Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 19:07:09

Αποστολέας Θέμα: Το ΙΚΑ ανοίγει την πόρτα στους συμβεβλημένους ιατρούς του ΟΠΑΔ & ΟΑΕΕ  (Αναγνώστηκε 171664 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

28 Δεκεμβρίου 2011, 18:15:45
Απάντηση #375
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
τίτλοι τέλους και για την ελεύθερη συνταγογράφηση!!!

Μήπως όχι; 

Ο Υπουργός Υγείας αποσαφήνισε ότι με ειδική Υπουργική απόφαση, θα δοθεί δικαίωμα συνταγογράφησης, σε όλους του γιατρούς, ανεξάρτητα εάν ενταχθούν ή όχι στο ΕΟΠΥΥ.

Από Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.
Δεν τους πιστεύω αν δεν το δω σε ΦΕΚ, διότι είναι ενάντια στο ισχύον ΦΕΚ του κανονισμού του ΕΟΠΥΥ.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

29 Δεκεμβρίου 2011, 08:12:55
Απάντηση #376
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν τους πιστεύω


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 

Ενδοκυβερνητικές κόντρες προκαλεί το θέμα της συνταγογράφησης από όλους τους γιατρούς στο πλαίσιο του νέου φορέα παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπουργοί Υγείας και Εργασίας διαπληκτίσθηκαν έντονα εξαιτίας της διαφορετικής προσέγγισης του θέματος.
 
Καβγάς στα παρασκήνια εκτυλίσσεται – σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του iatropedia.gr- μεταξύ υπουργού Υγείας και του υπουργού Εργασίας με αφορμή το θέμα της συνταγογράφησης από όλους τους γιατρούς ανεξάρτητα εάν είναι συμβεβλημένοι ή όχι με τον νέο φορέα παροχών υγείας τον ΕΟΠΥΥ.
 
Από τη μία ο Ανδρέας Λοβέρδος σκοπεύει να δώσει -και το έχει δηλώσει και επίσημα – τη δυνατότητα συνταγογράφησης σε όλους τους γιατρούς. Άλλωστε το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί και πάγιο αίτημα του κλάδου καθώς υποστηρίζεται ότι διαφορετικά θα μπουν λουκέτα σε πολλά ιατρεία αφού δεν θα υπάρχει λόγος προσέγγισής τους από τους ασθενείς αν δεν μπορούν να πάρουν συνταγές φαρμάκων.
 
Από την άλλη ο Γιώργος Κουτρουμάνης είναι κάθετα αντίθετος στο να δοθεί η δυνατότητα συνταγογράφησης σε όλους καθώς κάτι τέτοιο θα αύξανε κατακόρυφα τη φαρμακευτική δαπάνη σύμφωνα με τις θέσεις του.
 
Μάλιστα ο Ανδρέας Λοβέρδος φέρεται να αιφνιδίασε τον συνάδελφό του υπουργό Εργασίας με τοποθέτησή του στη βουλή όπου ουσιαστικά δεσμεύτηκε να δώσει το δικαίωμα των συνταγών σε όλους.

Μετά τη βουλή ο διαπληκτισμός συνεχίσθηκε και στα κεντρικά γραφεία του υπουργείου Υγείας όπου την Τετάρτη οι δύο άνδρες έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου.
Και πάλι όμως ο Ανδρέας Λοβέρδος δεσμεύτηκε ενώπιον των εκπροσώπων των Ιατρικών Συλλόγων που παρέστησαν ότι θα ικανοποιήσει το αίτημά τους. Οι λογομαχίες μεταξύ των δύο υπουργών στα παρασκήνια δεν απεφεύχθησαν και πάλι.

Πάντως υπέρ της συνταγογράφησης για όλους τάσσεται και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης ο οποίος σε επιστολή του προς τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας αναφέρει: «Στην τελευταία ανακοίνωση της 27-12-2011, με πολύ μεγάλη σαφήνεια διατύπωσα ποιος είναι πλέον ο νόμιμος τρόπος συνταγογράφησης προς άρση κάθε παρεξήγησης αλλά και για τη συνέχιση της συνταγογράφησης από ιατρούς που δεν είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.
 
Όπως γνωρίζετε, δεν έχω καμία αντίρρηση να δοθεί η δυνατότητα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε όλους του γιατρούς, συμβεβλημένους ή μη, κάτι άλλωστε που πρότεινα με απόφαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ και συμπεριελήφθη στο άρθρο 23 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών. Επίσης, το δήλωσα και στη Βουλή, το επαναλαμβάνω και σήμερα, μόνο που για να εφαρμοστεί χρειάζεται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης που να το προβλέπει».
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιέσεις υπάρχουν προς την κατεύθυνση του υπουργείου Υγείας και από τη ΝΔ ώστε να δοθεί ελεύθερη συνταγογράφηση σε όλους. Γεγονός καθόλου τυχαίο αν υπολογίσει κανείς ότι οι περισσότεροι επικεφαλής των Ιατρικών Συλλόγων είναι φίλα προσκείμενοι προς τη ΝΔ.
 
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά: ΙΚΑ 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
10668 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Φεβρουαρίου 2010, 12:36:30
από EzeΤΡΟΛ
197 Απαντήσεις
164288 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Μαρτίου 2024, 21:15:53
από Sentinel
1 Απαντήσεις
65946 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Ιουλίου 2012, 18:54:14
από Denominator
0 Απαντήσεις
2608 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Νοεμβρίου 2013, 08:43:41
από Denominator
1 Απαντήσεις
28066 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Φεβρουαρίου 2020, 13:06:19
από timex