Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
ΕΟΠΥΥ
Gatekeeper:
Τον Μεγα Θεριστη ΔΕΝ τον ενδιαφέρει ούτε πως θα ζήσει ο γιατρός ούτε τι υπηρεσίες θα λάβει ο ασθενής....
Ωσαν άλλος λογιστάκος κοιτα μόνο τα νούμερα...
Το χρονοντούλαπο όμως ζεσταίνει την "μηχανή" του. ;)
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠροχτές πήγα στο τοπικό ΟΠΑΔ (Θεσσαλονίκης) για την κατάθεση των παραστατικών+αποδεικτκού eΔΑΠΥ του μήνα Μαρτίου.
Στην ουρά οι συνάδελφοι για την κατάθεση των eΔΑΠΥ μηνών Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.Μάλιστα χρειάστηκε να μου επιστραφούν
οι φάκελοι που είχα προ μηνών καταθέσει χωρίς την προσθήκη απόδειξης ηλεκτρονικής κατάθεσης ωστε να κατατεθούν εκ νέου με
τον προβλεπόμενο τρόπο αυτή τη φορά...Αν και η αναμονή είχε διάρκεια περίπου 1,5 ώρα ,η συζητήσεις στα πηγαδάκια της ουράς ήταν πολύ ενδιαφέρουσες.
Κύριο θέμα ο απολυταρχικός τρόπος δέσμευσης του ιατρού που θα υπογράψει την νέα αίτηση 2 ετούς σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.
Κάποια «παράθυρα» που υπήρχαν με την «online» σύμβαση ιατρών ,πρώην συμβεβλημένων ΟΠΑΔ /ΟΑΕΕ δεν θα υπάρχουν με την νέα συμβαση.
Η δυνατότητα π.χ να κάνεις ειδικές ιατρικές πράξεις ανεξάρτητα απο τον ΕΟΠΥΥ και να πληρώνεσαι γιαυτές ιδιωτικά εφόσον ο ασθενής επιλέξει
να μην κάνει χρήση του ηλεκτρονικού παραπεμπτικού δεν θα υφίσταται.Για κανένα λόγο και με κανένα τρόπο δεν μπορεί ο συμβεβλημένος ιατρός
να πάρει περισσότερα απο τα 10 ευρώ ανα ασθενή που του αναλογούν.Είτε πρόκειται π.χ για συνταγογράφηση στο ιατρείο ,είτε για επείγουσα κατ οίκον
μεταμεσονύχτια επίσκεψη.Η αποζημιώσεις για πολλές ιατρικές πράξεις θα είναι εξίσου εξεφτιλιστικά χαμηλές.Όποιος ιατρός πάρει έστω και ένα ευρώ πάνω απο το προβλεπόμενο
θα απολυθεί απο την σύμβαση ,δεν θα του καταβληθούν χρωστούμενα προηγούμενων μηνών και επιπλέον θα του απαγορευτεί η πρόσβαση στην ηλεκτρ.συνταγογράφηση.
Επιπλέον είναι βέβαιο ότι ο ΕΟΠΥΥ θα καθυστερεί πάρα πολύ της πληρωμές -περισσότερο απ 6μηνο-χωρίς να είναι βέβαιο άν θα είναι σε θέση πάντα να πληρώνει
έστω και αυτά τα πενιχρά ποσά.
Μάλιστα ,σε ότι αφορά την πληρωμή των πρώτων μηνών του 2012,απο ότι φαίνεται θα πληρώσουν σύντομα μόνο τον 1ο μήνα του έτους.
Για΄αυτό ζήτησαν μόνο αποδειξη για τον μήνα Ιανουάριο.Η υπάλληλος χαρακτηριστικά είπε ότι δεν χρειάζεται απόδειξη για τους άλλους μήνες αφού αυτοί
δεν φαίνεται να αποζημιώνονται πρίν την παρελευση 6μήνου :o
Για μένα τα πράγματα είναι απλά
'Εστω 200 ασθενείς κάθε μήνα. Καθαρά (φόρος,ενοίκιο,μηχανήματα,έξοδα ιατρείου-αναλώσιμα) περίπου 1000-1100 ευρώ τον μήνα.
Έχω οικογένεια με τρία παιδιά.Η γυναίκα μου δεν εργάζεται.
Με τα χρήματα αυτά απλά δεν μπορούμε να ζήσουμε.'Οχι αξιοπρεπώς,αλλά ούτε στοιχειωδώς.
Πραγματικά απορώ ποιοί ιατροί μπορούν να επιβιώσουν και με ποιό τρόπο ως ιατροί του ΕΟΠΥΥ.
Αν και δεν υπάρχει ακόμα προθεσμία για την υπογραφή της νέας σύμβασης ΕΟΠΥΥ των ήδη συμβεβλημένων ιατρών,
έχω αποφασίσει να μήν συμμετάσχω σ'αυτή.
Ακόμα και με τον κίνδυνο της δυνητικής στέρησης του δικαιώματος χρήσης της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης
δεν έχω καμία άλλη επιλογή.
--- Τέλος παράθεσης ---
Συνάδελφε για να σε βοηθήσω να... μην έχεις τύψεις που αποφάσισες να μη συμμετέχεις στο τσίρκο του παραλόγου:
Στο τελευταίο ΦΕΚ της προκήρυξης των 5000 θέσεων υπάρχει μία μαγική τελευταία παράγραφος που αναφέρει ότι η δαπάνη που προκαλείται είναι 166Μ ευρώ. Αυτό σημαίνει 166Μ/5Κ=33.200 ευρώ για τη διετία ή 16.600 κατά έτος ή 1.383 μεικτά κατά μήνα - δηλαδή 1.037 καθαρά κατά μέσο όριο.
AYTA EINAI TA ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΝΕ ΠΙΘΑΝΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Στην αναστολή των κινητοποιήσεων τους θα προχωρήσουν οι φαρμακοποιοί, μόνο εάν δουν αύριο Παρασκευή, χρήματα στους λογαριασμούς τους, όπως δεσμεύτηκε η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ. Κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμου Βουδούρη και εκπροσώπων του κλάδου, ο κ. Βουδούρης, δήλωσε ότι έχουν υπογραφεί ήδη τα εντάλματα πληρωμών και αύριο το πρωί (παρασκευή 6/4) οι φαρμακοποιοί της Αθήνας , του Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Αιγαίου, θα δουν συνολικά να καταβάλλονται 28.000.000 ευρώ. :o
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, δεσμεύτηκε επίσης, ότι έως το αργότερο την Μεγάλη Πέμπτη, θα έχουν καταβληθεί επιπλέον 48.000.000 ευρώ για οφειλές του παρελθόντος. Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί παραμένουν επιφυλακτικοί, μέχρι να δουν τα πρώτα χρήματα στους λογαριασμούς τους.
Νωρίτερα, ένταση και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, έξω από τα κτίρια του ΕΟΠΥΥ, όπου συγκεντρώθηκαν οι φαρμακοποιοί που διαμαρτύρονταν για τη μη καταβολή των οφειλων από τον οργανισμό. Η ατμόσφαιρα εξερράγει όταν αντιπροσωπεία των φαρμακοποιών βρισκόταν σε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Κ. Σουλιώτη. Οι συγκεντρωμένοι ενημερώθηκαν ότι την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γ. Βουδούρης, βρισκόταν σε ζωντανή σύνδεση σε τηλεοπτικό σταθμό.
Οι φαρμακοποιοί επιχείρησαν τότε, να εισβάλλουν στο κτίριο και έσπασαν την πόρτα. Αυτή την ώρα οι φαρμακοποιοί έχουν καταλάβει το γραφείο του προέδρου και περιμένουν συνάντηση μαζί του. Το ρεπορτάζ είναι σε εξέλιξη και το iatropedia θα σας ενημερώνει .
Την ίδια ώρα κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα φαρμακεία σε Αθήνα και Πειραιά με εξαίρεση ελάχιστα που θα εφημερεύσουν αφού οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά δε θα ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους ζητώντας άμεσα την αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ αλλά και των άλλων Ταμείων από τους προηγούμενους μήνες.
Ταυτόχρονα οι φαρμακοποιοί έχουν σταματήσει την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ από χθες Τετάρτη γεγονός που σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι πρέπει να αγοράζουν τα φάρμακά τους με χρήματα από την τσέπη τους και στην συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.
Η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ πάντως μιλά για αναίτιες κινητοποιήσεις αφού όπως υποστηρίζει συμφωνήθηκε με τους προέδρους των Συλλόγων να γίνει τμηματικά η αποπληρωμή των οφειλών.
ΦΙΛΙΩ ΤΟΠΚΑΡΙΔΟΥ:
σημερα με πηραν απο την υπαδ για να δωσω αποδειξη για ιανουαριο και φεβρουαριο του 2012 εοπυυ για το ποσο των 1800 ευρω και ζητουν και φορ.ενημεροτητα.φυσικα αν δεν μπουν χρηματα στον λογαριασμο επιφυλασσομαι διοτι και απο το ικα με ειχαν παρει τηλ να δωσω σεπτεμβριο του 11 προ μηνων και ενω εκοψα αποδειξη και θα τα φορολογηθω λεφτα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.......
Xouzouris:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςσημερα με πηραν απο την υπαδ για να δωσω αποδειξη για ιανουαριο και φεβρουαριο του 2012 εοπυυ για το ποσο των 1800 ευρω και ζητουν και φορ.ενημεροτητα.φυσικα αν δεν μπουν χρηματα στον λογαριασμο επιφυλασσομαι διοτι και απο το ικα με ειχαν παρει τηλ να δωσω σεπτεμβριο του 11 προ μηνων και ενω εκοψα αποδειξη και θα τα φορολογηθω λεφτα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.......
--- Τέλος παράθεσης ---
Εμενα σημερα μου πληρωσε το ΙΚΑ Νοεμβριο και Δεκεμβριο του 2011. ;D
Στην ΥΠΑΔ ουτε με εχουν παρει ουτε τους εχω κοψει αποδειξη ουτε μου εχουν ζητησει. Ισα-ισα, που την περασμενη εβδομαδα που πηγα για κλειδαριθμο και προσκομιση Αποδεικτικων Υποβολης μου ειπαν "καλα που δεν κοψατε, θα σας ειδοποιησουμε". Θα δειξει, τους δινω λιγο περιθωριο ακομη.
Οσο για το θεμα "εκοψα αποδειξη και θα φορολογηθω" που διαβαζω συνεχως: εχω χασει επεισοδια και εχει παψει να ισχυει Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος ή απλα δεν το γνωριζετε?
--- Παράθεση ---[...]
Ύστερα από τα παραπάνω, ως χρόνος απόκτησης του αμοιβών των ιατρών που συμβάλλονται με ασφαλιστικά ταμεία θεωρείται εκείνος κατά τον οποίο οι δικαιούχοι έλαβαν γνώση της έκδοσης των χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής ή έλαβαν τη σχετική βεβαίωση αμοιβών στην οποία υποχρεωτικά αναγράφεται το σύνολο των χρηματικών ενταλμάτων που εκδόθηκαν στο όνομά τους και το συνολικό ποσό των δικαιούμενων αμοιβών, χωρίς να εξετάζεται ο χρόνος έκδοσης του προβλεπόμενου από τον Κ.Β.Σ., παραστατικού στοιχείου.
--- Τέλος παράθεσης ---
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση