Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Προσλήψεις για θέσεις που κρίθηκαν ή προκηρύχθηκαν το 2010

<< < (164/179) > >>

D-Michalis:
Ευχαριστώ για τις φιλοφρονήσεις.

Ο Δημήτρης μιλάει ξεκάθαρα –και το επισημαίνει επανερχόμενος- για μεταφορά από ένα υπουργείο σε άλλο.
Για το ΕΣΥ ισχύει η μεταφορά της προσωπικής σου προίκας (βαθμός –χρόνος προϋπηρεσίας) και όχι της υπηρεσιακής (πιστώσεις).
Αυτά απορρέουν και από την νομοθεσία που ήδη παρατέθηκε παραπάνω, αλλά και από τις διατάξεις περί ΕΣΥ που είναι διάσπαρτες σε πολλούς νόμους και δεν έχουν μεταβληθεί με τους νεότερους –μνημονιακούς.
(Οι πιστώσεις για τον διοριζόμενο στο νέο του νοσοκομείο, έχουν ήδη εξασφαλιστεί με την προκήρυξη της θέσης στον νέο φορέα).

Δυστυχώς όμως, όντως, η θέση που εγκαταλείπει θα μείνει κενή γιατί δεν πρόκειται να προκηρυχθεί (εγώ δεν βλέπω ούτε 1/20, όχι 1/5.).

Νομικά λοιπόν για ΕΣΥ: Φεύγει το πρόσωπο, μένει –αλλά για χρόνια άχριστη- η θέση.

Τώρα, για το ότι ερωτάται το Δ.Σ σε περιπτώσεις μετακίνησης –μετάθεσης, …. Ναι, ερωτάται. Όμως η απόφασή του δεν είναι δεσμευτική για τον υπουργό, ακόμη και στις περιπτώσεις που η νομοθεσία απαιτεί "σύμφωνη γνώμη". Από την άλλη, όντως, δεν αφήνει να χαθεί –αν ήταν έτσι- μία θέση το Δ.Σ. εκτός αν «πιεστεί πολιτικά υπερβολικά», όπως εύστοχα αναφέρθηκε. Μόνο που από την πείρα μου έχω διαπιστώσει ότι και ένα απλό τηλεφώνημα ενός πολιτευτή προς το Δ.Σ. εκλαμβάνεται ως υπερ-πίεση από τους κομματικούς επιτελείς διοικητές τους.

anastasios theodoridis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜακαρι να ειναι οπως τα λες. Παραθετω το αρθρο 34 απο το ΦΕΚ Α 54 στις 14/3/12
"34. Δημόσιοι λειτουργοί ή υπάλληλοι που κατέχουν
οργανική θέση σε υπηρεσία του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ.
μπορούν να διορισθούν, εφόσον επιλεγούν σύμφωνα
με τις ισχύουσες διατάξεις, σε άλλη θέση του Δημο−
σίου ή Ν.Π.Δ.Δ., χωρίς να θεωρείται ότι ο διορισμός
τους εμπίπτει στους περιορισμούς του άρθρου 11 του
ν. 3833/2010 υπό την προϋπόθεση προγενέστερης ή
ταυτόχρονης με το διορισμο παραιτησής τους από τη
θέση που κατέχουν. "
--- Τέλος παράθεσης ---
Το ΦΕΚ παντως τεκμηριώνει τα λεγομενά μου.Παραιτησε αποΈπιμ.Β στο ΓΝ Ευαγγελισμός και διορίζεσαι Επιμ.β στο ΓΝ Γεννηματα χωρίς να εμπίπτει στο 5-1.

--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Με τη μόνη διαφορά όχι 1 προς 5 αλλά 1 προς 10.

D-Michalis:
Καλά έκανες και το διευκρίνισες Αναστάσιε. Ανέφερα 1/5 (και ίσως να παραπλάνησα) για να μείνω ευθυγραμμισμένος με το 1/5 που είχε ήδη αναφερθεί λίγο παραπάνω)
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος....
Το ΦΕΚ παντως τεκμηριώνει τα λεγομενά μου.Παραιτησε αποΈπιμ.Β στο ΓΝ Ευαγγελισμός και διορίζεσαι Επιμ.β στο ΓΝ Γεννηματα χωρίς να εμπίπτει στο 5-1.....

--- Τέλος παράθεσης ---

ianak:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δηλαδή τι σημαίνει αυτό?  Πρόσληψη χωρίς να είναι πρόσληψη?
Μάλλον για το χρονοεπίδομα γίνεται αυτό....Για να δούμε αν εφαρμοστεί ο νόμος και πώς.......

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δηλαδή τι σημαίνει αυτό?  Πρόσληψη χωρίς να είναι πρόσληψη?
Μάλλον για το χρονοεπίδομα γίνεται αυτό....Για να δούμε αν εφαρμοστεί ο νόμος και πώς.......

--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό εξηγεί τι γίνεται όταν εφαρμόζεται αυτό που αναφέρθηκε λίγο παραπάνω (στις απαντήσεις 804-812 δές: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ) όταν μετακινείται κάποιος σε άλλη θέση. Δλδ να υποθέσουμε ότι αν λάβει καποιος θέση Διευθυντή σε άλλο νοσοκομείο (ή και καθηγητη...) θα παίρνει τα ίδια χρήματα (υφίσταται η ίδια μισθολογική και εργασιακή σχέση). Αλήθεια ίδια εργασιακή σχέση? Αμα γίνεις Πανεπιστημιακός?

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση