Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 01:35:56

Αποστολέας Θέμα: Αλ. Παπαδόπουλος: Περιττό το 30% του κράτους.  (Αναγνώστηκε 2615 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

25 Νοεμβρίου 2010, 19:03:19
Αναγνώστηκε 2615 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ουσιαστικά το ίδιο κείμενο το παρέθεσε χθες σε άλλο σημείο του φόρουμ ο συνάδελφος Νεκτάριος Νικολόπουλος, αλλά παραθέτω και αυτό το άρθρο γιατί περιέχει πιο συνοπτικά την ομιλία του Αλέκου Παπαδόπουλου.

Έθνος, 25/11/2010.
 

    
Το 30% περίπου του σημερινού κράτους είναι περιττό ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Αλέκος Παπαδόπουλος μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ με θέμα «κρίση η μητέρα της αλλαγής».


Παράλληλα, περιέγραψε τις αλλαγές που, κατά τη γνώμη του, πρέπει να προωθηθούν ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα η χώρα να βγει από το τούνελ της κρίσης.

«Το 30% περίπου του σημερινού κράτους είναι περιττό. Γι’ αυτό πέρα από τις καθολικές αποκρατικοποιήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων προτείνω, ενδεικτικά, την άμεση κατάργηση τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ, δημοτικών επιχειρήσεων, ατροφικών νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, άεργων διπλωματικών αντιπροσωπειών, στρατοπέδων, συγχώνευση μητροπόλεων, κατάργηση απολιθωμένων κρατικών υπηρεσιών, αποκεντρωμένων υπηρεσιών και γενικών γραμματειών διαφόρων υπουργείων».


Επίσης, προτείνει τον περιορισμό του μεγάλου αριθμού στρατηγών, ναυάρχων, πτεράρχων και ταξιαρχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, περιορισμό του πολυάριθμου διδακτικού προσωπικού με αύξηση των ωρών διδασκαλίας, δραστική περικοπή κατά 70% τουλάχιστον των πολυάριθμων γενικών διευθυντών και διευθυντών υπουργείων και οργανισμών, δραστική μείωση του μεγάλου αριθμού των αντιπροέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων και εξορθολογισμό ή κατάργηση και άλλων πολυάριθμων αφανών δημοσίων καταλυμάτων, τα οποία ,όπως είπε, περιθάλπουν χρόνια τώρα τον κρατικό ανορθολογισμό.


«Εξαντλούνται τα ψυχικά αποθέματα της πολιτικής ελίτ της χώρας και των πέριξ αυτής δυνάμεων επιρροής, επισήμανε. Σε λίγο θ’ αδυνατούν πλήρως να υποστηρίξουν σταθερά και με συνέπεια το επιβληθέν από τον διεθνή οικονομικό έλεγχο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και να συγκροτήσουν ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.


Χαρακτήρισε ψευδές το δίλημμα που καλλιεργείται στο λαό, εάν η χώρα μας πρόκειται να χρεοκοπήσει ή όχι. «Αρνείται ο παραπλανητικός λαϊκισμός ν’ αποδεχθεί ότι τέτοιο δίλημμα ουσιαστικά δεν υπάρχει, γιατί η χώρα ήδη τελεί ?υπό χρεοστάσιο? από τον περασμένο Μάιο. Πρέπει η χώρα να εξασφαλίσει για πολλά χρόνια με σταθερό τρόπο υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Το βάρος αυτό είναι ασήκωτο για τη χώρα, γιατί οι τόκοι είναι καθαρό έλλειμμα»,τόνισε.


Συμπλήρωσε τα εξής: «Ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Για να πας το έλλειμμα από το 10,4% στο 7,4% την επόμενη χρονιά και πολύ περισσότερο όσο πηγαίνεις προς τον πυρήνα, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα αν όχι αδύνατα. Και αν η οικονομία σου είναι σε ύφεση, είναι ακόμα δυσκολότερα. Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται, το ίδιο έναν ισχυρό κλονισμό πριν επιχειρήσει αξιόπιστα να καθοδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση», επισήμανε.


Ακόμη πρότεινε μέσα στο 2011 η Βουλή να εγκρίνει τη συγκρότηση μιας ανεξάρτητης «επιτροπής κύρους», η οποία θα συντάξει ένα θαρραλέο και ριζοσπαστικό «πενταετές πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης».



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

25 Νοεμβρίου 2010, 19:35:47
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

karampelas


Γιατί δεν αρχίζουμε με το 30% της βουλής  ;D

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
2662 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Απριλίου 2013, 11:31:30
από EzeΤΡΟΛ
3 Απαντήσεις
5066 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Ιουνίου 2014, 03:46:19
από Gatekeeper
12 Απαντήσεις
10503 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Ιουλίου 2019, 00:27:37
από Αρχίατρος
0 Απαντήσεις
4000 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Νοεμβρίου 2018, 00:13:43
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3118 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Δεκεμβρίου 2023, 00:15:41
από Argirios Argiriou