Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 22:49:27

Αποστολέας Θέμα: Καταβολή πολυτεκνικών επιδομάτων  (Αναγνώστηκε 3675 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

11 Ιανουαρίου 2011, 16:59:27
Αναγνώστηκε 3675 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι

ΟΓΑ
Περιορίζει τη γραφειοκρατεία στην καταβολή πολυτεκνικών επιδομάτων



Στην αλλαγή του τρόπου πληρωμής των επιδομάτων και λοιπών παροχών, που χορηγεί στις πολύτεκνες και τις τρίτεκνες οικογένειες, (πολυτεκνικού επιδόματος, επιδόματος τρίτου παιδιού, πολυτεκνικού επιδόματος στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχής και ισόβιας σύνταξης), τα οποία θα καταβάλει με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που θα τηρείται στα ΕΛΤΑ, κατ΄ επιλογή του επιδοματούχου, προχωράει ο ΟΓΑ. Η διαδικασία απογραφής των δικαιούχων πολυτεκνικών επιδομάτων του ΟΓΑ (άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού), για την εφαρμογή του νέου τρόπου πληρωμής των επιδομάτων, θα διαρκέσει έως 31 Ιανουαρίου 2011.

Ο ΟΓΑ προέβη στο νέο τρόπο πληρωμής των πολυτεκνικών επιδομάτων στο πλαίσιο υλοποίησης της πολιτικής εκσυγχρόνισμού του, με στόχο τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρέσιών του. Ο ΟΓΑ έχει ξεκινήσει ήδη την ταχυδρομική αποστολή προς τους επιδοματούχούς του των απογραφικών δελτίων και σχετικών ενημερωτικών εντύπων, μέσω των οποίων ενημερώνει για τις ενέργειες, τις οποίες πρέπει να κάνει ο επιδοματούχος του Οργανισμού, για την απόγραφή του και την ένταξή του στο νέο σύστημα πληρωμών.

Με αυτό το νέο-ευέλικτο τρόπο πληρωμής των επιδομάτων από τον ΟΓΑ, απλοποιούνται πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες και παρέχεται η δυνατότητα στους δικαιούχους πολυτεκνικών επιδομάτων να εισπράττουν τα επιδόματά τους, μέσω της τράπεζας της επίλογής του ή λογαριασμού του στα ΕΛ.ΤΑ.

Με την αλλαγή του τρόπου πληρωμής των πολυτεκνικών επιδομάτων και γενικότερα των παροχών του Οργανισμού, ο ΟΓΑ επιτυγχάνει τον εκσυγχρονισμό του συστήματος λειτουργίας του Οργανισμού, διευκολύνει την είσπραξη του πολυτεκνικού επιδόματος, δίνοντάς του την ευχέρεια στον επιδοματούχο να εισπράττει το πολυτεκνικό επίδομά του, όποτε θέλει, εξασφαλίζοντας, παράλληλα, και την ασφάλεια στη διακίνηση των χρημάτων.

   
Διαδικασία ανοίγματος λογαριασμού δικαιούχων πολυτεκνικών επιδομάτων (απογραφή)

Σχετικά με τη διαδικασία απογραφής και το νέο τρόπο είσπραξης των επιδομάτων, μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού στα ΕΛ.ΤΑ, ο επιδοματούχος του ΟΓΑ πρέπει να δηλώσει το λογαριασμό, που επιθυμεί να πιστώνεται το πολυτεκνικό επίδομα του, ως εξής:

- Προκειμένου να απογραφεί και να ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ ή να δηλώσει αυτόν που ήδη έχει, πρέπει να ελέγξει προσεκτικά τα στοιχεία, που έχουν εκτυπωθεί στο «Απογραφικό Δελτίο» και να το καταθέσει έως 31/01/2011 στο κατάστημα της τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ., που θα επιλέξει.

Αν κάποιο από τα στοιχεία, που ήδη αναγράφονται στο απογραφικό δελτίο, δεν συμφωνεί με τα πραγμάτικά του ή έχει αλλάξει, αφού το διαγράψει, πρέπει να συμπληρώσει το σωστό, δίπλα στο αντίστοιχο πεδίο.

- Κατά την κατάθεση του απογραφικού δελτίου, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει μαζί του:

- Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο ή ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς/αλλοδαπού πολιτικού φυγάδα ή ειδικό δελτίο, υπό ανοχή διαμονής αλλοδαπού, που δεν έχει αναγνωρισθεί ως πρόσφυγας, κατά περίπτωση.

- Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος ή βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ.

Αν δεν διαθέτει Α.Φ.Μ., θα πρέπει να απευθυνθεί στη Δ.Ο.Υ., που υπάγεται, για να λάβει βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ.

- Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Σε περίπτωση που δεν διαθέτει, θα πρέπει να απευθυνθεί στο πλησιέστερο ΚΕΠ ή στα γραφεία ΑΜΚΑ των ασφαλιστικών φορέων, για να του χορηγηθεί.

- Το βιβλιάριο της τράπεζας, εφόσον υπάρχει.

Αν ο δικαιούχος αδυνατεί να προσέλθει ή απουσιάζει, η κατάθεση του απογραφικού δελτίου θα γίνει από τρίτο πρόσωπο, το οποίο θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει μαζί του, εκτός των ανωτέρω, πληρεξούσιο ή πρόσφατη εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής.

Ο λογαριασμός, στον οποίο θα κατατίθεται το ποσό της παροχής, μπορεί να είναι:

- Καταθετικός τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ.

- Ατομικός ή κοινός με άλλα πρόσωπα.

Αν ο λογαριασμός είναι κοινός πρώτο όνομα θα είναι του δικαιούχου της παροχής.

Μετά το τέλος της απογραφής, η παροχή θα αρχίσει να καταβάλλεται με πίστωση του λογαριασμού της τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ., που θα έχει υποδείξει ο δικαιούχος.

Μετά την έναρξη της καταβολής της παροχής, μπορεί, αν θέλει ο δικαιούχος, να αλλάξει το λογαριασμό πίστωσης και να επιλέξει κάποια άλλη τράπεζα ή τα ΕΛ.ΤΑ., υποβάλλοντας στον ανταποκριτή του ΟΓΑ σχετική αίτηση, με αντίγραφο της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου του λογαριασμού, που θέλει να δηλώσει ή αντίγραφο κίνησης λογαριασμού ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο με τον αριθμό λογαριασμού (IBAN).

Ο δικαιούχος δεν πρέπει να κλείσει τον παλαιό λογαριασμό, εάν δεν βεβαιωθεί ότι η παροχή κατατίθεται στο νέο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, σχετικά με το νέο τρόπο πληρωμής και τη διαδικασία της απογραφής, ο δικαιούχος μπορεί να απευθυνθεί:

- στον ανταποκριτή του ΟΓΑ της περιοχής τους.

- στην κεντρική υπηρεσία και τα περ/κά υποκ/τα του ΟΓΑ.

- στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ




Διαβάστε περισσότερα: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2699 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Δεκεμβρίου 2009, 14:27:02
από Αγωνιστική Παρέμβαση
7 Απαντήσεις
7269 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Φεβρουαρίου 2010, 23:19:20
από eliastheod
0 Απαντήσεις
11881 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Δεκεμβρίου 2016, 15:09:30
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
59750 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Ιανουαρίου 2019, 21:57:11
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
12082 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Μαρτίου 2023, 18:44:40
από Argirios Argiriou