Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
ΕΟΠΥΥ
papila:
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΠΟΣΙΠΥ ΜΕ Κ.ΣΟΥΛΙΩΤΗ
Κατά τη συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΣΙΠΥ με κ. Σουλιώτη συζητήθηκαν τα κάτωθι:
Θα δοθούν οδηγίες από τις 09/03/2012, να υποβληθούν οι δαπάνες 01/2012 και 02/2012 μέσα από την μηχανογραφική εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής του ΙΚΑ, και θα πρέπει οι εργαστηριακοί ιατροί που δεν είχαν κλειδάριθμο, να προμηθευτούν από τις κατά τόπους ΥΠΑΔ ή ΙΚΑ. Η υποβολή των παραπεμπτικών θα γίνεται ηλεκτρονικά στο site του ΙΚΑ, με την αντίστοιχη κατάθεση των χειρόγραφων παρ/κών στις αρμόδιες ΥΠΑΔ.
Οι πληρωμές που αφορούν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2012, θα αποδοθούν κατά τα λεγόμενα, αρχές Απριλίου.
Αδιευκρίνιστο μένει η αποχρέωση των οφειλών του 10/2011, 11/2011, 12/2011 που λογικά θα τα αναλάβει ο ΕΟΠΥΥ.
Ζητήθηκε παρακράτηση 1 τοις χιλίοις για υποστήριξη και αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της εκκαθάρισης αμεσότερα μετά την υποβολή της δαπάνης από τους εργαστηριακούς ιατρούς
Για τις παλιότερες οφειλές, η ανάληψη υποχρέωσης θα γίνει μετά την εκταμίευση της επόμενης δόσης (αφού προηγηθούν τράπεζες, τοκοχρεολύσια, κλπ, αφού γίνουν εκλογές, αφού εκδοθεί η ΚΥΑ για το ποσοστό του κουρέματος που ενδέχεται να είναι της τάξεως του 10-20%).
πηγή
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Δ. Κουναλάκης:
Βασίλη, εγώ θα κάνω το δικηγόρο του Διαβόλου.
Έχουμε περάσει και οι δύο από το ΕΣΥ πριν το ιδιωτικό επάγγελμα. Τι ποσοστό στο ΕΣΥ πιστεύεις ότι είναι στο ΕΣΥ για λόγους ηρωικούς που περιγράφεις;
Εγώ το βλέπω μονοψήφιο. Και έχω γνωρίσει τέτοιους ανθρώπους που περιγράφεις. Που έκλεισαν ένα ιατρείο που πήγαινε πολύ καλά και μπήκαν στο ΕΣΥ. Είναι ελάχιστοι. Δεν είναι ο κανόνας.
Το ΕΣΥ έχει δύο στοιχεία που κυνηγάμε όλοι:
α) Τους κάμποσους που μπαίνουν γιατί πρέπει να βγάλουν κάποια μαύρα, επειδή το συνολικό άμεσο κόστος για τον ασθενή στις δομές του ΕΣΥ θα είναι λιγότερο από ότι εάν πήγαινε σε ιδιωτική κλινική.
β) Την ασφάλεια. Τον επόμενο μήνα θα έχεις στις 26 μήνα τα λεφτά να πληρώσεις, το ενοίκιο σου, τη δόση σου, το φαϊ σου, κλπ. Ας άρχιζε να κάνει το ΕΣΥ στους μισθούς ότι κάνει στις εφημερίες και θα έβλεπες "ηρωικές" εξόδους.... Και στην ασφάλεια ανθίζει ο ηρωισμός, είναι λίπασμα η ασφάλεια. Γιατί ξέροντας ότι μπορείς να έχεις φαϊ να φας αύριο, έχεις ήδη γίνει αποδεκτός στο σύνολο κατέχοντας μια κοινωνικώς αποδεκτή θέση μπορείς να περάσεις στο επόμενο επίπεδο κάλυψης αναγκών που είναι η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο (βασικές θεωρίες επιπέδων αναγκών στις κοινωνικές επιστήμες). Ο πραγματικός ήρωας είναι αυτός που πάει στο τέταρτο στάδιο χωρίς να έχει καλύψει το πρώτο.
Το ιδιωτικό επάγγελμα έχει δύο προβλήματα κατά τη γνώμη μου:
α) Είσαι ιδιώτης. Είναι αυτό που συχνά περιγράφει ο Μακρέας: Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση σε καθετί δέχεται πιέσεις και στρεβλώσεις από αυτόν που πληρώνει. Αυτός που πληρώνει, ο ασθενής-συγγενείς, θέτει δικούς του εξωιατρικούς κανόνες που πρέπει ικανοποιηθούν. Αυτά σιγά-σιγά βέβαια θα αρχίσουν να υπάρχουν παντού και στο ΕΣΥ, αλλά μέχρι σήμερα είναι περιορισμένα.
β) Είναι δύσκολο να ορίσεις που τελειώνει το λειτούργημα και που αρχίζει το επάγγελμα. Και φυσικά, τόσο συναδελφοι όσο και το κράτος έχουν φροντίσει να το εμπορευματοποιήσουν σε μεγάλο βαθμό.
Γιατί να μπει κανείς στον ΕΟΠΥΥ;
Υπάρχουν πολλές αιτίες. Προσωπικά, το έκανα για δικούς μου λόγους.
- Κατ αρχήν υπήρξε συζήτηση με όλους τους συναδέλφους στην περιοχή μας και είπαμε να έχουμε κοινή γραμμή. Η συλλογική απόφαση ήταν τελικά να μπούμε αν και προσπάθησα μήπως ήταν εφικτό να μην μπει κανένας μας.
- Αφήνοντας την ασφάλεια του ΕΣΥ, το ιατρείο μου ήταν κάτι παραπάνω από ένα έτος όταν ξεκίνησε ο ΕΟΠΥΥ και ποτέ δεν είχα μεγάλο αριθμό ασθενών του ΟΠΑΔ, χώρια που δεν το επιδίωξα. Η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών μου ήταν ΙΚΑ και εκεί είδα πράγματα που δεν μπορούσα να φανταστώ όταν ήμουν στο ΕΣΥ. Αίτιο η απουσία των περισσότερων παραγόντων που ορίζουν την υγεία κατά WHO. Θεώρησα σκόπιμο συνεπώς να συνεχίσω την δική μου προσπάθεια που ξεκίνησα.
- Το να είσαι στον ΕΟΠΥΥ σε κάνει υπάλληλο, είναι το ίδιο με το ΕΣΥ. Μπορείς να ξεχάσεις (έστω και για λίγο) ότι είσαι ιδιώτης, με τίμημα ότι εάν δεν καλύψεις τις πελατειακές ανάγκες θα το βρεις μπροστά σου καθώς εδώ δεν υπάρχει η μονιμότητα και η ασφάλεια του ΕΣΥ. Αλλά αυτό μπορώ ακόμη να το αντέξω, έχω άλλες ασφάλειες που με κρατάνε.
Το δικό μου συμπέρασμα;
ο πραγματικός ηρωισμός δεν μπαίνει σε καλούπια, δεν χωράει σε δομές, δεν είναι βαθμός-ετικέτα-προϊόν, δεν έχει προαπαιτούμενα και είναι αθόρυβος.
Είναι ατομική υπόθεση και δεν αποκτιέται. Ή το έχεις ή δεν το έχεις. Αλλά είναι η εξαίρεση του κανόνα.
Denominator:
Δημήτρη, συμφωνώ στο 110% όσων είπες. Για αυτό το λόγο και ποτέ δεν ξεχώρισα συναδέλφους, άσχετα με τα πιστεύω μου. Μπορεί να με ενδιαφέρει να συζητώ, και γιατί όχι να αλληλεπιδρώ, αλλά σέβομαι απόλυτα την προσωπική απόφαση του καθενός. Και αυτό με έχει αλλάξει και εμένα πολλές φορές.
Δ. Κουναλάκης:
Η μηχανοργάνωση στον ΕΟΠΥΥ πάει στο φουλ. Τώρα καταχωρούμε τις επισκέψεις ηλεκτρονικά.
Δείτε το επισυναπτόμενο από το site του ΕΟΠΥΥ
dimipap73:
Δεν ηθελα να μπω στην κουβεντα γιατι θεωρω οτι επειδη υπαρχει διαφορετικη αντιληψη στον καθενα μας του τι γινεται ειναι δυσκολο η κουβεντα αυτη να εχει συνθετικο αποτελεσμα.Επειδη ομως μυγιαστηκα με τα περι ηρωισμου θα κανω καποιες επισημανσεις .Πρωτον δεν διεκδικησα το ρολο του ηρωα μιας και για λογους ιδεολογικους απο την αρχη της λειτουργιας του ιατρειου μου λειτουργουσα σαν ιδιωτης ιατρος και ο ιδιωτης εχει εξοδα και για να ανταπεξελθει πρεπει να εχει και εσοδα.εγω μαλιστα που χω συνηθησει σε εναν αστικο τροπο ζωης εχω περισσοτερα εξοδα και αρα πρεπει να δουλευω λιγο παραπανω για να τα καλυπτω.
Ειναι ομως φορες που βλεπεις καταστασεις δυσκολες και λες ρε γαμωτο εγω πως μπορω να βοηθησω σε αυτο.Εκει αλλος βγαζει απο τη τσεπη του καποα χρηματα,αλλος προσπαθει να δωσει δουλεια σε καποιον ,αλλος δινει ελεημοσυνη.Εγω θεωρω οτι οι εργαζομενοι και οι συνταξιουχοι δουλευουν και δουλεψαν στη ζωη τους αρκετα για να μην ειναι επαιτες ελεημοσυνης.ΜΠορουσα να βελτιωσω την υγεια καποιων απο αυτους χωρις να μεταφερω κοστη σε αυτους και χωρις να τους κανω να αισθανονται οτι ζηταν ελεημοσυνη.Μακαρι να πληρωνομουν περισσοτερο αποτο κρατος ωστε να καλυπτονταν περισοτεροι απο 50 την εβδομαδα αλλα οσο μου περεχεται το δικαιωμα να εξεταζω αυτους τους 50 με δαπανη του κρατους εγω θα το κανω.ΘΑ το κανω γιατι ετσι αντιλαμβανομαι οτι βελτιωνω το καρμα μου
Επισης γραφω στα παλαιοτερα των υποδηματων μου τακτικες προσωπικης σπιλωσης του ονοματος μου ως ιατρου και ως ανθρωπου που ειδαν πισω απο τον τροπο που αποφασισα να λειτουργησω τον βουδουρη ,μπραβους ,τεκτονικες στοες,ιστοριες για υπογειες διαδρομες με μιζεςκαι οτι αλλο κατεβασε το μυαλο τους μεσα στην παραζαλη τους.ΟΚαθενας εχει την περπατησια του στην μικρη κοινωνια που ζω και οταν ακουγεται κατι εχει σημασια και ποιος το λεει αλλα και το ποιον αυτου που το λεει ,και μεχρι σημερα φανηκε οτι δεν χρειαστηκε να απαντησω .Δεσμευομαι να απαντησω direct αν προκληθω με επωνυμη ερωτηση και για συγκεκριμενο θεμα.
Επισης θελω να σου πω βασιλη οτι δεν ανηκω στις 3περιπτωσεις που περιεγραψες ,ισως αν η τριτη δεν ειχε το δευτερο κοματι να πλησιαζες.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση