Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
27 Απριλίου 2024, 18:00:51

Ψηφοφορία

Με τα ως τώρα δεδομένα, πώς θα χαρακτηρίζατε το εγχείρημα "ΕΟΠΥΥ";

άριστο
πολύ καλό
αρκετά καλό
καλό
μέτριο
κακό

Αποστολέας Θέμα: ΕΟΠΥΥ  (Αναγνώστηκε 1389487 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

25 Μαΐου 2016, 20:33:04
Απάντηση #2355
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Ο ΕΟΠΥΥΥς σήμερα ανάτησε την Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςγια να πιστοποιηθούμε (οι κλινικοί):
   Η ανακοίνωση εξαφανίστηκε και χθες Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος   Τα ερωτήματα για το ποιους γιατρούς αφορά, ποιο είναι το ηλεκτρονικό μητρώο και ποιοι είναι (ήδη) εγγεγραμμένοι παραμένουν. Αυτός που βγάζει τις ανακοινώσεις ή είναι πολύ έξυπνος και τα θεωρεί όλα αυτονόητα ή είναι ηλίθιος και δεν ξέρει τι ανακοινώνει ή είναι πονηρός (ίσως και troll) και ποντάρει στην αναστάτωση που θα δημιουργήσει...

28 Μαΐου 2016, 00:09:37
Απάντηση #2356
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα τέλειωσε η χθεσινή συνάντηση της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ με τον πρόεδρο του Οργανισμού, με αντικείμενο την πορεία της εκκαθάρισης και τις πληρωμές τους.

Όπως έδειξε και ο δειγματοληπτικός εκκαθαριστικός έλεγχος, το ποσοστό των δαπανών που απορρίπτεται δεν ξεπερνά το 0,20% των επισκέψεων.

Συχνά, δε, πρόκειται για διοικητική παράλειψη,  όπως η έλλειψη υπογραφής (ασφαλισμένου ή ιατρού) ή μιας σφραγίδας σε ένα μόλις παραπεμπτικό επίσκεψης, που «χτυπάει» στο σύστημα ελέγχου του ΕΟΠΥΥ.
Αντίστοιχα, οι γιατροί συχνά «πληρώνουν τη νύφη» λόγω ενός τεχνικού προβλήματος της ΗΔΙΚΑ, που δεν αναγνωρίζει σωστά το ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου και δίνει λανθασμένες πληροφορίες για την ασφαλιστική του ικανότητα.


Έτσι, αν και ο ασφαλισμένος εμφανίζεται αρχικά ασφαλιστικά ενήμερος, ο ΕΟΠΥΥ, που διαπιστώνει την ανακολουθία, «κόβει» το παραπεμπτικό, αρνούμενος να πληρώσει το γιατρό.

Όπως εξηγεί στο Virus η πρόεδρος της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ Άννα Μαστοράκου, για κάθε τέτοιο παραπεμπτικό, με λάθη ή παράλειψη, ο ΕΟΠΥΥ κουρεύει 200 ευρώ από τον γιατρό (κατά αναγωγή επί του συνόλου των παραστατικών), ακόμη και αν το λάθος δεν ήταν με δική του υπαιτιότητα.

Μάλιστα, αν ο γιατρός επιλέξει να υποβάλει ένσταση, ο ΕΟΠΥΥ παγώνει το σύνολο του ποσού της εκκαθάρισης έως ότου συσταθεί επιτροπή ενστάσεων και εξεταστεί η προσφυγή. Αποτέλεσμα είναι πολλοί γιατροί να επιλέγουν να μην καταθέτουν ενστάσεις για να διασφαλίσουν έστω το υπόλοιπο ποσό.

Αντιδρώντας σε αυτή την τακτική η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ ζητάει την αλλαγή της διαδικασίας, δηλαδή να πληρώνεται το ποσό της εκκαθάρισης και να διατηρείται η δυνατότητα προσφυγής.

Βέβαια, οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ παραμένουν απλήρωτοι για το τρέχον έτος. Αλλά, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σ. Μπερσίμης δεσμεύτηκε πως έως τις 10 Ιουνίου θα καταβληθεί ο Ιανουάριος, αλλά μόνο για τα 2/3 των γιατρών που έχουν εκκαθαριστεί. Οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν.

Την ίδια ώρα, εκκρεμεί και μια βασική ΚΥΑ που θα επιτρέψει την πληρωμή και η οποία θα καθορίζει τον τρόπο εκκαθάρισης και το δικαίωμα ένστασης. Παράλληλα, θα θέτει και το χρονοδιάγραμμα πληρωμών. Η εν λόγω ΚΥΑ φέρεται να αναμένει την υπογραφεί του Υπουργού Οικονομίας, ενώ έχει υπογραφεί από τον Υπουργό Υγείας. Σε αυτή την ΚΥΑ προκύπτει και δικαίωμα ένστασης για την κάθε υποβολή με χρονικό περιθώριο τις 50 ημέρες, με το πάγωμα πληρωμής για το μήνα που αφορά η ένσταση, μέχρι να τελεσιδικήσει το αποτέλεσμα της επιτροπής ενστάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, η συζήτηση στον ΕΟΠΥΥ κινήθηκε, αναπόφευκτα, γύρω από τις ασφαλιστικές και φορολογικές αλλαγές.

Οι γιατροί εκφράζουν έντονες ανησυχίες για τα ποσά που θα κληθούν να καταβάλλουν σε φόρο, παρότι δεν τα έχουν ακόμη εισπράξει.

Ο λόγος είναι γνωστός: ο φόρος οφείλει να καταβληθεί επί της έκδοσης του τιμολογίου παροχής υπηρεσιών και όχι επί της πληρωμής του. Συνεπώς, εκτιμάται πως κάθε γιατρός οφείλει, για τους 4 πρώτους μήνες του έτους, 4.500 ευρώ σε φόρους για τιμολόγια 8.000 ευρώ.

Αν, δηλαδή, τα τιμολόγια δεν πληρωθούν στους σωστούς χρόνους, στις αρχές του 2017 θα έχουν συσσωρευθεί τεράστια χρέη.

«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε να γίνει αυτό που έγινε το 2015 που, τελικά, πληρώθηκαν 6 στους 12 μήνες», αναφέρει η κ. Μαστοράκου, τονίζοντας πως τα όσα συζητήθηκαν θα εξεταστούν από το ΔΣ της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ. Η Ένωση έχει καλέσει τα μέλη της σε επίσχεση εργασίας από την 1η Ιουνίου και μέχρι της κατάθεσης της αμοιβής των επισκέψεων Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει και στην ενημέρωση προς τους συναδέλφους της η κ. Μαστοράκου, η Ένωση κατέθεσε ενστάσεις «για την οριζόντια διαδικασία εκκαθάρισης που επιχειρεί ο Οργανισμός επί δικαίων και αδίκων, για τη στάση πληρωμών που οδηγεί σε έντονη χρηματοοικονομική ασφυξία των ιατρών, για το ασφαλιστικό που πλέον απαιτεί σταθερό πλαίσιο πληρωμών, για τον εκβιαστικό πλαίσιο των ενστάσεων χωρίς την αντίστοιχη πληρωμή του εκκαθαρισθέντος ποσού και για τη λεόντεια συμπεριφορά του ΕΟΠΥΥ, που για άλλη μία φορά κατεδαφίζει τα δικαιώματα των συμβεβλημένων ιατρών».

Πηγή: virus.com.gr

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Μαΐου 2016, 00:12:22 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

28 Μαΐου 2016, 02:37:37
Απάντηση #2357
Αποσυνδεδεμένος

pzogr

Επώνυμοι
Δηλαδή όλος ο έλεγχος στις επισκέψεις είναι η παρουσία υπογραφής; Και καλά αν λείπει η υπογραφή του ασθενούς, αν όμως λείπει η υπογραφή του γιατρού με ποιό σκεπτικό κόβουν 200 ευρώ; Είναι γελοίο ή δεν είναι;

1 Ιουνίου 2016, 21:09:44
Απάντηση #2358
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
  Η ανακοίνωση εξαφανίστηκε και χθες Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος   Τα ερωτήματα για το ποιους γιατρούς αφορά, ποιο είναι το ηλεκτρονικό μητρώο και ποιοι είναι (ήδη) εγγεγραμμένοι παραμένουν. Αυτός που βγάζει τις ανακοινώσεις ή είναι πολύ έξυπνος και τα θεωρεί όλα αυτονόητα ή είναι ηλίθιος και δεν ξέρει τι ανακοινώνει ή είναι πονηρός (ίσως και troll) και ποντάρει στην αναστάτωση που θα δημιουργήσει...
   Μετά τις ...διαμαρτυρίες μας, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, μια σαφής ανακοίνωση (πλέον ανυπόγραφη - περίεργο, οι ασαφείς και γενικόλογες πριν είχαν υπογραφή):

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σε συνέχεια της από 23/05/2016 ανακοίνωσής μας και κατόπιν συχνών ερωτημάτων που υποβλήθηκαν στην υπηρεσία μας,  ιευκρινίζουμε ότι υποχρέωση εγγραφής για πιστοποίηση στο Μητρώο του Οργανισμού, έχουν όλοι οι γιατροί, συμβεβλημένοι με τον  ΕΟΠΥΥ ή μη, που βάσει ειδικότητας πραγματοποιούν τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω:
 συνταγογραφούν φάρμακα
 παραπέμπουν για διενέργεια εξετάσεων
 παραπέμπουν για νοσηλεία
 εκδίδουν ηλεκτρονικές γνωματεύσεις

   Η εγγραφή των γιατρών που δεν είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γίνεται από την ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος), από το πεδίο:
«Εφαρμογές» → «Ιατρικές Υπηρεσίες» → «Εγγραφή Ιατρών για Παροχές ΕΚΠΥ» μέσω της επιλογής «Εγγραφή Χρήστη».

   Όσον αφορά στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό γιατρούς, δεν απαιτείται εκ νέου εγγραφή, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να συμπληρώσουν όλα τα απαραίτητα προσωπικά στοιχεία (πχ διεύθυνση κατοικίας/εργασίας/ ιατρικός σύλλογος που ανήκουν κλπ), μέσω της επιλογής:  «Εφαρμογές» → «Ιατρικές Υπηρεσίες» → «Εγγραφή Ιατρών για Παροχές ΕΚΠΥ» μέσω της επιλογής ««Μεταβολή», κάνοντας χρήση των κωδικών πρόσβασης που ήδη διαθέτουν στο eΔΑΠΥ.

    Όσοι γιατροί έχουν ήδη πιστοποιηθεί στο παρελθόν δεν χρειάζεται να πιστοποιηθούν εκ νέου.  Προκειμένου ένας γιατρός να ελέγξει αν έχει ήδη πιστοποιηθεί, αυτό μπορεί να γίνει από το πεδίο:
«Εφαρμογές» → «Ιατρικές Υπηρεσίες» → «Εγγραφή Ιατρών για Παροχές ΕΚΠΥ» → «Μεταβολή», όπου εισάγει τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτει και ελέγχει αν είναι συμπληρωμένα όλα τα προσωπικά του στοιχεία.
   Σχετικές οδηγίες τόσο για την «Εγγραφή» όσο και για την «Μεταβολή» υπάρχουν στο πεδίο «Εφαρμογές» → «Ιατρικές Υπηρεσίες» → «Οδηγίες Εγγραφής Ιατρών και Γνωματεύσεων ΕΚΠΥ».

   Επισημαίνεται ότι στο εξής, κάθε γιατρός των παραπάνω κατηγοριών, έχει την υποχρέωση να επικαιροποιεί ή διορθώνει άμεσα οποιοδήποτε από τα μεταβλητά στοιχεία του (πχ email, τηλέφωνο, διεύθυνση κατοικίας/εργασίας κλπ), μέσω της επιλογής «Μεταβολή» της εφαρμογής «Εγγραφή Ιατρών για Παροχές ΕΚΠΥ», καθώς ενδέχεται να λαμβάνει ενημερώσεις ή προσκλήσεις από τον Οργανισμό.

6 Ιουνίου 2016, 14:04:28
Απάντηση #2359
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Προσοχή ακολουθούν μαζικές γελοιότητες:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Απόγευμα Τετάρτης. Μόλις έχει ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ. Η ατμόσφαιρα στο γραφείο του προέδρου Σωτήρη Μπερσίμη είναι εορταστική, με μεζέδες και κρασί. Κάποια από τα μέλη του συμβουλίου εκφράζουν την εύλογη απορία: «Τι γιορτάζουμε;». Η απάντηση του προέδρου προκαλεί έκπληξη και δέος: «Γιορτάζουμε το ότι σήμερα εκδόθηκε το πρώτο ένταλμα προς πάροχο του ΕΟΠΥΥ, με τελική εκκαθάριση»... (τι κατάντια... Να σημειωθεί πάντως ότι σε μικρές περιφερειακές διευθύνσεις με λίγους συμβεβλημένους ο κανονικός έλεγχος όλων των επισκέψεων είχε γίνει πχ το 2012, 2013, αλλά ο ΕΟΠΥΥ το έκανε γαργαργαργάρα για να μην αναγκαστεί να ξοφλήσει τα 10%)

ΕΘΝΟΣ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Τόνους χαρτιού καλούνται να ελέγξουν οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι πάροχοι καταθέτουν σε ετήσια βάση 100 εκατομμύρια σελίδες με παραστατικά για επισκέψεις, νοσηλείες και εξετάσεις.

Οσο και αν ακούγεται παράλογο, έπειτα από τέσσερα και πλέον έτη λειτουργίας, ο ΕΟΠΥΥ κατόρθωσε μόλις προχθές να εκκαθαρίσει οριστικά το πρώτο από τα εκατομμύρια εντάλματα που καταθέτουν κάθε χρόνο οι πάροχοι. Πρόκειται για παραστατικά επισκέψεων σε συμβεβλημένους γιατρούς, νοσηλείας σε κλινικές και εξετάσεων σε διαγνωστικά κέντρα. Ο έλεγχος και η εκκαθάρισή τους δεν είναι απλή υπόθεση. Ο όγκος του χαρτιού είναι τεράστιος. Σε ετήσια βάση εκτιμάται ότι κατατίθενται στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ περίπου 100 εκατομμύρια σελίδες!

Τόνοι χαρτοκιβωτίων αποθηκεύονταν μέχρι πρόσφατα στα γραφεία των περιφερειακών υπηρεσιών, σε διαδρόμους, ανάμεσα στα γραφεία των υπαλλήλων και σε χώρους εξυπηρέτησης ασφαλισμένων. Το πρόβλημα δεν ήταν μόνο αισθητικό. Οι δυνατότητες ελέγχου όλων αυτών των παραστατικών ήταν από ελάχιστες έως μηδαμινές.

Ο ΕΟΠΥΥ, όμως, έπρεπε να συνεχίσει να πληρώνει, έστω και χωρίς έλεγχο. Με απλά λόγια, κατέβαλλε σε όλους τους παρόχους του 6 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, χωρίς να γνωρίζει ουσιαστικά τι πληρώνει! Χωρίς να ανοίγει καν τα χαρτοκιβώτια... Η διαδικασία που ακολουθούνταν ήταν ο λεγόμενος «πρόχειρος λογιστικός έλεγχος», δηλαδή μη έλεγχος. Αποκαλυπτικό της ανασφάλειας που προκαλούσε στα στελέχη του Οργανισμού, ήταν αυτό που είπε στη μίνι δεξίωση ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ Κώστας Μπαρούς: «Είχα πει στον πρόεδρο πως δεν θα υπέγραφα ξανά πρόχειρους λογιστικούς ελέγχους»... Γιατί, όμως, προκαλούσε ανασφάλεια η συγκεκριμένη διαδικασία; Πολύ απλά, διότι οι φάκελοι έκρυβαν τεράστιες παρατυπίες έως καραμπινάτες παρανομίες, όπως ενός γυναικολόγου, ο οποίος χρέωνε τον ΕΟΠΥΥ για εξέταση που έκανε στον εαυτό του!

Οι φάκελοι

Στην αντιμετώπιση του χάους συνέβαλε η ιδιότητα του Σωτήρη Μπερσίμη (δοξάστε τον). Ως καθηγητής Στατιστικής, δημιούργησε ένα σύστημα στατιστικής επεξεργασίας, διαχείρισης του όγκου των εγγράφων και δειγματοληπτικής εκκαθάρισής τους. Τα κιβώτια με τα παραστατικά κατατίθενται πλέον σε ένα σημείο. Στο Κέντρο Εκκαθάρισης στην Πεύκη.

Πάρτι στον Οργανισμό για τον πρώτο έλεγχο

Την περασμένη Τετάρτη, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η ατμόσφαιρα στο γραφείο του προέδρου του ΕΟΠΥΥ ήταν... εορταστική. Μεζέδες, κρασί και χαμόγελα συνέθεταν το σκηνικό. Στην ερώτηση «τι γιορτάζουμε (σήμερα);», η απάντηση του προέδρου ήταν αφοπλιστική: «Σήμερα εκδόθηκε το πρώτο ένταλμα προς πάροχο του ΕΟΠΥΥ, με τελική εκκαθάριση...». (ούτως ή άλλως οι πολιτικώς τοποθετημένοι προϊστάμενοι του ΕΟΠΥΥΥΥ έχουν λόγο και άνεση να κάνουν πάρτι κάθε μέρα)

Οι φάκελοι ανοίγονται και χωρίζονται ανά κατηγορία παρόχου. Με τη χρήση ειδικού λογισμικού, επιλέγεται το δείγμα του 5% που πρόκειται να ελεγχθεί. Τα συγκεκριμένα παραστατικά ψηφιοποιούνται (σκανάρονται) και μπαίνουν στο σύστημα του ΕΟΠΥΥ. Είναι πλέον προσβάσιμα από τις 57 περιφερειακές υπηρεσίες του Οργανισμού, οι οποίες τα ελέγχουν κλινικά και διοικητικά. Το ποσοστό παραβατικότητας που εντοπίζεται στο δείγμα, ανάγεται στο σύνολο του αιτούμενου ποσού της υποβολής. Εάν, δηλαδή, κοπεί ένα χαρτάκι αξίας 10 ευρώ, η περικοπή για τον πάροχο είναι 200 ευρώ για μία υποβολή συνολικής αξίας 2.000 ευρώ. Στη συνέχεια, το σύνολο των παραστατικών τοποθετούνται σε ειδικά κιβώτια, με γραμμικούς κώδικες, χάρη στους οποίους μπορούν να αρχειοθετηθούν. Αποθηκεύονται, δε, σε ειδικό χώρο στον Ασπρόπυργο, όπου παραμένουν για 20 χρόνια :laugh: :laugh: :laugh:, όπως ορίζει η νομοθεσία. (θα καταργηθούν όμως πριν τον ΕΝΦΙΑ)

Χάρη στο συγκεκριμένο σύστημα, έχει εκκαθαριστεί ο Ιανουάριος και έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τον Φεβρουάριο. Εχουν, δε, μπει οι βάσεις για τη δημιουργία ενός αξιόπιστου μηχανισμού. Δεν είναι τυχαίο πως οι πάροχοι είναι πλέον πολύ πιο προσεκτικοί στα έγγραφα που υποβάλλουν στον ΕΟΠΥΥ για εξόφληση. «Ολο αυτό το εγχείρημα επιτεύχθηκε χωρίς κόστος, με τους υπαλλήλους του Οργανισμού να ξεπερνούν τον εαυτό τους», σχολιάζει στο «Εθνος της Κυριακής» ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ. Το κόστος της αποθήκης στον Ασπρόπυργο καλύφθηκε προσωρινά από συνεργαζόμενη με τον Οργανισμό τράπεζα, μέχρι να γίνει διαγωνισμός.Παίζοντας κυριολεκτικά στο...γήπεδό του, ο καθηγητής Στατιστικής εξηγεί πόσο δύσκολο είναι να ξεφύγουν από τον έλεγχο οι πάροχοι με παραβατική συμπεριφορά:

«Ο σχεδιασμός είναι να τους εντοπίσουμε τουλάχιστον μία φορά το δωδεκάμηνο. Με βάση τα μαθηματικά, η πιθανότητα να εντοπίσω την παραβατική συμπεριφορά με την πρώτη είναι μόλις 5%, ποσοστό που φαίνεται να αδικεί τον Οργανισμό. Σε ορίζοντα δωδεκάμηνου, ωστόσο, η πιθανότητα εκτινάσσεται στο 54%?. Για σημαντική παρέμβαση-γλύψιμο έκανε λόγο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλης Βλασταράκος, ο οποίος συμμετέχει ex officio στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ: «Ξέρετε ότι ανήκω στη ΝΔ, αλλά αναγνωρίζω ότι κάνετε έργο», είπε χαρακτηριστικά. Στον καθοριστικό ρόλο των δημοσίων υπαλλήλων στη συγκεκριμένη διαδικασία αναφέρθηκε συγκινημένος ο Γιάννης Βαφειάδης, γενικός διευθυντής Οργάνωσης και Σχεδιασμού Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Καραμπινάτες παρανομίες
Ανδρας γυναικολόγος συνταγογραφούσε στον εαυτό του και χρέωνε επίσκεψη

«Υποπτα» παραστατικά έχουν καταθέσει συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ. Ζητούν να πληρωθούν για επισκέψεις που φαντάζουν επιεικώς περίεργες και κανείς δεν γνωρίζει ακόμη ??? (τραλαλα)

Γνωρίζοντας άριστα τη Στατιστική, ο Σωτήρης Μπερσίμης έθεσε τα μαθηματικά μοντέλα στην υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ. (νόμιζα ότι πρέπει να είμαστε κατά της Αριστείας)

Το μέγεθος της παραβατικής συμπεριφοράς: Ενδεικτικό είναι ότι άνδρας γυναικολόγος συνταγογραφούσε στον εαυτό του, χρεώνοντας επίσκεψη στον ΕΟΠΥΥ. Παθολόγος τοποθετούσε στον φάκελο προς τον ΕΟΠΥΥ μόνο το τιμολόγιό του (σαν αντιμισθία), χωρίς κανένα άλλο παραστατικό... (και πως το παραλάμβανε το τοπικό κατάστημα; Έδιωξαν τους υπαλλήλους; - να σημειωθεί ότι ο Ιανουάριος κατατέθηκε τοπικά)

Γιατρός υπέγραφε με το ίδιο όνομα σε παραστατικά διαφορετικών ασθενών (το δικό του ή των ασθενών; μήπως ήταν συγγενείς και υπέγραψε ο ένας; ), ενώ συνάδελφός του είχε παραστατικό με τον ίδιο κωδικό σε διαφορετικούς ασθενείς (σε χάνω...). Αλλη γιατρός έστελνε χειρόγραφες σημειώσεις στον ΕΟΠΥΥ σχετικά με τον αριθμό των ασθενών που φέρεται να έχει εξετάσει (δηλαδή; και πάλι πως το κατάθετε ως τώρα; ), ενώ πολλοί συμβεβλημένοι εμφάνιζαν παραστατικά για επισκέψεις ασθενών, χωρίς την υπογραφή τους. Ο δειγματοληπτικός έλεγχος έχει οδηγήσει σε αλλαγή στάσης πολλούς από τους παρόχους, οι οποίοι είναι σαφώς πιο προσεκτικοί στα παραστατικά που καταθέτουν. Στο παρελθόν, η πιθανότητα να ελεγχθούν ήταν ανύπαρκτη, αλλά τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. (άποψη σου δημοσιογράφε, αφού πλέκεις το εγκώμιο του προέδρου, πάντα ήταν πιθανό να γινόταν έλεγχος)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ‘ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΑ’

Η πρώτη απόπειρα εκκαθάρισης των παραπεμπτικών ξεκίνησε το 2014, με ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, οι οποίες κλήθηκαν να ελέγξουν τα παραστατικά του 2013. Η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε ακόμη, ενώ το κόστος κλήθηκαν να το πληρώσουν οι πάροχοι. Οι εταιρείες ελέγχουν το φυσικό αρχείο, το οποίο επέστρεφαν στον ΕΟΠΥΥ, ενώ τώρα ο έλεγχος γίνεται ηλεκτρονικά (πάλι σε χάνω... το σκανάρισμα καθιστά ηλεκτρονικό τον έλεγχο; ).

6 Ιουνίου 2016, 20:03:08
Απάντηση #2360
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Οι φάκελοι ανοίγονται και χωρίζονται ανά κατηγορία παρόχου. Με τη χρήση ειδικού λογισμικού, επιλέγεται το δείγμα του 5% που πρόκειται να ελεγχθεί. Τα συγκεκριμένα παραστατικά ψηφιοποιούνται (σκανάρονται) και μπαίνουν στο σύστημα του ΕΟΠΥΥ.
Κάπου το έχω χάσει. Κάποιος ανοίγει τους φακέλους και χωρίζει, όσο μπορεί, τη χαρτούρα. Το ειδικό λογισμικό πως εμπλέκεται στην επιλογή εγγράφων; Εμένα στο μυαλό μου γιατί δημιουργείται η εικόνα κάποιου που κλείνει τα μάτια και διαλέγει τυχαία έγγραφα; Ή τα πετάει στον αέρα και όσα πέσουν μέσα σε ένα σχηματισμένο κύκλο στο δάπεδο, πάνε για έλεγχο. (Αυτή η τεχνική -αστικός μύθος; - κυκλοφορούσε στο πανεπιστήμιο για το πως περνούσε ή έκοβε κάποιος καθηγητής). Είναι αυτό το ειδικό λογισμικό; Αν ήταν ψηφιοποιημένα όλα τα έγγραφα, τότε κάποιο λογισμικό θα βοηθούσε στη δειγματοληπτική επιλογή.

Παράθεση
«Ο σχεδιασμός είναι να τους εντοπίσουμε τουλάχιστον μία φορά το δωδεκάμηνο. Με βάση τα μαθηματικά, η πιθανότητα να εντοπίσω την παραβατική συμπεριφορά με την πρώτη είναι μόλις 5%, ποσοστό που φαίνεται να αδικεί τον Οργανισμό. Σε ορίζοντα δωδεκάμηνου, ωστόσο, η πιθανότητα εκτινάσσεται στο 54%?.
Αν κατάλαβα καλά, σκοπός είναι να ελέγχεται δειγματοληπτικά το 5% ΚΑΘΕ παρόχου ΚΑΘΕ μήνα; Δηλαδή το 5% του συνόλου, δηλαδή 5 εκατομμύρια σελίδες το χρόνο, δηλαδή να σκανάρονται 400 χιλιάδες σελίδες το μήνα;
Γι' αυτό ζητάει τώρα ο ΕΟΠΥΥ από τους παρόχους τα έγγραφα σε ψηφιακή μορφή; Δηλαδή, ο γιατρός έχει το έγγραφο σε ψηφιακή μορφή, το εκτυπώνει, το παίρνει ο πάροχος, το εκτελεί και στη συνέχεια πρέπει να το μετατρέψει σε ψηφιακή μορφή για να το στείλει στον ΕΟΠΥΥ. Όμορφα! Ζήτω η "ψηφιακή και ηλεκτρονική" συνταγογράφηση!

7 Ιουνίου 2016, 01:35:57
Απάντηση #2361
Αποσυνδεδεμένος

pzogr

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Γιατρός υπέγραφε με το ίδιο όνομα σε παραστατικά διαφορετικών ασθενών

Άρα να σταματήσουμε πχ να γράφουμε φάρμακα σε κατακεκλιμένους ασθενείς γιατί δεν μπορούν να υπογράψουν στο ιατρείο ή δεν είναι σε θέση να υπογράψουν γενικώς...; Μήπως πρέπει κάποια στιγμή στο θέμα της συνταγογράφησης να δούμε κάποια πρακτικά θέματα; Όπως πχ ότι παρά το σχετικό ΠΔ δεν είναι απαραίτητο να εξετάζει κανείς πριν συνταγογραφήσει. Ή ότι επιβάλλεται και η ίδια η παρουσία του ασφαλισμένου σε κάθε περίπτωση;

8 Ιουνίου 2016, 13:39:44
Απάντηση #2362
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Κάνουμε σήμερα "επίσχεση" οι συμβεβλημένοι; Στη Λάρισα δεν άκουσα να έχει αλλάξει τπτ...
   Απο την άλλη ο πρόεδρος συνεχίζει τις συγκεκαλυμμένες απειλές:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Ο ΕΟΠΥΥ ανακοινώνει ότι μέχρι την Τρίτη 7 Ιουνίου προχώρησε σε ενταλματοποίηση/αποζημίωση εκκαθαρισμένων υποβολών των παρόχων για το μήνα Ιανουάριο, με τη νέα διαδικασία ελέγχου και αποζημίωσης (στο 100% των εκκαθαρισμένων υποβολών τους). Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά τις εξής κατηγορίες παρόχων:
 Συμβεβλημένους Ιατρούς (για ιατρικές επισκέψεις) Συνολικά έχουν προωθηθεί μέσω τραπεζών, οι αποζημιώσεις για 4.000 ιατρούς, ποσοστό 75% του συνόλου των συμβεβλημένων με τον Οργανισμό ιατρών. Στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η πληρωμή του συνόλου των συμβεβλημένων.
 Φυσικοθεραπευτές  Συνολικά έχουν ενταλματοποιηθεί αποζημιώσεις προς 1.700 φυσικοθεραπευτές, ποσοστό 81%.
   Ο σχεδιασμός του προγράμματος πληρωμών, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού, περιλαμβάνει σε καθημερινή βάση έκδοση ενταλμάτων αποζημίωσης προς τους παρόχους. Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία για τις Ιδιωτικές Κλινικές.
   Παράλληλα, ενημερώνουμε ότι, όσοι εκ των συμβεβλημένων ιατρών, προτίθενται από 08.06.2016 να προβούν σε παράλειψη υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, να ενημερώσουν ρητά και ενυπογράφως με υπεύθυνη δήλωση την οποία θα πρέπει να αποστείλουν στη Δ/νση Συμβάσεων στο fax 210-8110635, καθώς και να την κοινοποιήσουν στην κατά τόπο αρμόδια ΠΕ.ΔΙ. για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας.
   Ο Οργανισμός θα συνεκτιμήσει την ανωτέρω ατομική δήλωση στα πλαίσια της ισχύουσας σύμβασης και της εν γένει νομοθεσίας κατόπιν θεσμικής επικοινωνίας και συνεννόησης με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. (ο ΠΙΣ θα το κάνει γαργάρα το θέμα; Τις απεργίες σήμερα τις στηρίζει, την "επίσχεση" στον ΕΟΠΥΥ όχι. Μόνο έβγαλε μια ανακοίνωση προ εβδομάδας ότι όλοι θα πληρωθούν μέχρι την περασμένη Παρασκευή. Δεν περιμένω υποστήριξη...)
   Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210 8110603-210 8110604-210 8110613 προκειμένου να αναφέρουν τυχόν περιστατικά παράλειψης υπηρεσίας των συμβεβλημένων ιατρών του Οργανισμού.
Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ   Σωτήρης Μπερσίμης

16 Ιουνίου 2016, 13:34:24
Απάντηση #2363
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος   Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου Πέμπτη 16 Ιούνιος 2016

Στα κάγκελα είναι οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ καθώς οι συμβάσεις τους είναι για άλλη μια φορά στον «αέρα».

Μάλιστα έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πως υπάρχει πρόθεση από την πλευρά της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, να δοθεί παράταση έως το τέλος Οκτωβρίου στις παλαιές συμβάσεις. Κάτι που προκαλεί την έντονη αντίδραση των γιατρών.

Και αυτό διότι θα συνεχισθούν οι σημερινοί όροι συνεργασίας, που κατά τους γιατρούς δεν πληρούν τις προϋποθέσεις μιας ισότιμης συνεργασίας. Άλλωστε ένας γιατρός αμείβεται καθαρά για μια ιατρική επίσκεψη με 6,5 ευρώ, όταν βέβαια πληρώνεται.

Όμως οι παρατάσεις των συμβάσεων μέχρι τέλος Οκτωβρίου, δε φαίνεται να αφορούν μόνο τους γιατρούς, αλλά όλα δείχνουν ότι θα συμπαρασυρθούν και όλοι οι υπόλοιποι κλάδοι που είναι σε αντίστοιχες διαπραγματεύσεις (ιδιωτικές κλινικές, εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα κ.λ.π.). Γι’ αυτό και υπήρξε και κοινή συνάντηση όλων των φορέων με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Πάντως το πράγμα φαινόταν από την αρχή. Παρά τις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις στον ΕΟΠΥΥ, δεν υπήρχε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Έκτακτο ΔΣ ΕΟΠΥΥ

Στο μεταξύ μετά τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέων συμβάσεων με τους ιδιώτες παρόχους, συγκαλείται εκτάκτως την Παρασκευή 17 Ιουνίου συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ –όπως λένε πηγές του HealthReport.gr– έπειτα από πρωτοβουλία του ΠΙΣ ο οποίος εκπροσωπείται στον Οργανισμό από τον Πρόεδρο Μιχάλη Βλασταράκο.

Το βασικό θέμα που θα τεθεί θα είναι οι νέες συμβάσεις αλλά και αν θα ανοίξει τελικώς ο ΕΟΠΥΥ και για τους νέους γιατρούς που είναι στην αναμονή. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του HealthReport.gr ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Μιχάλης Βλασταράκος επεσήμανε πως είναι απαίτηση του κλάδου ο Οργανισμός να ανοίξει τις πύλες του στους νέους γιατρούς οι οποίοι σήμερα μεταναστεύουν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Διαπραγματεύσεις με …άγριους καβγάδες

Πάντως τα μάτια τους έτριβαν όσοι βρέθηκαν χθες Τετάρτη (15 Ιουνίου) στη συζήτηση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης για τις νέες συμβάσεις.

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι εκπρόσωποι των ιδιωτών παρόχων βγήκαν …εκτός εαυτού όταν διαπίστωσαν την παρουσία προσώπων, που όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, έχουν ασυμβίβαστο. Και αυτό διότι μετέχουν τόσο στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ όσο και στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης. Κάτι που θεωρείται ασυμβίβαστο.

Κυριάρχησαν έντονοι διάλογοι μεταξύ των εμπλεκόμενων, ενώ αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν στο HealthReport.gr ότι οι φωνές ακούγονταν μέχρι και τον …κάτω όροφο. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων ο καβγάς έληξε παρότι όλα δείχνουν πως θα υπάρξει συνέχεια, καθώς δεν αποκλείεται οι διαμαρτυρίες να εκφραστούν τις επόμενες ημέρες και στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Συνεδρίαση χωρίς αποτέλεσμα

Επί της ουσίας τώρα, όπως φαίνεται και η χθεσινή διαπραγμάτευση ήταν για άλλη μια φορά χωρίς αποτέλεσμα, ενώ η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τις συμβάσεις των ιατρικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων. Να σημειωθεί ότι η διαπραγμάτευση για τις επισκέψεις δεν έχει ακόμη ξεκινήσει με ευθύνη του ΕΟΠΥΥ, όπως λένε στο HealthReport.gr ιδιώτες πάροχοι.

Επίσης ετέθησαν θέματα χρόνου πληρωμής, πιστοποιήσεων, ποιοτικών κριτηρίων, επαναδιαπράγματευση τιμών ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, πλαίσιο σύμβασης το οποίο όμως να μην καταστρατηγείται, κάτι που γίνεται σήμερα συχνά όταν ο ΕΟΠΥΥ …ξεμένει από ρευστό.

Η συζήτηση κινήθηκε σε οικονομοτεχνική βάση, καθώς τα μέλη της επιτροπής δεν είναι ιατροί αλλά κυρίως διοικητικοί υπάλληλοι ή οικονομολόγοι που μάλλον έδειχναν κενά πληροφόρησης όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται καθώς έμειναν πολλές εκκρεμότητες όσον αφορά στο πλαίσιο σύμβασης αλλά οι γιατροί και οι άλλοι πάροχοι φοβούνται, όπως έλεγαν στο HealthReport.gr, πως ο Οργανισμός ελλείψει χρημάτων θα ασκήσει πίεση ώστε οι όροι της να είναι πλήρως προσαρμοσμένοι στις δυνατότητές του και όχι στις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων.

Πάντως όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr δεν αποκλείεται η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, έπειτα από σχετική οδηγία του υπουργείου Υγείας, να αυξήσει για ένα διάστημα τον αριθμό των συμβεβλημένων γιατρών καθώς πολλοί έχουν αποχωρήσει με αποτέλεσμα να υπάρχουν ολόκληρες περιοχές χωρίς ειδικούς γιατρούς όπως παιδιάτρους, καρδιολόγους κ.λ.π.

16 Ιουνίου 2016, 13:40:12
Απάντηση #2364
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Εντάξει...
Αυτό το πράγμα με την νιοστή παράταση των συμβάσεων έχει διαστάσεις άκρως σουρεαλιστικές...
Και κλαίμε για τους νέους συναδέλφους που φεύγουν στο εξωτερικό...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

16 Ιουνίου 2016, 18:07:49
Απάντηση #2365
Αποσυνδεδεμένος

pzogr

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εντάξει...
Αυτό το πράγμα με την νιοστή παράταση των συμβάσεων έχει διαστάσεις άκρως σουρεαλιστικές...
Και κλαίμε για τους νέους συναδέλφους που φεύγουν στο εξωτερικό...

Παρ'ότι είμαι συμβεβλημένος και ίσως θεωρηθεί υποκειμενική η άποψη, δεν νομίζω ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι διέξοδος για ένα νέο γιατρό. Αν ήμουν μόλις τελειωμένος ειδικευόμενος χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις δεν θα είχα δεύτερη σκέψη από το εξωτερικό. Ήδη το σκέφτομαι ακόμα και τώρα, όχι τόσο για τα οικονομικά, αλλά για την ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα.

Θυμίζω επίσης ότι οι "συμβάσεις" δεν έχουν επιστρέψει ποτέ στους "συμβεβλημένους" (ήδη από το 2012).

17 Ιουνίου 2016, 11:34:49
Απάντηση #2366
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αν ήμουν μόλις τελειωμένος ειδικευόμενος χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις δεν θα είχα δεύτερη σκέψη από το εξωτερικό. Ήδη το σκέφτομαι ακόμα και τώρα, όχι τόσο για τα οικονομικά, αλλά για την ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα.

Είναι πολύ πιθανότερο να φύγει στο εξωτερικό ένας που τελείωσε τη σχολή και θα ξεκινήσει ειδικότητα ή έχει κάνει κάποιο μέρος της ειδικότητας παρά κάποιος που τελειώνει την ειδικότητα στην Ελλάδα ακριβώς γιατί ο τελευταίος (με ηλικία 30+) μπορεί να έχει αναπτύξει οικογενειακές ή άλλες υποχρεώσεις που να τον κρατούν στη χώρα. Επίσης όσο περνούν τα χρόνια γινόμαστε λιγότερο παρορμητικοί στις αποφάσεις μας, μαθαίνουμε δυσκολότερα ξένες γλώσσες. Όχι ότι δεν φεύγουν πολλοί κι απ' αυτή την κατηγορία (των φρεσκοτελειωμένων) αλλά το πλήθος κενών θέσεων αγροτικών και ειδικευομένων επιβεβαιώνει το πρώτο.

17 Ιουνίου 2016, 13:07:05
Απάντηση #2367
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Πάντως στο τελευταίο carrier event για γιατρούς που πήγα, ο μέσος όρος ηλικίας των ενδιαφερόμενων ήταν άνω των 40, τελειωμένοι (και με κάμποσα χρόνια εργασίας) Ειδικοί οι περισσότεροι, έψαχναν να φύγουν οπουδήποτε, καθώς τα πράγματα για τους ΕΕ έχουν στριμώξει πολύ.

Όσοι εργάζονται στο Δημόσιο είναι σε καλύτερη φάση, αλλά τα επόμενα χρόνια δεν προοιωνίζονται καλά ούτε γι' αυτούς (κόφτης κτλ.)

Εντύπωση μου έκανε μια Ρουμάνα middle 40s οδοντίατρος, ψαχνόνταν για δουλειά (κάποιες μέρες τον μήνα) Αγγλία διατηρώντας παράλληλα το οδοντιατρείο της Ελλάδα, κάτι που δεν είναι αδύνατο, γνωρίζω Έλληνες που το κάνουν.
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Ιουνίου 2016, 13:10:26 από kopritis »

17 Ιουνίου 2016, 13:35:24
Απάντηση #2368
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Μεταφέρω εδώ τη συζήτηση απο τον "ΠΙΣ"...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
200 επισκέψεις x 6,5Ε καθαρά =1300/μήνα. Βγάλε 20% ΤΣΑΥ = 260Ε, λειτουργικά έξοδα ας πούμε 340Ε και φόρο 200Ε στα καθαρά των 700Ε (1300-260-340), απομένει σκάρτο ένα 500άρικο. Άρα μήπως είναι ώρα να παραδεχθούμε ότι τα "καλά" της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ είναι άλλα, ώστε να μην κοπτόμαστε για το άνοιγμα του ΕΟΠΥΥ στους νέους συναδέλφους ,που ναι μεν είναι σωστό, αλλά όχι για το 500άρικο, αυτό το βρίσκουν εύκολα και χωρίς αποικιακού τύπου συμβάσεις.
   Να είμαστε πιο ακριβείς. Αν βάζεις 6.5 την επίσκεψη προϋπολογίζεις τους φόρους... Λοιπόν έχουμε 2000 ευρώπουλα (αν φτάνεις τις 200) μηνιαίως. Βγάλε αρχικά 29% εφορία (μαζί με την αλληλεγγύη) δλδ 540 ευρά, βγάλε (τα νέα ασφαλιστρικά) ~32% ΤΣΑΥ (του 1460 πλέον - και όχι βέβαια 20%, μην κοροϊδευόμαστε) μας αφήνει 990 ευρώ. Φυσικά πρέπει να υπολογίσεις και τέλος επιτηδευματοκλεψίματος 650 ευρώ ετησίως και μερικώς την προκαταβολή φόρου (που θα αφαιρεθεί απο του χρόνου αν δεν πτωχεύσουμε κλπ). Και μετά αφαιρείς τα υπόλοιπα έξοδα του ιατρείου (ενοίκιο, φως, νερό τηλέφωνο, κλπ , και ότι έξτρα φόρος προκύψει πχ στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ). Η ελπίδα σου είναι τα έξτρα πέρα απο τον ΕΟΠΥΥ για επιβίωση....
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συγγνώμη που θα το πω, αλλά ένα πεντακοσάρικο στις μέρες μας είναι πολύ υπολογίσιμο, ειδικά για ένα γιατρό στον οποίο θα μείνουν και 200 άτομα το μήνα να γεμίζουν το (καινούριο) ιατρείο του.
   Δεν θα διαφωνήσω πολύ. Βέβαια ο νέος συνάδερφος (ειδικά εδώ στη Λάρισα που είμαστε πολλοί) θα δυσκολευτεί να "διακοσαρίσει". Και οι νέες συμβάσεις (όποτε) αναμένονται πολύ χειρότερες (προβλέπω clawback και στις επισκέψεις - δυστυχώς ο προεδρο-ΠΙΣ δεν μας είπε περισσότερα, όχι βέβαια τυχαία).
   Απο την άλλη εκτός ΕΟΠΥΥ έχεις κάποιες άλλες προοπτικές που δεν είναι του παρόντος για συζήτηση .

18 Ιουνίου 2016, 09:33:46
Απάντηση #2369
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μεταφέρω εδώ τη συζήτηση απο τον "ΠΙΣ"...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
200 επισκέψεις x 6,5Ε καθαρά =1300/μήνα. Βγάλε 20% ΤΣΑΥ = 260Ε, λειτουργικά έξοδα ας πούμε 340Ε και φόρο 200Ε στα καθαρά των 700Ε (1300-260-340), απομένει σκάρτο ένα 500άρικο. Άρα μήπως είναι ώρα να παραδεχθούμε ότι τα "καλά" της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ είναι άλλα, ώστε να μην κοπτόμαστε για το άνοιγμα του ΕΟΠΥΥ στους νέους συναδέλφους ,που ναι μεν είναι σωστό, αλλά όχι για το 500άρικο, αυτό το βρίσκουν εύκολα και χωρίς αποικιακού τύπου συμβάσεις.
   Να είμαστε πιο ακριβείς. Αν βάζεις 6.5 την επίσκεψη προϋπολογίζεις τους φόρους... Λοιπόν έχουμε 2000 ευρώπουλα (αν φτάνεις τις 200) μηνιαίως. Βγάλε αρχικά 29% εφορία (μαζί με την αλληλεγγύη) δλδ 540 ευρά, βγάλε (τα νέα ασφαλιστρικά) ~32% ΤΣΑΥ (του 1460 πλέον - και όχι βέβαια 20%, μην κοροϊδευόμαστε) μας αφήνει 990 ευρώ. Φυσικά πρέπει να υπολογίσεις και τέλος επιτηδευματοκλεψίματος 650 ευρώ ετησίως και μερικώς την προκαταβολή φόρου (που θα αφαιρεθεί απο του χρόνου αν δεν πτωχεύσουμε κλπ). Και μετά αφαιρείς τα υπόλοιπα έξοδα του ιατρείου (ενοίκιο, φως, νερό τηλέφωνο, κλπ , και ότι έξτρα φόρος προκύψει πχ στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ). Η ελπίδα σου είναι τα έξτρα πέρα απο τον ΕΟΠΥΥ για επιβίωση....
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συγγνώμη που θα το πω, αλλά ένα πεντακοσάρικο στις μέρες μας είναι πολύ υπολογίσιμο, ειδικά για ένα γιατρό στον οποίο θα μείνουν και 200 άτομα το μήνα να γεμίζουν το (καινούριο) ιατρείο του.
   Δεν θα διαφωνήσω πολύ. Βέβαια ο νέος συνάδερφος (ειδικά εδώ στη Λάρισα που είμαστε πολλοί) θα δυσκολευτεί να "διακοσαρίσει". Και οι νέες συμβάσεις (όποτε) αναμένονται πολύ χειρότερες (προβλέπω clawback και στις επισκέψεις - δυστυχώς ο προεδρο-ΠΙΣ δεν μας είπε περισσότερα, όχι βέβαια τυχαία).
   Απο την άλλη εκτός ΕΟΠΥΥ έχεις κάποιες άλλες προοπτικές που δεν είναι του παρόντος για συζήτηση .

Στο θέμα της ακρίβειας 2000Ε x 29% =580Ε. Αλλά αυτό δεν νομίζω ότι είναι το ζητούμενο.
Όταν βλέπεις ασθενείς - έστω για συνταγογραφία - με 2,5-3Ε/επίσκεψη καθαρά και αυτά μετά από 6 μήνες τουλάχιστον, αυτό σημαίνει ότι προσδοκώνται  πελατεία και "παράπλευρα οφέλη" πρωτίστως και όχι αυτή καθ' αυτή η αμοιβή.
 Να θυμηθούμε ότι προ 4,5 ετών ( αρχικές σελίδες του παρόντος νήματος), ο Λοβέρδος εκβίαζε ότι συνταγογράφηση θα δοθεί μόνο σε συμβεβλημένους ,οι ιατρικοί σύλλογοι προέτρεπαν τα μέλη τους να μην συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ και τώρα φθάσαμε στο σημείο ορθώς να απαιτούμε το άνοιγμα του ΕΟΠΥΥ στους νέους συναδέλφους, γιατί σωστά το 500άρικο δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο, απαιτούνται συνθήκες ίσων ευκαιριών για όλους και το μέλλον προδιαγράφεται ακόμα χειρότερο.

Λέξεις κλειδιά: ΕΟΠΥΥ 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
8366 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Σεπτεμβρίου 2011, 11:34:38
από Ορθοπαιδικός
27 Απαντήσεις
9672 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Νοεμβρίου 2016, 20:29:38
από md
8 Απαντήσεις
4025 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Ιανουαρίου 2017, 14:55:19
από iceman
0 Απαντήσεις
13354 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Μαρτίου 2017, 19:14:42
από Ελένη Καρανίκα
0 Απαντήσεις
39364 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Οκτωβρίου 2018, 16:36:37
από Argirios Argiriou