Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Προσλήψεις για θέσεις που κρίθηκαν ή προκηρύχθηκαν το 2010

<< < (137/179) > >>

dralex:
Βλέπω πώς έπεσε ο ρυθμός ανανέωσης κάποιων threads του φόρουμ και με πιάνει η ψυχή μου. Βλέπετε πώς να ενδιαφερεθεί πια κάποιος για τον αν θα πάρει ΦΕΚ για πρόσληψη σε ένα τελειωμένο σύστημα. Η Ελλάδα πέθανε, αυτό ήταν..
Αλλά δεν πειράζει, σημασία έχει ότι η Παπαρίζου είναι κριτής στο χορευτικό στον πάγο..

beenthere:
Μην παραμυθιαζεστε οτι δεν γινονται διορισμοι αν ανοιξει καποιος τα φεκ καθημερινα διοριζουν μετατασουν κανουν οτι γουσταρουν ...μας παρουσιαζουν ενα διαλλειμενο κρατος αλλα μια χαρα διοριζουν καθημερινα οσους θελουν..
δυστηχως απο οτι φαινεται μιλαγαν μερικοι εδω μεσα μεχρι να διοριστουν τωρα βολευτηκαν και αυτοι και δεν νομιζω οτι απασχολει κανεναν το τι γινεται με τους εναπομειναντες ..
καποιοι αλλοι που εγραφαν για οργανωμενη κινηση με σωματεια συλλογους καταλογους ,δεν βλεπω εδω και 2 μηνες τωρα να εχουν κανει καμια κινηση ,παρα εχει περασει και το παραμυθι οτι το κρατος διαλλυεται και ο καραγκιοζης ο λοβερδος μια χαρα τα προχωραει ολα..
γιαυτο εξαρχης εγω ελεγα να παμε σε δικηγορους και να κινηθουμε νομικα και διακαστικα γιατι ολοι οι διορισμοι που εγιναν στο υγειας εγιναν κατευθυνομενα και εχουν πολλα νομικα κενα και παρανομιες που μπορουμε να τους μηνυσουμε για τις αυθαιρεσιες που εκαναν
και βεβαια δε στεκομε καθολου και δεν αναφερομαι στις βλακειες που μας λενε οι ηληθιες γραμματεις ,γιατι αυτες οτι τους λενε οι καραγκιοζηδες που ειναι απο πανω τους λενε..
απλα να κινηθουμε να δουμε ποιους διορισαν και με ποια κριτηρια και με ποιες αναγκες...?????
ειμαστε αξιοι της τυχης μας που μας κοροιδευουν καποιοι ηληθιοι και εμεις καθομαστε με σταυρωμενα χερια και περιμενουμε το τιποτα...
γιατι τιποτα δεν θα γινει ουτε θα χρεοκοπησουμε και οι διορισμοι αυτων που θελουν θα γινουν ,απλα ειμαστε ηληθιοι που δεν αντιδρουμε..
εχει περασει ενα 6μηνο απο τις συγχωνευσεις των νοσοκομειων και τις μαλακιες που ελεγε ο λοβερδος και ολα δουλευουν ρολοι..
να μην μιλησω για την ΟΕΝΓΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ..

dralex:
Εγώ πάντως έχω προσληφθεί. Δε μιλάω όμως έκ του ασφαλούς. Και αυτοί που διορίζονται ακόμη πραγματικά δεν ξέρω τι μέλλον θα έχουν. Ο μισθός είναι εξεφτελιστικός. Εφημερίες δεν πληρωθήκαμε. Προσωπικά εγώ δεν μπορώ ολόκληρος γάιδαρος να φύγω από το πατρικό μου. Ευτυχώς που δεν το έκανα όταν πρωτοπροσλήφθηκα γιατί τώρα θα ήμουν φυλακή (χωρίς υπερβολή). Καθημερινά αγχώνομαι ότι θα με απολύσουν. Ακούω απίστευτα πράγματα. Ψάξτε για εξωτερικό συνάδελφοι. Κρατήστε τη θέση αυτή που έχετε. Μαζέψτε κανα χρήμα και εμπειρία και γυρίστε όταν ομαλοποιηθούν λίγο τα πράγματα. Φιλική συμβουλή...

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Η περιστολή δαπανών σε όλα τα επίπεδα θα επικρατήσει στον τομέα της Υγείας τις επόμενες ημέρες και με τη νέα κυβέρνηση.

Οι μεγαλύτερες περικοπές αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα στην Υγεία μετά τον ορισμό της νέα κυβέρνησης. Ο υπουργός Υγείας θα κληθεί μέσα σε λίγες ημέρες να υλοποιήσει το πρόγραμμα των συγχωνεύσεων στα νοσοκομεία όπου θα περιορισθούν δραστικά οι κλινικές αλλά και τα αυτόνομα νοσηλευτικά ιδρύματα. Στόχος φυσικά να «ψαλιδιστούν» οι δαπάνες και τα έξοδα τόσο σε υλικά όσο και σε προσωπικό. Μπορεί να διαβεβαιώνει η κυβέρνηση ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δε θα πειραχθεί, ωστόσο δε θα λείψουν οι μετακινήσεις αλλά ακόμη και η μείωση των εργαζομένων σε διάφορους τομείς καθώς τα οργανογράμματα θα είναι πια μικρότερα εξαιτίας των συγχωνεύσεων.   

Στο τραπέζι θα πέσουν φυσικά και τα χρέη των νοσοκομείων που θα πρέπει να αποπληρωθούν καθώς μόνο από τα υλικά μέσα στο 2011 τα νοσοκομεία χρωστούν πάνω από 1 δις ευρώ, χωρίς να υπολογίσει κανείς τα φάρμακα όπου η μαύρη τρύπα ξεπερνά το 1 δις για το τρέχον έτος.

Και η φαρμακευτική δαπάνη όμως θα μπει στο στόχαστρο και όλα δείχνουν ότι θα μειωθούν κι άλλο οι τιμές σε ορισμένα φαρμακευτικά σκευάσματα προκειμένου να περιορισθούν και τα έξοδα.

Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση εξακολουθεί να αποτελεί το αγκάθι. Θα πρέπει μέσα στους επόμενους τρεις μήνες να έχει ολοκληρωθεί αλλά μέχρι σήμερα καταγράφεται ηλεκτρονικά μόνο το 20% των συνταγών και αυτό όχι με τη μέθοδο που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση αλλά με ένα απλό σκανάρισμα.

Είναι ενδεικτικό ότι ο διαγωνισμός για το σύστημα και το λογισμικό της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που θα κοστίσει κοντά στα 20 εκατ. ευρώ είναι ακόμη σε εξέλιξη.

stathis:
@beenthere
Η πρωτοβουλια υπαρχει και οργανωνεται (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος). Η συυμετοχη ομως παραμενει μικρη (μονο 40-45 ατομα τη στιγμη που αφορα 2000 ατομα περιπου). Επισης υπαρχει ελαχιστη προσφορα για συμμετοχη στη συντονιστικη επιτροπη. Εξακολουθουν δυστυχως συναδελφοι που νομιζουν οτι επειδη εχουν καποια γνωριμια (βυσμα στα νεοελληνικα) ο διορισμος τους θα προχωρησει εναντι των αλλων. Πλανωνται πλανην οικτρα.Για να ξεκωλλησουν οι διορισμοι μετα το 681 χρειαζεται νεα διυπουργικη αποφαση, κατι που μονο με πιεση και κοπο θα επιτευχθει. Το θεμα της προσφυγης σε εργατολογο το εχουμε πολυ μπροστα στις προτεραιοτητες, ομως η εποχη ειναι παρα πολυ ρευστη και ξερεις καλα ποσο υθα αργηξσει ενας δικαστικος αγωνας και ποσο αβεβαια αποτελεσματα θα εχει. Περα απο τη νομικη εκπροσωπηση, που πιστρευω οτι επι του παροντος δεν θα εχει κανενα βραχυπροθεσμο ή μεσοπροθεσμο ωφελος, πρεπει να ασκηθει πιεση για να παρθει πολιτικη αποφαση επανεναρξης διορισμων τουλαχιστον γιο τις θεσεις που εχουν κριθει παντα με αριθμο πρωτοκολλου αφιξης στο υπουργειο. Η ΟΕΓΝΕ προς το παρον απλα αντιπολιτευεται το μνημονιο. Μολις συσταθει η συντονιστικη επιτροπη (ειμαστε μονο 4 ατομα προς το παρον) θα προσπαθησουμε να επικοινωνησουμε με τον υπουργο ή του υφυπουργο για να εχουμε μια πρωτη ενημερωση και ακολουθως να δουμε πως θα κινηθουμε (εργατολογος, ενημερωση ΟΕΓΝΕ, ενημερωση βουλευτων, ΜΜΕ κτλ)
@ dr alex
Αγαπητε αλεξ ησουν ψυχη του thread μεχρι προσφατα. Και εγω εχω διοριστει ,αλλα εχω παρει και μια θεση σε νοσοκομειο μεγαλυτερο οπου πρεπει να παω για οικογενειακους και επαγγελματικους λογους. Δυστυχως η θεση αυτη βρισκεται μετα το 681. Και εγω ακουω διαφορα τρομακτικα αλλα παραμενω ψυχραιμος. Δεν πιστευω οτι περα καποιας υποχρεωτικης μετακινησης θα συμβει σε μας κατι χειροτερο. Αν ακουγα τους καταστροφολογους επρεπε απο μεσα Σεπτεμβρη να εχουμε απολυθει. Κατι τετοιο δεν εγινε βεβαια και εξαιρεθηκαμε δια νομου απο εφεδρεια. Προς το παρον τουλαχιστον . Απο την αλλη η κατασταση στο ΕΣΥ γινεται τραγικη. Γιατροι συνταξιοδοτουνται συνεχεια, διορισμοι δεν γινονται ουτε επικουρικων και ο φορτος εργασιας αυξανεται συνεχως. Το βλεπεις και εσυ αλλωστε.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση