Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 12:17:47

Αποστολέας Θέμα: Ακρότητες ασφαλισμένων  (Αναγνώστηκε 340236 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

28 Δεκεμβρίου 2017, 21:51:37
Απάντηση #165
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
28/12/2017

Είχε πάει με την οικογένειά του στο νοσοκομείο για εξετάσεις και στη συνέχεια επέστρεψε και ξυλοκόπησε το γιατρό
Σοκ έχει προκαλέσει ο άγριος ξυλοδαρμός γιατρού, από έναν πατέρα δύο ανηλίκων παιδιών, στο Νοσοκομείο της Νάουσας, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Νάουσας και η ΠΟΕΔΗΝ ένας άντρας, αλβανικής καταγωγής, ξυλοκόπησε έναν παιδίατρο μέσα στο χώρου του νοσοκομείου, προκαλώντας του κάταγμα στο πόδι και θλαστικά τραύματα στο κορμί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άντρας επισκέφθηκε μαζί με τη σύζυγό του και τα δυο του παιδιά το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου και συγκεκριμένα το Παιδιατρικό Τμήμα στις 19 Δεκεμβρίου 2017. Αυτή μάλιστα δεν ήταν η πρώτη φορά που η οικογένεια επισκέπτονταν το νοσοκομείο αφού ο γιατρός «παρακολουθεί» τα δύο ανήλικα παιδιά και ποτέ στο παρελθόν δεν είχε υπάρξει κάποιο πρόβλημα.
Ο γιατρός εξετάζει τα παιδιά και δίνει τις απαραίτητες ιατρικές οδηγίες. Όπως υποστηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων από την πλευρά του ζευγαριού δεν υπήρξε καμία διαμαρτυρία για τις προσφερόμενες υπηρεσίες και η οικογένεια στη συνέχεια αναχώρησε από το νοσοκομείο.

Ωστόσο σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγγέλονται ο αλβανικής καταγωγής άντρας επέστρεψε στο Νοσοκομείο της Νάουσας σε έξαλλη κατάσταση, έκλεισε την πόρτα του ιατρίου, μέσα στο οποίο βρισκόταν ο άτυχος παιδίατρος και στη συνέχεια ξυλοκόπησε άγρια τον παιδίατρο. Συγκεκριμένα ο άντρας φέρεται να έσπασε το πόδι του γιατρού και να του προκάλεσε θλαστικά τραύματα στο σώμα.

«Ένας γιατρός υπέστη μια ανόητη και άθλια επίθεση. Έφαγε ξύλο, του έσπασαν το πόδι. Ο γιατρός μου είπε: “είναι παιδιά τα οποία εξετάζω από μωρά τα βλέπω τα τελευταία χρόνια. Κάποια στιγμή άκουσα το παιδί να βήχει και το εξέτασα”. Μετά απο καμία ώρα περίπου γύρισε πίσω και έδειρε τον γιατρό. Του είπε: “έλα να σου πω”, τον τράβηξε μέσα στο γραφείο, τον απομόνωσε και την ώρα που έκλεινε ο γιατρός πίσω του την πόρτα τον έσπρωξε και τον έριξε κάτω», λέει στο protothema.gr ο διοικητής του νοσοκομείου της Νάουσας, Δημήτρης Μαυρογιώργος.

Σύμφωνα με πληροφορίες υποβλήθηκε μήνυση από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου εναντίον του φερόμενου ως δράστη προκειμένου η υπόθεση να ακολουθήσει το δρόμο της δικαιοσύνης. ( (Άρα, τελικά, μπορεί η Διοίκηση ενός Νοσοκομείου να υποβάλλει μήνυση σε τέτοιες περιπτώσεις;  )

«Είναι απαραίτητο η Πολιτεία να μεριμνήσει για την έγκριση κονδυλίων, ώστε να εξασφαλιστεί η 24ωρη φύλαξη των Νοσοκομείων με Security. Οι εργαζόμενοι είναι εκτεθειμένοι κι απροστάτευτοι σε εκδηλώσεις βίας, φραστικής και σωματικής κι αυτό κάποτε πρέπει να σταματήσει.

Παρά τις ελλείψεις και τα προβλήματα που προκύπτουν, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου αγωνιζόμαστε να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και είναι απαράδεκτο να είμαστε αποδέκτες βίαιων συμπεριφορών. Καταδικάζουμε τη βία που ασκήθηκε στον συνάδελφό μας.

Καταδικάζουμε τη βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται, με όποιον τρόπο κι αν εκφράζεται.

Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στον ιατρό μας και καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη, στον ίδιο και την οικογένειά του, στους ασθενείς μας, σε όλους όσους εργάζονται αυτές τις Άγιες μέρες όπως και το προσωπικό μας και σε όλους τους συμπολίτες μας», αναφέρει μεταξύ άλλων το σωματείο εργαζομένων της Νάουσας σε σχετική του ανακοίνωση.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος



« Τελευταία τροποποίηση: 2 Ιανουαρίου 2018, 23:38:46 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

1 Ιανουαρίου 2018, 17:34:09
Απάντηση #166
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Λαμία: Έβγαλε πιστόλι στο θάλαμο του αξονικού τομογράφου
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Με την ευκαιρία:
"Ακρότητες ασφαλισμένων" ήταν το όνομα που δόθηκε στο θέμα το μακρινό 2010.
Από τότε οι ασφαλισμένοι έχουν μειωθεί δραματικά ενώ έχουν αυξηθεί, εξίσου δραματικά, οι ακρότητες.
Μήπως να το κάναμε "Ακρότητες εξεταζομένων και συνοδών τους";

11 Ιανουαρίου 2018, 23:12:54
Απάντηση #167
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν πάει άλλο η κατάσταση.


11/01/2018

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Ιανουαρίου 2018, 23:19:26 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

12 Ιανουαρίου 2018, 12:16:06
Απάντηση #168
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Απ΄τους πολιτικούς άκρα του τάφου σιωπή, αλλά αφού δεν μπορούμε να συννενοηθούμε εμείς σαν γιατροί για μια γενική απεργία, δεν μας αξίζει κάτι καλύτερο.

13 Ιανουαρίου 2018, 14:37:10
Απάντηση #169
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν τον άφησαν να ουρήσει μέσα στο ασθενοφόρο!
Έτσι γίνονται οι επισχέσεις ούρων!
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

28 Ιουλίου 2018, 12:35:00
Απάντηση #170
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Να εφημερεύεις, να τρως τις ψιλές σου και μετά να έρχονται να σε συλλαμβάνουν εν ώρα εφημερίας (και να φεύγεις αναγκαστικά από το νοσοκομείο και την εφημερία) γιατί ο δράστης υπέβαλλε κι αυτός μήνυση για ψευδή καταμήνυση!
Πύργος: Χαμός από 65χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο – Έβρισε γιατρούς. Κατέληξαν όλοι στο αστυνομικό τμήμα
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

28 Ιουλίου 2018, 22:02:23
Απάντηση #171
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δυστυχως αυτή ειναι η νομοθεσία μας.

Προφανως θα υπάρξει κάλυψη απ' την διοίκηση. Εγώ πάντως προτιμώ αυτό απ΄το να τις φάω και να πω και ευχαριστώ, μπορείτε να φύγετε τώρα... λογικά θα έχουν υπάρξει μάρτυρες.

29 Ιουλίου 2018, 14:56:42
Απάντηση #172
Αποσυνδεδεμένος

fanisgp

Επώνυμοι
Επειδή όλοι περάσαμε από εφημερία,ρωτώ χωρίς να δικαιολογώ την βία σε καμία περίπτωση αν σας έχει τύχει να θέλετε να χειροδικήσετε εσείς οι ίδιοι σε συνάδελφο που η με υφος χιλίων καρδιναλίων και μετά από 4 5 ώρες που περιμένει ο κάθε ταλαίπωρος το μόνο που λέει είναι περάστε έξω πως τολμάτε να μ'ενοχλείται ;Αν δεν πέσεις σε τρελό οκ ,θεωρώ ,το έζησα εξάλλου ότι πολλοί συνάδελφοι είναι προκλητικοί.Η εφημερία είναι κάτι ιερό.Όλοι θέλουμε να λουφάρουμε και να αποφύγουμε την λάντζα όχι όμως στην εφημερία. 
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Ιουλίου 2018, 20:45:58 από fanisgp »

29 Ιουλίου 2018, 15:54:18
Απάντηση #173
Αποσυνδεδεμένος

schumifer


Είναι αλήθεια ότι έχουμε και τέτοιους συναδέλφους, έκανα ειδικότητα στο Γεννηματάς στην Αθήνα, ανάθεμα αν ήταν πάνω από 1 στους 10. Που και αυτός που σκέφτομαι ήταν σκυλί δουλευταράς, αλλά δε σήκωνε ούτε δευτερόλεπτο εξυπνάδες και πολλώ δε μάλλον επιθέσεις από ασθενείς.

29 Ιουλίου 2018, 16:55:03
Απάντηση #174
Αποσυνδεδεμένος

fanisgp

Επώνυμοι
Όταν δείχνεις πραγματικό ενδιαφέρον ο ασθενής το εισπράτει το καταλαβαίνει και σου συγχωρεί ακόμη και  το λάθος.Όταν ξερεις ότι εχεις γίνει κομμάτια για τον ασθενή σου με άλλο αέρα  μιλάς και τολμώ να πώ ότι και τον τρελό τον αρχίζεις εσύ στα καντήλια πριν το καταλάβει και έρχεται στα λογικά του.
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Ιουλίου 2018, 20:46:29 από fanisgp »

30 Ιουλίου 2018, 00:27:05
Απάντηση #175
Αποσυνδεδεμένος

schumifer


Λυπάμαι που δε θα συμφωνήσω μαζί σας, έχω παραδείγματα από αγνώστους και δυστυχώς και γνωστούς που την πέφτουν λεκτικά σε ιατρικό προσωπικό με νταηλίκια και μετά περιγράφουν σε διάφορες περιστάσεις πώς έβαλαν το γιατρό στη θέση του. Ασχέτως του αν ο ασθενής έπρεπε καν να είναι στα επείγοντα νοσοκομείου και ασχέτως αν ο γιατρός είχε λιώσει στη δουλειά

30 Ιουλίου 2018, 01:30:58
Απάντηση #176
Αποσυνδεδεμένος

fanisgp

Επώνυμοι
Βεβαίως και υπάρχουν και αυτοί που λέτε και για να μην παρεξηγηθώ ο σκοπός μου ήταν να αναρωτηθούμε για την συμπεριφορά μας απέναντι στον ασθενή.Δεν δικαιολογώ την βία απ' οποιονδήποτε.Απλώς πιστεύω ότι βία υπάρχει και απ'την μεριά μας.Καλυμμένη  με έναν απρόσωπο , ανέκφραστο και δήθεν  πληθυντικό ευγενείας , με την αδιαφορία  μας ακόμη και την υπερβολική χρήση   ορολογίας.Δεν έτυχε να ακούσετε συνάδελφο δήθεν να εξηγεί με επιστημονικό τρόπο στον ταλαίπωρο του δημοτικού;Τέλος πάντων δεν γενικεύω απλώς είχα ένα προσωπικό συμβάν με ασθενή μου που κατέληξε στο κέντρο υγείας αβοήθητος με την συνάδελφο να μιλά στο κινητό για πόσο ψωμί να αγοράσει μόλις θα έφευγε.Η συνοδός του ασθενή, μου περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια και δεν μπορεί να το χωρέσει ο νους της αυτό που έζησε.Και εγώ...
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Ιουλίου 2018, 01:34:19 από fanisgp »

10 Αυγούστου 2018, 19:57:44
Απάντηση #177
Αποσυνδεδεμένος

Όμηρος


Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχωρά η ΕΓΕΣΥΚ καθώς σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Μάνο Αντωνάκη, γιατρός του Ακτινολογικού Τμήματος σήμερα το πρωί δέχτηκε επίθεση από συνοδό ασθενή.

Ο κ. Αντωνάκης μιλώντας στην εκπομπή «ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ» το βράδυ της Πέμπτης, υποστήριξε ότι «όλα ξεκίνησαν σήμερα στις 9 το πρωί, ασθενής συνοδευόμενη από το σύζυγο της, προσήλθε κατόπιν ραντεβού στο ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου προκειμένου να υποβληθεί σε προγραμματισμένη αξονική τομογραφία. Όταν ενημερώθηκαν από το προσωπικό του τμήματος ότι η εξέταση δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί λόγω βλάβης του αξονικού τομογράφου (η οποία παρουσιάστηκε τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας), η εν λόγω κυρία και ο συνοδός της αρχικά επιτέθηκαν λεκτικά στη νοσηλεύτρια της βάρδιας και κατόπιν ο συνοδός εισήλθε στο χώρο εργασίας του προσωπικού και επιτέθηκε στο γιατρό τον οποίο γρονθοκόπησε. Η κατάσταση δεν ξέφυγε ακόμα περισσότερο μόνο χάρις στην παρέμβαση των παρευρισκομένων και ο συνάδελφος “τη γλίτωσε” με εκχυμώσεις και εκδορές. Η Διοίκηση του νοσοκομείου ενημερώθηκε άμεσα για το περιστατικό και αναμένουμε να προβεί στις απαραίτητες και αυτονόητες νομικές ενέργειες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνάκης.

Την ίδια στιγμή με ανακοίνωση της η ΕΓΕΣΥΚ τονίζει τα εξής: «Θυμίζουμε ότι αντίστοιχο περιστατικό συνέβη προ μηνών σε βάρος ειδικευόμενου χειρουργού με θύτη και πάλι συνοδό ασθενούς ο οποίος διαφώνησε με την κρίση του γιατρού ως προς τη θεραπεία της ασθενούς.
α γεγονότα αυτά (τα οποία μόνο μεμονωμένα δεν είναι καθ’ότι οι φραστικές επιθέσεις αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο) αναδεικνύουν τις κυριολεκτικά αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου οι οποίοι βρίσκονται παντελώς εκτεθειμένοι κι απροστάτευτοι σε εκδηλώσεις βίας, λεκτικής και σωματικής. Αποτελεί ευθύνη του εργοδότη (νοσοκομείο – Υπουργείο) να διασφαλίζει τη σωματική ακεραιότητα του εργαζόμενου στο χώρο εργασίας. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνεις στη δουλειά σου και να κινδυνεύεις να φας ξύλο και μάλιστα για ευθύνες που δεν έχεις!

Δεν μπορούμε εδώ να μην αναφέρουμε ότι ευθύνες για τέτοια συμβάντα έχουν και όσοι παρουσιάζουν μια εικόνα ανάταξης και εύρυθμης λειτουργίας του νοσοκομείου η οποία, προφανώς, δεν ισχύει πάντα. Αν η ταλαιπωρία των πολιτών – χρηστών του νοσοκομείου συνεχίζεται, αυτό δεν οφείλεται στο προσωπικό. Οι ασθενείς να αναζητήσουν ευθύνες και να απαιτήσουν λύσεις από όσους κατέχουν πολιτικές και διοικητικές θέσεις και όχι από τον απλό εργαζόμενο που στηρίζει την λειτουργία αυτού του νοσοκομείου τόσα χρόνια. Ας αναρωτηθούν όσοι θερμόαιμοι προσέρχονται στο νοσοκομείο ποιος αφήνει χωρίς αξονικό τομογράφο 2βάθμιο νοσοκομείο σε νησιωτική περιοχή με πολλαπλάσιο πληθυσμό τους καλοκαιρινούς μήνες και ας απευθυνθούν στη Διοίκηση, την έκτη ΥΠΕ και το Υπουργείο για τα περαιτέρω.

Ο ασθενής από την πλευρά του οφείλει να ξέρει ότι ο γιατρός που έχει απέναντί του έχει διανύσει μια μακρόχρονη διαδρομή κόπων και θυσιών για να φτάσει εδώ που βρίσκεται και το λιγότερο που αξίζει είναι ο σεβασμός και όχι να αντιμετωπίζεται ως ο τελευταίος τυχών.           

Τέλος, το συμβάν αυτό αναδεικνύει, για άλλη μια φορά, την ΑΜΕΣΗ ανάγκη προμήθειας νέου αξονικού τομογράφου! Αποτελεί ντροπή να μην έχει λυθεί ακόμα αυτό το θέμα και για άλλο ένα καλοκαίρι, εκατοντάδες χιλιάδες Κερκυραίοι και επισκέπτες να στηρίζονται επί της ουσίας σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα!                     

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στο συνάδελφο γιατρό και στη νοσηλεύτρια για την άδικη και αήθη επίθεση που δέχτηκαν».
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

10 Αυγούστου 2018, 21:07:24
Απάντηση #178
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν ξέρω αν προσέξατε, αλλά ο ξυλοκοπηθείς ακτινολόγος περιμένει να στραφεί το νοσοκομείο κατά του νταή, δεν θα το κάνει ο ίδιος, αλλά παρολ' αυτά κλάψα, συγγνώμη, αλλά εγώ δεν προτίθεμαι να παίξω τον ρόλο του Βασιλάκη Καϊλα αν μου συμβεί...

Δεν είναι αυτή η πρέπουσα εικόνα που πρέπει να έχει ο κόσμος για τους γιατρούς στην Ελλάδα.


6 Οκτωβρίου 2018, 23:43:23
Απάντηση #179
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά: ακρότητες 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
4 Απαντήσεις
55178 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Μαρτίου 2009, 12:38:07
από Αγωνιστική Παρέμβαση
1 Απαντήσεις
6914 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Απριλίου 2010, 09:20:48
από Koterakis
0 Απαντήσεις
5938 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Απριλίου 2011, 10:20:40
από Ιορδάνης Καπάνταης
148 Απαντήσεις
85094 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαρτίου 2016, 12:57:26
από GirousisN
5 Απαντήσεις
6858 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Νοεμβρίου 2014, 21:02:57
από EzeΤΡΟΛ