Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 11:13:30

Αποστολέας Θέμα: Ακρότητες ασφαλισμένων  (Αναγνώστηκε 340227 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Αυγούστου 2013, 11:01:51
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

...
Όσον αφορά στο τι προκαλεί τα περιστατικά βίας, οι εργαζόμενοι του υγειονομικού χώρου εντόπισαν τις αιτίες κυρίως στο μεγάλο χρόνο αναμονής στα Επείγοντα (83%), στο αυξημένο στρες συνοδών και ασθενών (69%) και  στην έλλειψη επαρκούς προσωπικού (62%).
 ...

Σίγουρα οι αιτιολογικές καταστάσεις που αναφέρει το άρθρο είναι σημαντικές και αξιοσημείωτες. Όταν όμως γράφουμε για αίτια και μάλιστα τα "τεκμηριώνουμε" με νούμερα, οφείλουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί.

Τι θέλω να πω. Πριν από πέντε, δέκα και λοιπά χρόνια οι αναμονές στα τμήματα επειγόντων, στα ελληνικά νοσοκομεία, ήταν χρονικά μικρότερες; Το άγχος των συνοδών και των ασθενών ήταν λιγότερο έντονο; Ή μήπως υπήρχε επάρκεια προσωπικού; Θεωρώ ότι οι τρεις αυτές καταστάσεις, που αναφέρθηκαν, λειτουργούν αιτιολογικά αλλά δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την αλλαγή στην συμπεριφορά του θύτη(ασθενής ή συνοδός).

Ως βασικά αίτια θεωρώ, πάντα σχετικά με την αλλαγή σε ότι αφορά στη συμπεριφορά, τα εξής:

1) άγχος του θύτη, που ππηγάζει από προσωπικές καταστάσεις οικονομικής φύσεως, κυρίως, όπως ανεργία, μείωση εισοδήματος, ανασφάλεια κλπ.
2) Μείωση του δείκτη "κοινωνικής παιδείας". Πιστεύω ότι τα τελευταία έτη έχουμε οδηγηθεί σε συμπεριφορές πιο ατομιστικές, σε σχέση με το παρελθόν, σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητάς μας.
3) Τα ΜΜΕ δυναμιτίζουν ήδη δύσκολες καταστάσεις και "υποδεικνύουν" εντέχνως, όπως και το παραπάνω άρθρο, σημεία εκτόνωσης της βεβαρημένης ψυχολογικής κατάστασης εκάστου ημών.

Ευχαριστώ.

  

« Τελευταία τροποποίηση: 8 Αυγούστου 2013, 11:18:45 από medicus »
Medicus curat,
Deus sanat

15 Αυγούστου 2013, 18:37:59
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
15 Αυγ 2013
 
Δύο άτομα επιτέθηκαν σε ακτινολόγο γιατρό στο Κέντρο Υγείας της Ιστιαίας προχθές (13/8) το πρωί. Την απείλησαν και την χτύπησαν με γροθιές επειδή αρνήθηκε να εξετάσει τον ασθενή που δεν είχε βιβλιάριο υγείας προσκομίζοντας παραπεμπτικό με άλλο ονοματεπώνυμο!

Μόλις έφθασε η Αστυνομία εξαφανίσθηκαν

Σοβαρό επεισόδιο δημιουργήθηκε στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας την Τρίτη ( 13/ 8 ) το οποίο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις! Οπως καταγγέλλει μια ακτινολόγος γιατρός δέχτηκε τραμπούκικη επίθεση από ασθενή και τον συνοδό του, οι οποίοι την χτύπησαν και εξαφανίσθηκαν.
Συγκεκριμένα στις 10 το πρωί, έφτασαν στο κέντρο υγείας και προσήλθαν στο ακτινολογικό εργαστήριο για να εξετασθεί η ασθενής. Ο συνοδός αρχικά με απαξιωτικές εκφράσεις ζητούσε και επέμενε να εξυπηρετηθούν προσκομίζοντας παραπεμπτικό το οποίο ήταν γραμμένο σε άλλο όνομα και χωρίς να έχουν το βιβλιάριο υγείας, αλλά η γιατρός αρνήθηκε και τα αίματα άναψαν για τα καλά.
Η ασθενής την έβριζε συνεχώς και ο συνοδός άρχισε να χτυπάει το χέρι του στο τραπέζι φωνάζοντας ότι θα γίνουν οι ακτινογραφίες ότι και να γίνει και άρχισε να σπρώχνει την γιατρό, η οποία προσπάθησε να πάρει τηλέφωνο τον Διευθυντή της, αλλά της άρπαξαν το ακουστικό από τα χέρια. Τότε δέχτηκε γροθιές στην πλάτη και έντρομη κατάφερε να ξεφύγει τρέχοντας προς την έξοδο.

Η γιατρός αφού εξήγησε το συμβάν στους συναδέλφους της, ειδοποίησε την Αστυνομία, αλλά τα δύο άτομα εξαφανίσθηκαν. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες έχει προσφύγει στην Δικαιοσύνη εναντίον των δύο ατόμων και έχει την απόλυτη στήριξη από την Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων της Εύβοιας, η οποία καταγγέλνει το περιστατικό με την εξής ανακοίνωση:
«Η ΕΙΝΝΕΥΒ καταγγέλλει το παρακάτω συμβάν ως απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι σε συνάδελφο μας και σημειώνει ότι δεν είναι ούτε η πρώτη αλλά και δυστυχώς ούτε και η τελευταία φορά που δέχονται συνάδελφοι επίθεση από πολίτες συνοδευόμενη και από χειροδικία εις βάρος τους. Τα γεγονότα αυτά δεν πρέπει να μας αφήνουν ασυγκίνητους και θα πρέπει να καταδικάζονται από όλους τους μαζικούς φορείς. Παλεύουν καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες για να εξυπηρετήσουν την δημόσια παροχή υγειονομικής περίθαλψης. Επιφυλλασόμαστε να στραφούμε νομικά κατά παντός υπευθύνου τόσο για το κατώτερο συμβάν όσο και για οποιαδήποτε άλλο παρόμοιο συμβεί στο μέλλον».
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

3 Σεπτεμβρίου 2013, 22:24:19
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Επίθεση από έναν άγνωστο άνδρα δέχθηκε χειρουργός, το πρωί της Τρίτης στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Καβάλας...

Όπως διαβάζουμε στο ThrakiToday, σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό, όλα ξεκίνησαν όταν ο δράστης της επίθεσης μπήκε στα εξωτερική ιατρεία, απαιτώντας να εξυπηρετηθεί, τη στιγμή που ο ειδικευμένος ιατρός της Β΄ Χειρουργικής Κλινικής του Γ.Ν. Καβάλας, εκτελούσε τα καθήκοντα του.
Όταν ο χειρουργός ζήτησε από τον άγνωστο άνδρα να περιμένει για να εξυπηρετηθεί δέχθηκε επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.
Ο νεαρός γιατρός μάλιστα γρονθοκοπήθηκε σε τέτοιο βαθμό, που έπαθε ελαφριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

"Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας καταδικάζει την άνανδρη και βίαιη επίθεση στο συνάδελφο, ειδικευόμενο ιατρό της Β΄Χειρουργικής Κλινικής του Γ.Ν.Καβάλας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 3/9/2013 στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Γ.Ν.Καβάλας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ι.Σ. Καβάλας, τονίζοντας για το περιστατικό πως «η λεκτική βία που είναι διαχρονικά καθημερινό φαινόμενο στις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία) συμπληρώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα από βίαια σωματικά επεισόδια κατά των λειτουργών της Υγείας (γιατροί,νοσηλευτές/τριες κ.ο.κ.)".

Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως "ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας θα συμπαρασταθεί με κάθε πρόσφορο νόμιμο μέσο στο συνάδελφο, καλεί τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Υγείας, 4η ΥΠΕ, Διοίκηση Γ.Ν.Καβάλας) να λάβουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου οι λειτουργοί της Υγείας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ασφαλές εργασιακό περιβάλλον. Καλεί την Τοπική Κοινωνία της Καβάλας να καταδικάσει παρόμοια φαινόμενα βιαιοπραγίας στους χώρους Υπηρεσιών Υγείας (Δημόσιους και Ιδιωτικούς), να απομονώσει έκνομες συμπεριφορές και να προστατέψει με κάθε τρόπο τη ζωή και την ακεραιότητα κάθε εργαζόμενου στον Τομέα Υγείας".
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

4 Σεπτεμβρίου 2013, 06:58:23
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

timex


Τελικά ειδικευμένος ήταν ή ειδικευόμενος;

4 Σεπτεμβρίου 2013, 12:42:10
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τελικά ειδικευμένος ήταν ή ειδικευόμενος;
Παίζει κάποιο ρόλο στις μπούφλες που εισέπραξε;

7 Σεπτεμβρίου 2013, 01:06:41
Απάντηση #35
Αποσυνδεδεμένος

timex


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τελικά ειδικευμένος ήταν ή ειδικευόμενος;
Παίζει κάποιο ρόλο στις μπούφλες που εισέπραξε;

Συνήθως οι ειδικευόμενοι τις τρώνε, αφού οι επιμελητές δεν είναι σχεδόν ποτέ στο νοσοκομείο. Και ειδικά οι χειρουργικές ειδικότητες.
Ρόλο στις μπούφλες δε παίζει βέβαια...

18 Οκτωβρίου 2013, 19:59:57
Απάντηση #36
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Ενα μόλις 24ωρο μετά τα έκτροπα στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, κουκουλοφόροι εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Ρεθύμνου φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα, προκάλεσαν φθορές και έβαψαν με σπρέι δυο από τις κάμερες ασφαλείας του νοσοκομείου.
   Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, αμέσως μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας στο εκκλησάκι του Αγίου Λουκά στον περίβολο του νοσοκομείου, περίπου 15 άτομα μπούκαραν στο χώρο όπου ήταν σε εξέλιξη ειδική εκδήλωση για τους ευεργέτες του νοσηλευτικού ιδρύματος, φώναξαν συνθήματα κατά των δωρητών και προκάλεσαν φθορές, για να φύγουν ανενόχλητοι μετά από μερικά λεπτά.
    Αμεσα, ο διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, Αντώνης Γρηγοράκης, έδωσε εντολή στο διοικητή του Γ.Ν. Ρεθύμνου Νίκο Ξυπολυτά για διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί αν και που υπάρχουν ευθύνες για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο χώρο του νοσοκομείου.
    Το νέο κρούσμα βίας σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, προκάλεσε την οργή του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη o oποίος σε μήνυμά του στο twitter, ανέφερε ότι στα επεισόδια του Ρεθύμνου συμμετείχαν και εργαζόμενοι. (πως το κατάλαβε  ??? ??? ??? )
   «Σήμερα σε εκδήλωση στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου υπήρξαν επεισόδια από κουκουλοφόρους αλλά και προσωπικό του ΕΣΥ ( ??? ???λέγε, λέγε θα το πιστέψουμε). Δόθηκε εντολή για ΕΔΕ», από την οποία θα διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού, για «να πράξουμε τα νόμιμα».


Πηγή: Κουκουλοφόροι εισέβαλαν μαινόμενοι στο νοσοκομείο Ρεθύμνου - Διετάχθη μία ακόμη ΕΔΕ | iefimerida.gr Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

20 Οκτωβρίου 2013, 19:26:10
Απάντηση #37
Αποσυνδεδεμένος

schumifer


Αυτές οι ΕΔΕ τελικά είναι σαν τις μηνύσεις?

Πόσο συχνά ακούμε "θα σου κάνω μήνυση ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ"
και τίποτα δε γίνεται...ε, κάτι ανάλογο.

Είναι μάλλον για να πει ο εκάστοτε άρχων "πωπω, μάμησα πάλι. Όλοι τα κάνανε πάνω τους"

ΕΔΕ. Αστειότητες ως επί το πλείστον.
Κάποτε εκλάπη μία σφραγίδα επειγόντων, και εκλήθην κι εγώ στην ΕΔΕ. Τι ΕΔΕ, τι...καφέ.
Μπήκα μέσα, με ρώτησαν αν την πήρα (-όχι) , αν την είδα (αρχικά (πριν κλαπεί ναι αλλά μετά όχι), αν είδα κάποιον να την παίρνει (-όχι), αν έχω κάποια υποψία για το τι έγινε (-όχι), αν είμαι σίγουρος ότι δεν ξέρω τίποτα σχετικό (-όχι)
Και αυτό ήταν όλοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

Έτσι θα γίνει και τώρα
-εσύ ήσουν?
-όχι
-είσαι σίγουρος
-ναι
-βρε μήπως φόραγες κουκούλα και δε μας το λες?
-όχι
-χμμμ, κοίτα , αν λες ψέμματα θα το καταλάβουμε, πες την αλήθεια, εσύ ήσουν?
-εεε, όχι
-μήπως ξέρεις ποιος ήταν?
-όχι
-σίγουρα?
-ναι
-ναι ή όχι
- ??? ??? ??? ??? ???
-ξέρεις τίποτα άλλο σχετικό?
-όχι
-Καλά πήγαινε στη δουλειά σου, να ξεκουραστούμε κι εμείς...Πολύ ΕΔΕ...εεεεε... δουλειά σήμερα...

20 Οκτωβρίου 2013, 23:04:22
Απάντηση #38
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Το αρκτικόλεξο Ε.Δ.Ε. σημαίνει "Ένορκη Διοικητική Εξέταση" αλλά λόγω του ότι συνήθως στο Ελληνικό Δημόσιο δεν οδηγεί πουθενά, έχει καταστεί συνώνυμο του "τα πιάσαμε τα μπ@λ*** δίδυμους αδένες μας , κι αυτά με καθυστέρηση".

Η ΕΔΕ διατάσσεται στο Δημόσιο σε περιπτώσεις παραβιάσεως του Εσωτερικού Κανονισμού αλλά και παρατυπιών, ενδείξεων διαφθοράς και κακοδιαχείρισης και γενικά παραβατικής συμπεριφοράς (σε: γ@** τα Υπουργεία σας, Ένοπλες Αδυναμίες, Πολεοσοδομίες, κ.λπ. και φυσικά στα καθ' ημάς Σοκονομεία). Διατάσσεται για την αναζήτηση ευθυνών εκ μέρους του προσωπικού και μπορεί να επιφέρει διοικητικές ποινές μόνο. Βεβαίως, ο φάκελος της ΕΔΕ δύναται να διαβιβαστεί σε λέα για τα περαιτέρω ποινικά που συνήθως τελεσιδικούν του Αγ. Φούφουτου (που λέει και ο Άδωνις).
Ειδικά στον Έψιλον Σου, ΕΔΕ σημαίνει "Εμείς Δεν Ευθυνόμαστε" και αποτελεί τον ασφαλέστερο τρόπο για να συγκαλυφθεί μια παρανομία ή άλλη καταχρηστική συμπεριφορά σε βάρος του αδυνάτου -και τρέχα μετά να βρεις το δίκιο σου.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

26 Ιανουαρίου 2014, 23:10:00
Απάντηση #39
Αποσυνδεδεμένος

pako


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Κέντρο Υγειας Κατούνας: Αρνήθηκαν συνταγογράφηση γιατί ο ασθενής πήγε το μεσημέρι!

Πριν λίγες μέρες όπως μας κατήγγειλε κάτοικος Κατούνας όταν πήγε να πάρει τα φάρμακα του θυμήθηκε ότι του είχαν τελειώσει.
      Ήταν περίπου μεσημεράκι και ίσως προλάβαινε να παει στο κέντρο υγείας του χωριού για να του γράψει ο γιατρός ένα κουτί απο τα χάπια του.
     Έλα όμως που μέχρι να πάει στο κέντρο υγείας Κατούνας η ώρα πήγε 13:10. Η νοσοκόμα του κέντρου ήταν αρνητική στη συνταγογράφηση γιατί όπως ισχυρίστηκε, τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τον κλείνει στις 13:00 και δεν θα έμπαινε στον κόπο να τον ανοίξει για μια συνταγή!!! Ενώ ο γιατρός που εκείνη την ώρα μιλούσε στο τηλέφωνο δεν πήρε καμία θέση!!!..........



Εμείς αναρωτιόμαστε τώρα:
-Το ωράριο του κέντρου υγείας Κατούνας είναι μέχρι τις 13:00;
-Πως μια νοσοκόμα εκπροσωπεί το κέντρο υγείας, ενώ παρών ήταν και ο γιατρός του κέντρου;
-Ήταν τόσο δύσκολο να ανοίξει ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής; Ή μήπως οι υπολογιστές στην Κατούνα λειτουργούν με κάρβουνο και αργούν να ανοίξουν;
-Αν ο ασθενής πάθαινε κάτι το βράδυ ποιος θα έφταιγε; Ο γιατρός του κέντρου υγείας Κατούνας ή το κράτος που θα αργούσε να στείλει ασθενοφόρο στην Κατούνα;

         Όλα αυτά δεν τα γράψαμε για να καταγγείλουμε, μια κατα την γνώμη μας λάθος συμπεριφορά απο εργαζόμενους στο σύστημα υγείας, αλλά για να επισημάνουμε ότι για όλα δεν φταίνε πάντα οι κυβερνώντες, αλλά το ψάρι βρομάει καμία φορά και απο την ουρά και όχι πάντα απο το κεφάλι!!!
       Και όταν κάποιοι παραπονιούνται για τις περικοπές στο μισθό τους να αναρωτιούνται και εάν καμία φορά τον αξίζουν!!!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

27 Ιανουαρίου 2014, 09:35:36
Απάντηση #40
Αποσυνδεδεμένος

αφροδιτη


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  οριστε και τα δικα μου......αποφασισα να μην ασχοληθω....λογω επιπεδου

27 Ιανουαρίου 2014, 10:37:28
Απάντηση #41
Αποσυνδεδεμένος

Πετράκης Νϊκος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Κέντρο Υγειας Κατούνας: Αρνήθηκαν συνταγογράφηση γιατί ο ασθενής πήγε το μεσημέρι!
...
-Ήταν τόσο δύσκολο να ανοίξει ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής; Ή μήπως οι υπολογιστές στην Κατούνα λειτουργούν με κάρβουνο και αργούν να ανοίξουν;

Έτυχε να είμαι παρών σε μία επισκευή υπολογιστή για τον ΕΟΠΥΥ και επειδή είναι γνωστή μου η προισταμένη, για μία μνήμη 512MB πληρώσανε 80 Ευρώ + 40 την επισκευή γιατί ήταν παλιός τύπος μνήμης. Οι υπολογιστές στις δημόσιες υπηρεσίες, δουλεύουν με Windows 2000 ή ΝΤ... Σπάνιες εξαιρέσεις να έχουνε και XP.

27 Ιανουαρίου 2014, 12:00:22
Απάντηση #42
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Νομίζω ότι η συνταγή του Γυναικολόγου θα έπρεπε να εκτελεστεί από τον φμφ, ο οποίος σε δεύτερο χρόνο θα μπορούσε να έρθει στο ΚΥ να βάλει μια σφραγίδα. Σημειωτέον, τα περί "στρόγγυλης" και καλά σφραγίδας από τον Γυναικολόγο είναι αστεία και προσχηματικά, αφού όταν δεν αλλάζουμε Νομό (η Έδεσσα και η Σκύδρα ανήκουν στον Ν.Πέλλας), δεν απαιτείται στρόγγυλη. Αλλά και όλη η τυπολατρεία με τις σφραγίδες και τον συμβολισμό που αυτές περιέχουν, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια καθαρή στρέβλωση του Ελληνικού κράτους.

Ο Γυναικολόγος θα έπρεπε λοιπόν να εκδώσει μια νόμιμη, εκτελέσιμη συνταγή και όχι να στείλει τον ασφαλισμένο σε άλλο ιατρό για ξέπλυμα. Και είναι καιρός τέτοιες πρακτικές, εκτός από τη χλεύη και την καταδίκη σύσσωμου του ιατρικού κόσμου, να επισύρουν κυρώσεις ακόμη και ποινικού χαρακτήρα (απαγγελία κατηγοριών για παράβαση καθήκοντος, ταλαιπωρία του πολίτη και έκθεση της υγείας του σε κίνδυνο, πιθανή απόκρυψη εισοδήματος-φοροαποφυγή, μετάθεση υπηρεσιακών ευθυνών κ.α.) 
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Ιανουαρίου 2014, 12:33:36 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

27 Ιανουαρίου 2014, 15:52:30
Απάντηση #43
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  οριστε και τα δικα μου......αποφασισα να μην ασχοληθω....λογω επιπεδου
Βλέπω ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου 2012.
Θέλεις να μας πεις αν έγινε κάτι μέχρι σήμερα και τι;
Νομίζω ένα: "Δεν συνταγογραφούνται φάρμακα κατά τη διάρκεια εφημερίας πλην εκτάκτων περιστατικών" θα ήταν αποστομωτικό, ιδιαίτερα αν είχε αναρτηθεί και στο χώρο.
Δηλαδή ο γυναικολόγος έκατσε κι έβγαλε ηλεκτρονική από την οποία έλειπε η στρογγυλή σφραγίδα του νοσοκομείου; Απίθανο το βλέπω. Πιθανότερο απλό χαρτί, οπότε αυτά τα "λείπει η στρογγυλή για να είναι άμεσα εκτελέσιμη" ήταν στάχτη στα μάτια για να τους ξεφορτωθεί.
Και κάτι ακόμη που θα μπορούσες να τους πεις και να τους στείλεις αδιάβαστους: "Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι αυτή η πολυπόθητη στρογγυλή σφραγίδα που γράφει Ελληνική Δημοκρατία στο μεν νοσοκομείο είναι κλεισμένη στο γραφείο κίνησης από τις 15:00 ενώ στο Κ.Υ. κόβει βόλτες ελεύθερη ώστε να μπορώ να την βάλω στη συνταγή που ζητάτε να σας εκδώσω;"
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Ιανουαρίου 2014, 23:07:37 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

19 Ιουλίου 2014, 13:47:10
Απάντηση #44
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Όσοι συνάδελφοι έχουμε έρθει στα πλαίσια της άσκησης του επαγγέλματός μας κατά καιρούς αντιμέτωποι με ακρότητες ασφαλισμένων ή ανασφάλιστων συμπολιτών μας, όπως βρισιές, φτυσιές, απειλές, συκοφαντίες, εκβιασμούς, μπουνίδια, μαπίδια, κλωτσίδια, εκτόξευση μπουκάλας ορού ή κύπελου με καφέ, (δολιο)φθορές ή κλοπές σε ενδύματα, οχήματα ή άλλα περιουσιακά μας στοιχεία κ.λπ., καλούνται να συμμετέχουν και να καταθέσουν την εμπειρία και τις προτάσεις τους στο σχετικό σεμινάριο του ΙΣ Χαλκιδικής.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής, ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ την Τρίτη 22/7/2014, στην Αίθουσα Εκδηλώςεων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής στις 2μμ, ημερίδα με Θέμα:
"ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΙΑΠΛΗΚΤΙΣΜΩΝ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ"
Το θέμα θα εξεταστεί τόσο απο ψυχολογική, νομική, αλλά και καθαρά πρακτική πλευρά.
Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι που κατα καιρούς εχουν αντιμετωπίσει παρόμοια θέματα να προσέλθουν!
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Ιουλίου 2014, 13:48:58 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά: ακρότητες 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
4 Απαντήσεις
55176 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Μαρτίου 2009, 12:38:07
από Αγωνιστική Παρέμβαση
1 Απαντήσεις
6913 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Απριλίου 2010, 09:20:48
από Koterakis
0 Απαντήσεις
5938 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Απριλίου 2011, 10:20:40
από Ιορδάνης Καπάνταης
148 Απαντήσεις
85092 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαρτίου 2016, 12:57:26
από GirousisN
5 Απαντήσεις
6858 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Νοεμβρίου 2014, 21:02:57
από EzeΤΡΟΛ