Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
26 Απριλίου 2024, 13:58:05

Αποστολέας Θέμα: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί  (Αναγνώστηκε 60089 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

6 Φεβρουαρίου 2011, 21:41:51
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Για προσπάθεια δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού μιλάει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Με πειθαρχικές κυρώσεις προειδοποιεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) όσα μέλη του δέχονται προς εξέταση ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Ουσιαστικά ο Ιατρικός Σύλλογος απαντά στα μέτρα που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Ανδ. Λοβέρδος, που δίνουν στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ τη δυνατότητα να επισκέπτονται από αύριο συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ γιατρούς. Ο ΙΣΑ περιγράφει το συγκεκριμένο μέτρο ως "απεργοσπαστικό μηχανισμό του υπουργείου Υγείας", προσθέτοντας πως όσοι γιατροί-μέλη του συμμετάσχουν σε αυτόν θα αντιμετωπίσουν τον πειθαρχικό έλεγχο για παράβαση της ιατρικής δεοντολογίας. Για περιπτώσεις συνταγογράφησης που έχουν τον χαρακτήρα του επείγοντος ο ΙΣΑ προτρέπει τους ασθενείς να απευθύνονται στους γιατρούς που βρίσκονται στην κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του υπουργείου Υγείας στην οδό Αριστοτέλους. Οι γιατροί του ΙΚΑ έχουν εξαγγείλει πενθήμερη απεργία που αρχίζει από αύριο Δευτέρα και ολοκληρώνεται την Παρασκευή.

Από Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

7 Φεβρουαρίου 2011, 00:07:38
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

tsoukase

Επώνυμοι
Ποια απεργία?
Κανενας πραγματικός γιατρός δεν πρόκειται να απεργήσει. Μόνο οι "υπάληλλοι" του ΙΚΑ και οι φιλο-ΙΚΑτζήδες νοσοκομειακοί.
Οι γιατροί που απαλύνουν τον πόνο, που λύνουν προβλήματα και που σώζουν ζωές θα είναι αύριο το πρωί στα γραφεία τους να κάνουν την δουλειά τους και αυτο αποδεικνύει ότι είναι ανώτεροι από κάθε κέρδος.
Οι γιατροί που τους ξέρουν με ΟΝΟΜΑ και όχι όποιος τύχει στο ταμείο, οι γιατροί που γράφουν φάρμακα και όχι κουτιά και οι γιατροί που κάνουν επιστήμη και όχι χαβαλέ θα είναι αύριο στα ιατρεία τους.
ΤΕΛΟΣ σημαίνει ΑΡΧΗ.
Ιατρός Νεύρων

7 Φεβρουαρίου 2011, 22:50:20
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Απορώ πραγματικά που ήταν οι γιατροί ΙΚΑ όταν παλεύαμε πριν 2 χρόνια για το 48ωρο και το εφημεριακό.Το ίδιο και οι ιατρικοι συλλογοι.Επίσης που είναι οι ιατροι του ΙΚΑ τώρα που δε βγαίνουν οι εφημερίες στα νοσοκομεία με το νέο νομοσχέδιο για τις ζώνες εφημεριών όπου πολλές φορές εφημερεύει ένας αγροτικός ιατρός σε ένα ΚΥ ή ένας ειδικός σε ετοιμότητα.Επίσης που είναι οι ιατρικοί σύλλογοι για τον ιδιο λόγο...Πολύ ευαισθησία ξαφνικά!!!

Προσωπικά-και ξέρω πως θα ξενίσει αρκετούς αυτό-με αφήνει παγερά αδάφορο η ανησυχία των ιατρών ΙΚΑ όταν επί σειρά ετών βγάζω τη μισή δουλειά τους συνταγογραφώντας ανεξέλεγκτα και χωρίς ραντεβού συνταγολογια ΙΚΑ που με υποχρεώνουν να έχω,να πηγαίνω οπ ίδιος να χρεώνομαι, χωρίς να έχω το δικαίωμα να διατηρώ το προσωπικό μου μαγαζάκι-ιατρείο,χωρίς νοσηλεύτρια και αναγκαζόμενος συχνά να πραγματοποιώ στο καπάκι μετά το πρωινό μου ιατρείο και αφού οδηγησω καμμιά 40χμ,εφημερίες κάτω από τραγικές συνθήκες όπου συχνά ειμαι μόνος(δες νέα ζώνη εφημεριών) και όπου παίζεται το κεφάλι μου.Αυτά περί ιατρών ΙΚΑ που μάλλον πολύ κυριλέ υπήρξαν...

Από την άλλη όμως δεν μπορώ να μην εκφράσω και την ανησυχία μου για το επικείμενο νομοσχέδιο για την υγεία που χαρακτηρίζεται από πολλές ασάφειες ,τόσο στο λειτουργικό όσο και στο οικονομικό κομμάτι- και δεν μπορώ να μην αναφέρω πως αν και στη βάση του έχει ένα αίσθημα δικαιου(για παράδειγμα τόσα χρόνια οι ασφαλισμένοι ΙΚΑ ήταν δευτερης κατηγορίας ασθενείς με απίστευτες αναμονές-ραντεβού σε σχέση με τους ευνοημένους ασφαλισμένους δημοσιου που επέλεγαν το γιατρο τους και είχαν άλλη αντιμετώπιση) εντούτοις ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος εισόδου επιχειρήσεων στον χώρο της υγείας και πιθανή ιδιωτικοποίηση αυτης.
+

8 Φεβρουαρίου 2011, 00:04:01
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Μετά τους γιατρούς του ΙΚΑ, απεργούν και οι ιδιώτες γιατροί


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

8 Φεβρουαρίου 2011, 08:03:42
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Ο ιατρικός σύλλογος Ηρακλείου έκανε γενική συνέλευση χθες. Μακριά από τις απειλές για πειθαρχικό και έχοντας γνώση έστω και καθυστερημένα του τι γίνεται με το νομοσχέδιο πήρε τις ακόλουθες αποφάσεις. Συντάσσεται ίσως με ΠΙΣ και ζητά απόσυρση αλλά έχει πάψει να την θεωρεί εδώ και μέρες απεργία των γιατρών του ΙΚΑ. Η αλήθεια είναι ότι το μέλλον θα είναι δύσκολο και θα γίνουν και άλλες κινητοποιήσεις.

Προσωπικά θεωρώ ότι δύο πράγματα αναμένεται να αλλάξουν τον τομέα της υγείας προς το χειρότερο:
α) Η ύπαρξη συμβάσεων δύο ταχυτήτων με το ΕΟΠΥΥ, ξεχωριστές για τα φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες) και για τα ΝΠΙΔ (επιχειρηματίες)
β) Η άρνηση πρόσβασης στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε όλους τους ιατρούς ανεξαρτήτως σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, αν ο ΕΟΠΥΥ αρχίσει να συμβάλλεται κατά τον ΟΑΕΕ με ελάχιστους ιατρούς και καθαρά με "βουλευτικά" κριτήρια.

Η "μάχη του συνταγολογίου" έχει τελειώσει όσο κι αν την διατηρούν τα ΜΜΕ και η απεργία συγκεντρώνεται πλέον αυστηρά στο τι θα έρθει. Και δεν περιορίζεται στην ψήφιση ή όχι του νομοσχεδίου.

Παράθεση
Ηράκλειο,  7/2/2011


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου καλεί τον Υπουργό Υγείας να αποκαταστήσει  την αξιοπιστία του πράττοντας άμεσα  το αυτονόητο:

-Να γίνει άμεσα νόμος του κράτους το χρόνιο αίτημα των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.
-Ενιαίος φορέας πρωτοβάθμιας περίθαλψης
-Ελεύθερη επιλογή ιατρών από τον Έλληνα πολίτη
-Ελεύθερη συνταγογράφηση
-Αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση
-Δέσμευση άμεσης καταβολής των οφειλομένων στους συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ ιατρούς

Μέχρι τότε:

-Ζητούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου
-Συζήτηση από μηδενική βάση
-Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Πανιατρική απεργία  στις 8 & 9/2/2011 (ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου)
-Προκηρύσσουμε νέα Γενική Συνέλευση στις 9 Φεβρουαρίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00 μμ. στα γραφεία του συλλόγου.

                      
            Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν.Γραμματέας

         Γρηγόρης Πασπάτης               Χάρης Βαβουρανάκης  
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Φεβρουαρίου 2011, 08:09:22 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

8 Φεβρουαρίου 2011, 09:34:53
Απάντηση #35
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μ. ΚΑΤΣΙΜΗ: Έχουμε μια κάρτα που λέει «τα αγκάθια με τους γιατρούς» και λένε «Όχι στις συμβάσεις μίσθωσης έργου, τύπου ΟΑΕΕ». Δεν υπάρχουν τέτοιες συμβάσεις;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δεν υπάρχει. Σας εγγυώμαι, σας μιλώ εν τιμή, δεν έχετε παρά να δείτε το άρθρο 26 του σχεδίου νόμου που δεν άλλαξε χτες, ή προχθές μετά την κατάληψη, ή πριν από 10 μέρες, ή πριν από 20 μέρες, ή πριν από ένα μήνα, ήταν από την αρχή που αναρτήθηκε το σχέδιο νόμου αυτό το Δεκέμβριο, έτσι.
.....
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Που είναι λοιπόν ο μισθός των 450 ευρώ; Πείτε μου σε ποιο άρθρο είναι. Καλέστε έναν από τους κυρίους και τις κυρίες, που είναι επιστήμονες είναι γιατροί, είναι γιατροί που απευθύνεται σε αυτούς ο ασθενής και τον θεραπεύουν, να σας πουν σε ποια διάταξη του νόμου λέει αυτό, ή σε ποια διάταξη του νόμου λέει ότι θα συμβληθούμε με εταιρείες.
.....
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Όχι θέλω να απαντήσω. Το 2012 προς το τέλος φιλοδοξούμε να έχουμε μια τέτοια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που θα καθιστά όλη αυτή τη δουλειά των εξωτερικών ιατρείων χωρίς νόημα. Ξέρετε ότι υπάρχει αίτημα κατάργησης των εξωτερικών ιατρείων, αλλά δεν είμαστε ακόμη ώριμοι.
                   Τα Νοσοκομεία στην Αθήνα θα εφημερεύουν όλη την ημέρα, αλλά για να δέχονται τα επείγοντα. Όταν πάω στο Νοσοκομείο, ή πάω και κάνω κανονική εισαγωγή, ή πάω γιατί είχα ένα ατύχημα, ή γιατί αιμορραγώ και πάω να μου πουν τι έχω και να με νοσηλεύσουν κιόλας. Όταν αυτό το πράγμα με την Πρωτοβάθμια Υγεία αυτή η πολιτική αναπτυχθεί και ολοκληρωθεί και πιστεύουμε ότι το 2012 θα είναι μια καλή χρονιά, τότε πράγματι ναι, τα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων δεν έχουν νόημα. Θα υπάρχουν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

8 Φεβρουαρίου 2011, 10:35:10
Απάντηση #36
Αποσυνδεδεμένος

tsoukase

Επώνυμοι
Αφήστε τα επιμέρους και ενδιάμεσα γεγονότα.
Το "αφεντικό" και αυτός που πληρώνει είναι ο Υπουργός και το δικό του θα περάσει στο τέλος. Γιαυτό ας κοιμηθούμε και ας ξυπνήσουμε μετά από σε 6 μήνες
Ο,τι έγινε με τους φορτηγατζήδες και όλους τους λοιπούς -τζήδες...
Ιατρός Νεύρων

8 Φεβρουαρίου 2011, 11:19:37
Απάντηση #37
Αποσυνδεδεμένος

sakis907


Συνάδελφοι,
- Μπορεί οι γιατροί του ΙΚΑ να μην έχουν δείξει και την μεγαλύτερη... συναδελφικότητα μέχρι τώρα.
- Μπορεί οι γιατροί του ΕΣΥ (οι χαμηλοτέρων βαθμίδων και κατά μέσο όρο) να τραβάνε το μεγαλύτερο λούκι στο όλο σύστημα.
- Μπορεί οι ιδιώτες μέχρι σήμερα να "φιλούσαν κατουρημένες ποδιές" για μια γελοία και αναξιοπρεπή σύμβαση με τον ΟΑΕΕ και να ανέχονταν τον εξευτελισμό με τα χαρτάκια του ΟΠΑΔ για χάρη των διαφόρων μικρο- ή μεγαλο-παρανομιών που μπορούσαν να "περνάνε" (μήπως και οι γιατροί του ΕΣΥ, στο παρελθόν, δεν έκαναν το ίδιο με τις πλασματικές εφημερίες;).

Ο κλάδος μας όμως δέχεται σοβαρή επίθεση αυτή τη στιγμή και πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη σε όλους.
Στο ΕΣΥ τα προβλήματα είναι γνωστά και διογκώνονται με το εφημεριακό χάος, κυρίως.
Οι ιδιώτες όμως σύντομα θα πρέπει να εργάζονται στο ιδιωτικό τους ιατρείο για 430-940 (κανείς δεν ξέρει) ευρώ το μήνα καθαρά! Είναι προφάσεις τα περί διατηρήσεως των υφισταμένων συμβάσεων που προβλέπει το νομοσχέδιο Λοβέρδου, αφού οι περισσότερες είναι ορισμένου χρόνου! Όλες οι νέες συμβάσεις θα είναι τύπου ΟΑΕΕ και θα καλύπτουν σχεδόν ΟΛΟΥΣ τους ασφαλισμένους (δηλαδή δεν θα πληρώνει κανείς!). Ποιο θα είναι το μέλλον των ιδιωτικών ιατρείων τότε; Ποια η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών; Μήπως θα διολοσθήσει ο κλάδος μας ακόμα παρακάτω (π.χ.: "δωρεάν εξέταση = 5 λεπτά κι ό,τι προλάβουμε - αν θέλεις κανονική εξέταση θα πληρώσεις"); Μήπως τελικά θα γίνουμε όλοι υπάλληλοι ιδιωτικών κέντρων;

Συνάδελφοι, νομίζω ότι αυτή τη φορά δεν πρέπει να αναλωθούμε σε "ενδο-οικογενειακές" προστριβές, όσο και αν μερικές είναι δίκαιες. Πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά.

8 Φεβρουαρίου 2011, 12:03:16
Απάντηση #38
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μ. ΚΑΤΣΙΜΗ: Έχουμε μια κάρτα που λέει «τα αγκάθια με τους γιατρούς» και λένε «Όχι στις συμβάσεις μίσθωσης έργου, τύπου ΟΑΕΕ». Δεν υπάρχουν τέτοιες συμβάσεις;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δεν υπάρχει. Σας εγγυώμαι, σας μιλώ εν τιμή, δεν έχετε παρά να δείτε το άρθρο 26 του σχεδίου νόμου που δεν άλλαξε χτες, ή προχθές μετά την κατάληψη, ή πριν από 10 μέρες, ή πριν από 20 μέρες, ή πριν από ένα μήνα, ήταν από την αρχή που αναρτήθηκε το σχέδιο νόμου αυτό το Δεκέμβριο, έτσι.
.....
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Που είναι λοιπόν ο μισθός των 450 ευρώ; Πείτε μου σε ποιο άρθρο είναι. Καλέστε έναν από τους κυρίους και τις κυρίες, που είναι επιστήμονες είναι γιατροί, είναι γιατροί που απευθύνεται σε αυτούς ο ασθενής και τον θεραπεύουν, να σας πουν σε ποια διάταξη του νόμου λέει αυτό, ή σε ποια διάταξη του νόμου λέει ότι θα συμβληθούμε με εταιρείες.


Οι μισθοί του ΟΑΕΕ είναι εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν ξεχνάμε ότι οι μηνιαίοι μισθοί δεν βάση αριθμού ασθενών που σε επιλέγουν αλλά με ομάδες ασθενών που σε επιλέγουν:
Α΄ 300 − 600 ασφαλισμένοι 678 €
Β΄ 601 − 900 ασφαλισμένοι 851 €
Γ΄ 901− 1.200 ασφαλισμένοι 947 €
Δ΄ 1.201− 1.500 ασφαλισμένοι 1.062 €
Ε΄ 1.501 −1.800 ασφαλισμένοι 1.142 €
ΣΤ΄ 1.801 και άνω ασφαλισμένοι 1.209 €

Οι τιμές που βλέπετε είναι μικτές αποδοχές και ενδεικτικά στην κατηγορία Α τα καθαρά χρήματα είναι 429.94 ευρώ.
Σε αυτά περιλαμβάνεται η ασφάλιση σου στο ΤΣΑΥ, αλλά δεν υπάρχουν επιδόματα, άδεια ή ασθένεια, δώρο χριστουγέννων, κλπ
Θα πρέπει εσύ να πληρώσεις τα έξοδα λειτουργίας του ιατρείου σου και ότι αναλώσιμα χρησιμοποιήσεις.
Υποτίθεται ότι βλέπεις ασθενείς μόνο για τέσσερις ώρες τη μέρα, αλλά πρακτικά αυτό δεν γίνεται.

Το ταμείο αυτό δεν έχει συνταξιούχους άρα η πλειοψηφία των ασφαλισμένων σπάνια πηγαίνουν στο γιατρό.

Αναρωτιέμαι η καθαρίστρια του κ. Λοβέρδου τι μισθό έχει;
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Φεβρουαρίου 2011, 01:01:18 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

8 Φεβρουαρίου 2011, 12:18:03
Απάντηση #39
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Και να σκεφτεί κανείς ότι η υποχρεωτική ανά μήνα ανάγκη για συνταγογράφηση εκ νέου των μονίμων φαρμάκων ενός ασφαλισμένου, δεν είναι τίποτε άλλο παρά τεχνητή (προκλητή) ζήτηση ιατρικών υπηρεσιών.


« Τελευταία τροποποίηση: 8 Φεβρουαρίου 2011, 12:35:35 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

8 Φεβρουαρίου 2011, 16:51:55
Απάντηση #40
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser


Ο κλάδος μας δεν είναι και δεν ήταν ποτέ ομοιογενής όσον αφορά στα προβλήματα, τα συμφέροντα και τις προσδοκίες του.
Στην πραγματικότητα οι παραπάνω συνιστώσες δεν είναι απλά διαφορετικές, αλλά συχνά αντικρουόμενες.
Η "ανίερη" συμμαχία που σχηματίστηκε έχει διαφορετική αφετηρία και διαφορετικούς στόχους  Για το λόγο αυτό τη βρίσκω καιροσκοπική και επικίνδυνη. Επικίνδυνη γιατί δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση, στη συνείδηση του κόσμου και πολλών συναδέλφων (κυρίως του ΕΣΥ).
Το νομοσχέδιο είναι θολό σε πολλά σημεία του και κατά συνέπεια δίνει τη δυνατότητα για επιμέρους ερμηνείες κατά το συμφέρον του καθενός.  Διαβάζω ας πούμε τα αιτήματα του ΙΣΗ ακούω τις εξαγγελίες του Λοβέρδου και μου φαίνονται ότι λένε τα ίδια.
Ποια είναι η γενικότερη αίσθηση σε πολλούς συναδέλφους; Ότι το νομοσχέδιο ανασκαλεύει τη λάσπη του βυθού και για αυτό βλέπεις πολλά μεγάλα ψάρια που φυτοζωούν εκεί να βγαίνουν στην επιφάνεια.
Δεν έχω ούτε ποτέ είχα καμία εμπιστοσύνη στον ΙΣΑ του Πατούλη και την ΕΙΝΑΠ του Τσούκαλου. Θεωρώ ότι υπερασπίζονται τα μεγαλοσυμφέροντα τους και τίποτα άλλο. Εχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στους "αριστερούς" συνδικαλιστές της ΟΕΝΓΕ (ιδιαίτερα μετά την προ διετίας "προδοσία"). Θεωρώ ότι υπερασπίζονται τα μικροσυντεχνιακά τους συμφέροντα κα τίποτα άλλο.
Βγάλτε επιτέλους αυτό το Δημόσιο Δωρεάν Υγεία. Έχει γίνει πια σλόγκαν της Κοκακόλα που πάει με όλα.

Υ.Γ. Αγαπητέ Μακρέα στο τελευταιο σου μήνυμα θα συμφωνήσω 100%.
 

9 Φεβρουαρίου 2011, 00:41:48
Απάντηση #41
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Λοβέρδος: "Αντιδρούν όσοι ξεβολεύονται"

Σε υψηλούς τόνους απάντησε στην βουλή ο Υπουργός υγείας σε όσους αντιδρούν για το νομοσχέδιο «κρύβεται η απροθυμία όσων πιστεύουν πως ξεβολεύονται», Στην ομιλία του κατά την συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου ο Ανδρέας Λοβέρδος πρόσθεσε.

«Περίμενα αυτή την ώρα από τον Ιούλιο του 2010, όταν το άρθρο 31 του ασφαλιστικού νόμου προέβλεπε τις γενικές αρχές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, στην έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας.

Αφού κατέθεσε βελτιώσεις στο νομοσχέδιο - οι οποίες υπαγορεύτηκαν, όπως ανέφερε, από τον διάλογο στη Βουλή και από την εισήγηση της ΟΚΕ - τόνισε ότι η κυβέρνηση, συνεπής στις δεσμεύσεις της, είναι σήμερα στη Βουλή για να προασπίσει τη δημιουργία, επιτέλους, της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Αυτή, όπως είπε, που από το 1983 τη θέλουμε, όλα τα κόμματα, αλλά δεν μπορούμε να την κάνουμε πράξη, προσθέτοντας πως «κάνουμε αυτά που λέμε και λέμε αυτά που κάνουμε».

Ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε ότι με το νομοσχέδιο αυτό ο γιατρός θα είναι κοντά στον πολίτη, «δίχως εξευτελισμούς και ταλαιπωρία», διευκρινίζοντας πως όλα τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν σε επιμέρους κλάδους εργαζομένων στην πρωτοβάθμια υγεία, είναι πολύ σημαντικά, αλλά - όπως είπε - προηγείται η επιδίωξη όλων μας να φέρουμε τον γιατρό και τις υπηρεσίες του κοντά στους πολίτες.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις στο νομοσχέδιο, είπε πως όταν ετέθη σε διάλογο ορισμένοι εκ των ιατρών αρνήθηκαν να βοηθήσουν, όμως - όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός - πίσω από την άρνηση, «κρύβεται η απροθυμία όσων πιστεύουν πως ξεβολεύονται», ενώ «για όσους φωνάζουν, ζητώντας να αποσύρουμε το σχέδιο νόμου», κάλεσε την Βουλή να αναρωτηθεί γιατί, ενώ κινητοποιούνται τόσες ημέρες, δεν έχουν κάνει ούτε μία πρόταση επί της ουσίας.

«Ας είναι. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, πρέπει να προχωρήσουμε. Η πρότασή μας για τον γιατρό κοντά στον πολίτη δεν μπορεί να τεθεί σε σύγκριση με την βίαιη άρνηση ορισμένων. Ο πολίτης το καταλαβαίνει. Όπως νοιώθει και στο πετσί του, πως τα παιχνίδια με την υγεία είναι επικίνδυνα», σημείωσε.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

9 Φεβρουαρίου 2011, 01:01:51
Απάντηση #42
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Συνεχίζω λίγο την συλλογιστική του παραπάνω μηνύματος μου με τον ΟΑΕΕ. Δεν θέλω να το θέσω όπως τίθεται από μέλη του ΠΙΣ ότι θα γίνουν συμβάσεις των 500 ευρώ γιατί η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Ο ΟΑΕΕ δεν έχει συνταξιούχους άρα η πλειοψηφία των ασφαλισμένων σπάνια πηγαίνουν στο γιατρό. To ταμείο το διεκδικούν ιατροί γιατί είναι ένα μέσο να ξεκινήσουν και να γίνουν γνωστοί στους ασφαλισμένους. Μην ξεχνάτε ότι οι έμποροι είναι οι συναλλασσόμενοι με τον κόσμο, μπορούν εύκολα να βγάλουν ένα καλό όνομα σε ένα γιατρό από τον οποίο θα μείνουν ευχαριστημένοι. Δεν είναι με τίποτα ένα ταμείο με το οποίο μπορείς να πληρώσεις ενοίκια, έξοδα λειτουργίας και να ζήσεις επιπλέον. Τα χρήματα που δίνει αυτό το ταμείο αρκούν ίσα-ισα για να πληρώνεται το ενοίκιο και η ασφάλεια σου (και αυτό όχι πάντα). Όλοι περιμένουν να ζήσουν με τα χρήματα που θα βγουν από τους ασθενείς που θα πληρώσουν την επίσκεψη και τις εξετάσεις (και η πλειοψηφία τους ήταν ασθενείς του ΙΚΑ) ή από ταμεία που πληρώνουν κατά πράξη και επίσκεψη (όπως ο ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ). Δεν είναι με τίποτα ένα ταμείο με το οποίο θα επιβιώσει ένα ιατρείο, είναι η επένδυση του νέου ιατρού (και μπαίνει μέσα) για να τον γνωρίσει ο κόσμος.

Μέχρι κάποια εποχή αυτά ήταν καλά. Σήμερα ο ΟΠΑΔ έχει να πληρώσει από το Δεκέμβριο του 2009. Οι ιδιώτες γιατροί συλλέγουν απλά χαρτάκια-επισκέψεις του ΟΠΑΔ χωρίς αντίκρισμα. Η μόνη διέξοδος για να επιβιώσει ένα ιατρείο είναι οι ασθενείς που πληρώνουν και αυτοί είναι μόνο οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ. Σήμερα, κόβεται και αυτό και ορθώς γίνεται γιατί οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ είναι σε κατάσταση εξαθλίωσης στα αστικά κέντρα όσο αφορά την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Σήμερα, με την πληρωμή κατά πράξη και περίπτωση των ιατρών που βλέπουν ασθενείς του ΙΚΑ η σύμβαση του ΟΑΕΕ δεν είναι καθόλου ελκυστική παρά μόνο σε περιπτώσεις υπερπληθώρας ιατρών σε μια περιοχή.

Το σύστημα αυτό είναι γνωστό στους κυβερνώντες χρόνια τώρα. Και η αγωνία είναι τι θα γίνει με τον νέο ΕΟΠΥΥ. Επίσης, μια νέα πραγματικότητα ξεκινάει όπως γράφει ο Νεκτάριος Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος και κυκλοφορούν επιβεβαιωμένα σενάρια. Ας υποθέσουμε ότι επιχειρηματίες αποφασίζουν να φτιάξουν στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας αστικά κέντρα υγείας σε ικανό αριθμό με 24ωρη λειτουργία, ο ΕΟΠΥΥ θα μπει στον πειρασμό να πει: "Χρειάζομαι τους ιδιώτες πλέον, όταν έχω μερικούς μόνιμους γιατρούς του ΙΚΑ, ιατρούς Ταμείων, ιατρούς από ΠΙ που θα καταργηθούν, και τα όμορφα κέντρα υγείας που ο φίλος μας επιχειρηματίας προσφέρει;" Δεν θα μπορούσε να αφήσει έξω όλους ιατρούς που σήμερα είναι συμβεβλημένοι με το ΟΠΑΔ άμεσα (μη ανανεώνοντας τις συμβάσεις) ή έμμεσα (πληρώνοντας ελάχιστα στη σύμβαση);  Ο ΕΟΠΥΥ μπορεί να συμβάλλεται με ΝΠΙΔ που επιχειρηματίες μπορούν να φτιάξουν με βάση το υπο ψήφιση νομοσχεδίου. Η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων αφήνει τα πάντα ελεύθερα και το 51% της κυριότητας από γιατρούς δεν είναι απαραίτητο.

Αλήθεια γιατί δεν αφήνεται το ελεύθερο σε όποιο επιχειρηματία να κάνει μονάδες υγείας που να μην έχουμε πρόβλημα με την ΕΕ αλλά ο ΕΟΠΥΥ θα συνάπτει συμβάσεις με ΝΠΙΔ μόνο αν ανήκουν τουλάχιστον το 51% σε γιατρούς; Είναι δύσκολο να γίνει μια τέτοια τροπολογία στο υπάρχον νομοσχέδιο;

Με τις υπάρχουσες συνθήκες ο ΕΟΠΠΥ έχει λίγες επιλογές. Ή θα συνεχίσει το κατά πράξη και περίπτωση που κοστίζει αρκετά στο κράτος ή θα πρέπει να ξέρει γνωρίζει ότι το οποιοδήποτε ιατρείο έχει 600 ευρώ το μήνα έξοδα στην καλύτερη των περιπτώσεων πριν μπει ασθενής μέσα. Αν προσθέσει και το τι λαμβάνει ένας γιατρός στο δημόσιο μπορεί να σκεφτεί πόσο θα πρέπει να είναι μια σύμβαση στο ΕΟΠΥΥ για να υπάρχει μια εικόνα. Δεν ξέρω εάν αυτό θα κοστίσει λιγότερο.

Στο ΔΝΤ υποσχεθήκαν σύστημα πληρωμής όπως στον ΟΑΕΕ. Όμως αυτό δεν είναι πληρωμή κατά κεφαλή (capitation system) και συνεπώς επενδύεται ο κομματισμός στην υγεία που αναλύω και Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος. Το πραγματικό capitation system είναι ότι ο ιατρός πληρώνεται κατά κεφαλήν (και όχι σε ομάδες ασθενών που κάνει ο ΟΑΕΕ) ώστε το κόστος να εξ αρχής ορισμένο αλλά και να επιτρέπεται ελεύθερα η επιλογή ιατρού από όλους. Σε αυτή την περίπτωση εάν βάλεις τα ΝΠΙΔ μέσα πρέπει να πληρώνονται και αυτά με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με το ίδιο ποσό κατά κεφαλή από τους ασφαλισμένους που το επιλέγουν, πάλι κερδισμένα θα βγουν.

Όμως το capitation system είναι φτιαγμένο για να γίνεται gatekeeping, να έχεις δηλαδή μια ομάδα ειδικοτήτων όπως γενικούς ιατρούς, παθολόγους, παιδιάτρους να έχουν ρόλο οικογενειακού γιατρού και η πρόσβαση στις υπόλοιπες ειδικότητες να είναι ελεγχόμενη. Ένας εφικτός έλεγχος που θα μπορούσε να λειτουργήσει στην Ελλάδα θα μπορούσε να είναι η έννοια του "πορτοφολιού" που διαχειρίζεται ο ασθενής ανά εξάμηνο ή έτος. Αυτό αφήνει μια ελευθερία στον ασθενή να μην αλλάξει τις συνήθειες του και ταυτόχρονα να επιλέξει πως θα διαχειριστεί τους πόρους που έχει για επισκέψεις σε άλλες ειδικότητες και για εργαστηριακές/απεικονιστικές εξετάσεις εκτός των οικογενειακών ιατρών (γενικοί ιατροί, παθολόγοι, παιδίατροι) του capitation system. Δεν ξέρω τα οικονομικά του αλλά αυτό θα μπορούσε να εφαρμοστεί με το λιγότερο κόστος αντίδρασης από τους ασθενείς.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

9 Φεβρουαρίου 2011, 08:59:02
Απάντηση #43
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: (…) Στις νέες συμβάσεις που θα κάνουμε με νέο κόσμο, στις οποίες μπορεί να προσχωρήσει εκτός του ΙΚΑ που δε γίνεται,  όποιος άλλος γιατρός που έχει άλλη σχέση με τον ΟΠΑΔ. Στις νέες συμβάσεις δε θα μας απαγορεύσουν οι συνδικαλιστές μιας πλευράς, να διαμορφώσουμε ένα τύπο ΟΑΕΕ. Ποιος σας είπε ότι είναι μόνο των 600 ευρώ; Υπάρχουν γιατροί του ΟΑΕΕ που αντιστοιχούν στους ασφαλισμένους αυτού του Ταμείου, σε εμπόρους, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοκινητιστές. Σ’ αυτούς τους ανθρώπους δίνεις 1.200 ευρώ.
Ν. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Κύριε Υπουργέ, όλα αυτά τα οποία μας λέτε είναι αποσαφηνισμένα μέσα στο νομοθέτημα;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Γιατί είναι κακό να παίρνει ένας γιατρός 1.200 ευρώ; Υπάρχουν και γιατροί που παίρνουν 650 ευρώ. Στον ΟΑΕΕ ξέρετε ποιο είναι το σύστημα; Ποιος ασφαλισμένος τους επιλέγει, δηλαδή πόσοι ασφαλισμένοι τους επιλέγουν. Γιατί αυτό είναι κακό κ. Τόλιο και ποιος μπορεί να μας το απαγορεύσει;

 :-X :-X :-X

9 Φεβρουαρίου 2011, 09:50:18
Απάντηση #44
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Γιατί είναι κακό να παίρνει ένας γιατρός 1.200 ευρώ;

Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε: Γιατί είναι κακό να παίρνει ένας εργολάβος του Δημοσίου 1200 ευρώ; Γιατί είναι κακό να παίρνει ένας υπουργός 1200 ευρώ; Και πολλά άλλα παρόμοια.
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Φεβρουαρίου 2011, 09:52:46 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά: απεργίες  
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
62374 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Μαρτίου 2016, 20:02:07
από Αρχίατρος
0 Απαντήσεις
7701 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Φεβρουαρίου 2020, 08:19:15
από Argirios Argiriou
6 Απαντήσεις
5061 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Δεκεμβρίου 2021, 22:34:50
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
8385 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Ιουνίου 2022, 16:34:29
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2359 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Μαρτίου 2024, 07:20:17
από Argirios Argiriou