Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 12:29:44

Αποστολέας Θέμα: Παύση διορισμών σε προσωποπαγείς θέσεις ειδικευόμενων  (Αναγνώστηκε 12249 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

16 Φεβρουαρίου 2011, 22:34:47
Αναγνώστηκε 12249 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Άρθρο 77
Καταργούμενες διατάξεις
Παράγραφος 6

Το άρθρο 22 του ν.3730/2008 (ΦΕΚ 262 Α')καταργείται.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος




Σημείωση: Με το άρθρο 77 καταργείται και "επίσημα" η "άμισθη εξάμηνη ειδίκευση" που είχε "παγώσει" με Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας που δημοσιεύτηκε Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

16 Φεβρουαρίου 2011, 22:49:11
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Από πότε θα τεθεί σε ισχύ η παύση Τάσο? Ξέρω πχ. 2  συναδέλφους που το τελευταίο 15μερο εστάλησαν τα χαρτια τους απο τις αντιστοιχες διευθυνσεις υγείας για τον διορισμό τους σε προσωποπαγη θέση. Αυτοι σε ποιο καθεστώς εντάσονται?

16 Φεβρουαρίου 2011, 22:52:24
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Αυτοί που υπηρετούν δεν επηρεάζονται από το συγκεκριμένο νόμο.

Αυτοί που είναι "υπό διορισμό" θέλω να πιστεύω πως θα διοριστούν άσχετα με το στάδιο που βρίσκονται τα χαρτιά τους (Υπουργείο, Υ.Δ.Ε.) με την προϋπόθεση πως θα πάρουν υπογραφή από τον Υπουργό μέχρι τη δημοσίευση του ΦΕΚ.

Από την ημερομηνία δημοσίευσης του Φ.Ε.Κ. όμως σίγουρα δε θα υπάρχει υπογραφή από τον Υπουργό Υγείας για διορισμό σε προσωποπαγή θέση.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

16 Φεβρουαρίου 2011, 23:12:26
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Σε ευχαριστώ Τασο - Μακαρι να διοριστούν κανονικά τα παιδιά.

17 Φεβρουαρίου 2011, 18:10:46
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Mε αυτή την τροποποίηση έρχονται τα πάνω κατω στον χώρο των ειδικευόμενων και των wannabe ειδικευόμενων συναδέλφων ανα την Ελλάδα:

1. Για τους πρώτους, η λέξη εγκυμοσύνη θα ξαναγίνει ταμπου στις κλινικές, μιας και σε περίπτωση κύησης κάποιας συναδέλφου, η "κατα κεφαλήν" δουλειά στην κλινική αυξανεται σημαντικα και το κουπι το τραβανε λιγοτεροι. Σε βάθος ενός - δύο ετών απο τώρα οι κλινικές θα (ξανά!)μετατραπούν σε χώρους αναθέματος της πιο γλυκιας είδησης στην γκρίζα καθημερινότητά μας.

2. Οι δεύτεροι καλό θα είναι απο τώρα να ξεκινήσουν να δοκιμάζουν την τύχη τους, σε καθε λογης τυχερά παίγνια, μιας και η αναμονές τους θα εκτοξευθούν στα ουράνια, Ουράνιε Υπουργέ, και υπομονή - ημιαπασχόληση με "μπαλώματα" 2 ή 3 ή 4 ετίας θα μετατραπεί σε ΓΑΙΔΟΥΡΙΝΗ υπομονη - Εξοντωτική ΑΝΕΡΓΙΑ 10ετιας και βάλε. Ας εξοπλίστουν με ματζούνια - αντικούκου και ας τα πλασάρουν στους συντρόφους της εκάστοτε ειδικευόμενης που υπηρετει στη μελλοντική κλινική τους, ωστε να μειωσουν την πιθανοτητα πελαργου και αυξησουν τις πιθανοτητες επιβιωσης τους.

Ρε δεν ντρεπόμαστε λίγο λέω εγώ. Ι sixtir pia...

19 Φεβρουαρίου 2011, 10:26:15
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Η ΟΕΝΓΕ για τις προσωποπαγείς θέσεις ειδικευομένων

Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2011


Προς
♦ τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο Α.
♦ τον Υφυπουργό Υγείας κ. Τιμοσίδη Μ.


κ. Υπουργέ, κ. Υφυπουργέ


Στις καταργούμενες διατάξεις του άρθρου 77 του πρόσφατα ψηφισμένου νό­μου «Διαρθρωτικές αλλαγές κλπ» συγκαταλέγεται και το άρθρο 22 του νόμου 3730/2008 το οποίο προέβλεπε ότι:


«Σε περίπτωση που ειδικευόμενος ιατρός λάβει άδεια για πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών ή άδεια κύησης και λοχείας και η άδεια αυτή υπερ­βαίνει τις τριάντα (30) ημέρες, τοποθετείται στη θέση του ο επόμενος ειδι­κευόμενος ιατρός ως υπεράριθμος σε προσωποπαγή θέση ειδικευόμενου ια­τρού που συνιστάται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλλη­λεγγύης».



Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την απάλειψη αυτής της ευνοϊκής για τη λει­τουργία των Κλινικών του ΕΣΥ διάταξης και υποθέτουμε ότι εντάσσεται στην τακτική περικοπής κάθε δυνατότητας ανανέωσης του ιατρικού δυναμικού στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ.


Εντούτοις, παρά την απαράδεκτη αυτή ενέργεια για την οποία σημειωτέον ουδέποτε ενημερώσατε την ΟΕΝΓΕ, το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται για περιπτώσεις ειδικευομένων που έκαναν χρήση της καταργηθείσας διάταξης πριν τη δημοσίευση του νόμου.


Ενώ λοιπόν οι ειδικευόμενοι εξαιρούνται των περιορισμών του 1-5 που επι­βάλλει η πολιτική του Μνημονίου, εντούτοις δεν εξαιρούνται όσοι εξ αυτών τοποθετούνται σε προσωποπαγείς θέσεις. Συνεπώς κάθε περίπτωση διορι­σμού σε προσωποπαγή θέση τίθεται σε λίστα προς έγκριση στο Υπουργείο Οικονομικών με αποτέλεσμα να εμφανίζεται αδυναμία να προχωρήσει η λί­στα στον επόμενο και η θέση να παραμένει κενή για πολλούς μήνες. Εξαιτίας αυτής της πρακτικής έχουν προκληθεί μεγάλα κενά σε θέσεις ειδι­κευομένων σε πολλά Νοσοκομεία της χώρας και έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο εκατοντάδες συναδέλφων που αναμένουν έναρξη ειδίκευσης. Επειδή θεωρούμε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν είναι α­νεκτό να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο σε νέους γιατρούς που έχουν ε­πενδύσει στην ιατρική τα καλύτερα χρόνια τους και αιφνιδίως βρίσκονται παγιδευμένοι σε αλλοπρόσαλλες νομοθετικές ρυθμίσεις, για τούτο και παρα­καλούμε να δώστε το ταχύτερο δυνατόν λύση στο πρόβλημα.


Με εκτίμηση
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

19 Φεβρουαρίου 2011, 15:28:51
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Αθλιότητες του Υπουργείου Υγείας με κατάργηση των διορισμών Ειδικευομένων σε προσωποπαγή θέση !


Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στο πρόσφατο νόμο  «Διαρθρωτικές αλλαγές - άλλες διατάξεις» και συγκεκριμένα στο άρθρο 77 παράγραφος 6 καταργεί το άρθρο 22 του νόμου 3730/2008 το οποίο προέβλεπε ότι:

Σε περίπτωση που ειδικευόμενος ιατρός λάβει άδεια για πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών ή άδεια λοχείας και η άδεια αυτή υπερβαίνει τις τριάντα (30) ημέρες, τοποθετείται στη θέση του ο επόμενος ειδικευόμενος ιατρός ως υπεράριθμος σε προσωποπαγή θέση ειδικευόμενου ιατρού που συνιστάται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Κύριοι του Υπουργείου θα σηκωθείτε επιτέλους από τις καρέκλες σας και θα σταματήσετε να παίζετε τους παντογνώστες;

Το συγκεκριμένο νομοθέτημα ήταν σωστό και βοηθούσε εν μέρει τα κενά μηνών ή και ετών λόγω μακροχρόνιων αδειών ειδικευόμενων.

Ο αριθμός των ειδικευόμενων που υπηρετούν σε κάθε κλινική είναι περίπου 1 ιατρός ανά 4 κλίνες. Αυτό όμως δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.


ΔΙΟΤΙ:


Πρέπει να θυμίσουμε ότι οι ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ:


·                     Καλύπτουν το τμήμα επειγόντων περιστατικών κατά τη διάρκεια γενικών εφημεριών αλλά και στις λεγόμενες «πρωινές» όπου απουσιάζουν από την κλινική, επιφορτίζοντας τους εναπομείναντες ιατρούς με πολλαπλά περιστατικά, με ότι αυτό συνεπάγεται.


·                     Καλύπτουν τα εξωτερικά ιατρεία


·                     Παίρνουν ρεπό από την εφημερία της προηγούμενης μέρας


·                     Στο τέλος της ειδικότητας για 9 μήνες ο ιατρός αποχωρεί από την κλινική παρακολουθώντας άλλες κλινικές.


·                     Με την αποχώρηση του ειδικευόμενου, ο επόμενος έρχεται κατά μέσω όρο μετά 4μήνου. (Τελευταία και μετά 6μήνου)




Συμπεραίνουμε, ότι το σωστό και το δίκαιο θα ήταν να προκηρύσσονται θέσεις ειδικευομένων για πολλαπλάσιους λόγους από ότι αναφέρει το νομοθέτημα που καταργείται.


Οι λίστες με τους ιατρούς προς ειδίκευση διογκώνονται, τα νοσοκομεία στερεύουν από ιατρούς, οι υπηρετούντες είναι εξουθενωμένοι από το εξαντλητικό ωράριο εργασίας και εσείς κύριοι κωφεύετε.


Τι ανάγκη έχετε; Εσείς συνομιλείτε με τους Διευθυντές του ΕΣΥ και τους διάφορους παρατρεχάμενους που μόνο ποσοστά και θεωρητικά καλύπτουν τα προβλήματα του ΕΣΥ.


Σας προκαλώ να μου πείτε ποιοι από του Βουλευτές του κοινοβουλίου εξετάζονται σε δημόσιο νοσοκομείο.


Ποιος γνωρίζει το μέσο όρο αναμονής (ανά έτη) του νέου ιατρού;


Εσείς περικόπτετε με καθαρά λογιστικά – οικονομικά κριτήρια, ενώ οι λίστες αναμονής για ειδικότητα διογκώνονται και ο μέσος όρος νοσηλείας των ασθενών αυξάνεται!


Επανεργοποιείστε το νομοθέτημα άμεσα, επισπεύσετε τους διορισμούς, καταγράψετε τα προβλήματα!


Οι ιατροί σε αναμονή είναι η βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια του συστήματος υγείας της χώρας. Προσέξτε καλά διότι είμαστε η γενιά με τα περισσότερα χαρτιά (μεταπτυχιακά – διδακτορικά) και φλερτάρουμε με την ανεργία και την επιστημονική μετανάστευση...


Ανεχτήκαμε αρκετά αλλά ο εμπαιγμός πρέπει κάποτε να λήξει!


Συνάδελφοι ξυπνήστε..
Δεν πρέπει να το αφήσουμε κι αυτό, να περάσει έτσι!


Ηλίας Τσέρκης

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

19 Φεβρουαρίου 2011, 15:53:06
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Η ΟΕΝΓΕ μάλλον δεν διάβασε την Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος στην οποία γινότανε λόγος για κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης.
Περίμενα το σοβαρό συνδικαλιστικό όργανο του ιατρικού κλάδου να μην ενημερώνεται από τα ιατρικά forum.....αλλά να ενημερώνει τους συναδέλφους με τα προβλήματα που τους αφορούν.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

19 Φεβρουαρίου 2011, 16:15:07
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η ΟΕΝΓΕ μάλλον δεν διάβασε την Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος στην οποία γινότανε λόγος για κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης.
Περίμενα το σοβαρό συνδικαλιστικό όργανο του ιατρικού κλάδου να μην ενημερώνεται από τα ιατρικά forum.....αλλά να ενημερώνει τους συναδέλφους με τα προβλήματα που τους αφορούν.

Πόσο δίκιο έχεις ρε Τάσο... Δυστυχώς, η μάνα του ηλίθιου είναι πάντα έγκυος*...

*και χωρίς να διοριστεί κανείς σε προσωποπαγή θεση...  :'( :'( :'(
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Φεβρουαρίου 2011, 16:18:20 από alfie »

22 Φεβρουαρίου 2011, 15:36:22
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Έπειτα από συνομιλία με τον αρμόδιο προϊστάμενο του Υπουργείου Υγείας και το νομικό σύμβουλο του Υπουργού Υγείας διευκρινίστηκε ότι:
Οι συνάδελφοι που προτείνονται για τοποθέτηση σε προσωποπαγή θέση κατοχυρώνουν τη θέση από τη στιγμή που τίθεται το αίτημα για άδεια κυήσεως μέχρι την δημοσίευση του νόμου (τις προσεχείς ημέρες).
Επομένως όσοι είναι "υπό διορισμό σε προσωποπαγή θέση" θα διοριστούν κανονικά καθώς επίσης και όσοι θα μπουν "υπό διορισμό σε προσωποπαγή θέση" μέχρι και τη δημοσίευση του νόμου.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

22 Φεβρουαρίου 2011, 17:37:06
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Τάσο σε ευχαριστούν δεκάδες ανακουφισμένοι - απογοητευμένοι συνάδελφοι ανά την Ελλάδα.
Ευτυχώς ρε παιδι μου, για ΜΙΑ και μόνη φορά σκεφτηκαν κάτι, μη βασιζόμενοι σε ψυχρές (υπο)λογιστικες λογικές.
Καλή τύχη στους τελευταίους τυχερούς που θα ξεκινήσουν ειδικότητα νωρίτερα απο το προβλεπόμενο...

22 Φεβρουαρίου 2011, 17:48:04
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

dralex


Νά 'ναι καλά. Τι καλοί άνθρωποι αυτοί στο Υπουργείο. Ο θεός να τους έχει καλά! Βλέπετε πού φτάσαμε? Να μας τα παίρνουν ΟΛΑ και μετά να χαιρόμαστε με ένα κομμάτι τυρί...

24 Φεβρουαρίου 2011, 23:51:46
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

alfie


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΑΠ -ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ Ν. 3730/2008 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ


Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στον πρόσφατο νόμο  «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και  άλλες διατάξεις» και συγκεκριμένα στο άρθρο 77 – Καταργούμενες διατάξεις παράγραφος 6, καταργεί το άρθρο 22 του νόμου 3730/2008 το οποίο προέβλεπε ότι:


Σε περίπτωση που ειδικευόμενος ιατρός λάβει άδεια για πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών ή άδεια λοχείας και η άδεια αυτή υπερβαίνει τις τριάντα (30) ημέρες, τοποθετείται στη θέση του ο επόμενος ειδικευόμενος ιατρός ως υπεράριθμος σε προσωποπαγή θέση ειδικευόμενου ιατρού που συνιστάται με απόφαση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


Το συγκεκριμένο νομοθέτημα ήταν σωστό και βοηθούσε  τα κενά μηνών ή και ετών, λόγω μακροχρόνιων αδειών κάποιων ειδικευόμενων.


Το συγκεκριμένο άρθρο δεν υπήρχε στο νομοσχέδιο και αυτό το θεωρούμε παραπλανητικό και απαράδεκτο. Αναρωτιόμαστε –όπως άλλωστε με τα περισσότερα νομοθετήματα- αν αυτοί που το ψήφισαν στη Βουλή γνώριζαν τι ψήφισαν.


Πιστεύουμε ότι  σωστό και  δίκαιο θα ήταν να δημιουργούνται θέσεις ειδικευομένων για πολλαπλάσιους λόγους από ό,τι αναφέρει το νομοθέτημα που καταργείται. Πολύ περισσότερο δε, όταν η πλειοψηφία των κλινικών έχουν πληρότητα πάνω από 100% και η προσέλευση στα δημόσια νοσοκομεία αυξήθηκε κατά 24%, με στοιχεία που παρουσίασε πρόσφατα το Υπουργείο.


Οι λίστες με τους ιατρούς προς ειδίκευση διογκώνονται, τα νοσοκομεία στερεύουν από ιατρούς, οι υπηρετούντες είναι εξουθενωμένοι από το εξαντλητικό ωράριο και το φόρτο εργασίας και οι αρμόδιοι «περί άλλα τυρβάζονται».


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ                                                          ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΗΣΙΩΤΗΣ

2 Μαρτίου 2011, 15:16:00
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Με τη δημοσίευση του Φ.Ε.Κ. σήμερα παύουν να γίνονται αιτήσεις από τα γραφεία προσωπικού των νοσοκομείων και πανεπιστημίων προς τις διευθύνσεις υγείας των νομαρχιών.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

30 Μαρτίου 2011, 16:05:43
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

etzima


Δεν νομιζω οτι μας σκεφτηκαν ουτε αυτή τη φορά.Δυστυχως!!!!!!!
Εμενα που τα χαρτιά μου πήγαν στο λογιστήριο του κράτους στις 22/2,ετσι μου ειπαν στο υπουργέιο υγείας , σημερα με τηλεφώνημα που
εκανα στο λογιστήριο η αρμόδια μου είπε οτι τα χαρτιά μου εφτασαν εκει στις 2/3 μερα που δημοσιεύτηκε ο νόμος και ετσι στάλθηκαν πίσω.Τυχαίο????? Τι εχετε να πείτε?
Οπότε δεν νομιζω να υπάρχουν τυχεροι σε αυτην την περίπτωση.Εχω την υποψία οτι τα χαρτιά όλων των συναδέλφων θα έφτασαν στο λογιστήριο στις 2 η 3/3.
Είμαι υπερβολική?Μπορώ να κάνω κάτι σε αυτήν τη φάση?

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
74340 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Απριλίου 2008, 22:36:15
από Δ. Κουναλάκης
0 Απαντήσεις
18302 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Δεκεμβρίου 2010, 18:54:25
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
67564 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Φεβρουαρίου 2011, 15:12:49
από anastasios theodoridis
5 Απαντήσεις
5671 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Ιουνίου 2012, 13:21:50
από ΑΡΗΣ
8 Απαντήσεις
11699 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Μαρτίου 2015, 20:43:41
από anastasios theodoridis