Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 23:49:34

Αποστολέας Θέμα: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί  (Αναγνώστηκε 59999 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

19 Ιουλίου 2011, 21:32:36
Απάντηση #90
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Απεργούν αύριο γιατροί και νοσηλευτές


Απεργούν αύριο, Τετάρτη, νοσηλευτές και γιατροί σε ολόκληρη τη χώρα, με κύριο αίτημα την «άμεση απόσυρση του πρόχειρου και αποσπασματικού σχεδίου Συγχωνεύσεων και Καταργήσεων Νοσοκομειακών και Προνοιακών Μονάδων».

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, οι Προνοιακές Δομές, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι φορείς νοσηλευτών και γιατρών, ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ. Στις 12 το μεσημέρι, εξάλλου, οργανώνουν συγκέντρωση, μπροστά στο υπουργείο Υγείας.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι: «Το σχέδιο, που δόθηκε στη δημοσιότητα, επιγράφεται Λειτουργική Αναδιάταξη Μονάδων Υγείας ΕΣΥ, στη πραγματικότητα όμως συρρικνώνει, απαξιώνει, ιδιωτικοποιεί περαιτέρω το σύστημα. Προαπαιτούμενο των αλλαγών του υγειονομικού χάρτη είναι η ανάπτυξη Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, κρεβατιών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αυτοτελών ΤΕΠ, σύγχρονων και αποτελεσματικών εργαστηριακών τομέων, Χειρουργικών κρεβατιών».

Γιατροί και νοσηλευτές υποστηρίζουν ότι ο υπουργός Υγείας αρνείται να αναπτύξει πρωτίστως τις αναγκαίες προϋποθέσεις που αναβαθμίζουν το σύστημα και να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό, παρά το γεγονός ότι τα δύο τελευταία χρόνια αποχώρησαν με συνταξιοδότηση τουλάχιστον 20.000 υπάλληλοι.

Τον κατηγορούν δε, ότι καταργεί εργασιακά δικαιώματα και προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες «με την κινητικότητα του ελλιπέστατου κουρασμένου, κακοπληρωμένου προσωπικού», μεταξύ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων.

«Σε περίοδο οικονομικής κρίσης που οι πολίτες ζουν στη φτώχεια, την ανεργία, τον κοινωνικό αποκλεισμό στρέφονται, για υπηρεσίες στον Δημόσιο Τομέα Υγείας και Πρόνοιας κάθε ημέρα όλο και περισσότεροι. Ο υπουργός οφείλει να αναβαθμίζει το σύστημα και όχι να το απαξιώνει με ψευδή, πρόχειρα και αποσπασματικά», καταλήγουν.

Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


7 Σεπτεμβρίου 2011, 14:52:08
Απάντηση #91
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πανελλαδική-πανιατρική απεργία κήρυξε για τις 8 και 9 Σεπτεμβρίου ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αντιδρώντας στη δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ).
 
Η κινητοποίηση έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την έναρξη της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο Σύλλογος «απορρίπτει στο σύνολό του το κυβερνητικό σχέδιο για τον ΕΟΠΠΥ, ως απαράδεκτο και επικίνδυνο για την περίθαλψη των πολιτών, την αξιοπρέπεια του Έλληνα  γιατρού και του ιατρικού έργου».

Καλεί επίσης τα συναρμόδια υπουργεία να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση του σχεδίου τους και να επανεξετάσουν τις θέσεις τους βάσει των προτάσεων της ιατρικής κοινότητας

8 Σεπτεμβρίου 2011, 14:06:24
Απάντηση #92
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Μία πρώτη αποτίμηση της συμμετοχής στην πανϊατρική απεργία:
Μέχρι τις 14:00 είχαν εκδοθεί 143.000 συνταγές από το e-syntagografisi.
Τα αντίστοιχα νούμερα των προηγούμενων ημερών κυμαίνονταν περί τις 350.000-400.000.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

9 Σεπτεμβρίου 2011, 16:05:14
Απάντηση #93
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Και μια σημερινή ενημέρωση εν τάχει:
147.000 συναγές στις 16:00 - γεγονός που σημαίνει περίπου στα ίδια επίπεδα με χθες.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

9 Σεπτεμβρίου 2011, 18:01:02
Απάντηση #94
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Και μια σημερινή ενημέρωση εν τάχει:
147.000 συναγές στις 16:00 - γεγονός που σημαίνει περίπου στα ίδια επίπεδα με χθες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΝΙΘ Χρήστος Παπαστεργίου η συμμετοχή των νοσοκομειακών γιατρών της Θεσσαλονίκης στην απεργία ανήλθε χτες στο 50%.

και...

Την οργή του ιατρικού κόσμου προκάλεσαν οι χθεσινές ανακοινώσεις Λοβέρδου για τον ΕΟΠΥΥ.

Εν τω μεταξύ, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προτίθεται να προχωρήσει και σε περαιτέρω κινητοποιήσεις, μεταξύ των οποίων, η υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί για προσφυγές στο ΣτΕ, αγωγές κατά ασφαλιστικών οργανισμών, καθώς και υποβολή μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου που διαπομπεύει δημοσίως τον ιατρικό κλάδο.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


21 Σεπτεμβρίου 2011, 18:34:55
Απάντηση #95
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Κατάληψη στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν από σήμερα οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία και τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Οι εργαζόμενοι έλαβαν την απόφαση για κατάληψη κατά τη χθεσινή γενική τους συνέλευση και όπως αναφέρουν θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.
 
Επίσης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν σήμερα εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.
 
Το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) εκφράζει την αντίθεσή του στην εργασιακή εφεδρεία και ζητά φορολογική δικαιοσύνη, νέο ενιαίο μισθολόγιο που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση, αναβάθμιση της δημόσιας υγείας-πρόνοιας και του ΕΚΑΒ, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες κινητοποιήσεις.
 
Στο μεταξύ, 24ωρη απεργία για την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία, ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, ζητώντας μεταξύ άλλων την κατάργηση του θεσμού της εφεδρείας, δημιουργία κλάδου νοσηλευτών του ΕΣΥ, ειδικό νοσηλευτικό μισθολόγιο και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.
 
Αντιδράσεις υπάρχουν και από τους γιατρούς, σχετικά με τη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, ΕΟΠΥΥ.
 
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του να μην αποδεχθούν τους όρους, με τους οποίους προβλέπεται η ένταξη στον ΕΟΠΥΥ και να απέχουν από την αποδοχή σύναψης σύμβασης.
 
Επίσης καταγγέλλει το ΙΚΑ για προχειρότητα, με την οποία, όπως επισημαίνει, «αντιμετωπίζει το σωστό μέτρο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης», θέτοντας θέμα ασφάλειας. Αναφέρει ότι δεν έχει διασφαλιστεί η ταχεία πρόσβαση στο σύστημα και ο ιστότοπος e-diagnosis δεν συνοδεύεται από πρωτόκολλο ασφάλειας, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει δυνατότητα μη νόμιμης πρόσβασης τρίτων προσώπων, με συνέπεια την έκδοση σωρείας πλαστών παραπεμπτικών, αλλά και παράνομη γνωστοποίηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων ασθενών.
 
Για πλήρη απουσία οδοντιατρικής κάλυψης στο νεοσύστατο ΕΟΠΥΥ, καταγγέλλει το υπουργείο Υγείας ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, κάνοντας λόγο «για αφανισμό ενός ολόκληρου κλάδου, μετά από τα αλλεπάλληλα πλήγματα που επιφέρουν η δήθεν απελευθέρωση του επαγγέλματος και τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα που έρχονται να προστεθούν στην ανεργία, την υποαπασχόληση και την παράνομη άσκηση».

3 Οκτωβρίου 2011, 23:24:17
Απάντηση #96
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Με προσωπικό ασφαλείας την Τετάρτη τα νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι σε αυτά θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Στην απεργία θα συμμετάσχει ακόμη το προσωπικό στα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρόνιων Παθήσεων και τις υπηρεσίες Υγείας Πρόνοιας.
 
Επιμέλεια:Χρήστος Μαζάνης

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

6 Οκτωβρίου 2011, 15:49:11
Απάντηση #97
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Τα κτίρια της Β’ Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ) Ηρακλείου κατέλαβαν συμβολικά σήμερα οι γιατροί του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Οι γιατροί αντιδρούν στα μέτρα της Κυβέρνησης και διαμαρτύρονται για τηνκατάσταση που επικρατεί τόσο στα νοσοκομεία γενικώς όσο και στο Βενιζέλειο
νοσοκομείο της πόλης.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

18 Οκτωβρίου 2011, 17:39:17
Απάντηση #98
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Συμμετοχή του ΠΙΣ στη 48 ωρη απεργία της 19/20 Οκτωβρίου 2011.

Υ.Γ. Γιατί άραγε με τόση καθυστέρηση;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

18 Οκτωβρίου 2011, 18:25:14
Απάντηση #99
Αποσυνδεδεμένος

alfie


«Μπλόκο» στα ταμεία του Γ.Ν. Νάξου το πρωί της Τρίτης

Την κλιμάκωση του αγώνα ως μέσο αντίστασης στην πολιτική εξαθλίωσης, αποφάσισε η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία στη Νάξο, τις Μικρές Κυκλάδες και την Αμοργό.
 
Όπως επισημαίνει η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της: « Ιδιαίτερα τώρα που η σχεδόν μηδενική περίθαλψη, απειλεί επικίνδυνα την υγεία μας, πρέπει να προχωρήσει η κλιμάκωση του αγώνα με διάφορες μορφές. Την Τρίτη από τις 8:00 π.μ. έως τις 12:00 θα γίνει αποκλεισμός των ταμείων του νοσοκομείου Νάξου και καλούνται όλοι οι πολίτες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση».
 
Κάνοντας αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Υγείας, η Επιτροπή σημειώνει, ότι «αυτές δημιουργούν την αίσθηση μιας μεσαιωνικής εργασιακής κατάρρευσης των συστημάτων κοινωνική παροχής και ιδιαίτερα του δημόσιου συστήματος υγείας. Η εικόνα αυτή, δεν αφήνει ανέγγιχτο και το Γ.Ν. - Κ.Υ. Νάξου. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Νάξου, την Τετάρτη στις 2:00 μ.μ., θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση».
 
Πηγή:naxosnews

19 Οκτωβρίου 2011, 16:25:48
Απάντηση #100
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συμμετοχή του ΠΙΣ στη 48 ωρη απεργία της 19/20 Οκτωβρίου 2011.

55-60% η συμμετοχή των ιατρών με βάση δεδομένα από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

27 Οκτωβρίου 2011, 14:59:31
Απάντηση #101
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Υπό κατάληψη η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Τα ταμεία και τα γραφεία της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης έχουν καταλάβει από κοινού η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Βοστάνειο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα του Υπουργείου Υγείας στον κλάδο τους.
 
«Μπλοκάρουμε τους εισπρακτικούς μηχανισμούς και παράλληλα εμποδίζουμε τη διοίκηση να εφαρμόσει τις αποφάσεις για την κατάργηση κλινικών, την εφεδρεία στους υπαλλήλους, τις περικοπές σε μισθούς και δικαιώματα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ένωσης γιατρών, Δήμος Ανδρεάδης.
 
Ανάλογη και η άποψη του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων, Φώντα Αυγερινού, ο οποίος τόνισε ότι με τον αγώνα τους διεκδικούν δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας για τον λαό της Μυτιλήνης.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

12 Νοεμβρίου 2011, 11:00:43
Απάντηση #102
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Απεργούν οι γιατροί του ΕΚΑΒ στον Βόλο

Σε επ' αόριστον απεργία έχουν προχωρήσει από χθες οι γιατροί του ΕΚΑΒ και στο Βόλο στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης διεκδικώντας την πληρωμή των εφημεριών τους. Λόγω της κινητοποίησης, οι γιατροί από τις 3 το μεσημέρι δεν συνοδεύουν την Κινητή Μονάδα και τη Μοτοσυκλέτα του ΕΚΑΒ κατά την μετάβαση σε περιστατικά.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

12 Νοεμβρίου 2011, 18:14:19
Απάντηση #103
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΑΤΡΩΝ ΕΚΑΒ                                                                      11/11/2011
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι ιατροί του ΕΚΑΒ , μετά την σημερινή προφορική  διαβεβαίωση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δια του υφυπουργού
κου Τιμοσίδη και Γ.Γ. κου Πολύζου όσον αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών Ιουνίου , Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 
στις 16/11/2011 και την δέσμευση για επίλυση των θεσμικών αιτημάτων μας μέσω τροπολογίας που θα κατατεθεί άμεσα, αναγνωρίζοντας τις
συντονισμένες ενέργειες της διοίκησης του ΕΚΑΒ και του Υ.Υ.Κ.Α., αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους, καλώντας τα μέλη τους να υποστηρίξουν
εθελοντικά την ιατρική κάλυψη του Κλασσικού Μαραθωνίου στις 13/11/2011.
                                                                                                                                                Η τριμελής επιτροπή
                                                                                                                             Τσανικλίδης Εμμανουήλ χειρουργός Επιμ.Α΄ΕΣΥ
                                                                                                                             Κοτινά Ελένη αναισθησιολόγος Διευθύντρια ΕΣΥ
                                                                                                                             Σαλτερή Καλλιόπη αναισθησιολόγος Επιμ. Α΄ΕΣΥ
----------------------------------------------------------------
Aπό: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

30 Νοεμβρίου 2011, 12:21:44
Απάντηση #104
Αποσυνδεδεμένος

alfie


«Παραλύουν» και τα νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και οι υπηρεσίες υγείας πρόνοιας, αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αντιδρούν στην εργασιακή εφεδρεία και στην υποβάθμιση και διάλυση του ΕΣΥ, θα συγκεντρωθούν στις 10:30 στα γραφεία της ΠΟΕΔΗΝ μπροστά στο Υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια θα κινηθούν προς το Πεδίον του Άρεως.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Λέξεις κλειδιά: απεργίες  
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
61103 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Μαρτίου 2016, 20:02:07
από Αρχίατρος
0 Απαντήσεις
7687 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Φεβρουαρίου 2020, 08:19:15
από Argirios Argiriou
6 Απαντήσεις
5045 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Δεκεμβρίου 2021, 22:34:50
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
8377 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Ιουνίου 2022, 16:34:29
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
1001 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Μαρτίου 2024, 07:20:17
από Argirios Argiriou