Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ

<< < (431/493) > >>

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν νομίζω να φέρουν κανένα βάρος οι συμβεβλημένοι γιατροί. Με τον ΕΟΠΥΥ υπογράψαν σύμβαση. Όχι με την μαφία. Τώρα για την κατάσταση όπου πρέπει να ελέγχει ο ΕΟΠΥΥ, καλώς το κάνει, αλλά δεν ζει στην πραγματικότητα. Για αυτούς, δεν υπάρχουν ουρές στα νοσοκομεία, δεν υπάρχουν ουρές στο ΙΚΑ (η μπουμπούκα βρήκε γυναικολόγο σε 5 μέρες δίπλα στο σπίτι - περίφημο "Το ΠΕΔΥ σκίζει" του κ. Μπουμπούκου). Για αυτούς, δεν υπάρχει γιατρός που να σκέφτεται τον ασθενή. Υπάρχει μόνο γιατρός που θέλει να αρπάξει. Αυτό το πέρασε πάρα πολύ καλά ο κ. Άδωνις. Κάτι παρόμοιο με την περαίωση. "Δεν ξέρω αν κλέβεις, αλλά αν δεν πληρώσεις, θα σε ελέγξω και κάτι θα βρώ για να πω ότι κλέβεις"

--- Τέλος παράθεσης ---

Οι γιατροί έχουν μερίδιο ευθύνης στο ότι επιτρέπουν συνθήκες παροχής υπηρεσιών κατώτερες αυτών που θα έπρεπε να χαρακτηρίζουν το μέσο ιδιωτικό ιατρείο. Κακά τα ψέματα, αν δεις 70-80 περιστατικά, και μόνο "καλημέρα" να πεις - δε συζητάμε να εξετάσεις, να (επανα)προσδιορίσεις αγωγή, να εκδόσεις συνταγές/παραπεμπτικά και να εξηγήσεις αυτά που πρέπει στον ασθενή - θέλεις ώρες. Συμμετοχή λοιπόν, στο πρόβλημα που λέγεται ΕΟΠΥΥ, για άλλους ενδεχομένως κατ´ ανάγκην (για λόγους βιοπορισμού), για άλλους όμως όχι.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πανικός στο ΙΚΑ του Εσταυρωμένου στο Ηράκλειο με τις φωνές να ξεσηκώνουν την περιοχή...
Μία απίστευτη ιστορία διαδραματίστηκε χθες (17-06-2014) το πρωί στο ΙΚΑ του Εσταυρωμένου στο Ηράκλειο όταν ο 67χρονος Ι.Σ. που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας ενώ περίμενε τη σειρά του για να δει γιατρό, ένοιωσε αδιαθεσία και μέσα σε λίγα λεπτά... ξεψύχησε!

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 09.00 το πρωί στην ουρά του ΙΚΑ. Σύμφωνα με το irakliolive.gr, επικράτησε αναστάτωση και πανικός ενώ στο σημείο κλήθηκε και πήγε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφέρει τον άτυχο άνδρα στο νοσοκομείο που εφημέρευε για τις πρώτες βοήθειες.

Ωστόσο ήταν ήδη αργά, αφού ο 67χρονος είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 67χρονος Ι.Σ. αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας. Οι συγγενείς του ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά και η τραγική είδηση επιβεβαιώθηκε από τα χείλη των γιατρών λίγη ώρα αργότερα.

Πετράκης Νϊκος:
Σας κολλάει και εσάς σήμερα; Γιατί από τις 7:30, όλο μου λέει ότι η σελίδα έχει λήξει. Από το 11131, μου είπαν να ανοίγω καινούργια σελίδα κάθε φορά.

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣας κολλάει και εσάς σήμερα; Γιατί από τις 7:30, όλο μου λέει ότι η σελίδα έχει λήξει. Από το 11131, μου είπαν να ανοίγω καινούργια σελίδα κάθε φορά.

--- Τέλος παράθεσης ---

Σήμερα κολλάει πολύ και σε μας.

Ορθοπαιδικός:
   Επίσημες συμβάσεις σε δελτίο τύπου... Θα μου πείτε, πρώτη φορά είναι;     Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος   Αθήνα, 26/06/2014
    Με νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας και απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ παρατείνονται οι συμβάσεις των συμβεβλημένων θεραπευτών ιατρών με τον Οργανισμό, που λήγουν στις 30 Ιουνίου του 2014, για τρεις μήνες ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2014.
    Επίσης, παρατείνονται και όλες οι συμβάσεις των παρόχων (και μαζί το clawback) (Διαγνωστικά Εργαστήρια, Κλινικές, Φυσικοθεραπευτές, Οδοντοτεχνίτες, Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης, Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, Οικοτροφεία, Ιδρύματα/Κλινικές Χρονίων Παθήσεων, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, Ειδικά Ιδρύματα για ΑμεΑ, ιδρύματα Ασυλικού Τύπου και Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης).
    Οι λόγοι για την νέα αυτή παράταση είναι ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι διαβουλεύσεις (νόμιζα ότι είχαν τελειώσει - τι διαπραγματεύονται δηλαδή: )με τους εκπροσώπους των ιατρών και των άλλων παρόχων για το περιεχόμενο των νέων συμβάσεων.
    Να υπενθυμίσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται  ??? τόσο εκτεταμένη συζήτηση με ενεργό το ρόλο, της πρόσφατα θεσμοθετημένης, Επιτροπής Διαπραγμάτευσης.
    Στόχος του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ είναι οι νέες συμβάσεις να διασφαλίζουν ποιοτικές υπηρεσίες με αξιοπρέπεια για τους ασφαλισμένους του (αλλά για τους ιατρούς ποιός νοιάζεται) και ταυτόχρονα σχέσεις εμπιστοσύνης με το σύνολο των παρόχων του Οργανισμού.
(ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση