Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δε γίνεται με βαφτίσια!!!

<< < (6/8) > >>

iGP:
Τις αφαιρώ πάραυτα Δημήτρη!Συγγνώμη.Έχεις απόλυτο δίκιο.
Προφανώς, εσύ με φοβίζεις.Τον τρόπο που "άπλωσες" τα χέρια σου και συνεχίζεις να το κάνεις απ' ότι βλέπω, μπορώ να σου τον εξηγήσω κάποτε.Προς το παρόν, μάζεψε τα χέρια σου και πάλι συγγνώμη.

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤις αφαιρώ πάραυτα Δημήτρη!Συγγνώμη.Έχεις απόλυτο δίκιο.
Προφανώς, εσύ με φοβίζεις.Τον τρόπο που "άπλωσες" τα χέρια σου και συνεχίζεις να το κάνεις απ' ότι βλέπω, μπορώ να σου τον εξηγήσω κάποτε.Προς το παρόν, μάζεψε τα χέρια σου και πάλι συγγνώμη.

--- Τέλος παράθεσης ---

Οδυσσέα, σε τι πράγμα σε φοβίζω; Δεν είσαι παιδάκι. Συγνώμη αλλά εάν εγώ "απλώνω τα χέρια μου" τότε
- τι νιώθεις ότι κάνει ο διευθυντής σου;
- τι νιώθεις ότι κάνει ο καθένας που βλέπεις και πιστεύεις ότι σε κοιτά στραβά στο δρόμο;
- τι νιώθεις ότι κάνει κάποιος που μπορεί να βρεθεί να σε απειλεί εν ψυχρό;

Εγώ δεν σε θυμάμαι ποτέ έτσι. Και πιστεύω ότι κάτι δεν πάει καλά.

iGP:
Ναι Δημήτρη, τρελάθηκα.Δοκιμάζω διάφορες αγωγές, αλλά απ' ότι φαίνεται δεν πιάνουν :)
Θα σου παραθέσω μία δική σου φράση:  "Συγχώρα με που χρησιμοποίησα ένα πανίσχυρο αντανακλαστικό του έλληνα, την "γυναίκα" και την "κόρη", για να πυροδοτήσω μια ενστικτώδη αντίδραση. Έχω και γυναίκα και κόρη."
Με φοβίζουν οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν πανίσχυρα αντανακλαστικά, για να πυροδοτήσουν μία ενστικτώδη αντίδραση.Δεν ξέρω μέχρι που μπορούν να φτάσουν.Οπότε, μήπως θα μπορούσες να με αφήσεις λιγάκι ήσυχο;Θα σταματήσω κι εγώ να σε τσιγκλάω και η ζωή συνεχίζεται.Ζητάω πολλά; Μπορούμε να συμφωνήσουμε σ' αυτό;

D-Michalis:
Νομίζω ότι μπορεί να συνεχιστεί ο διάλογος –αν υπάρχουν θέσεις για την ΠΦΥ- χωρίς να επαναληφθούν οι διάλογοι Δημήτρη –Οδυσσέα. Για κάποιο λόγο που δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθώ εδώ, υπάρχει ένταση μεταξύ σας που δεν θα βοηθήσει το φόρουμ και τους λοιπούς συναδέλφους, αν βγαίνει εδώ. Αν πάλι αυτά που «καταμαρτυρεί» ο Οδυσσέας θεωρούν και άλλοι ότι είναι υπαρκτά και για ‘κείνους σε προσωπικό επίπεδο, ας επικοινωνήσετε με π.μ., Δεν το προτείνω για να φιμώσω και να οδηγήσω σε light εκφράσεις, αλλά γιατί πιστεύω ότι η ένταση που εμπλέκει πρόσωπα στο φόρουμ, δεν ωφελεί και δεν αφορά το κοινό ζητούμενο ενός φόρουμ.
Άν υπάρχει όμως για κάποιους θέμα προσέγγισης γενικό (εγώ π.χ. προσεγγίζω με σταλινικές πρακτικές, ο δείνα με φασιστικές κ.λ.π.), ας μιλήσουμε γι΄ αυτές τις πρακτικές στα κατάλληλα τοπικς.

Δημήτρης Μακρέας:
Έχω κι εγώ ευθύνη για την ένταση που δημιουργήθηκε.
Πραγματικά περίμενα πολύ περισσότερα αυτή την περίοδο.
Νομίζω ότι δεν έχουμε πάρει χαμπάρι ότι αυτή την περίοδο μπαίνει η οριστική ταφόπλακα στην ΠΦΥ.
Και όλοι όσοι εργαζόμαστε στην υποτιθέμενη «ΠΦΥ» έχουμε σημαντικές ευθύνες.
Όπως έχω κατά καιρούς γράψει, αποτύχαμε να υπερασπιστούμε -ως συλλογικό υποκείμενο- τον διακριτό ρόλο της ΠΦΥ , αλλά και τηου Γ. γιατρού.
Φυσικά υπάρχουν παραπάνω από αξιόλογες προσωπικές στάσεις και συμπεριφορές. Το παράπονό μου είναι ότι αυτός ο πλούτος και ο καθημερινός μόχθος δε μπόρεσε ποτέ να δημιουργήσει ένα συλλογικό ρεύμα που θα συμπαρέσυρε και τους υπόλοιπους.
Διαβάστε τη συνέντευξη του «σοφού» Μόσιαλου. Ακόμα και αν τον πιστέψουμε, όλο το πλαίσιο που περιγράφει αναφέρεται -στην καλύτερη περίπτωση- στη δημιουργία δικτύου Π. Ιατρικής Περίθαλψης και όχι ΠΦΥ. Δεν θα επεκταθώ άλλο σε αυτή την κομβική διάκριση. Έχει γίνει και στο αρχικό κείμενο.
Έχω την εντύπωση ότι η βασική αυτή διάκριση ή δεν είναι απολύτως κατανοητή ή κατά κάποιο τρόπο μας βολεύει να αισθανόμαστε το ρόλο μας (ως γιατροί), ως τη μοναδική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της ΠΦΥ.
Επίσης έχω την εντύπωση ότι πολλοί νοιάζονται μόνο για τους οικονομικούς όρους με του οποίους θα εισέλθουν στη νέα μορφή οργάνωσης του συστήματος υγείας.
Διαβάζω , ακόμα ότι αυτή την περίοδο αυτό που προέχει είναι η μείωση του κόστους και ας δούμε την ΠΦΥ σε δέκα χρόνια...
Όταν η λογική για την ΠΦΥ θα είναι πακέτο ασφαλιστικών εισφορών , πακέτο παροχών , πακέτο εξετάσεων, εμείς θα χτίσουμε την ποιοτική ΠΦΥ...
Μείωση του κόστους χωρίς να θίγονται τα μεγάλα συμφέροντα δε γίνεται ... Μετακύλιση γίνεται!
Η αλλαγή στον τρόπο πρόσβασης σε γιατρό δεν αναιρεί το μονόδρομο αρρώστια -φάρμακο-εξετάσεις.
Και σε ποιο γιατρό???
Με την επιφοίτηση του αγίου πνεύματος άνθρωποι άσχετοι , θα μάθουν ξαφνικά την ΠΦΥ.
Εδώ δεν την ξέρουν ούτε οι γ.γιατροί.
Ας θυμηθούν την προσπάθεια ανάπτυξης ΠΦΥ στις αγροτικές περιοχές.
Τα Κ.Υ στελεχώθηκαν από άσχετους με την ΠΦΥ. Ακόμα και εκεί πού υπήρχαν καλές προθέσεις συνταγογραφικά κέντρα έγιναν ή λιλιπούτεια νοσοκομεία.
Υποτίθεται ότι την 1η Ιούνη ξεκινάει η νέα ΠΦΥ...
Από το μεγάλο δίκτυο.Για να υπάρχει όμως δίκτυο , πρέπει να υπάρχουν και τα εργαλεία δικτύωσης. Να υποθέσω ,επομένως, ότι έχουν ήδη έτοιμο και δοκιμάζουν το λογισμικό ενιαίας και μόνιμης παρακολούθησης ασθενών. Εδώ ούτε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση την οποία υποτίθεται καίγονται να εφαρμόσουν- δε μπορούν να εφαρμόσουν...
Πραγματικά δεν ξέρω τι θα γίνει, πιθανώς το κόστος του συστήματος να μειωθεί, αν αποφασίσουν να βάλουν χέρι στη φαυλότητα που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει.
Πάντως αυτό που γίνεται δεν είναι ΠΦΥ...
Μακάρι να κάνω λάθος και μακάρι αυτό που θα δημιουργηθεί να με χωράει...

ΥΓ. Εγώ νομίζω ότι και οι δύο έχετε τόσα πολλά και γόνιμα να πείτε.
Υπάρχει τεράστια ανάγκη για τη συμμετοχή ,όχι μόνο τη δική σας, τουλάχιστον εγώ έτσι το αισθάνομαι.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση