Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 13:33:21

Αποστολέας Θέμα: Λάρισα: Χειρουργοί-ντίλερ με μίζες 6,5 εκ. ευρώ στο Πανεπιστημιακό!!!  (Αναγνώστηκε 7091 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

7 Ιανουαρίου 2011, 17:28:39
Αναγνώστηκε 7091 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Σεισμό, που αναμένεται να ταρακουνήσει συθέμελα όλο το σύστημα του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Θεσσαλίας, προκαλεί η κοινή έρευνα των επιθεωρητών Υγείας και του ΣΔΟΕ, για τις προμήθειες του νοσοκομείου και τα κυκλώματα μέσα και έξω από αυτό που καρπώνονταν απίστευτες μίζες!

Χειρουργοί-ντίλερ με μίζες 6,5 εκ. ευρώ στο Πανεπιστημιακό!!! Επί επτά μήνες εγκατεστημένοι στο 3ο όροφο του Πανεπιστημιακού οι ράμπο του υπουργείου και του ΣΔΟΕ ανακάλυψαν απίστευτα πράγματα, τα οποία προκάλεσαν ήδη την επέμβαση της εισαγγελίας Λάρισας που με τη σειρά της διέταξε ήδη προκαταρκτική εξέταση!

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για το πόρισμα, που ήδη ολοκληρώνεται, είναι το ρεπορτάζ του Θάνου Πασχάλη στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Παρασκευή και 13» το οποίο έχει ως εξής:   

Τουλάχιστον 12-13 πανεπιστημιακοί χειρουργοί και γιατροί του ΕΣΥ είχαν στήσει τη μεγαλύτερη «φάμπρικα» με προμήθειες ιατρικών υλικών από 40 τουλάχιστον εταιρείες, «φεσώνοντας» το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας με 6,5 εκατ. ευρώ...

Η έρευνα που διεξάγουν ταυτόχρονα η εισαγγελία της Λάρισας, οι επιθεωρητές υγείας και το ΣΔΟΕ φέρνει στο φως απίστευτη κομπίνα με παραγγελίες υλικών που έκαναν -αναρμοδίως και σωρηδόν- 12 έως 13 χειρουργοί σε τέσσερις κλινικές του νοσοκομείου, από το 2006 έως το 2009, «εγγράφοντας» χασούρα στο Δημόσιο τουλάχιστον 6,5 εκατ. ευρώ...

Η έρευνα, που σύντομα οριστικοποιείται με την υποβολή συνταρακτικού πορίσματος στον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο (έχει ήδη ενημερωθεί με υπηρεσιακό σημείωμα), ξεκίνησε από τον νυν διοικητή του νοσοκομείου Ηλία Σκυλλάκο έπειτα από καταγγελίες που έφτασαν στο γραφείο του.

Ο ίδιος ενημέρωσε αμέσως τη διοίκηση της 5ης Υγιειονομικής Περιφέρειας και προχώρησε σε τέσσερις ένορκες διοικητικές εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών παραδόθηκαν στην εισαγγελία Λάρισας, η οποία διέταξε να ελεγχθεί η όλη υπόθεση από επιθεωρητές υγείας και το ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των επιθεωρητών υγείας που θα σταλούν σύντομα στην εισαγγελία και τον κ. Λοβέρδο, από το 2006 έως το 2009 το νοσοκομείο είχε μετατραπεί σε «ξέφραγο αμπέλι» όσον αφορά τις προμήθειες υλικών για επεμβάσεις χειρουργικής και νευροχειρουργικής αλλά και για λαπαροσκοπικές εγχειρήσεις χολής.

Οι επιθεωρητές υγείας έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι το ρόλο του ντίλερ του νοσοκομείου «έπαιζαν» χειρουργοί και όχι το αρμόδιο γραφείο προμηθειών-παραγγελιών, εφαρμόζοντας κατά το δοκούν τις συμβάσεις με τουλάχιστον 40 εταιρείες ιατρικών υλικών που είχε υπογράψει το νοσοκομείο, και μάλιστα οι παραγγελίες τους ήταν ιδιαίτερα «τσουχτερές» καθώς ένα σετ λαπαροσκόπησης -όπως προέκυψε από πλήθος τιμολογίων- κοστολογούνταν και υπερτιμολογούνταν από τις εταιρείες μέχρι και 3.500 ευρώ, ενώ στη σύμβαση οριζόταν ως τιμή τα 1.450 ευρώ. Τα ίδια υλικά μάλιστα οι ίδιες εταιρείες -όπως διαπιστώθηκε- διέθεταν την ίδια χρονική περίοδο (2006-2009) σε χαμηλότερες τιμές σε γειτονικά νοσοκομεία (της Θεσσαλίας).

Βέβαια θα πρέπει να πούμε ότι αυτά τα υλικά λαπαροσκόπησης πωλούνται σήμερα πλέον προς 780 ευρώ το σετ.

Παράγγελναν... ό,τι ήθελαν!

Σύμφωνα με τις συμβάσεις με τις 40 τουλάχιστον εταιρείες που είχε υπογράψει από το 2001 το νοσοκομείο (ανανεώνονταν κάθε χρόνο), το ρόλο της παραγγελίας, διαχείρισης κ.λπ. των υλικών είχαν τα αρμόδια διαχειριστικά στελέχη του νοσοκομείου με βάση τις ανάγκες τους.

Στην πραγματικότητα όμως το ρόλο αυτό (δηλαδή του ντίλερ) έπαιζαν 12-13 χειρουργοί τεσσάρων κλινικών, παραγγέλνοντας οι ίδιοι τα υλικά και στέλνοντας τον μποναμά (με τα τιμολόγια αγοράς) προς εξόφληση στο νοσοκομείο ακόμη και 3-4 μήνες μετά την παραγγελία.

Στο κόλπο-όπως προκύπτει-εμπλέκονται εν ενεργεία πανεπιστημιακοί χειρουργοί του νοσοκομείου, ένας συνταξιούχος γιατρός, ένας καθηγητής χωρίς να είναι υπεύθυνος καμιάς κλινικής, ένας λέκτορας γιατρός και ένας πρωτοκλασάτος (και με διοικητική θέση) καθηγητής στο ιατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Εκείνο που προκάλεσε σοκ στους επιθεωρητές υγείας, πέραν της αντιποίησης αρχής, είναι ότι στα εκατοντάδες τιμολόγια αγοράς υλικών που παράγγελναν οι χειρουργοί, οι τιμές ήταν ιδιαίτερα υψηλές και μακριά από τις τιμές που ίσχυαν τότε στην αγορά...

Επρόκειτο για υλικά όπως ενδοαυλικούς νάρθηκες για επεμβάσεις αγγειοχειρουργικής, νευροδιεγέρτες για επεμβάσεις χειρουργικής και νευροχειρουργικής και σετ υλικών μιας χρήσης (είπαμε πόσο χρεωνόταν) για λαπαροσκοπικές εγχειρήσεις χολής.

Οι κλινικές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας από τις οποίες «έδρασαν» (έναντι ανταμοιβής;) οι 12-13 χειρουργοί είναι η Γενική Χειρουργική, η Αγγειοχειρουργική, η Νευροχειρουργική και η Ορθοπεδική.

Τα «σπασμένα» θα τα πληρώσουν οι χειρουργοί


Η «Π+13» μίλησε με έναν από τους επιθεωρητές υγείας που εδώ και μήνες ερευνούν την υπόθεση σκανδάλου 6,5 εκατ. ευρώ και, όπως μας δήλωσε, το πόρισμα για τις ευθύνες σύντομα θα βρίσκεται στα χέρια της εισαγγελίας Λάρισας αλλά και του υπουργού Υγείας...

Στο πόρισμα αυτό, εκτός της διερεύνησης ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών, θα ζητείται ο καταλογισμός του ποσού των 6,5 εκατ. ευρώ στους εμπλεκόμενους (και αναρμόδιους για παραγγελίες υλικών από εταιρείες) χειρουργούς, ενώ θα ζητηθεί και το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών... Παράλληλα ευθύνες για αδικαιολόγητο πλουτισμό θα αποδίδονται και στις τουλάχιστον 40 εταιρείες προμήθειας υλικών οι οποίες χορηγούσαν τα υλικά τους σε αναρμόδια πρόσωπα...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

8 Ιανουαρίου 2011, 17:45:09
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

17 Ιανουαρίου 2011, 18:12:16
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πρωτοφανή γεγονότα, τεκμηριωμένα με στοιχεία και αριθμούς, για αλόγιστη σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ στις προμήθειες ιατρικών υλικών του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Θεσσαλίας, καταλογίζει το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, σε τρεις Ιατρικές Κλινικές του νοσοκομείου, στις οποίες ολοκληρώθηκε μέχρι στιγμής ο έλεγχος του Σώματος.



Τρεις κλινικές του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Θεσσαλίας, είκοσι δύο γιατρούς που εργάζονται σε αυτές, και δύο πρώην διοικητές, εμπλέκει το πόρισμα των Σώματος Επιθεωρητών Υγείας που συνεχίζει τους ελέγχους του στο χώρο του νοσοκομείου ερευνώντας συμβάσεις και τιμολόγια προμηθειών ιατρικών υλικών.

Τα ευρήματα του ελέγχου στις υπόλοιπες κλινικές, πρόκειται να συμπεριληφθούν σε ένα δεύτερο πόρισμα όταν θα ολοκληρωθούν οι έρευνες. Σύμφωνα με όσα συμπεραίνουν οι ελεγκτές, η ζημία των ασφαλιστικών Ταμείων από τους χειρισμούς των γιατρών και των διοικητών, για προμήθειες υλικών στις κλινικές Γενική, Νευροχειρουργική και Αγγειοχειρουργική ανέρχεται στο ποσό των 6.766.328,82 ευρώ.

Μάλιστα, εξ αιτίας του γεγονότος αυτού προτείνεται να τεθούν άμεσα σε αργία πέντε κορυφαίοι γιατροί του νοσοκομείου για τους οποίους, όπως σημειώνουν οι ελεγκτές, θα παραγγελθεί πειθαρχική δίωξη με το ερώτημα της οριστικής παύσης.

Ο «Κ» υπηρετώντας, όπως πάντα, τις βασικές αρχές της δημοσιογραφίας για περισσότερη διαφάνεια στο δημόσιο βίο, φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το πόρισμα των Επιθεωρητών, παραλείποντας απλώς τα ονόματα των εμπλεκομένων, όμως μας συνέστησε η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, μέχρι να τελεσιδικίσει η υπόθεση στη δικαιοσύνη, όπου αναμένεται να προσφύγουν όσοι κατηγορούνται.









Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

17 Ιανουαρίου 2011, 19:12:14
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

matakias



Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
15 Απαντήσεις
7992 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Ιανουαρίου 2017, 08:45:04
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
3743 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Οκτωβρίου 2016, 20:36:08
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
0 Απαντήσεις
5284 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Ιουλίου 2021, 16:48:30
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
15459 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Οκτωβρίου 2022, 17:20:24
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
16486 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Δεκεμβρίου 2022, 20:58:12
από Argirios Argiriou