Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ

<< < (363/493) > >>

fanisgp:
εγω ναι ο αλλος οχι!πρωτος ξαδελφος!

Δ. Κουναλάκης:
Προς gd2(α)eοpyy.gοv.gr, d6(α)eοpyy.gοv.gr
Κοινοποίηση: Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου & Αθηνών, ΠΙΣ, Ασσιμακόπουλος(α)idika.gr, eni.eopyy
Ημ/νία: 21/8/2013

Καλημέρα σας,
Όπως ίσως γνωρίζετε υπάρχει υπουργική απόφαση (παρ. 8 εδάφιο δεύτερο της 1826/89 Υ.Α.) που επιβάλει την ακύρωση των ταινιών γνησιότητας για φάρμακα που πωλούνται από το φαρμακείο χωρίς συνταγή ταμείου και για την ακύρωση σφραγίζεται η ταινία γνησιότητας με σφραγίδα στερεάς μελάνης.
Όπως επίσης γνωρίζετε όλοι οι γιατροί (αλλά και οι οδοντίατροι) του ΕΣΥ, του ΕΟΠΥΥ,  πανεπιστημιακοί, ιδιώτες, υπουργείων, κλπ έχουν την δυνατότητα να συνταγογραφούν την αγωγή του ασθενή τους με ηλεκτρονική συνταγή ΕΟΠΥΥ μετά από πιστοποίηση της ΗΔΙΚΑ. Συνεπώς, δεν υφίσταται η ανάγκη χορήγησης απλής συνταγής και προ-χορήγησης των φαρμάκων που συστήνει ο θεράπων ιατρός μέχρι την αναγραφή τους σε συνταγή ταμείου από τον ιατρό του ταμείου όπως ίσχυε στο παρελθόν.
Με δεδομένο ότι τα φάρμακα που φέρουν την ένδειξη "χορηγείται μόνο με ιατρική συνταγή" χορηγούνται από το φαρμακείο μόνο με την προσκόμιση ιατρικής συνταγής (απλής ή ταμείου)
Με την απουσία παροχής από πλευράς ΗΔΙΚΑ ενός συνστήματος  ανάλογο της Ηλ. συνταγογράφησης στους φαρμακοποιούς με το οποίο θα ακυρώνεται η ταινία γνησιότητας για κάθε φάρμακο που χορηγείται με απλή συνταγή και στο οποίο θα καταγράφεται το ΑΜΚΑ γιατρού και ασθενή που του χορηγήθηκε για κάθε φάρμακο που χορηγήθηκε χωρίς ηλεκτρονική ή χάρτινη συνταγή ΕΟΠΥΥ.

Επειδή οι παρακάτω περιπτώσεις δεν είναι σπάνιες, αποτελούν λόγο προκλητής συνταγογράφησης που απαγορεύεται από τον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ, και με βάση αναφορές συναδέλφων είναι ιδιαίτερα συχνές σε ιατρεία που αντιμετωπίζονται από τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ως κέντρα συνταγογράφησης (ιδιαίτερα στο ΕΣΥ), θα ήθελα να μου απαντήσετε σε ποιο γραφείο πρέπει να προστρέξει γιατρός, με ποια διαδικασία και τι στοιχεία απαιτούνται προκειμένου να καταγγείλει ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ που προσέρχεται στο ιατρείο ζητώντας (και πολύ συχνά απαιτώντας) να συνταγογραφηθούν φάρμακα που έχει ήδη πάρει από φαρμακείο, που δεν ανήκουν στην χρόνια αγωγή του και
α) διαθέτουν ταινία γνησιότητας χωρίς να είναι ακυρωμένη με σφραγίδα στερεάς μελάνης, πολύ συχνά χωρίς να διαθέτει καν απλή ιατρική συνταγή για αυτά τα φάρμακα.
β) δεν διαθέτουν ταινία γνησιότητας καθώς έχει κρατηθεί από το φαρμακοποιό κατά δήλωση του ασφαλισμένου, και κατά πλειοψηφία δεν διαθέτει απλή ιατρική συνταγή για αυτά τα φάρμακα.

Επίσης, θα ήθελα να μου απαντήσετε εάν η πρακτική των φαρμακοποιών να παρακρατούν τις ταινίες γνησιότητας σε φάρμακα που χορηγούν στον ασθενή χωρίς συνταγή ΕΟΠΥΥ είναι σύννομη και αποδεκτή από τον κανονισμό και τις εγκυκλίους του ΕΟΠΥΥ. Σε ερώτηση μου προς φαρμακοποιούς μου απάντησαν ότι είναι απολύτως νόμιμοι και θεωρούν για αυτό το σκοπό ειδικό βιβλίο στην εφορία. Αληθεύει αυτό για τον ΕΟΠΥΥ;

Παρακαλώ, όπως μου κοινοποιήσετε τον αριθμό πρωτοκόλλου αυτού του αιτήματος μου.

Με εκτίμηση,
Δημήτρης Κουναλάκης
Γενικός Ιατρός

md:
Καλησπερα
Ξερει καποιος συναδελφος πως θα κατατιθενται οι επισκεψεις στον ΕΟΠΥΥΥΥΥ απο 1-9 και μετα?
Ευχαριστω

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλησπερα
Ξερει καποιος συναδελφος πως θα κατατιθενται οι επισκεψεις στον ΕΟΠΥΥΥΥΥ απο 1-9 και μετα?
Ευχαριστω

--- Τέλος παράθεσης ---
   Με πιάσατε αδιάβαστο... Αλλάζει κάτι; Αν ναι τι, αν όχι γιατί κάνατε την ερώτηση.

Γ Παπαγεωργίου:
Στα προσωπικά μηνύματα στο e ΔΑΠΥ εμφανίζεται το εξής:

«Σχετικά με την on-line διασύνδεση με την υπηρεσία e-ΔΑΠΥ όσοι πάροχοι έχουν ολοκληρώσει τον έλεγχο διασύνδεσης στο περιβάλλον δοκιμών μπορούν στην συνέχεια να κάνουν χρήση του παραγωγικού περιβάλλοντος σύμφωνα με αναλυτικές οδηγίες που δίνονται στην πρώτη σελίδα της εφαρμογής e-ΔΑΠΥ Διασύνδεση Ανοικτής. Σημειώνεται ότι καταληκτική ημερομηνία υποβολής των παραστατικών με αρχείο (κατ' αρχάς για τους παρόχους ιδιωτικού φορέα) είναι η 31/8/2013.»

Όποιος ξέρει κάτι περισσότερο ας μας εξηγήσει τι …εννοεί ο ποιητής

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση