Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ

<< < (267/493) > >>

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ:
σαν την χηρα στο κρεβατι κανεις

εδω χανομαστε και συ το βιολι-βιολακι

Μαρία Χόρτη:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος[
Τι εννοούν με το απόσπασμα που παράθεσα του εγγράφου της 23/05/2012;
Μιλούν για τις εξετάσεις που περιγράφονται στο εδάφιο που παραθέτω του Eνιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, και για τις οποίες στο ηλεκτρονικό παραπεμπτικό μας, γράψαμε να γίνουν με 0% σε υποκατάστημα του ΙΚΑ ή σε κρατική δομή του ΕΣΥ;
Και θέλουν αυτά να καταθέσουμε αναδρομικά για όλα τα παραπεμτικά μετά την 01/01/2012;;

οι εξετάσεις που αναφέρονται στο εδάφιο ως προληπτικός έλεγχος είναι αυτές που γίνονται χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου ΚΑΙ σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, όχι μόνο στις κρατικές δομές. Προσοχή γιατί ως προληπτικό έλεγχο μπορούμε να γράφουμε με 0% μόνο εφόσον δεν υπάρχει νόσος γνωστή, δηλαδή σε κάποιον που παιρνει αντιλιπιδαιμική αγωγή δεν κάνει εξετάσεις χοληστερίνης με 0%.
 Η διευκρίνιση δεν αφορά στους κλινικούς γιατρούς που τις παραγγέλουν, αλλά στους βιοπαθολόγους που τις περνούν στο ε-ΔΑΠΥ για να τις πληρωθούν.

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν νομίζω ότι με το νέο σύστημα υπάρχει περίπτωση να πάει ασθενής σε ιδιώτη μικροβιολόγο και να έχει συμμετοχή 0%.

--- Τέλος παράθεσης ---

Εγω απο 1/1/12 που γραφω ηλεκτρονικα πραπεμπτικά γράφω δωρεάν το PSA (για προληψη και μονο) και όλα τα ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστηρια δεν το χρέωναν. Το ίδιο και με τη μαστογραφια, στα ιδιωτικά ακτινολογικά εργαστηρια.

Αυτο το μήνα δέχθηκα 2 τηλεφωνηματα απο μικροβιολόγους με τους οποίους έχω καλή σχέση, οι οποίοι μου ζήτησαν να μην γραφω πλεον το psa με 0% αλλά με 15% γιατι τους κατεβασαν την τιμή και το κοστολογουν πλεον 14 ευρω αν θυμαμαι καλά, κι ας γράφει το e-diagnosis για πάνω από 40 ευρω, και είναι φυσικά και αβέβαιο το αν θα πληρωθούν ούτως ή άλλως.

Δ. Κουναλάκης:
Για όσους ενδιαφέρονται να ξέρουν πότε ο ΕΟΠΥΥ ελευθερώνει παροχές για πληρωμή επισκέψεων ιατρών αρκεί η παρακολούθηση του παρακάτω:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Εάν το κάνετε έτσι: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
μπορείτε να δείτε και για τις παρακλινικές εξετάσεις

ΑΡΗΣ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος[
Τι εννοούν με το απόσπασμα που παράθεσα του εγγράφου της 23/05/2012;
Μιλούν για τις εξετάσεις που περιγράφονται στο εδάφιο που παραθέτω του Eνιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, και για τις οποίες στο ηλεκτρονικό παραπεμπτικό μας, γράψαμε να γίνουν με 0% σε υποκατάστημα του ΙΚΑ ή σε κρατική δομή του ΕΣΥ;
Και θέλουν αυτά να καταθέσουμε αναδρομικά για όλα τα παραπεμτικά μετά την 01/01/2012;;

οι εξετάσεις που αναφέρονται στο εδάφιο ως προληπτικός έλεγχος είναι αυτές που γίνονται χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου ΚΑΙ σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, όχι μόνο στις κρατικές δομές. Προσοχή γιατί ως προληπτικό έλεγχο μπορούμε να γράφουμε με 0% μόνο εφόσον δεν υπάρχει νόσος γνωστή, δηλαδή σε κάποιον που παιρνει αντιλιπιδαιμική αγωγή δεν κάνει εξετάσεις χοληστερίνης με 0%.
 Η διευκρίνιση δεν αφορά στους κλινικούς γιατρούς που τις παραγγέλουν, αλλά στους βιοπαθολόγους που τις περνούν στο ε-ΔΑΠΥ για να τις πληρωθούν.

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν νομίζω ότι με το νέο σύστημα υπάρχει περίπτωση να πάει ασθενής σε ιδιώτη μικροβιολόγο και να έχει συμμετοχή 0%.

--- Τέλος παράθεσης ---

Εγω απο 1/1/12 που γραφω ηλεκτρονικα πραπεμπτικά γράφω δωρεάν το PSA (για προληψη και μονο) και όλα τα ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστηρια δεν το χρέωναν. Το ίδιο και με τη μαστογραφια, στα ιδιωτικά ακτινολογικά εργαστηρια.

Αυτο το μήνα δέχθηκα 2 τηλεφωνηματα απο μικροβιολόγους με τους οποίους έχω καλή σχέση, οι οποίοι μου ζήτησαν να μην γραφω πλεον το psa με 0% αλλά με 15% γιατι τους κατεβασαν την τιμή και το κοστολογουν πλεον 14 ευρω αν θυμαμαι καλά, κι ας γράφει το e-diagnosis για πάνω από 40 ευρω, και είναι φυσικά και αβέβαιο το αν θα πληρωθούν ούτως ή άλλως.

--- Τέλος παράθεσης ---
Οι εξετάσεις που γίνονται χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου και στα ιδιωτικά εργαστήρια, αναφέρονται στον ενιαίο κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ.

Denominator:
Οδηγίες σχετικά με την κατάθεση δικαιολογητικών των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για απόδοση δαπάνης για την αγορά φαρμάκων εξέδωσε ο οργανισμός.

Οι οδηγίες αφορούν στις περιπτώσεις που οι ασφαλισμένοι κατέβαλαν στο φαρμακείο ολόκληρη την αξία του φαρμάκου, εξαιτίας της μη εκτέλεσης συνταγών με πίστωση από τους φαρμακοποιούς.

Σε σχετική εγκύκλιο αναφέρεται ότι μέχρι την έναρξη εκτέλεσης συνταγών από τα ιδιωτικά φαρμακεία για τον ΕΟΠΥΥ, οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν δικαιολογητικά στις υπηρεσίες των ταμείων που υπέβαλαν στο παρελθόν.

Για τους ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτου οι καταθέσεις δαπανών θα πραγματοποιούνται στη Διεύθυνση Παροχών και Μητρώου Ασφαλισμένων- Τμήμα Παροχών.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για κατάθεση είναι τα εξής:

Πρωτότυπη συνταγή που δεν εκτελέστηκε στο ιδιωτικό φαρμακείο με την υποχρέωση καταχώρησης από τους ιατρούς στο βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου. Οι συνταγές που γίνονται αποδεκτές είναι οι ηλεκτρονικές συνταγές μέσω του συστήματος της ΗΔΙΚΑ, οι ηλεκτρονικές συνταγές του Οίκου Ναύτου και οι χειρόγραφες συνταγές που έχουν συνταγογραφηθεί στο ενιαίου τύπου συνταγολόγιο (πράσινες συνταγές ΙΚΑ- ΕΤΑΜ).
    Προσκόμιση των αντίστοιχων ταινιών γνησιότητας των φαρμάκων.
    Απόδειξη πληρωμής στο φαρμακείο.
    Έγκριση από τον ελεγκτή ιατρό (όπου απαιτείται).

Σύμφωνα με την εγκύκλιο θα αποδίδεται το ποσό που αντιστοιχεί στην τιμή του φαρμάκου μειωμένο με το ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου που έχει αναγραφεί από τον θεράποντα ιατρό επί της συνταγής. Το ποσό της εκκαθάρισης θα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλισμένου.

Οι συνταγές, που δεν εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια της απεργίας και έχει παρέλθει το πενθήμερο εκτέλεσής τους, θα εκτελούνται κανονικά.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση