Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 01:21:25

Αποστολέας Θέμα: Σκέψεις-προτάσεις για την υπηρεσία υπαίθρου  (Αναγνώστηκε 37143 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

16 Δεκεμβρίου 2010, 21:24:16
Αναγνώστηκε 37143 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
1. Δωδεκάμηνη θητεία για όλους τους ιατρούς ανεξάρτητα αν προηγήθηκε ή όχι άσκηση σε ειδικότητα. Αύξηση της θητείας όταν και μόνο οι αιτήσεις σε δημοσιευμένη προκήρυξη δεν ξεπερνάν σε αριθμό τις προκηρυσσόμενες θέσεις.
2. Αυτόματη παράταση στον υπηρετούντα ιατρό έως ότου αντικατασταθεί από τον επόμενο ιατρό. Η παράταση δε μπορεί να ξεπερνάει τους δώδεκα μήνες.
3. Η τρίμηνη υποχρεωτική άσκηση να μετατραπεί σε μηνιαία υποχρεωτική άσκηση.
4. Την μηνιαία άσκηση οι ιατροί να την ασκούν στο Κ.Υ. και έπειτα να παραμένουν είτε στο Κ.Υ. εάν πρόκειται για θέση σε Κ.Υ. είτε να μεταβαίνουν στο Π.Ι. εάν πρόκειται για θέση σε Π.Ι. Το διάστημα αυτό του ενός μηνός να παραμένει στη θέση του και ο προηγούμενος ιατρός είτε είναι διορισμένος σε Κ.Υ. είτε βρίσκεται σε Π.Ι.
5. Αύξηση της κανονικής άδειας σε 20 ημέρες κατά την δωδεκάμηνη θητεία.
6. Κατάργηση του θεσμού «αγροτικού επί θητεία».
7. Κατάργηση του δικαιώματος δεύτερης δήλωσης σε όσους τοποθετούνται σε άγονα αγροτικά. Το μόνο κίνητρο να παραμείνει το επίδομα άγονου. Το ίδιο επίδομα να δίνεται και στους ιατρούς που υπηρετούν σε πλοία.
8. Δικαίωμα συμμετοχής στις προκηρύξεις εκτός των ειδικευόμενων σε παράταση και των ειδικευόμενων που την ημερομηνία διορισμού στην υπηρεσία υπαίθρου θα έχουν παραιτηθεί από την ειδικότητά τους. Σε περίπτωση μη αποδοχής της θέσης αφαίρεση του δικαιώματος συμμετοχής σε επόμενες προκηρύξεις.
9. Κατάργηση της μοριοδότησης. Επικρατέστερος ο ιατρός με παλαιότερη ημερομηνία κτήσης πτυχίου, αναγνώρισης ΔΟΑΤΑΠ για πτυχία χωρών εκτός Ε.Ε. και ένταξης χώρας στην Ε.Ε. εφόσον αυτή πραγματοποιήθηκε μεταγενέστερα της κτήσης πτυχίου. Σε περίπτωση ίδιας ημερομηνίας επικρατέστερος ο ιατρός με τον μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου. Μη μοριοδότηση του βαθμού πτυχίου.
10. Οι ιατροί που παραιτούνται από την υπηρεσία υπαίθρου για διορισμό στην ειδικότητα πριν τη συμπλήρωση των έξι μηνών να έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν ξανά σε επόμενη προκήρυξη μετά τη μερική ή πλήρη ειδίκευση. Ιατροί που παραιτούνται μετά το πέρας του εξαμήνου να θεωρούνται ως εκπληρώσαντες την υπηρεσία υπαίθρου και να μην έχουν δικαίωμα υποβολής νέας αίτησης σε επόμενη προκήρυξη. Ιατροί που παραιτούνται για οποιοδήποτε άλλο λόγο να μην έχουν το δικαίωμα υποβολής νέας αίτησης σε επόμενη προκήρυξη.
11. Δικαίωμα 5 επιλογών στις προκηρύξεις των κενών και κενούμενων θέσεων σε Π.Ι., Κ.Υ. και πλοία.
12. Δημιουργία  πίνακα από το αρμόδιο τμήμα υπηρεσίας υπαίθρου (τμήμα Γ') του Υπουργείου Υγείας με τα αγροτικά σε όλη τη χώρα. Στη λίστα θα αναφέρεται Νομός, Κ.Υ., Π.Ι., Ονοματεπώνυμο ιατρού, ημερομηνία διορισμού και ημερομηνία αποχώρησης.
Ο πίνακας να είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Υπουργείου και να ανανεώνεται καθημερινά.
13. Πρόγραμμα δημοσίευσης προκήρυξης, ημερομηνιών κατάθεσης δικαιολογητικών, προσωρινών αποτελεσμάτων, ενστάσεων, οριστικών αποτελεσμάτων, αποστολής διορισμών, διορισμών ιατρών στα Κ.Υ.

14. Το διάστημα μεταξύ 26-31 Μαρτίου,  26-30 Ιουνίου, 26-30 Σεπτεμβρίου και 26-31 Δεκεμβρίου τα Κ.Υ. να ενημερώνουν το Υπουργείο Υγείας για τους διορισμούς ή όχι των ιατρών ώστε όσα δεν καλύφθηκαν να προκηρύσσονται στην αμέσως επόμενη προκήρυξη.
15. Μη υποχρεωτική η εκπλήρωση υπηρεσίας υπαίθρου για διορισμό στο δημόσιο.


Πραγματικά δεν ξέρω αν οι προτάσεις αυτές θα μπορούσαν να βελτιώσουν μερικώς το θεσμό της υπηρεσίας υπαίθρου.
Είναι κάποιες σκέψεις που έχω κάνει με την ενασχόλησή μου εδώ και 3 χρόνια με το συγκεκριμένο θέμα. Κάποτε κάποιες παρόμοιες προτάσεις (κατάργηση μοριοδότησης εντοπιότητας, τέκνων κτλ, μείωση δικαιολογητικών για συμμετοχή στις προκηρύξεις, πρόγραμμα pdf για την διευκόλυνση των αποτελεσμάτων) έγιναν δεκτές και πιστεύω βοήθησαν αρκετά την "τριτοκοσμική" κατάσταση στην οποία βρισκόταν η υπηρεσία του υπουργείου αλλά και τους ίδιους τους συναδέλφους.

Προτάσεις-παρατηρήσεις στις προαναφερόμενες προτάσεις μου δεκτές με χαρά καθώς επίσης και νέες προτάσεις.

Όταν κάποιοι αρμόδιοι δεν "δημιουργούν" δεν είναι κακό να τους "βοηθάμε".
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

7 Μαρτίου 2011, 23:09:50
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Κάποτε κάποιες παρόμοιες προτάσεις (κατάργηση μοριοδότησης  τέκνων

Τάσο συμφωνώ με τις περισσότερες από τις προτάσεις σου, αλλά επέτρεψέ μου να διαφωνήσω με τη μοριοδότηση τέκνων.
Οποιοσδηποτε συνάδελφος με παιδι-παιδιά εχεί πολλαπλάσιες (οικονομικές κυρίως) ανάγκες απο κάποιον άλλο χωρις τέκνα.
Και στο λέω τώρα που τελείωσα το αγροτικό μου, και έχω και 2 παιδιά.

Κατα τ'άλλα οι προτάσεις σου είναι τροφή για σκέψη για τους αρμόδιους του Υπουργείου.

8 Μαρτίου 2011, 00:10:04
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Θυμάμαι εκείνη την εποχή, 2007-2008 που έβλεπες μοριοδότηση για εντοπιότητα σε συναδέλφους και γελούσες. Σε κάθε προκήρυξη σχεδόν άλλαζε η εντοπιότητά τους  ;D

Επίσης η μοριοδότηση γάμου.....τόσοι φίλοι....συμφοιτητές να μην μάθω ότι παντρεύτηκαν.....και μετά να μαθαίνω πως όλοι ήταν πολιτικοί γάμοι...λευκοί :o

Η μοριοδότηση τέκνων προτάθηκε γιατί δεν έστεκε να μη μοριοδοτείς το γάμο και να μοριοδοτείς τα τέκνα ;)

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

8 Μαρτίου 2011, 00:21:08
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σε κάθε προκήρυξη σχεδόν άλλαζε η εντοπιότητά τους  ;D
Επίσης η μοριοδότηση γάμου.....τόσοι φίλοι....συμφοιτητές να μην μάθω ότι παντρεύτηκαν.....και μετά να μαθαίνω πως όλοι ήταν πολιτικοί γάμοι...λευκοί :o

 :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:


8 Μαρτίου 2011, 13:18:11
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η μοριοδότηση τέκνων προτάθηκε γιατί δεν έστεκε να μη μοριοδοτείς το γάμο και να μοριοδοτείς τα τέκνα ;)

Διαφωνώ, είναι 2 εντελώς διαφορετικά πράγματα. Το ένα δεν συνεπάγεται ή προυποθέτει το άλλο. Το ένα μπορεί να είναι λευκό, μούφα, σκοπιμότητας, φασόν. Το άλλο είναι υπέρτατη αξία και μόνο.
Κατα τ'αλλα συμφωνώ μαζί σου Τάσο.

8 Μαρτίου 2011, 13:30:42
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

trois


πολυ καλες προτασεις μπραβο, μηπως εχετε και καμια ιδεα ποτε θα βγαλουν αγροτικα; δεν λενε στο τηλεφωνο παντως!
θα δουμε, γινεται επεξεργασια στις θεσεις και διαφορα τετοια τρελα. υποτιθεται οτι τα ιατρεια που αδειαζουν τον ιουνιο επρεπε να εχουν βγει το φλεβαρη

8 Μαρτίου 2011, 15:26:30
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Αν και άσχετο με το θέμα.....επόμενη προκήρυξη περίπου 24 Μαρτίου με 1 Απριλίου.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

17 Οκτωβρίου 2011, 17:41:00
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δύο σημαντικές διατάξεις που αφορούν τα Περιφερειακά Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία και την κάλυψη κενών θέσεων σε Αγροτικούς Ιατρούς περιλαμβάνονται στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Ανασυγκρότηση Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κέντρα Αποκατάστασης, Αναδιάρθρωση ΕΣΥ και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου από την Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα:

    Στα Κέντρα Υγείας με απόφαση του Διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.Π.Ε) διορίζεται τριμελής Διοικούσα Επιτροπή, τριετούς θητείας. Ο πρόεδρος επιλέγεται από τον Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας. Τα άλλα δύο μέλη είναι ο Υπεύθυνος για τον συντονισμό της επιστημονικής λειτουργίας του κέντρου υγείας και ένας Δημοτικός Σύμβουλος που προτείνει ο Δήμος της έδρας του Κέντρου Υγείας.

 

    Προκειμένου να καλύπτονται με πιο γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο οι κενές θέσεις αγροτικών ιατρών στα πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, στα Κέντρα Υγείας ή Αγροτικά Ιατρεία αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

 

α.  Οι θέσεις αγροτικών Ιατρών προκηρύσσονται πέντε μήνες πριν λήξει η θητεία των ήδη υπηρετούντων

β. Η εκπαίδευση τους στο Νοσοκομείο Αναφοράς διαρκεί ένα μήνα αντί τρεις μήνες.

γ. Οι προκηρύξεις κάλυψης κενών θέσεων παραμένουν ανοικτές αν δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον ή αρνηθεί να αναλάβει τη θέση του κάποιος γιατρός που επελέγη.

δ. Αν η θέση που προκηρύσσεται δεν καλυφθεί, μπορεί να παραταθεί η θητεία του αγροτικού γιατρού που ήδη υπηρετεί στο κέντρο υγείας ή στο αγροτικό ιατρείο. Διαφορετικά, μπορεί να παραταθεί η θητεία άλλου αγροτικού γιατρού που επιθυμεί να υπηρετήσει στο συγκεκριμένο κέντρο υγείας ή αγροτικό ιατρείο. Η παράταση της θητείας και στις δύο περιπτώσεις έχει μέγιστη διάρκεια ως ένα χρόνο.

ε. Μπορεί ακόμα και ιδιώτης γιατρός ειδικευμένος να υποβάλλει αίτηση στην ανοικτή προκήρυξη και να καταλάβει θέση επί θητεία έως ένα χρόνο αν για την κάλυψη της θέσης αγροτικού γιατρού, δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον.

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία  των κέντρων υγείας και αγροτικών ιατρείων, ιδιαίτερα στις νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές παρέχοντας υψηλότερες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας, καλλιεργώντας ταυτόχρονα την αίσθηση της ασφάλειας και της προστασίας σε όλους τους πολίτες της Περιφέρειας του Αργοσαρωνικού.
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Οκτωβρίου 2011, 19:24:05 από anastasios theodoridis »
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

17 Οκτωβρίου 2011, 22:41:53
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Αυτό το "προκήρυξη 5 μήνες πριν τη λήξη της θητείας" το τρώμε στη μάπα εδώ και χρόνια χωρίς να έχει εφαρμοστεί ποτέ!
Με 3 προκηρύξεις το χρόνο βεβαία (θυμίζω προηγούμενη προκήρυξη Ιούνιο και τώρα έχουμε Οκτώβριο) σιγά σιγά θα το φέρουν εκεί που θέλουν χρονικά.
Και στο κάτω κάτω το "5 μήνες πριν" είχε μια λογική με την προοπτική της τρίμηνης εκπαίδευσης. Τώρα που λένε ότι θα κάνουν 1μήνα εκπαίδευση τι νόημα έχει;
Και φυσικά παραμένει η εντολή του Υπουργείου ότι ο "νέος" αναλαμβάνει μόνο όταν κενωθεί η θέση από τον "παλιό". Άρα υποχρεωτικά κενό πάλι το ιατρείο (έστω και για τον 1 μήνα της εκπαίδευσης)
Κάποιοι στα νοσοκομεία θα στενοχωρηθούν που θα χάσουν τους "τριμηνίτες λαντζιέρηδες"
Αφού θα κάνουν 1 μήνα εκπαίδευση πόση ειδικότητα θα αναγνωρίζουν; Τώρα με 3 μήνες αναγνωρίζουν 3 μήνες (απ' όποια ειδικότητα θέλουν) ή 6 μήνες από παθολογία ή χειρουργική (μαγικό ε; )

Απορία:
Παράθεση
Στα Κέντρα Υγείας με απόφαση του Διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.Π.Ε) διορίζεται τριμελής Διοικούσα Επιτροπή, τριετούς θητείας. Ο πρόεδρος επιλέγεται από τον Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας. Τα άλλα δύο μέλη είναι ο Υπεύθυνος για τον συντονισμό της επιστημονικής λειτουργίας του κέντρου υγείας και ένας Δημοτικός Σύμβουλος που προτείνει ο Δήμος της έδρας του Κέντρου Υγείας.
Η συγκεκριμένη επιτροπή, τι ρόλο θα έχει; Που απ' ότι βλέπουμε μπορούν κάλλιστα τα 2 μέλη να μην έχουν σχέση με το Κ.Υ.!

Λεπτομέρεια:
Παράθεση
Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία  των κέντρων υγείας και αγροτικών ιατρείων, ιδιαίτερα στις νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές παρέχοντας υψηλότερες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας, καλλιεργώντας ταυτόχρονα την αίσθηση της ασφάλειας και της προστασίας σε όλους τους πολίτες της Περιφέρειας του Αργοσαρωνικού.
Να υποθέσω ότι ο βουλευτής στη ιστοσελίδα του οποίου βρίσκεται το παραπάνω κείμενο, εκλέγεται στην Περιφέρεια του Αργοσαρωνικού;


17 Οκτωβρίου 2011, 23:30:53
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ε. Μπορεί ακόμα και ιδιώτης γιατρός ειδικευμένος να υποβάλλει αίτηση στην ανοικτή προκήρυξη* και να καταλάβει θέση επί θητεία έως ένα χρόνο αν για την κάλυψη της θέσης αγροτικού γιατρού, δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον.

ΚΑΛΗ ΦΑΣΗ! Κάποιοι (τυχεροί) θα ξαναζήσουν τα νιάτα τους! Φοιτητής => αγροτικός => ειδικευόμενος => ειδικός => αγροτικός => ...? ( φοιτητής; )
Η ζωή κάνει κύκλους!

* Ερώτηση: Δλδ ο ειδικός θα κάνει κι αυτός αιτήσεις μαζί με τους υπόχρεους, ...μπας και του κάτσει το τζακ-ποτ;  ???
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Οκτωβρίου 2011, 23:36:39 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

19 Οκτωβρίου 2011, 01:36:11
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

* Ερώτηση: Δλδ ο ειδικός θα κάνει κι αυτός αιτήσεις μαζί με τους υπόχρεους, ...μπας και του κάτσει το τζακ-ποτ;  ???

Με τον ΕΟΠΠΥ και την επικειμενη καταντια των ιατρων σε λίγο πολλοι θα παρακαλουν να (ξανα)κάνουν αγροτικο
+

19 Οκτωβρίου 2011, 09:11:08
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δλδ λες να δούμε π.χ. καρδιολόγο ή ορθοπεδικό να εκτελεί ...χρέη αγροτικού;
Μήπως το πιθανότερο είναι να αποσπαστούν στο Νοσοκομείο για την "κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών;"  ;)
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

31 Οκτωβρίου 2011, 20:01:22
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Από τα επίσημα Πρακτικά της ΙΒ΄, 18 Οκτωβρίου 2011, Συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, στην οποία ψηφίστηκε το παρακάτω σχέδιο νόμου:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Άρθρο 28
Θέματα ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου

1. Η παράγραφος 6 του άρθρου 26 του ν. 2519/1997 (Α΄ 165), όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 2 του άρθρου 28 του ν. 2646/1998 (Α΄ 236) και την παράγραφο 1 του άρθρου 57 του ν. 3918/2011 (Α΄ 31), αντικαθίσταται ως εξής:
«6. Οι θέσεις ιατρών υπαίθρου προκηρύσσονται πέντε μήνες πριν από τη λήξη της θητείας των ιατρών που υπηρετούν σε αυτές. Για τις άγονες και νησιωτικές περιοχές η προκήρυξη παραμένει ανοιχτή μέχρι την πλήρωση της θέσης και κατά την περίοδο αυτή, ιατρός που υποβάλει αίτηση για διορισμό επί θητεία, διορίζεται αμέσως. Αν η θέση που προκηρύσσεται δεν καλυφθεί, μπορεί να παραταθεί η θητεία του ιατρού που υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας ή σε Περιφερειακό Ιατρείο ή σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της ευθύνης του. Αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τον υπηρετούντα ιατρό, μπορεί να παραταθεί η θητεία άλλου ιατρού μετά από εισήγηση του Νοσοκομείου στο οποίο υπάγεται το Κέντρο Υγείας ή το Περιφερειακό Ιατρείο ή Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο. Η παράταση αυτή εγκρίνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχει μέγιστη διάρκεια δώδεκα μήνες και λήγει με την ανάληψη υπηρεσίας από τον ιατρό που επιλέγεται με βάση την επόμενη προκήρυξη.»
2. Ο χρόνος υπηρεσίας των ειδικευμένων ιατρών του Ε.Σ.Υ., που διανύθηκε σε Νοσοκομεία, Κέντρο Υγείας ή Περιφερειακό Ιατρείο ή Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, για την εκπλήρωση των καθηκόντων ιατρού υπόχρεου υπηρεσίας υπαίθρου, προσμετράται ως χρόνος προϋπηρεσίας για την επιστημονική εξέλιξή τους.
3. Η υποχρεωτική εκπαιδευτική πρακτική εξάσκηση των υπόχρεων υπηρεσίας υπαίθρου ιατρών έχει διάρκεια ενός (1) μηνός και πραγματοποιείται στο Νοσοκομείο, όταν διορίζεται ο ιατρός ή στο Κέντρο Υγείας όπου υπάγεται το Περιφερειακό Νοσοκομείο. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζεται το αντικείμενο εκπαίδευσης, ο χρόνος παραμονής στους επί μέρους τομείς εκπαιδευτών, καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

31 Οκτωβρίου 2011, 20:36:07
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Οι θέσεις ιατρών υπαίθρου προκηρύσσονται πέντε μήνες πριν από τη λήξη της θητείας των ιατρών που υπηρετούν σε αυτές.
Η προηγούμενη προκήρυξη αγροτικών ήταν τον Ιούνιο. Μια θέση που ήθελε 6 μήνες για να κενωθεί δεν προκηρύχθηκε αφού έτσι επιτάσσει ο νόμος.
Επόμενη προκήρυξη Οκτώβριος. Έχουν παρέλθει 4 μήνες επομένως η θέση θέλει 2 μήνες πλέον για να κενωθεί. Δεν μας πειράζει που μέχρι να πληρωθεί από τον καινούργιο θα μείνει κενό για 2-3 μήνες!
Προκηρύξεις αγροτικών κάθε μήνα τουλάχιστον για να μην υπάρχουν κενά (εκτός αν θέλουν να υπάρχουν κενά)
Αυτά με τις παρατάσεις και τις αντικαταστάσεις τα ακούω βερεσέ.

Παράθεση
Για τις άγονες και νησιωτικές περιοχές η προκήρυξη παραμένει ανοιχτή μέχρι την πλήρωση της θέσης και κατά την περίοδο αυτή, ιατρός που υποβάλει αίτηση για διορισμό επί θητεία, διορίζεται αμέσως.
Θετικό μέτρο για τα άγονα ιατρεία και τις νησιωτικές περιοχές.
ΟΜΩΣ με ενιαίο μισθολόγιο για τους αγροτικούς (άρα μισθός* σε άγονο και σε "απλό" ίδιος, χωρίς επιδόμα αγόνου πλέον) και εισαγωγή εξετάσεων για ειδικότητα (άρα κατάργηση πλεονεκτημάτων αγόνων στις αιτήσεις) αμφιβάλω πολύ αν σε λίγο καιρό θα βρίσκονται "κορόιδα" να πάνε σε άγονα ή/και απομακρυσμένα ιατρεία.

*Μισθός που δεν ξέρουμε σε τι επίπεδα θα διαμορφωθεί κι αν θα "αξίζει" πλέον να κάνει κάποιος αγροτικό με δεδομένα τα έξοδα που έχει μένοντας μακριά από το σπίτι του.
« Τελευταία τροποποίηση: 31 Οκτωβρίου 2011, 20:44:34 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
3 Απαντήσεις
77089 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Μαΐου 2009, 16:23:56
από orfeo
0 Απαντήσεις
5367 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Δεκεμβρίου 2010, 17:49:48
από Argirios Argiriou
23 Απαντήσεις
142622 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Ιουλίου 2013, 22:33:33
από D-Michalis
0 Απαντήσεις
26876 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Ιουλίου 2011, 16:48:31
από alfie
1 Απαντήσεις
5358 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Ιουνίου 2018, 00:08:58
από deleteduser