιακό γιατρό (με μπλοκάκι) σε περιστασιακό (αποσπασμένο βραχύ διάστημα)!!

Κατόρθωσε επίσης να μην έχουν τα νεογέννητα βιβλιάριο υγείας εδώ και 19 μήνες!!

Μείωσε τις αποδοχές μας 65% και κατόρθωσε ο φόρος που καλούμαστε να πληρώσουμε να φτάνει τις αποδοχές 8 μηνών!! Κατόρθωσε να βάλει την τράπεζα να μαλώνει με την εφορία ποιος θα μας πάρει το σπίτι!!

Κατόρθωσε το 1ο στην αξιολόγηση (των ασθενών) νοσοκομείο της επαρχίας (και 3ο πανελλαδικά) να επιχορηγείται για εφημερίες με ποσό (ανά κλίνη) κατά  49% μικρότερο από τα άλλα επαρχιακά και επιπλέον να δέχεται περεταίρω μείωση 11% για το 2013!!!

Μας λένε ότι ελλείψει χρημάτων δεν θα κάνουμε προσλήψεις ούτε επιμελητών ούτε επικουρικών φέτος, αλλά την ίδια στιγμή έχουν λεφτά να πληρώνουν γιατρούς που λείπουν στην Αθήνα. Περισσεύει  προσωπικό στην Ξάνθη και πρέπει να πάρει πόδι, αλλά δεν περισσεύει όταν  στέλνουμε γιατρό στο πλήρες Παίδων Αγία Σοφία καταπατώντας  7 διατάξεις νόμων. Για τους ημετέρους έχουν και λεφτά και θέσεις, αλλά για τους τίμια εργαζόμενους δεν υπάρχουν θέσεις, ούτε λεφτά για τους Ξανθιώτες ασθενείς. Να που πάνε Ξανθιώτες οι φόροι σας!! Ντροπή τους!!

Πως απαντά η διοίκηση σε αυτά;  με τρομοκρατία. Θυμάστε την αφίσα στη συζήτηση για το μέλλον του νοσοκομείου την 6/11/2012 με μια γελοιογραφία αθηναικής εφημερίδας; Ε γι’ αυτή τη γελοιογραφία ο υποδιοικητής μας έκανε μήνυση και απειλούμαστε με αργία!!!

Δεν πρόκειται να σταματήσουν!

Θέλουν να διαλύσουν το νοσοκομείο!!

Οι πολίτες της Ξάνθης μαζί με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου θα τους σταματήσουν!!!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση