Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 18:55:36

Αποστολέας Θέμα: Αφαιρέθηκαν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 από Λάρισα και Βόλο  (Αναγνώστηκε 4371 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

29 Ιανουαρίου 2011, 00:00:23
Αναγνώστηκε 4371 φορές
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν θα γίνουν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 στο Βόλο και τη Λάρισα, ύστερα από την έκτακτη συνεδρίασή της στο Παρίσι το μεσημέρι της Παρασκευής. Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε η Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων λόγω της  οικονομικής κρίσης και της έλλειψης κονδυλίων στη χώρα.


Αφορμή ήταν η καθυστέρηση και αναβλητικότητα από ελληνικής πλευράς στο θέμα του Μεσογειακού Χωριού των αθλητών, αφού παρά το γεγονός ότι στον φάκελο υποψηφιότητας η Ελλάδα είχε υποσχεθεί δυο χωριά, ένα σε Βόλο και ένα σε Λάρισα, εν τέλει τα σχέδιά τους εγκαταλείφθηκαν και στη θέση τους προτάθηκε οι αθλητές να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια.

Πληροφορίες από το Παρίσι αναφέρουν πως η απόφαση ελήφθη κατά απόλυτη σχεδόν πλειοψηφία και πλέον αναμένεται μόνο η ανακοίνωση της απόφασης για νέα Γενική Συνέλευση προκειμένου να αποφασιστεί σε ποια πόλη θα δοθεί το χρίσμα, με μεγάλο φαβορί την Ταραγόνα.

Βάσει προγράμματος, οι αγώνες θα ξεκινούσαν από τις 24 Ιουνίου και θα ολοκληρώνονταν στις 3 Ιουλίου του 2013 και σε αυτούς θα συμμετείχαν 4.000 αθλητές από 24 διαφορετικές χώρες. Θυμίζουμε ότι η ανάληψη των αγώνων από την Ελλάδα αποφασίστηκε στις 27 Οκτωβρίου του 2007 στην Πεσκάρα της Ιταλίας.


 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


29 Ιανουαρίου 2011, 00:05:57
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Ανακουφίστηκε η κυβέρνηση με την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων

Μπορεί να μην... τολμούν να το πουν δημοσίως, αλλά στην κυβέρνηση είναι πολλοί αυτοί που ανακουφίστηκαν στο άκουσμα της είδησης για την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.

Ο λόγος προφανής: το υψηλό κόστος των Αγώνων, για το οποίο είχαν επιδιωχθεί και στο παρελθόν σημαντικές περικοπές και από το οποίο τελικά απαλλάσσεται μια και καλή η Ελλάδα - όχι, όμως, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το πρεστίζ της, αλλά και για τα έσοδα που θα χάσει από τους επισκέπτες των Αγώνων και τον τουρισμό.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

29 Ιανουαρίου 2011, 00:11:56
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Η Ελλάδα διεκδίκησε τους Μεσογειακούς Αγώνες το 2006, στον απόηχο της διεξαγωγής των Ολυμπιακών. Ήδη βρισκόμασταν στην αρχή της αντίστροφης μέτρησης για την ελληνική οικονομία και, παρά τα διαφαινόμενα προβλήματα για τη διοργάνωσή τους, ο πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης, Ισίδωρος Κούβελος, διαβεβαίωνε πως στο Βόλο και τη Λάρισα οι Αγώνες θα είναι υψηλού επιπέδου και θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του θεσμού. Τον περασμένο Μάρτιο, ο υπουργός πολιτισμού και τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος παραδέχτηκε πως πρόκειται για «πολυτέλεια». Όπως δήλωσε, η διεξαγωγή των Αγώνων, αν γίνει, θα βασίζεται σε απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης, που προέκυψε χωρίς σχεδιασμό και εκθέτει τη χώρα παγκοσμίως.

Υπό την πίεση της Δ.Ε.Μ.Α, πάντως, για τήρηση των αρχικών δεσμεύσεων της Ελλάδας, τα αρμόδια υπουργεία, η οργανωτική επιτροπή και τοπικοί παράγοντες της Θεσσαλίας βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις, με γνώμονα το οικονομικό κόστος. Στις 11 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπ. Οικονομικών, όπου συμμετείχαν οι Γ. Παπακωνσταντίνου, Φ. Σαχινίδης και Π. Γερουλάνος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτεινιώτης και ο δήμαρχος Λάρισας Κ. Τζανακούλης, καθώς και εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων. Σύμφωνα με όσα αποφάσισαν, δεν θα πραγματοποιηθεί η ανέγερση των Μεσογειακών χωριών για τη φιλοξενία των αθλητών, ενώ θα στραφούν σε αναζήτηση άλλων λύσεων στέγασης, όπως, σε κρουαζιερόπλοια ή ακόμα και στις φοιτητικές εστίες του ΤΕΙ Λάρισας. Με αυτές τις προτάσεις προσδοκάται η μείωση του αρχικού προϋπολογισμού κατά 63%, δηλαδή 135 εκατ. ευρώ.

Οι δημοτικές αρχές του Βόλου και της Λάρισας είναι αυτές που πιέζουν περισσότερο για την άρτια διεξαγωγή των Αγώνων και ελπίζουν στην προβολή της Θεσσαλίας μέσα από αυτούς, με έμφαση στον πολιτισμό, τον τουρισμό και τη μεσογειακή διατροφή. Άλλοι φορείς, αντίθετα, ζητούν ξεκάθαρα να ακυρωθεί η διοργάνωση των Μεσογειακών αναλογιζόμενοι το οικονομικό κόστος –κάτι ανάλογο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο ΣΥΝ, που ζητά σε ανακοίνωσή του να «επιστραφούν οι Μεσογειακοί Αγώνες», ενώ παράλληλα τονίζει ότι «τα 135 εκατ. ευρώ που πρόκειται να κατασπαταληθούν, ας επιστραφούν στον ελληνικό αθλητισμό, την παιδεία, την υγεία και άλλες κοινωνικές πρόνοιες. Να δοθούν για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών της Θεσσαλίας σε κοινωνικές υποδομές. Κανένας σοβαρός λόγος δεν υπάρχει για να διεξαχθούν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 στην Ελλάδα. Μόνο λόγοι εξυπηρέτησης γνωστών ιδιωτικών συμφερόντων».
Οι τελικές αποφάσεις πάντως, αναμένεται να ληφθούν στα τέλη Ιανουαρίου, κατά την συνεδρίαση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, στην οποία θα παρουσιαστεί το επιχειρηματικό σχέδιο από την ελληνική πλευρά.



Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Ιανουαρίου 2011, 00:18:48 από alfie »

29 Ιανουαρίου 2011, 00:17:16
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Μόνο ο μεγάλος Αντώνης Πανούτσος καταπιάστηκε ενεργά με το θέμα, μήνες τώρα, σε όλες τις εφημερίδες στις οποίες αρθρογραφεί και με κείμενα όπως αυτό που ακολουθεί έδειξε το δρόμο...
Τυχαία σας παραθέτω τί έγραφε στις 25 Μάη του 2010 στη sportday:

"Επίσης, ας γίνει κάτι με αυτή την ιστορία των Μεσογειακών Αγώνων.
Φυσικά η αξέχαστη υφυπουργός Αντζελα Γκερέκου είχε προλάβει να δεσμευτεί ότι οι αγώνες θα γίνουν, αλλά μια και τώρα η δέσμευση δεν υπάρχει, μήπως η κυβέρνηση θα μπορούσε να την ξανακοιτάξει αυτή την ιστορία; Οι τηλεοπτικά ανύπαρκτοι Μεσογειακοί δεν προβάλλονται σε καμία χώρα σοβαρά, ώστε να υπάρχει κάποιο αντίκρισμα. Αλλά και να προβάλλονταν, αυτό είναι που μας λείπει; Λεφτά μας λείπουν και πάμε να πετάξουμε λεφτά για αγώνες που κανένας δεν ασχολείται σε μέρη όπως ο Βόλος και η Λάρισα, που δεν υπάρχουν σχέδια για τουριστική ανάπτυξη. Πριν αρχίσουν να προσλαμβάνουν διευθυντές και να τους αποζημιώνουν, ας την κάνει κάποιος την παλικαριά να σταματήσει αυτή η ιστορία των Μεσογειακών. Εκτός αν στην κυβέρνηση φοβούνται ότι αν πούμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τους αγώνες, θα βγει κάποια φήμη ότι στην Ελλάδα δεν έχουν λεφτά."

Απλά Τεράστιος!
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Ιανουαρίου 2011, 00:20:57 από alfie »

29 Ιανουαρίου 2011, 00:44:10
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

dralex


Ευτυχώς που τους αφαίρεσαν. Αν είχαν αφαιρεσει και τους Ολυμπιακούς, ίσως τώρα να μην είχαμε έρθει σ' αυτή την κατάσταση. Τουλάχιστον τότε μπορούμε να πούμε ότι διαφημιστήκαμε. Τώρα ποιός ασχολείται με τους Μεσογειακούς? Ποιός θα τους δει?

29 Ιανουαρίου 2011, 22:54:13
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Πανούτσος για την εξέλιξη της ιστορίας των Μεσογειακών:

"...Στα λεφτά, λοιπόν, προσεκτικοί, ιδιαίτερα σε μια εποχή που δεν μας τρέχουν από τα μπατζάκια. Και για πρώτη φορά εδώ και καιρό μπορώ να γράψω ότι μια κυβέρνηση κοίταξε την τσέπη του κόσμου και όχι τις τσέπες των 50-100 ατόμων που τα κονομάνε από τις αθλητικές διοργανώσεις στην Ελλάδα. Αναφέρομαι στη ματαίωση της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων, που με τους όρους που την είχαμε πάρει, με τη μηδαμινή προβολή που έδινε και την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, ήταν σκάνδαλο. Πριν από μία εβδομάδα υπουργός της κυβέρνησης μου έλεγε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ενήμερος για την υπόθεση των Μεσογειακών και ότι η ματαίωση της διοργάνωσης ήταν στα σχέδια. Ακόμα, όμως, καλύτερα, η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων πήρε από μόνη της τη διοργάνωση πίσω. Και θέλω να δω σε ποιο κωλοχώρι θα τους διοργανώσουν και με ποιες συνθήκες. Γιατί όταν εμείς είχαμε αναλάβει τη διοργάνωση, είχαμε δεσμευτεί ότι θα πληρώσουμε και τα έξοδα διαμονής των αθλητών. Και με κάτι τέτοια την μπατιρίσαμε τη χώρα....."

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
30 Απαντήσεις
19428 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Μαρτίου 2015, 18:06:24
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
1 Απαντήσεις
3743 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Οκτωβρίου 2016, 20:36:08
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
0 Απαντήσεις
11820 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Νοεμβρίου 2019, 23:24:35
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
5284 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Ιουλίου 2021, 16:48:30
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
15459 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Οκτωβρίου 2022, 17:20:24
από Argirios Argiriou