Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 10:30:25

Αποστολέας Θέμα: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ  (Αναγνώστηκε 52872 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

12 Μαΐου 2008, 23:50:22
Αναγνώστηκε 52872 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Ν.ΔΗΜΟΥ

Επώνυμοι
Συλλαλητήριο στην Ιστιαία για καλύτερες υποδομές υγείας και περίθαλψης

--------------------------------------------------------------------------------


--------------------------------------------------------------------------------

 24/04/2008,  11:32
Η Βόρεια Εύβοια ξεσηκώνεται με βασικό αίτημα τις καλύτερες υποδομές υγείας και περίθαλψης στην περιοχή τους. Στις 12 Μαϊου, στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Ιστιαίας. Παρατίθεται στη συνέχεια η ανακοίνωση των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας:

"Εδώ Βόρεια Εύβοια. Ο τόπος μας έχει ξεσηκωθεί και όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, απαιτούμε έργα βασικής υποδομής Υγείας και περίθαλψης στον τόπο μας. Η γεωγραφική μας θέση, αν και βρισκόμαστε στην Κεντρική Ελλάδα, παρουσιάζει ιδιαιτερότητες που μας στερούν την άμεση και ασφαλή προσέγγιση της πρωτεύουσας του νομού μας.

Απέχουμε 130 δύσκολα χιλιόμετρα από την Χαλκίδα, αφού ο δρόμος κλείνει συχνά από τα χιόνια και τους ανέμους και τα πορθμεία δεν λειτουργούν κατά τις νυχτερινές ώρες. Έτσι 38.000 άνθρωποι τον χειμώνα και πλέον των 100.000 το καλοκαίρι, ζούμε με την ανυπαρξία βασικών παροχών υγείας. Το ήδη υπάρχον Κ.Υ. λειτουργεί με τρεις από τους προβλεπόμενους 11 γιατρούς Γενικής Ιατρικής. Σε καθημερινή βάση μετά από το πρωινό κανονικό ωράριο και ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, η εφημερία γίνεται από αγροτικούς ανειδίκευτους γιατρούς.

Συγκεντρώσαμε 9.500 υπογραφές και διεκδικούμε Νοσοκομείο, που να παρέχει Δευτεροβάθμιες Υπηρεσίες Υγείας, σε μόνιμη βάση και όχι με επικουρικούς γιατρούς για να μπορούν να αντιμετωπίζουν την επικίνδυνη καθημερινότητα μας. Συχνά, βαριά τροχαία ή καρδιολογικά περιστατικά είναι αδύνατον να φτάσουν στην πρωτεύουσα χωρίς απώλειες, με αποτέλεσμα την κατάληξη του ασθενούς στον δρόμο. Εκτός των έκτακτων περιστατικών όμως υπάρχουν και 45 νεφροπαθείς, οι οποίοι δυο φορές την εβδομάδα εξαναγκάζονται κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές ή άλλες συνθήκες να κάνουν αυτή τη δύσκολη διαδρομή.

Από τον Οκτώβριο του 2007 μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να αφυπνίσουμε την τοπική κοινωνία, να ευαισθητοποιήσουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να ενημερώσουμε τους Βουλευτές του Νομού μας. Έτσι φωτογραφίζοντας τις ανάγκες μας μέσα από άδικους θανάτους, απαιτούμε, τουλάχιστον δυο κλινικές, μια παθολογική, μια χειρουργική. Κρίνουμε αναγκαία την δημιουργία μιας μονάδας τεχνητού νεφρού, (οι νεφροπαθείς στην περιοχή μας ανέρχονται στους 45) και απολύτως απαραίτητο, ένα Κέντρο Υποδοχής Επειγόντων Περιστατικών, με δυνατότητα μεταφοράς των βαρέων περιστατικών.

Συγκεκριμένα θεωρούμε ότι κάποιες ειδικότητες είναι απολύτως απαραίτητες για την ασφάλεια μας. Όπως Χειρουργού, Καρδιολόγου, Ορθοπεδικού, Νεφρολόγων, Διαβητολόγου, Αναισθησιολόγου, Πνευμονολόγου, Μαιευτήρα και όποια άλλη ειδικότητα και όποιο αριθμό γιατρών, σύμφωνα με την γνώμη των ειδικών επιβάλλει η στελέχωση Μικρού Νοσοκομείου.

Ζητάμε επέκταση του Ε.Κ.Α.Β και στην περιοχή της Ιστιαίας, αφού τους καλοκαιρινούς μήνες οι αυξημένες ανάγκες μεταφοράς των ασθενών δεν μπορούν να καλυφθούν με δύο οδηγούς και τέσσερα ασθενοφόρα.

Τέλος άμεσα, ζητάμε την αποδέσμευση της υποχρεωτικής διακομιδής των έκτακτων περιστατικών στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και την δυνατότητα μεταφοράς τους, σύμφωνα με την κρίση του θεράποντος ιατρού, σε πλησιέστερα Νοσοκομεία (Λαμία, Λειβαδιά, Βόλος).

Ο υπουργός Υγείας τον Μάρτιο του 2007 υποσχέθηκε αναβάθμιση στο ήδη υπάρχον Κέντρο Υγείας η οποία οπωσδήποτε είναι θετική, αλλά όχι προς την κατεύθυνση του αιτήματος των πολιτών. Οι πολίτες ζητούν να τροποποιηθεί η μελέτη αυτή ώστε στο υπάρχον οικόπεδο να υπάρξει υποδομή για τη δημιουργία μικρού Νοσοκομείου που είναι και το κυρίαρχο αίτημα τους.

Για όλα αυτά σας καλούμε στο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο που θα γίνει στις 12 Μαϊου στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία της Ιστιαίας γιατί πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να το κατορθώσουμε. Θέλουμε να είστε όλοι εκεί.

Παρακαλούμε θερμά, να δώσετε την δέουσα προσοχή και να κατανοήσετε το αίτημά μας και να βοηθήσετε ο καθένας από τη θέση που κατέχει και την δύναμη που διαθέτει.

Το δικαίωμα στη ζωή είναι αδιαπραγμάτευτο για καθέναν από εμάς".

Σχετικά θέματα:

Ψήφισμα συμπαράστασης του ΟΕΕ για τη δημιουργία νοσοκομείου Βόρειας Εύβοιας Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας διεκδικούν το δικαίωμα στην υγεία και στη ζωή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Βόρεια Εύβοια. «Δεν υπάρχει ισότιμη αντιμετώπιση των πολιτών σε θέματα υγείας» Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αίτημα για τη δημιουργία νοσοκομείου στη Βόρεια Εύβοια Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 
ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

13 Μαΐου 2008, 00:48:39
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συλλαλητήριο στην Ιστιαία για καλύτερες υποδομές υγείας και περίθαλψης

Κρίνουμε αναγκαία την δημιουργία μιας μονάδας τεχνητού νεφρού, (οι νεφροπαθείς στην περιοχή μας ανέρχονται στους 45) και απολύτως απαραίτητο, ένα Κέντρο Υποδοχής Επειγόντων Περιστατικών, με δυνατότητα μεταφοράς των βαρέων περιστατικών.


Ίσως στις ανωτέρω γραμμές περιλαμβάνεται η πιο προσγειωμένη μορφή των αιτημάτων τους.

Ωστόσο το σύνολο των αιτημάτων τους δεν είναι ρεαλιστικό αφού ένα μικρό νοσοκομείο σε τέτοια μέρη μάλλον ψευδαισθήσεις ασφαλείας προσφέρει παρά λύνει προβλήματα αποτελεσματικότερα από ότι ένα σωστά οργανωμένο και με το κατάλληλο -εκπαιδευμένο- προσωπικό στελεχωμένο Κ.Υ. που συνδυάζεται με ένα ορθολογιστικά δομημένο και ανεπτυγμένο σύστημα αντιμετώπισης -διακομιδής επειγόντων.

Ποια προβλήματα -και σε ποιο βαθμό καλύτερα από ένα σωστό Κ.Υ.- έλυσε π.χ. το Νοσ.-Κ.Υ. Καρύστου ή Κύμης?

Ωστόσο δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι τα 100 τόσα χιλιόμετρα (και τι χιλιόμετρα!!!) που χωρίζουν αυτούς τους ανθρώπους από τη Χαλκίδα, κατατάσσουν την περιοχή στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας μας.
Μαζί με την απαράδεκτη στελέχωση του Κ.Υ. και τη δημοσιοκεντρική αγκύλωση της σύνδεσης αποκλειστικά με τη Χαλκίδα (αν και υπάρχουν προσφορότερες συνδέσεις), είναι αρκετά για να κάνουν τους πολίτες αυτούς να ζουν με το αίσθημα της πλήρους εγκατάλειψης.

Αν πάλι οι νεφροπαθείς -αιμοκαθερόμενοι είναι όντως τόσοι, είναι ντροπή για το σύστημα αυτής της χώρας το ότι δεν έχει αναζητηθεί λύση για να εξυπηρετούνται αυτοί οι άνθρωποι πιο κοντά στον τόπο τους.
Όλοι ξέρουμε σε τι εξουθένωση βρίσκεται ο ασθενής αυτός τόσο όταν βγαίνει από το μηχάνημα, όσο και όταν κατευθύνεται σε αυτό.

Ας μη βιαστούμε να κρίνουμε αυτούς τους συνανθρώπους μας από το αίτημα -που έτσι όπως διατυπώθηκε- ουδόλως είναι ρεαλιστικό.
Ας δούμε πίσω από αυτό το αίσθημα εγκατάλειψης που είναι φανερό ότι βιώνουν αυτοί οι συνάνθρωποί μας και ας συμπαρασταθούμε στο πραγματικό τους αίτημα για ανθρώπινες υπηρεσίες υγείας.

Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

19 Μαΐου 2008, 21:27:37
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Ν.ΔΗΜΟΥ

Επώνυμοι
Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που έθεσε στον πρωθυπουργό με θέμα "Αναθεώρηση της κυβερνητικής πολιτικής για την υγεία", την Παρασκευή 16 Μαϊου, έκανε και αναφορά στο συλλαλητήριο της Ιστιαίας. Ο υπουργός Υγείας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, απαντώντας στον κ. Καρατζαφέρη, σχολίασε ότι:

"...Κάνατε μια ειδική αναφορά στην Ιστιαία. Πράγματι, είχαμε μια επικοινωνία πριν φθάσετε εκεί και σας έδωσα κάποιες διαβεβαιώσεις. Θα σας είπαν, όμως, ότι ένα χρόνο πριν, στη Χαλκίδα, είχα δημόσια αναλάβει τη δέσμευση ότι θα προχωρούσαμε στην κατασκευή ενός μικρού νοσοκομείου στη Βόρειο Εύβοια, που το χρειάζεται πραγματικά. Πρέπει να γνωρίζετε, κύριε Πρόεδρε, ότι μέσα σε ένα χρόνο οι τότε δεσμεύσεις υλοποιήθηκαν. Δηλαδή, είμαστε στα πρόθυρα της δημοπράτησης. Δεν υπάρχει, λοιπόν, κανένας λόγος ανησυχίας, οι διαβεβαιώσεις δόθηκαν και επικαιροποιούνται και σήμερα".

Σχετικό θέμα:

Ο Γ. Καρατζαφέρης έφερε στη Βουλή το συλλαλητήριο της Ιστιαίας για το νοσοκομείο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Βόρεια Εύβοια: «Ο τόπος μας είναι όμορφος ας είναι και ασφαλής» Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

20 Μαΐου 2008, 17:17:46
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δηλαδή, είμαστε στα πρόθυρα της δημοπράτησης.

Χμμ... Έχει δυο ατάκες: 'Αλλοτε χρησιμοποιεί το "Είμαστε στα πρόθυρα" και άλλοτε το "Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από" (Θυμόσαστε το "Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την υπογραφή κλαδικής σύμβασης για το μισθολόγιο των ιατρών / πριν από την πρόσληψη 9,000 νοσηλευτών" και άλλα παρόμοια.) Μερικές φορές το διανθίζει και με το "Για πρώτη φορά είμαστε στα πρόθυρα / βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από ..."

Θα του προτείναμε για ποικιλία να χρησιμοποιήσει και το "Για πρώτη φορά βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από το χείλος της δημοπράτησης / της υπογραφής / της πρόσληψης..." κ.ο.κ.
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Μαΐου 2008, 20:35:37 από Ο (δια)κομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
24357 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Μαΐου 2013, 19:02:37
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
60108 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Ιανουαρίου 2016, 23:25:53
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
24832 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Μαρτίου 2018, 23:11:38
από Αρχίατρος
2 Απαντήσεις
57768 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Ιανουαρίου 2020, 11:01:52
από Πατρωνάκης Μάνος
0 Απαντήσεις
2850 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Δεκεμβρίου 2021, 22:23:16
από Argirios Argiriou