Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ

<< < (355/493) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔύο δελτία τύπου σημερινά (σπαρταράνε :) ) : Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος 

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Συνελήφθη προ ολίγου μετά από ενέργειες του ΦΣ Μεσσηνίας και κρατείται στην ασφάλεια Καλαμάτας ο απατεώνας με τα κουπόνια.
Οσοι από εσάς έχετε εξαπατηθεί ή έχει αποπειραθεί να σας εξαπατήσει επικοινωνήστε άμεσα με το Τ.Α. Καλαμάτας ή με τον πρόεδρο του ΦΣΜ ώστε να σχηματιστεί πλήρης δικογραφία.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:

--- Παράθεση ---Πέρα από την πλάκα δεν δυναται η ΗΔΙΚΑ να μπλοκάρει τον συγκεκριμένο ΑΜΚΑ?
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν αφορά ένα μόνο ΑΜΚΑ. Ο μεγαλόσωμος ασπρομάλλης μάλλον ταξίδευε ανά την Ελλάδα και έκανε το κόλπο με διάφορα βιβλιάρια.

Επιτρέψτε μου μερικούς προβληματισμούς:
«Κλοπή από Νοσοκομείο βιβλιαρίου νοσηλευόμενου ασφαλισμένου»
Μέχρι τώρα νόμιζα ότι τα βιβλιάρια των νοσηλευομένων , κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, βρίσκονται στο γραφείο κίνησης του νοσοκομείου. Αν λοιπόν η κλοπή γινόταν από το γραφείο κίνησης μήπως πρέπει να ψαχτούν τα νοσοκομεία;
Αν πάλι η κλοπή αφορούσε άλλα βιβλιάρια π.χ. το «άχρηστο» πλέον ατομικό συνταγολόγιο του ΟΓΑ τότε θα το αναλύσω παρακάτω.

«επίσκεψη σε ιατρό με το κλεμμένο βιβλιάριο από άτομο μεγαλόσωμο ασπρομάλλη για εγγραφή συγκεκριμένων ακριβών φαρμάκων (EXELON, PRADAXA, INEGY, GEODON, ARICEPT κ.α.) με δικαιολογία έκτακτης ανάγκης παροχής φαρμάκων σε κατάκοιτους υπερήλικες γονείς, με αίτημα ακόλουθης κατοίκον επίσκεψης του ιατρού την επόμενη ημέρα (οι παρεχόμενες διευθύνσεις και τηλέφωνα προς τον ιατρό είναι ανύπαρκτα).»
Οι συγκεκριμένοι ιατροί πρόκειται να ελεγχθούν και από καταγγέλλοντες (τι καταγγέλουν; Εξαπάτηση; ) να γίνουν καταγγελλόμενοι; Για να τα δούμε αναλυτικά τα λάθη τους:
-   Έγραψαν φάρμακα που πιθανότατα δεν έπαιρναν ποτέ ως τότε, σε άγνωστους σ’ αυτούς ασθενείς. Χωρίς να ελέγξουν ατομικό ιστορικό στο σύστημα, χωρίς να ελέγξουν το βιβλιάριο αν προσκομίστηκε ή χωρίς το απαραίτητο βιβλιάριο (αν προσκομίστηκε «άχρηστο») όπως έγραψα .
-   Υπάρχουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών για τις συγκεκριμένες συνταγογραφήσεις; Έπρεπε να εκδοθούν; Αν ναι, γιατί δεν εκδόθηκαν;
-   Οι επισκέψεις κατ’ οίκον γιατί αναφέρονται; Για να δικαιολογηθούν οι γιατροί ότι μ’ αυτό το δόλωμα (για επιπλέον μαύρα χρήματα) έκαναν τις παράνομες συνταγογραφήσεις;

«αφού έχει προηγηθεί επίσκεψη σε άλλο φαρμακείο και κλοπή ταινιών γνησιότητας των συγκεκριμένων φαρμάκων (το συγκεκριμένο άτομο, εκεί ισχυρίζεται ότι είναι ιατρός και θέλει να διαβάσει τις οδηγίες χρήσεως του φαρμάκου αφαιρώντας στο τέλος με επιτήδειο τρόπο την ταινία γνησιότητας).»
Αυτοί είναι οι μόνοι που δικαιούνται να διαμαρτύρονται. Αν και κάποια από τα συγκεκριμένα σκευάσματα νομίζω έχουν ταινία ασφαλείας που δεν πρέπει να είναι σπασμένη κατά το άνοιγμα.

«Επίσκεψη σε φαρμακεία του ίδιου ατόμου για εκτέλεση των εν λόγω συνταγών, …………………………………. επιστροφή χρηματικών ποσών από τα φαρμακεία που εκτελούνται οι συνταγές με χρέωση τους στον ΕΟΠΥΥ (το εν λόγω άτομο ισχυρίζεται ότι είχε αγοράσει τα φάρμακα από το φαρμακείο και επιστρέφει τις ταινίες με τις αντίστοιχες συνταγές, για να του δοθεί το υπόλοιπο ποσό από αυτό της συμμετοχής του στην αγορά φαρμάκων)»
Κάπου βρωμάει αυτή η ιστορία.
Το καθεστώς χορήγησης «δανεικών» φαρμάκων (αφού δεν είχε εκδοθεί απόδειξη, με την υπόσχεση ότι "θα γραφτούν") ενοχλεί καθόλου τον ΕΟΠΥΥ και την πολιτεία; (Άσχετο, αλλά το αναφέρουμε)
Αν ήμουν φαρμακοποιός και είχε ρθει κάποιος (άγνωστος μάλιστα) και μου είχε σκάσει ζεστά 80-100 ευρουδάκια για να πληρώσει εξ ολοκλήρου τα συγκεκριμένα σκευάσματα με τη συμφωνία ότι «θα τα γράψει», μάλλον θα τον θυμόμουν. Να εμφανιστεί κάποιος άγνωστος, να ισχυρίζεται ότι είχε αγοράσει ακριβά φάρμακα από μένα, χωρίς να τον θυμάμαι, και να του τα δώσω πίσω μέσω συνταγής το βλέπω δύσκολο.  
Πιθανότερος μου μοιάζει ο ακόλουθος διάλογος:
(Μεγαλόσωμος ασπρομάλλης): Φίλε, πήρα αυτά τα φάρμακα από άλλο φαρμακείο, τα πλήρωσα ολόκληρα με τη συμφωνία να τα γράψω, να πάω τη συνταγή και να μου δώσει πίσω τα λεφτά. Όμως, του πήγα τη συνταγή και τώρα κάνει τον Κινέζο. Θα μου τα δώσεις εσύ σε παρακαλώ, γιατί είναι μεγάλο το ποσό; Συνταξιούχοι άνθρωποι. Με μια συνταξούλα ζούνε.
(ΦμΦ): Γιατί να το κάνω; Για τη φουκαριάρα τη μάνα μου; Να σου δώσω τώρα 100 ευρώ και να μου τα δώσει, αν μου τα δώσει, ο ΕΟΠΥΥ σε 4 μήνες;
(ΜΑ): Θες να κρατήσεις ένα 20άρι για την εξυπηρέτηση; (τυχαίο νούμερο)
(ΦμΦ): Έγινε (πιθανότατα μετά από σχετική διαπραγμάτευση του ποσού για την εξυπηρέτηση)

Οι συγκεκριμένοι φαρμακοποιοί πώς μπορούν να δικαιολογήσουν την χορήγηση σκευάσματος που, βάσει τιμολογίων προμήθειας, δεν δικαιολογείται η ύπαρξή του στο φαρμακείο. Αυτή την απορία την είχα πάντα για τις περιπτώσεις που φαρμακοποιοί εξυπηρετούν γνωστούς και επιστρέφουν συμμετοχές για φάρμακα που δεν αγοράστηκαν απ’ αυτούς. Υποθέτω τα ίχνη χάνονται σε ένα λαβύρινθο τιμολογίων και αποδείξεων.

Δ. Κουναλάκης:
Από όπου και να το πιάσεις δεν δικαιολογείται Αδαμάντιε. Αλλά η πολύ μεγάλη ευθύνη είναι στους φαρμακοποιούς.

Να σου πω ένα σενάριο:
Έκλεψε ένα βιβλιάριο, πάει με ένα χαρτί τουαλέτας από αυτά που μοιράζουν στα ΤΕΠ, ιδιώτες ιατροί και καθηγητές και καταλήγει σε ένα ιατρείο όπου μπορεί να "κάνει" διακοπές ή "ήρθε να δει" τους γονείς του. Όποιος μου πει ότι δεν κυκλοφορούν τέτοια μπορώ να του παρουσιάσω συλλογή από σκαναρισμένα. Εσύ τον παππού δεν τον ξέρεις και βλέπεις το χαρτί τουαλέτας του "συναδέλφου". Τι κάνεις; Εγώ δεν θεωρώ ότι οι γιατροί που τα έγραψαν με τέτοιες συνθήκες παρανόμησαν...

Πάμε τώρα στο δεύτερο επίπεδο:
- Είσαι φαρμακοποιός και έρχεται και σου ζητάει να πάρει πίσω χρήματα καταθέτοντας την συνταγή.
Εφόσον ήταν πληρωμένα δεν έπρεπε να είναι σφραγισμένο το κουπόνι με την σφραγίδα του φαρμακείου; Έτσι δεν λέει η νομοθεσία; Δεν είναι κολάσιμο;
- Είσαι φαρμακοποιος και σου ζητάει να δει το κουτί. Για ποιο λόγο θα ήθελα να μάθω. Όταν το παίρνεις πίσω δεν κοιτάς εάν έχει το κουπόνι; Εάν σου πάρει το κουπόνι τι κάνεις; Έχει ένα δεύτερο νούμερο πάνω που παραμένει κολημένο. Δεν το καταγγέλλεις άμεσα στην ΗΔΙΚΑ ώστε όπου πάει να το εκτελέσει να μπλοκαριστεί και να τον τσακώσουν;

Όλα τα παραπάνω, λύνονται πάρα πολύ εύκολα αξιοποιώντας το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Αλλά πρέπει ο κωδικός της κάθε ταινίες να περνιέται στο σύστημα σε κάθε "δανεισμό" και σε κάθε παραγγελία της φαρμακαποθήκης. Αλλά τελικά, θέλουν οι φαρμακοποιοί να εξαλειφτούν τέτοιες παρανομίες;

Αδαμάντιος Σκούφαλος:

--- Παράθεση ---Να σου πω ένα σενάριο:
Έκλεψε ένα βιβλιάριο, πάει με ένα χαρτί τουαλέτας από αυτά που μοιράζουν στα ΤΕΠ, ιδιώτες ιατροί και καθηγητές και καταλήγει σε ένα ιατρείο όπου μπορεί να "κάνει" διακοπές ή "ήρθε να δει" τους γονείς του. Όποιος μου πει ότι δεν κυκλοφορούν τέτοια μπορώ να του παρουσιάσω συλλογή από σκαναρισμένα. Εσύ τον παππού δεν τον ξέρεις και βλέπεις το χαρτί τουαλέτας του "συναδέλφου". Τι κάνεις; Εγώ δεν θεωρώ ότι οι γιατροί που τα έγραψαν με τέτοιες συνθήκες παρανόμησαν...
--- Τέλος παράθεσης ---
Θα συμφωνείς ότι αν δεν εξέδωσαν απόδειξη, σαφώς και παρανόμησαν. Για το χαρτί τουαλέτας, όπως το περιγράφεις διακριτικά, θα ήθελα να μου εξηγήσεις λίγο τη διαδικασία ώστε να βρεθεί γραμμένο σ' αυτό exelon ή reminyl ή geodon από νευρολόγο ή ψυχίατρο (προσωπικά δεν θα δεχόμουν από άλλη ειδικότητα). Να βρει λευκό συνταγολόγιο από ΤΕΠ σχετικά εύκολο. Από ιδιώτες πιο δύσκολο. Και να πλαστογράφησε μια ιδιόχειρη διάγνωση, θεραπεία και υπογραφή;
Αν οι συνάδελφοι αντέγραψαν "χαρτί τουαλέτας" φέρουν ευθύνη (δεοντολογικά σίγουρα) όπως και όλοι μας που υιοθετούμε με την υπογραφή μας τέτοια "χαρτιά".

--- Παράθεση ---- Είσαι φαρμακοποιός και έρχεται και σου ζητάει να πάρει πίσω χρήματα καταθέτοντας την συνταγή.
Εφόσον ήταν πληρωμένα δεν έπρεπε να είναι σφραγισμένο το κουπόνι με την σφραγίδα του φαρμακείου; Έτσι δεν λέει η νομοθεσία; Δεν είναι κολάσιμο;
--- Τέλος παράθεσης ---
Επειδή δεν ξέρω τη νομοθεσία που αναφέρεις, υποθέτω το σφράγισμα γίνεται μόνο όταν με την αγορά των φαρμάκων εξολοκλήρου εκδίδεται και απόδειξη ώστε να μην γραφτούν στο μέλλον (από τον ασθενή ή τον φαρμακοποιό). Η σφραγίδα αχρηστεύει το barcode στο κουπόνι θέλω να πιστεύω, εξ' ου και η σφραγίδα "κρατικό είδος".
Στην περίπτωσή μας όμως, ήταν πληρωμένα (λέμε τώρα) όχι όμως με απόδειξη με την προοπτική αναγραφής σε συνταγή και επιστροφής των χρημάτων και έκδοσης τότε απόδειξης για τη συμμετοχή (αν υπήρχε).

GAD2:
Σήμερα από το πρωί το σύστημα δεν δουλεύει.Πήρα την ΗΔΙΚΑ και μου λέει ότι αν ήσασταν σε ΙΚΑ ή Κέντρο Υγείας θα μπορούσατε να γράψετε σε χειρόγραφη συνταγή αλλά ως ιδιώτης γιοκ.Τον όρο διαφυγόντα κέρδη και δυσφήμιση του ιατρείου τους γνωρίζει άραγε κανείς? >:( >:(

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση