Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
ΕΟΠΥΥ
Ωφελέειν:
Να προσθέσω στον προηγούμενο συλλογισμό μου ότι οι φορείς μας (ΠΙΣ,ΙΣΑ,κλπ) πρέπει να δράσουν δυναμικά με απαγορεύσεις* και όχι απλά προτροπές
στα μέλη τους σχετικά με τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ..γιατί μόνο με προτροπές είναι λογικό όλοι μας να μπαίνουμε στον πειρασμό όταν βλέπουμε ότι
όλα γύρω μας καταρρέουν..
*Δεν ξέρω κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι νομικά εφικτό και πως μπορεί να γίνει αλλά θεωρώ ότι εδώ που φτάσαμε είναι η μόνη σανίδα σωτηρίας για τα ιδιωτικά ιατρεία!
ioka:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠώς μπορεί να σκέφτεται ο μέσος ιδιώτης της ΠΦΥ σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ;
Το ιατρείο μου έχει τα εξής έξοδα ανα μήνα: Ενοίκιο 400 ευρώ, νερό-ρεύμα-τηλέφωνο/internet 100 ευρώ, κοινόχρηστα παίζουν από 50-200 ευρώ, αναλώσιμα (χαρτί/μελάνι/εξεταστικό υλικό κ.λ.π.) 100 ευρώ, καθαριότητα μπορεί και τίποτε, αν την κάνω μόνος μου - δε συζητάμε πια για γραμματεία (ημιαπασχόληση απαιτεί τουλάχιστο 500 ευρώ με τα ένσημα). Σύνολο με τις πιο αισιόδοξες προοπτικές (πάντα προ φόρων και χωρίς να συνυπολογιστούν οι ασφαλιστικές εισφορές) 650 ευρώ.
Ας ξεχάσω τι έβγαζα έως τώρα από τις συμβάσεις με τα διάφορα ταμεία αλλά και από τους ασθενείς που με επισκέπτονταν επί πληρωμή.
Τι θα βγάζω με τον ΕΟΠΥΥ; Με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις 2000 ευρώ μεικτά το μήνα (αν πιάσω την ανώτατη κλίμακα). Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσω και κάποιους που θα έρθουν να εξεταστούν εκτός ωραρίου του ταμείου (αφού δε θα μπορούν να εξυπηρετηθούν με τη λογικής ΙΚΑ λειτουργία - δε θα είναι τουλάχιστον 5 άτομα την ημέρα; Συνεπώς άλλα 2000 ευρώ. Σύνολο 4000 ευρώ. Εντάξει, δεν είναι 8000, είναι μόλις 4000, αλλά είναι 4000 στη φάση που όλος ο κόσμος θα πεινάει και που δε θα υπάρχει και εναλλακτική λύση.
--- Τέλος παράθεσης ---
Το παραπάνω ίσως αποτελεί λογικό σενάριο για ιδιώτη Παθολόγο ή Γενικό Ιατρό.Αλλά για μένα π.χ ως Καρδιολόγος σε ημιαστική περιοχή η ανώτατη κλίμακα δεν πιάνεται και θα έιμαι στην κλίμακα τον 900-1000 ευρώ!...
Επιπλέον στα έξοδα ιατρείου προστίθενται και οι μηνιαίες δόσεις -leasing- για τον 3D/TDI Υπερηχοκαρδιογραφικό μηχάνημα,τον εξοπλισμό της καρδιοαναπνευστικής δοκιμασίας κόπωσης (οχι απλά ΗΚΓ ΔΚ) και άλλα.. (έμμεση διαφήμιση κάνω ..και ρίχνω μια μουτζα στον εαυτό μου lol :D) Σοβαρά τωρα,τα πάγια έξοδα φτάνουν τα 900 ευρώ τον μήνα.Και πιστεύω πως δεν έιμαι ο μόνος.Όλες οι ειδικότητες που απαιτούν ειδικό εξοπλισμό για εκτέλεση ιατρικών πράξεων βρίσκονται στην ίδια μοίρα....Άκου 4000 ευρώ το μήνα ....αν ήταν έτσι θα αισθανόμουν προνομιούχος!
--- Τέλος παράθεσης ---
Πως γίνεται γιατροί χωρίς ειδικότητα να μην κλαίγονται και να βγάζουν αρκετά λεφτά το χρόνο στα ιδιωτικά τους ιατρεία και οι ειδικοί(παθολόγοι, καρδιολόγοι κτλ) να φοβούνται ότι θα κλείσουν τα ιατρεία τους; Έχω μπερδευτεί. Ότι κάνει ένας γιατρός χωρίς ειδικότητα μπορεί εύκολα να το κάνει και ένας ειδικός. Το αντίθετο δεν γίνεται, σωστά; Άρα τι συμβαίνει; Είμαι νέος στον χώρο και έχω ήδη μπερδευτεί με αυτά που βλέπω γύρω μου. "Aνειδίκευτοι" με γεμάτες τις τσέπες και "ειδικοί" να παρακαλάνε για 1000 ευρώ(ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!!!!!!!!!!). Επειδή σε λίγες μέρες ανοίγω το δικό μου ιατρείο(χωρίς ειδικότητα) θα το δω από πρώτο χέρι το θέμα και θα έχω καλύτερη άποψη μέσα στους επόμενους μήνες. Μέχρι τότε ακούω τις δικές σας γνώμες
eliastheod:
είναι
πού θα κάνεις "πιάτσα"
τι θα λες ότι πουλάς, τι θα κάνεις, τι θα μαχαιρώνεις,
τα πάντα όλα;
θα τα παίρνεις μαύρα;
κανονικά και με το νόμο;
σε ποιά διεθνή σεμινάρια θα έχεις εξειδικευτεί
πόσους ασθενείς θα παράγεις σε καθημερινή βάση
και πόσες ασθένειες θα αναπαραγάγεις
και μη βλέπεις διαφορές σε τούτη τη χώρα
γιατί όπως λέει και το λαϊκό άσμα
"όλοι το ίδιο είμαστε σε τούτο το κοσμάκη
και όλοι έχουμε καρδιά λαός και Κολωνάκι"
ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ:
εξουσιοδοτηση στειλατε συναδελφοι????????????
Ωφελέειν:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςεξουσιοδοτηση στειλατε συναδελφοι????????????
--- Τέλος παράθεσης ---
Εννοείται....
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση