Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Προσλήψεις για θέσεις που κρίθηκαν ή προκηρύχθηκαν το 2010
VERA:
Φακέλους μου είπαν τηλεφωνικά ότι άρχισαν να δουλεύουν αλλά ποιος ξέρει πόσο καιρό θα πάρει για να δούμε το πρώτο ΦΕΚ? Εγώ έχω απορία να δω πόσο γρήγορα θα περάσουν οι διορισμοί από υπουργείο οικονομικών.. πέρισυ βγάλαν σωρηδών τα ΦΕΚ το Δεκέμβρη!
Δημήτρης Μακρέας:
Φίλε Στάθη σου εύχομαι καλό επαναπατρισμό , καλή σταδιοδρομία και γερό στομάχι.
Ο ελληνικός συνδικαλισμός εν γένει αποτελεί μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση.
Η αλήθεια είναι ότι ο συνδικαλισμός ως ιστορικό-κοινωνικό μόρφωμα ανέδειξε μια μορφή "εργατικής γραφειοκρατίας", που σε σταθερή βάση συνδιαλεγόταν ή ακόμα αποτελούσε τμήμα της εξουσίας με την οποία συνδιαλεγόταν. Η απόσπαση τους από το κοινωνικό σώμα, το οποίο υποτίθεται εκπροσωπούσαν, είχε τραγελαφικά αποτελέσματα.
Ειδικά στην Ελλάδα η μορφή του κρατικού συνδικαλισμού , με δοτούς συνδικαλιστές ευδοκίμησε για τα καλά.
Τα παραδείγματα συνδικαλιστών που έγιναν βουλευτές και υπουργοί είναι πάρα πολλά.
Πόσο μάλλον σε μια κοινωνία όπου σχεδόν το σύνολο των προσλήψεων γίνεται με ρουσφέτι και ειδικά σε διευθυντικές θέσεις. Το απερίγραπτο χάλι του ελληνικού ΕΣΥ είναι προϊόν του δικομματικού- πελατειακού πολιτικού συστήματος και της εκτεταμένης διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας.
Η αριστερά και οι αριστεροί συνδικαλιστές έχουν ευθύνες ? Ναι στο βαθμό που εξυπηρέτησαν την παραπάνω λογική.
Θεωρείς ότι η κυβέρνηση έχει αγαθές προθέσεις ή το μόνο που επιδιώκει είναι η πάση θυσία μείωση των δημόσιων δαπανών για την υγεία?
Γίνεται κάποια συζήτηση για τη βελτίωση με βάση τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες της κοινωνίας και δεν το έχω πάρει χαμπάρι?
Βασίλης Δημητρίου:
Αν ξέρεις θετικά ότι άρχισαν να δουλεύουν τους φακέλους, τότε πολύ σύντομα, θα δούμε φως!
stathis:
Δημητρη, σαφως και δεν πιστευω οτι μελημα της κυβερνησης ειναι η βελτιωση της Υγειας αλλα ο εξορθολογισμος των δαπανων. Υποθετω οτι η λογικη τους ειναι οτι εχουμε ενα αρτηριοσκληρωτικο ΕΣΥ, δυσλειτουργικο που κοστιζει πολλα λεφτα. Ας κανουμε τουλαχιστον κατι για να μην κοστιζει τοσο. Εφερα το παραδειγμα της Γερμανιας για να καταληξω στο συμπερασμα οτι πραγματα που θεωρουνται ταμπου στην Ελλαδα οπως μονιμοτητα, κρατικοδιαιτα νοσοκομεια, η δαιμονοποιηση των ιδιωτικοποιησεων και πολλα αλλα εδω λειτουργουν προς ωφελος ολων δηλαδη ασθενων, γιατρων και εθνικης οικονομιας τη στιγμη που εμεις με τη διαιωνηση καποιων παγιομενων καταστασεων εχουμε και τους ασθενεις και τους γιατρους δυσαρεστημενους και την οικονομια να παραπαιει. Και το χειροτερο, παρα τη συνεχη καραμελα περι προασπισης της δωρεαν υγειας απο κρατος και συνδικαλιστες, εχουμε ενα απο τους πιο υπερτροφικους ιδιωτικους τομεις στην υγεια ανα την Ευρωπη και μαλιστα κρατικοδιαιτο. Κατι αναλογο βεβαια ισχυει και για την παιδεια. Εχουμε την καραμελα της δημοσιας δωρεαν παιδειας, του ασυλου κτλ αλλα και παλι εχουμε ενα υπερτροφικο ιδιωτικο τομεα παραπαιδειας και ιδιωτικων σχολειων και πανεπιστημια που ειναι μπαχαλο απο καθε αποψη. Αντιθετα οι Γερμανοι που δεν εχουν τετοια κολληματα εχουν πανεπιστημια που και εκπαιδευουν και ερευνα κανουν και το βλεπω απο το επιπεδο των φοιτητων που δουλευουν στο νοσοκομειο μου. Πιστευω οτι η μεγαλυτερη ευθυνη των συνδικαλιστων ειναι ακριβως η εκτροφη των παραπανω ιερων αγελαδων, δηλαδη της δηθεν δημοσιας αλλα εξευτελιστικης περιθαλψης και της δηθεν δημοσιας αλλα υποτυπωδους παιδειας. Η χρεωκοπια της χωρας δεν ηταν μονο οικονομικη αλλα και κυριως ηθικη και πνευματικη. Πιστευω οτι ειναι καιρος οχι να θανατωσουμε τις ιερες αγελαδες αλλα να σταματησουμε να τις θεωρουμε εκ προοιμιου ιερες...Κατα τα αλλα δεν εχω καμια διαθεση να απολογηθω για την κυβερνηση και ομολογω οτι αυτος ο εμπαιγμος με τις προσληψεις που ολο προχωραν και ολο στα ιδια μενουν με εχει εκνευρισει αφανταστα μαζι και ο βερμπαλισμος του Λοβερδου και των φερεφωνων του.
DrG:
Αν διάβασει κανείς όλο το thread θα αντιληφθεί ότι
α) ο Υπουργός το Υπουργείο και οι υπηρεσίες του μας συμπεριφέρονται σαν ζώα
β) οι ενδιαφερόμενοι δηλαδή εμείς - η ελίτ των επιστημόνων θεωρητικά τουλάχιστον - το εχουμε συνηθίσει και το αποδεχόμαστε.
Οι κύριοι αυτοί είναι υποχρεωμένοι (δεν μας κάνουν χάρη) να μας ενημερώσουν με ποιο τρόπο με ποια σειρά και με ποιο χρονοδιάγραμμα θα γίνουν ή δεν θα γίνουν οι διορισμοί και γιατί.
Κι εγώ εχω κουραστεί από τις φιλολογίες του κυρίου Λοβέρδου που από την μια πουλά θεωρίες και συμπεράσματα κι από την άλλη ανέχεται και διαιωνίζει την παρουσία ασχέτων και κομματόσκυλων στις διοικήσεις των ΔΥΠΕ και των νοσοκομείων. Είναι σαν να βαζεις κομμωτή σε θέση διευθυντή των Ειδικών Δυνάμεων.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση