Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
ΕΟΠΥΥ
Gatekeeper:
Ας ενημμερώσει κάποιος ;) τους λεβέντες του ΕΟΠΥΥ, πως στην υπευθυνη δήλωση για τις 350 θέσεις να συμπληρώσουν το εξής ....
5. Εχω εκπληρώσει την υπηρεσία υπαίθρου ή έχω νόμιμως απαλλαγη αυτής.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟ.
kefalidisg:
Μπορείς πάντως να ζητήσεις ένα χαρτί απαλλαγής από το τμήμα αγροτικών του YYKA..... αν θυμάμαι καλά αυτό που έστειλαν σε μένα αναφέρεται στο ότι τελείωσα την Ιατρική προ δεκαετίας και έτσι με απαλλάσσουν....
medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔηλαδή; Τι εννοεί; Με το ίδιο σκεπτικό νομιμοποιούμαι και εγώ ως "ανειδίκευτος" ιδιώτης, όπως και ο ειδικευόμενος(που είναι επίσης "ανειδίκευτος"), να πράξω το ίδιο. Ή μήπως όχι; Άλλος Νόμος στο Δημόσιο και άλλος στους ιδιώτες;
Τελικά έχει πολύ πλάκα η ζωή εδώ στο ΕΛΛΑΝΤΑ. Αν και σκέφτομαι να πάω στη ζούγκλα μιας και εκεί μπορεί, μεν, να ισχύει ο νόμος του ισχυρού αλλά τουλάχιστον δεν έχει αλλάξει αυτός ο νόμος τα τελευταία εκατομμύρια χρόνια. Προτιμώ την σταθερότητα από τη "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ".
--- Τέλος παράθεσης ---
Ο ειδικευόμενος (υποτίθεται) συνταγογραφεί υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες του ειδικευμένου.
Ο ανειδίκευτος ιδιώτης;
--- Τέλος παράθεσης ---
Άρα ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΕΙ ο ειδικευόμενος, απλά γράφει. Τη γραφή, όπως και την ανάγνωση, την μάθαμε στο δημοτικό και δεν υπάρχει λόγος να επαναληφθεί η εκπαίδευσή της και μετά το πέρας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Νομικά όμως τι γίνεται; Σύμφωνα, λοιπόν, με το Νόμο ο ειδικευόμενος είναι και ανειδίκευτος. Η επιτήρηση αφορά στην θεωρητική εκπαίδευση και στις δεξιότητες, που απαιτεί η κάθε ειδίκευση χωριστά. Όταν έκανα την ειδικότητα της Παθολογικής Ανατομικής, ουδείς εκ των επιμελητών μου δεν με άφησε(όπως και όλους τους ειδικευόμενους) ούτε μία φορά να υπογράψω έκθεση ιστοπαθολογικής εξέτασης. Ακόμη και στα "πρόχειρα" έγγραφα που σημειώναμε(με επιτήρηση ή και χωρίς σε μεγαλύτερα έτη) τα μακροσκοπικά ευρήματα δεν μπορούσαμε να υπογράψουμε. Άλλο όμως είναι το να κάνεις τον γραμματέα, άτυπα, και άλλο με "υπογραφή και βούλα" του κράτους.
Τέλος πάντων, το σχόλιο μου ήταν περισσότερο ειρωνικό παρά ουσιαστικό. Το ουσιαστικό, κατ'εμέ, πρόβλημα το έχω λύσει. Είμαι ιατρός ελεύθερος επαγγελματίας, κερδίζω αρκετά τόσο σε φήμη όσο και σε χρήμα, χρησιμοποιώ όποιο φάρμακο κρίνω εγώ απαραίτητο και γενικά κατευθύνω την καθημερινότητά μου, επιστημονική και επαγγελματική, με βάση τα "θέλω" μου.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στο γεγονός να μην συνταγογραφεί ο "ανειδίκευτος" για ασφαλιστικούς φορείς. Απλά να ισχύει η έννοια "ανειδίκευτος" και στο αγροτικό και στην ειδικότητα. Λίγη ισονομία δεν βλάπτει. Αυτό ήταν το σημείο που ήθελα να θίξω, την ΙΣΟΝΟΜΙΑ.
Να σημειώσω ότι μου άρεσε και η τοποθέτηση του Βασίλη(Παπαδόπουλος) και με βρίσκει επίσης σύμφωνο.
Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε.
Ορθοπαιδικός:
Ξαναρχισαν οι συζητήσεις και οι "υποσχέσει¨ς" για συμβάσεις τύπου ΟΑΕΕΕ στον ΕΟΠΥΥΥΥΥ... Από επαναστατικό διάγγελμα της ΑΡΣΙ (στο ΥγειαΝετ): Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Για ορθοπαιδικούς και δη στη Λάρισα (αν διευκρινιστεί αν εννοεί ασφαλισμένους ή πληθυσμό...) τα 4000 ευρώ είναι σίγουρα...
Λεφτά υπάρχουν ... προσέλθετε στις 5000 θέσεις που προκυρήσσονται άμεσα (κάτι σαν το γιοφύρι της Αρτας)
EzeΤΡΟΛ:
Κρατικά λεφτά υπάρχουν (για τους φμφ).
Θαυμάστε σχετική απόφαση του Βουδούρι (14/3/2012) :
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση