Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δε γίνεται με βαφτίσια!!!
iGP:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝα σου πω την αλήθεια Οδυσσέα όλη αυτή η φασαρία σου με τα "ντοπερμαν" μου θυμίζει λίγο το "κρατάτε με να μην τον δείρω" από τους γνωστούς τσάμπα μάγκες.... Από την άλλη νομίζω ότι πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ για σένα ότι κάτι δεν πάει καλά και για κάποιο άσχετο λόγο έχεις φορτώσει.
Δεν νομίζω ότι απουσιάζει η ελευθερία απόψεων εδώ στο φορουμ, αλλά αν καταλαβαίνω καλά σας ενοχλεί αν υπάρχει αντίλογος. Λυπάμαι.
--- Παράθεση ---Αφιππεύστε των καλαμιών σας, εδώ μέσα!
--- Τέλος παράθεσης ---
Επειδή σε βλέπω ειδικό στα καλάμια θα ήθελα την γνώμη σου για το καλάμι στην επισυναπτόμενη φωτογραφία.
Και θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι εγώ συνηθίζω να καβαλάω καλάμι παίζοντας με τα παιδιά μου και δεν θα το κόψω για χάρη σου.
Για τους υπόλοιπους δεν ξέρω.
Η παροιμιώδης έκφραση «καβάλησε το καλάμι», πιθανότατα προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα. Οι Σπαρτιάτες την έλεγαν, για να πειράξουν τον βασιλιά Αγησίλαο. Και να η ιστορία: Ο Αγησίλαος αγαπούσε υπερβολικά τα παιδιά του. Λέγεται ότι, όταν αυτά ήταν μικρά, έπαιζε μαζί τους μέσα στο σπίτι, καβαλώντας, σαν σε άλογο, ένα καλάμι. Κάποια μέρα όμως, τον είδε ένας φίλος του σ’ αυτή τη στάση. Ο Aγησίλαoς τον παρακάλεσε να μην κάνει λόγο σε κανέναν, πριν γίνει κι αυτός πατέρας και νιώσει τι θα πει να παίζεις με τα παιδιά σου. Αλλά εκείνος δεν κράτησε το λόγο του και το είπε και σε άλλους, για να διαδοθεί σιγά σιγά ο λόγος σε όλους και να φτάσει στις μέρες μας
Κατά τα άλλα δεν θα σας ενοχλήσω σε αυτή τη συζήτηση, μπορείτε να συνεχίσετε.... και με την Πρώτη και καλύτερη, για να μην ενοχλείται από εμένα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Κάνεις λάθος Δημήτρη.Δεν με ενοχλεί ο αντίλογος.Αυτόν υπερασπίζομαι με τα γραφόμενά μου.Να μπορεί να γράφει ο καθένας αυτό που νομίζει, χωρίς να λοιδορείται με έμμεσο τρόπο.Ποτέ δεν είπα ότι "μπούχτισα" με κάποιον και ποτέ δεν χαρακτήρισα "καραμέλες" τα γραφόμενά του.Αν μη τι άλλο, για λόγους ευγένειας.
Όσο για το "καλάμι", καταλαβαίνεις πολύ καλά πως δεν αναφέρομαι στο καλάμι που καβαλάμε όλοι με τα παιδιά μας, αλλά στο ...άλλο.Και είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνεις πολύ καλά σε ποιο καλάμι αναφέρομαι και ενοχλήθηκες πάρα πολύ, όπως υποδηλώνει η φωτογραφία που επισυνάπτεις.Εδώ κρύβεται ο ιδιότυπος ρατσισμός, στον οποίο αναφέρθηκα.Δε διστάζεις να πατήσεις στο "κουσούρι" του άλλου, στο κόλλημά του, με μία δήθεν "αθώα" και "χιουμοριστική" φωτογραφιούλα, που οι περισσότεροι δε θα καταλάβουν το νόημά της, αφού δε γνωρίζουν την εμμονή μου με την apple, την οποία γνωρίζεις εσύ.Το χειρότερο όμως είναι, ότι ένιωσα πως "απλώνεις" τα χέρια σου και ακουμπάς τα δικά μου παιδιά και αυτό με τρομάζει!Θα σε παρακαλέσω να πάρεις τα "χέρια" σου από πάνω τους και δε θα σε απασχολήσω πάλι, γιατί βλέπω πως δε διστάζεις να ανακατεύεις ιερά και όσια.Συγγνώμη, αν σε έφερα σε τέτοιο σημείο, αλλά αρχίζεις να με τρομάζεις και σταματώ εδώ να τραβάω το σχοινί.
Αγαπητέ Jack, για ακόμη μία φορά συμφωνώ με αυτά που γράφεις και ιδιαίτερα με το τμήμα : "..Είναι λοιπόν δυνατόν να ζητάς να αλλάξεις κάποιον επειδή δε σου κάθεται καλά?Στην αρχή,οκ,έστω και για να προφυλάξεις ας πούμε κάποιον, του το επισημαίνεις,μετά όμως,αν δε διορθώνεται απλά τον αγνοείς και συνεχίζεις στο μηκος κυμματος που σε εκφράζει εκφράζοντας τις απόψεις σου.Αφού αυτός ο "κάποιος"είναι νοήμων και έχει συνείδηση του εαυτού του ας κρίνει ο ίδιος κατα πόσο τσαλακώνεται ή όχι.Εδώ μέσα είμαστε ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ακόμη και αυτοί που συμπεριφερονται άνισα.....". Αυτό ακριβώς θα ήθελα να γράψω κι εγώ.
EzeΤΡΟΛ:
"The lady protest is the lady maketh, me thinks" έγραφε ο Σέξπηρ, και μετά και από τη φούστα του Σισέ, νομίζω ότι απενοχοποιούμαι να παραδεχτώ ότι πολλά από τα παραπάνω
ίσως γράφονται και για τον γράφοντα.
Ως εκ τούτου, δίκην σχολικής τιμωρίας, θα επιχειρήσω να εξαγνιστώ προσηλώνοντας στο εξής το περιεχόμενο των ποσταρισμάτων μου αυστηρά στον τίτλο του εκάστοτε θρεντ, δλδ εν προκειμένω ως ακολούθως:
Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δε γίνεται με βαφτίσια!
Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δε γίνεται στα Βρηλίσσια!
Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δε πίνεται στα Πατήσια!
Πρωτοβάθμια κροτίδα μαγείας δε ξύνεται στα Μελίσσια!
Πρωτοβάθμια κληρωτίδα μαγείας δε ξύνεται με κυπαρίσσια!
Πρωτοβάθμια καρωτίδα Ηλείας δε χύνεται με περίσσεια!
Πρωτοβάθμια κορασίδα Ηλείας δε κλείνεται με Λετίσια!
Πρωτοβάθμια παρωτίδα Elias δε ψήνεται στα ίσια!
κ.λπ.
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο χειρότερο όμως είναι, ότι ένιωσα πως "απλώνεις" τα χέρια σου και ακουμπάς τα δικά μου παιδιά και αυτό με τρομάζει!Θα σε παρακαλέσω να πάρεις τα "χέρια" σου από πάνω τους και δε θα σε απασχολήσω πάλι, γιατί βλέπω πως δε διστάζεις να ανακατεύεις ιερά και όσια.Συγγνώμη, αν σε έφερα σε τέτοιο σημείο, αλλά αρχίζεις να με τρομάζεις και σταματώ εδώ να τραβάω το σχοινί.
--- Τέλος παράθεσης ---
Συγνώμη αλλά είσαι καλά; Τι είναι αυτά που λες; Οδυσσέα, δεν σε θυμάμαι ποτέ έτσι. Σε παρακαλώ, χαλάρωσε.....
deleteduser:
Επανέρχομαι στο σημείο της κουβέντας με ενδιαφέρει.
[/quote]
Τι να συζητήσουμε για ποία ΠΦΥ?
Μια χώρα υπό ελεγχόμενη χρεοκοπία όταν μεταρρυθμίζει το σύστημα Υγείας ,το κάνει για περιορίσει το κόστος λειτουργίας και όχι για να "τρέξει" ποιοτική ΠΦΥ.
Πρώτα λοιπόν θα ιδρυθεί ο ΕΟΠΥ για να λειτουγήσει με τρόπο παρόμοιο όπως ο οικογενειακός ιατρός του τωρινού ΙΚΑ......
Και σε 8-10 έτη όταν η οικονομία ανακάμψει, μακάρι να είμαστε όλοι υγιείς να κάνουμε κουβέντα για ποιοτική ΠΦΥ..
[/quote]
Μήπως όμως τελικά όλα αυτά αποτελούν εν τέλει και ένα άλλοθι για τη στάση και το ρόλο μας; Δεν περιμένω από καμία κρατική πολιτική να οργανώσει ΠΦΥ. Και δεν είναι μόνο τα οικονομικά συμφέροντα, η κυρίαρχη νοοτροπία και η μικροπολιτική ανικανότητα που δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουν κάτι τέτοιο. Μια κεντρικά οργανωμένη ΠΦΥ έρχεται εν μέρει σε αντίθεση και με το περιεχόμενό της.
Με βάση τα παραπάνω μήπως τελικά πρέπει να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε την ΠΦΥ ως τα ακροδάκτυλα ενός άρρωστου, εγκαταλελειμμένου και συνειδητά υποβαθμισμένου ΕΣΥ μέσα στην κοινότητα; Μήπως πρέπει να αντιμετωπίζουμε την ΠΦΥ ως μέρος της κοινότητας της οποίας και εμείς οι γενικοί γιατροί αποτελούμε μέλη;
Και φυσικά δεν ανακαλύπτεις έναν παράδεισο αφήνοντας τις κρατικές δομές και προχωρώντας ψάχνοντας στην κοινότητα. Εκεί όμως χρειάζονται άλλα άλλοθι (άφθονα υπάρχουν σίγουρα).
Και αντιγράφω από Άλμα Άτα: Οι άνθρωποι έχουν δικαίωµα, αλλά και καθήκον να συµµετέχουν, ατοµικά και συλλογικά, στο σχεδιασµό και την υλοποίηση της φροντίδας υγείας τους.
iGP:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο χειρότερο όμως είναι, ότι ένιωσα πως "απλώνεις" τα χέρια σου και ακουμπάς τα δικά μου παιδιά και αυτό με τρομάζει!Θα σε παρακαλέσω να πάρεις τα "χέρια" σου από πάνω τους και δε θα σε απασχολήσω πάλι, γιατί βλέπω πως δε διστάζεις να ανακατεύεις ιερά και όσια.Συγγνώμη, αν σε έφερα σε τέτοιο σημείο, αλλά αρχίζεις να με τρομάζεις και σταματώ εδώ να τραβάω το σχοινί.
--- Τέλος παράθεσης ---
Συγνώμη αλλά είσαι καλά; Τι είναι αυτά που λες; Οδυσσέα, δεν σε θυμάμαι ποτέ έτσι. Σε παρακαλώ, χαλάρωσε.....
--- Τέλος παράθεσης ---
Απλά, έτσι ένιωσα.Σταματώ λόγω φόβου.Και πάλι συγγνώμη, να είσαι καλά.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση