Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Προσλήψεις για θέσεις που κρίθηκαν ή προκηρύχθηκαν το 2010

<< < (178/179) > >>

ΑΡΗΣ:
Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο πρωτογενές πλεόνασμα και στο πλεόνασμα.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΥπάρχει διαφορά ανάμεσα στο πρωτογενές πλεόνασμα και στο πλεόνασμα.

--- Τέλος παράθεσης ---

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη για κάποιον που δούλεψε το 2011 και ακόμη δεν έχει πληρωθεί επειδή ΔΕΝ έχουν φτάσει οι πιστώσεις;

ΑΡΗΣ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΥπάρχει διαφορά ανάμεσα στο πρωτογενές πλεόνασμα και στο πλεόνασμα.

--- Τέλος παράθεσης ---

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη για κάποιον που δούλεψε το 2011 και ακόμη δεν έχει πληρωθεί επειδή ΔΕΝ έχουν φτάσει οι πιστώσεις;

--- Τέλος παράθεσης ---

Όταν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα δεν υπάρχει υπόλοιπο και άρα δεν μπορούν να υπάρχουν πιστώσεις. Για να πιστωθεί κάτι, πρέπει να περισσέψει κάτι και άρα να υπάρχει πλεόνασμα.

Παράδειγμα

Έστω ότι έχω μισθό 1200 ευρώ και στεγαστικό δάνειο στην τράπεζα 300 ευρώ/μήνα. Αν τα έξοδά μου ανά μήνα χωρίς το στεγαστικό δάνειο (διατροφή, λογαριασμοί ΔΕΗ, κοινόχρηστα κλπ) είναι 900 ευρώ, τότε έχω πρωτογενές πλεόνασμα 300 ευρώ. Αν τα έξοδά μου ανά μήνα χωρίς το στεγαστικό δάνειο είναι 800 ευρώ, τότε έχω πλεόνασμα 100 ευρώ. Αν όμως τα έξοδά μου ανά μήνα χωρίς το στεγαστικό δάνειο είναι 950 τότε έχω έλλειμα. 

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΥπάρχει διαφορά ανάμεσα στο πρωτογενές πλεόνασμα και στο πλεόνασμα.

--- Τέλος παράθεσης ---

--- Τέλος παράθεσης ---

Όταν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα δεν υπάρχει υπόλοιπο και άρα δεν μπορούν να υπάρχουν πιστώσεις. Για να πιστωθεί κάτι, πρέπει να περισσέψει κάτι και άρα να υπάρχει πλεόνασμα.

Παράδειγμα

Έστω ότι έχω μισθό 1200 ευρώ και στεγαστικό δάνειο στην τράπεζα 300 ευρώ/μήνα. Αν τα έξοδά μου ανά μήνα χωρίς το στεγαστικό δάνειο (διατροφή, λογαριασμοί ΔΕΗ, κοινόχρηστα κλπ) είναι 900 ευρώ, τότε έχω πρωτογενές πλεόνασμα 300 ευρώ. Αν τα έξοδά μου ανά μήνα χωρίς το στεγαστικό δάνειο είναι 800 ευρώ, τότε έχω πλεόνασμα 100 ευρώ. Αν όμως τα έξοδά μου ανά μήνα χωρίς το στεγαστικό δάνειο είναι 950 τότε έχω έλλειμα. 

--- Τέλος παράθεσης ---

ΟΚ, τη θεωρία την ξέρω και την καταλαβαίνω. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί κάποιοι να έχουν αμειφθεί απο το κράτος για τη δουλειά τους όχι μόνο το 2011 αλλά και μεταγενέστερα και άλλοι όχι. Ποιο είναι, με άλλα λόγια το "κόσκινο" που αφήνει κάποιους χωρίς την, έστω και περικεκομμένη - αμοιβή. Επίσης μου είναι δύσκολο να καταλάβω γιατί ένας επαγγελματίας ούτε να κλείσει την επιχείρησή του δεν μπορεί, αφου κανείς δε γνωρίζει, ακόμη κι αν ο ίδιος δέχεται να εκδόσει παραστατικά χωρίς να ξέρει αν θα πληρωθεί, το ύψος τους. Άρα, στην πιο πάνω περίπτωση, απλά - τόσο απλά, όσο το ακούτε - τα χάνει.

Clemence:
Ενημερώθηκα ότι κάποιες από τις παγωμένες θέσεις που είχαν κριθεί το 2011 προχωρούν ταχύτατα προς διορισμό. Το ζήτημα φαίνεται να έχει αναλάβει αρμόδιο γραφείο του Υπουργείου και όχι τα γραφεία προσωπικού των Νοσοκομείων. Σε περίπτωση που ένας γιατρός έχει να διαλέξει μεταξύ δύο διορισμών, γνωρίζει κανείς αν έχει δικαίωμα να καθυστερήσει τη διαδικασία μη αποδοχής της θέσης που δεν έχει σκοπό να αποδεχθεί έως ότου παραλάβει τον διορισμό για τη θέση που τον ενδιαφέρει; Υπάρχουν κάποιες υποχρεωτικές προθεσμίες σ΄ αυτές τις διαδικασίες ώστε να ειδοποιηθούν οι επόμενοι στη σειρά υποψήφιοι για τις θέσεις;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση