Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 23:34:20

Αποστολέας Θέμα: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Λοβέρδου με πρώην υπουργούς Υγείας  (Αναγνώστηκε 4490 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

29 Νοεμβρίου 2010, 19:44:44
Αναγνώστηκε 4490 φορές
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνάντηση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, με τους διατελέσαντες υπουργούς Υγείας, από την μεταπολίτευση και μετά.

Την πρωτοβουλία για την εν λόγω συνάντηση έλαβες ο ίδιος ο υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος μετά το τέλος της, έκανε λόγο για εθνικό διάλογο για την Υγεία. «Μπορούμε να συζητάμε χωρίς κομματικές ταυτότητες και προϋποθέσεις», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Στη συνάντηση προσήλθαν η Μαριέττα Γιαννάκου και οι Παρασκευάς Αυγερινός, Απόστολος Κακλαμάνης, Αναστάσης Πεπονής, Γιάννης Φλώρος, Γιώργος Σούρλας, Δημήτρης Σιούφας, Κώστας Γείτονας, Δημήτρης Κρεμαστινός, Νικήτας Κακλαμάνης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι έγινε λόγος για τα καρτέλ, αλλά και για το φάρμακο και ειδικότερα για τα γενόσημα (αντίγραφα) φάρμακα για τα οποία, όπως τόνισε, πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος. Αναφερόμενος σε ορισμένες φαρμακοβιομηχανίες και φαρμακαποθήκες, είπε ότι συμπεριφέρονται ήδη ως καρτέλ και ότι «περιμένουν το άνοιγμα τού επαγγέλματος του φαρμακοποιού για να αγοράσουν καμιά 500αριά φαρμακεία».

Συζήτηση έγινε, επίσης, και για το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων νοσοκομείων, όχι στα νησιά, αλλά στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Λόγω ασθενείας, δεν παραβρέθηκαν οι Αλέκος Παπαδόπουλος και Λάμπρος Παπαδήμας, ενώ η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου απουσιάζει στο εξωτερικό. Επίσης, δεν παραβρέθηκε ο Κώστας Στεφανής. Οι Κωστής Στεφανόπουλος και Μιλτιάδης Έβερτ δεν προσκλήθηκαν, διότι διατέλεσαν αρχηγοί κομμάτων.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

30 Νοεμβρίου 2010, 00:03:44
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Νομίζω ότι η απουσία του υπουργού που "παραιτήθηκε" όταν τόλμησε να τα βάλει με τα συμφέροντα στην υγεία είναι σημαντική έλλειψη.
Όλοι οι υπόλοιποι απλώς συμπορεύτηκαν...
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

30 Νοεμβρίου 2010, 12:38:38
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Η ανάγκη συγχώνευσης νοσοκομειακών μονάδων αποτελεί προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία, ενώ αποτέλεσε και αντικείμενο χθεσινής σύσκεψης του κ. Ανδρέα Λοβέρδου με έντεκα διατελέσαντες υπουργούς Υγείας.
 

Στον «εθνικό διάλογο», όπως τον ονόμασε ο υπουργός, συμμετείχαν οι Παρασκευάς Αυγερινός, Γιάννης Φλώρος, Απόστολος Κακλαμάνης, Μαριέττα Γιαννάκου, Γιώργος Σούρλας, Δημήτρης Σιούφας, Δημήτρης Κρεμαστινός, Αναστάσιος Πεπονής, Κώστας Γείτονας, Νικήτας Κακλαμάνης και Δημήτρης Αβραμόπουλος (η κ. Ξενογιαννακοπούλου απουσίαζε στο εξωτερικό).

Οι πρώην υπουργοί Υγείας Δ. Κρεμαστινός, Κ. Γείτονας, Γ. Σούρλας, Δ. Σιούφας, Αν. Πεπονής

Παραγωγική

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε τη συνάντηση παραγωγική και προανήγγειλε νέα σύσκεψη μετά τα Χριστούγεννα, με θέμα την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας. Ο δήμαρχος Αθηναίων και πρώην υπουργός Υγείας κ. Νικήτας Κακλαμάνης χαρακτήρισε τη συνάντηση «συμβολική», τονίζοντας ότι «οι τομές που χρειάζονται να γίνουν, δεν μπορεί να έχουν ως μόνο στόχο την ικανοποίηση των εντολών της τρόικας». Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Λοβέρδος περιέγραψε την κατάσταση, λέγοντας ότι το ΕΣΥ διαθέτει πολλές μονάδες, οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους.

Ανακοίνωσε στους διατελέσαντες υπουργούς ότι τον Μάρτιο περιμένει να ολοκληρωθεί η σύνταξη του υγειονομικού χάρτη από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) για την αξιολόγηση των εθνικών αναγκών σε μονάδες Υγείας. Θα ακολουθήσει εθνικός διάλογος και έως τον Ιούνιο θα έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα.

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε χθες στο «Mega» ότι θα νομοθετήσει άμεσα τη δυνατότητα να διοικούνται περισσότερα του ενός νοσοκομεία από ένα στέλεχος: «Αντί να καταργήσεις ένα νοσοκομείο, το συνδιοικείς με ένα άλλο», τόνισε ο υπουργός, για να διευκρινίσει:

«Γιατί στον ιδιωτικό τομέα ένας άνθρωπος μπορεί να διευθύνει, ως διευθύνων σύμβουλος, δύο ή τρεις μεγάλες επιχειρήσεις και να μην μπορεί ένα νοσοκομείο με 50 κρεβάτια να το διοικήσει ένας, με αναπληρωτή διοικητή και ένα μεγάλο διοικητικό συμβούλιο»;

Για το θέμα των συγχωνεύσεων, σημείωσε ότι θα αξιοποιηθεί ακόμη και η μικρότερη μονάδα μέσα στο ΕΣΥ. Σε καμία περίπτωση - είπε - δεν θα μείνει γιατρός ή νοσηλευτής χωρίς δουλειά και ασθενής χωρίς κρεβάτι.

«Εχουμε την επιλογή ένα μικρό νοσοκομείο να το μετατρέψουμε σε νοσοκομείο ειδικευμένο για μία ασθένεια και οι υπόλοιποι υπηρετούντες να μεταφερθούν σε άλλο μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής».

Ενταξη στο ΕΣΥ

Σε πρώτη φάση, θα γίνει ένταξη των νοσοκομείων του ΙΚΑ στο ΕΣΥ και μεταφορά των πολυϊατρείων του Ιδρύματος, προκειμένου να διαμορφωθεί ενιαίο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για «πληθωρισμό» δημόσιων μονάδων, επισημαίνοντας ότι «...η Βασιλίσσης Σοφίας είναι γεμάτη νοσοκομεία». Επικαλέστηκε και πρόσφατη συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του, ο οποίος του είπε ότι η Γερμανία, με πληθυσμό 82 εκατομμυρίων, έχει 240 νοσοκομεία, την ώρα που η Ελλάδα, με 11 εκατομμύρια κατοίκους, έχει 132:

«...Εχω πέντε νοσοκομεία σε πενήντα χιλιόμετρα και τα πέντε φωνάζουν ότι δεν έχουν προσωπικό. Αυτό είναι συνέχεια της διοικητικής ακαταστασίας που συγκροτεί το πελατειακό κράτος...» τόνισε ο υπουργός.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

1 Δεκεμβρίου 2010, 18:59:54
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν ξέρω πόσο ωφέλησε τον κ. Λοβέρδο η συνάντηση που οργάνωσε χθες με τους πρώην υπουργούς Υγείας, σε μια προσπάθεια όπως είπε να ζητήσει την εμπειρία τους για το σύστημα υγείας. Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι την... εμπειρία αυτήν την έχουμε πληρώσει και εξακολουθούμε να την πληρώνουμε πανάκριβα.

Τι είδους συμβουλές περίμενε ν' ακούσει αλήθεια ο κ.Λοβέρδος από τον κ.Κακλαμάνη και τον κ.Αβραμόπουλο για να μείνουμε μόνο στους δυο πιο πρόσφατους συνάδελφους του, όταν αποδεδειγμένα όχι απλώς τα έκαναν θάλασσα, αλλά έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να διαλυθεί ακόμα περισσότερο το πολυταλαιπωρημένο ΕΣΥ?

Κατανοητές οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα ο κ.Λοβέρδος, αλλά δυστυχώς δεν αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακού τυπου προσπάθειες συναίνεσης, που δεν πρόκειται να οδηγήσουν πουθενά.

Προφανώς η ανασυγκρότηση του ΕΣΥ και κυρίως ο περιορισμός της εξωφρενικής σπατάλης είναι μια ιστορία που σηκώνει συζήτηση αλλά κυρίως διάθεση να συγκρουστείς με κατεστημένα συμφέροντα χρόνων που λυμαίνονται το χώρο της υγείας.

Εξίσου προφανές είναι βέβαια ότι πολιτικοί που επί χρόνια ανέχθηκαν, συντήρησαν, αν δεν υπέθαλψαν κιόλας αυτό το καθεστώς είναι όχι μόνο ανίκανοι να προσφέρουν οποιαδήποτε συμβουλή αλλά ενδεχομένως και επικίνδυνοι....

 

Πηγή:
ΤΟ ΒΗΜΑ (του Σήφη Πολυμίλη)
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

6 Ιανουαρίου 2011, 13:57:15
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

tsoukase

Επώνυμοι
Ξέρετε τι είναι οι υπουργοί στα συμβούλια? Μια ομάδα ιδιωτικών υπαλλήλων των "μεγάλων καρχαριών" που προσπαθεί να βρει τρόπους να κόψει από το φτωχό πολίτη και φτωχότερο κράτος και να τα δώσει στα αφεντικά. Τι να λέμε τώρα...
Ιατρός Νεύρων

Λέξεις κλειδιά: Λοβέρδου  
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3014 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Ιουνίου 2009, 14:06:58
από anastasios theodoridis
1 Απαντήσεις
7044 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Φεβρουαρίου 2011, 19:44:57
από anastasios theodoridis
12 Απαντήσεις
11349 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Αυγούστου 2011, 00:19:41
από alfie
5 Απαντήσεις
5734 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Οκτωβρίου 2014, 12:49:30
από Ορθοπαιδικός
5 Απαντήσεις
5488 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Ιουλίου 2011, 09:33:38
από EzeΤΡΟΛ