Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ

<< < (359/493) > >>

samsok:
σπανιοτατα δεν θα το ελεγα...αλλα με τα υπολοιπα συμφωνω.

ALTERNATIVE:
ευχαριστώ πολύ για την απαντησή σας. Γιατί εχω αρκετά ατομα με συνοσυρότητες που λαμβάνουν και 9+ φαρμκα τον μήνα.Μπορεί και να μην τα χριάζονται όλα αλλα ειμαι ακομα νέος στην περιοχή ευθυνης μου και δεν μπορώ να αλλάξω μυαλά στα παπούδια που εχουν εθιστεί στην πολυφαρμακία και στο τι εχουν πει οι οιδήμονες ειδικοι.

Γ.Κτιστάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςσπανιοτατα δεν θα το ελεγα...αλλα με τα υπολοιπα συμφωνω.

--- Τέλος παράθεσης ---
2-3  για ΣΔ, 2-3 για ΑΥ 2-3 για ΧΑΠ,εάν είναι γυναίκα 2-3 για οστεο/ση και ένα για οστεοαρθρίτιδα, βαλε και κανένα για χοληστερίνη, γλαύκωμα, ΚΥΠ για άνδρες κτλ, που είναι πολύ συχνές αυτές οι παθήσεις, άσε που δεν υπάρχει υπερτασικός ή ΣΔ (ισοδύναμο ΣΝ βλέπεις)  που να μην λαμβάνουν και salospir ι και στατίνη. Δηλαδή ΑΥ ή ΣΔ από μόνα τους σημαίνει 5-6 σκευάσματα. Άρα τα 6 δεν είναι και τόσο σπάνια για Γενικό ή παθολόγο ή και καρδιολόγο θα έλεγα.

samsok:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςευχαριστώ πολύ για την απαντησή σας. Γιατί εχω αρκετά ατομα με συνοσυρότητες που λαμβάνουν και 9+ φαρμκα τον μήνα.Μπορεί και να μην τα χριάζονται όλα αλλα ειμαι ακομα νέος στην περιοχή ευθυνης μου και δεν μπορώ να αλλάξω μυαλά στα παπούδια που εχουν εθιστεί στην πολυφαρμακία και στο τι εχουν πει οι οιδήμονες ειδικοι.

--- Τέλος παράθεσης ---
μια απο τα ιδια ,μονο που εγω ειμαι ιδιωτης ....

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςσπανιοτατα δεν θα το ελεγα...αλλα με τα υπολοιπα συμφωνω.

--- Τέλος παράθεσης ---
2-3  για ΣΔ, 2-3 για ΑΥ 2-3 για ΧΑΠ,εάν είναι γυναίκα 2-3 για οστεο/ση και ένα για οστεοαρθρίτιδα, βαλε και κανένα για χοληστερίνη, γλαύκωμα, ΚΥΠ για άνδρες κτλ, που είναι πολύ συχνές αυτές οι παθήσεις, άσε που δεν υπάρχει υπερτασικός ή ΣΔ (ισοδύναμο ΣΝ βλέπεις)  που να μην λαμβάνουν και salospir ι και στατίνη. Δηλαδή ΑΥ ή ΣΔ από μόνα τους σημαίνει 5-6 σκευάσματα. Άρα τα 6 δεν είναι και τόσο σπάνια για Γενικό ή παθολόγο ή και καρδιολόγο θα έλεγα.

--- Τέλος παράθεσης ---
Θα συμφωνησω μαζί με όλους σας για το ποια είναι η κατάσταση με την οποία ένας γιατρός μπορεί να έλθει αντιμέτωπος την πρώτη φορά. Αν κάποιος δρα ως αντιγραφέας αγωγών, σαφώς και είναι συνηθισμένο (προσοχή, μη με παρεξηγήσετε για τον όρο, όλοι μας έχουμε ζήσει τις εικόνες του αγροτικού). Αν όμως πάρει την αγωγή ως θεράπων, νομίζω ότι 6 σκευάσματα είναι αρκετά στη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών. Η πολυφαρμακία συνήθως είναι αποτέλεσμα της κακής συνεννόησης των γιατρών που βλέπουν τον ασθενή "για την καρδιά", "για τον προστάτη", για τη φαγούρα" αλλά χάνουν την ουσία. Και μη μου πείτε για τους γενικούς γιατρούς, ότι είναι πιο ευάλωτοι σε αυτές τις περιπέτειες. Είναι, αλλά ταυτόχρονα είναι και οι πιο κοντινοί στη φιλοσοφία της συνολικής αντιμετώπισης. Λέμε για Σ/Δ - ποια η λογική του να βάζουμε τετραπλή αγωγή με δισκία; Ίσως το να γλυτώσουμε χρόνο και κόπο εκπαιδεύοντας τον ασθενή στην ινσουλίνη. Λέμε για υπέρταση. Σπανιότατα μία υπέρταση χρειάζεται πλέον των τριών ουσιών (που στις περισσότερες περιπτώσεις μπορούν να συμπτυχθούν σε συνδυασμούς) - όλα τα άλλα είναι συνήθως κακή ιατρική (συμπεριλαμβανομένου και εμού). Λέμε για "Σ/Ν" και "ΑΕΕ" και ξέρουμε όλοι για το κοκτέιλ κλοπιδογρέλη/πραζόλη/αντιζαλικό/καρνιτίνη (μέχρι πρότινος). Λέμε για οστεοπόρωση και βάζουμε τρεις ουσίες σε οστεοπενίες. Να συνεχίσω; Και ερωτώ: Τι στο καλό ιατρική είναι αυτή;

Υ.Γ. Η κριτική περιλαμβάνει και τις δικές μου συνήθειες.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση