Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Απριλίου 2024, 11:41:42

Αποστολέας Θέμα: Νοσηλεία μόνο με παραπεμπτικό ιατρού  (Αναγνώστηκε 1860 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

2 Δεκεμβρίου 2010, 18:25:55
Αναγνώστηκε 1860 φορές
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

"Τα Νέα", Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010
   

ΕνΙΑΙΕΣ πΑρΟχΕΣ υγείας και «περιορισµένη» πρόσβαση των ασθενών στο ΕΣΥ, µε στόχο την αποσυµφόρηση των νοσοκοµείων, προβλέπεται στο αναµενόµενο πολυνοµοσχέδιο «σκούπα» του υπουργείου Υγείας. Ετσι, οι ασθενείς θα περνούν τις πόρτες των δηµόσιων νοσοκοµείων για νοσηλεία µόνο στην περίπτωση που έχουν στα χέρια τους παραπεµπτικό γιατρού.

Ειδικότερα και όπως προβλέπεται – σύµφωνα µε πληροφορίες – στο πολυνοµοσχέδιο, που αναµένεται να παρουσιάσει ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος στο προσεχές Υπουργικό Συµβούλιο, οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από την πρωτοβάθµια φροντίδα υγείας – δηλαδή από τα πολυ-ιατρεία του ΙΚΑ που εντάσσονται στο ΕΣΥ, τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκοµείων και τα Κέντρα Υγείας.

Ωστόσο, το µέτρο αυτό δεν θα ισχύει για τα έκτακτα περιστατικά που θα διακοµίζονται στο νοσοκοµείο µε ασθενοφόρο και ασθενείς που εµφανίζουν βαριά συµπτώµατα. Οι ειδικοί εκτιµούν πως µε τον τρόπο αυτόν θα αποσυµφορηθούν τα δηµόσια νοσοκοµεία και θα µειωθεί σηµαντικά ο χρόνος αναµονής.

Επιπλέον και σύµφωνα µε πηγές του υπουργείου, επιχειρείται η δηµιουργία ενός ενιαίου φορέα (Νοµικό Πρόσωπο ∆ηµοσίου ∆ικαίου) που θα διαχειρίζεται αποκλειστικά τον τοµέα της πρωτοβάθµιας φροντίδας και θα εποπτεύεται από το υπουργείο Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, τα ασφαλιστικά ταµεία θα πληρώνουν τον φορέα, που µε την σειρά του θα εξοφλεί τις υπηρεσίες που αγοράζει από τρίτους – όπως είναι, για παράδειγµα, τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Μάλιστα, όπως λένε πηγές των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, άµεσος στόχος είναι οι ενιαίες συµβάσεις των ασφαλιστικών ταµείων µε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και νοσοκοµεία µε την εξασφάλιση κοινών πακέτων παροχών.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά: