Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
ΕΟΠΥΥ
medicus:
Πού ήταν οι ιατρικοί σύλλογοι όταν:
- οι «υπεράριθμοι» βολεύονταν εν μία νυκτί;
- οι «έχοντες» είχαν την άνεση του χρόνου(χρόνος=χρήμα) να αναμένουν 3,4 και 8 χρόνια για να διοριστούν στην ειδικότητα που ήθελαν και σε όποιο νοσοκομείο τους εξυπηρετούσε;
- συνάδελφοι «αργύριοι»(αντίθετο του «ανάργυροι») κατεδάφιζαν τα ασφαλιστικά ταμεία με τη συνταγογράφησή τους;
- συνάδελφοι «πανεπιστήμονες» διαπραγματεύονταν, σε χρήμα και ήθος, τους τίτλους ειδικότητας, τα διδακτορικά, τις ακαδημαϊκές θέσεις και τα papers των απανταχού Lancet και BMJ;
- οι τιμές στην «υπόγεια» αγορά της στατίνης ήταν 12€, της πραζόλης 9€ κ.ο.κ;
- συνάδελφοι και «παρασυνάδελφοι»(φαρμακοποιοί, φυσιοθεραπευτές κ.α.) έπαιζαν πινκ-πονκ τα βιβλιάρια των ασθενών τελώντας «κοινωνικό» έργο;
- τα βιβλιάρια(τραπεζικά) συναδέλφων, μέσα σε μια πενταετία γέμιζαν μηδενικά;
- ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ…
Πού ήταν όλοι τους;
Αν ισχυριστούν ότι δεν γνώριζαν σημαίνει ότι δεν έχουν καθρέπτη στο σπίτι τους, πράγμα μάλλον αδύνατον.
Αν πουν ότι έχουν καθρέπτη στο σπίτι τους τότε σημαίνει ότι έχουν «παραμορφωτικό» καθρέπτη.
Όπως μας πούλησαν στο παρελθόν, έτσι θα μας πουλάνε και στο μέλλον, οι ΚΥΡΙΟΙ των ιατρικών συλλόγων και των συνδικαλιστικών «αυλικών» ομάδων(όλων των χρωμάτων και των αποχρώσεων)!!!
alfie:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠού ήταν οι ιατρικοί σύλλογοι όταν:
- οι «έχοντες» είχαν την άνεση του χρόνου(χρόνος=χρήμα) να αναμένουν 3,4 και 8 χρόνια για να διοριστούν στην ειδικότητα που ήθελαν και σε όποιο νοσοκομείο τους εξυπηρετούσε;
- συνάδελφοι «αργύριοι»(αντίθετο του «ανάργυροι») κατεδάφιζαν τα ασφαλιστικά ταμεία με τη συνταγογράφησή τους;
- συνάδελφοι «πανεπιστήμονες» διαπραγματεύονταν, σε χρήμα και ήθος, τους τίτλους ειδικότητας, τα διδακτορικά, τις ακαδημαϊκές θέσεις και τα papers των απανταχού Lancet και BMJ;
- συνάδελφοι και «παρασυνάδελφοι»(φαρμακοποιοί, φυσιοθεραπευτές κ.α.) έπαιζαν πινκ-πονκ τα βιβλιάρια των ασθενών τελώντας «κοινωνικό» έργο;
Πού ήταν όλοι τους;
Αν ισχυριστούν ότι δεν γνώριζαν σημαίνει ότι δεν έχουν καθρέπτη στο σπίτι τους, πράγμα μάλλον αδύνατον.
Αν πουν ότι έχουν καθρέπτη στο σπίτι τους τότε σημαίνει ότι έχουν «παραμορφωτικό» καθρέπτη.
Όπως μας πούλησαν στο παρελθόν, έτσι θα μας πουλάνε και στο μέλλον, οι ΚΥΡΙΟΙ των ιατρικών συλλόγων και των συνδικαλιστικών «αυλικών» ομάδων(όλων των χρωμάτων και των αποχρώσεων)!!!
--- Τέλος παράθεσης ---
Καλά τα λες, ωστόσο θεωρώ ότι απευθύνεσαι σε κατ' επάγγελμα κουφούς...
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠού ήταν οι ιατρικοί σύλλογοι όταν:
Πού ήταν όλοι τους;
--- Τέλος παράθεσης ---
Eπειδή ακριβώς όλα τα παραπάνω είναι πάρα πολύ σωστά, νιώθω την ανάγκη να απολογηθώ καθώς υπήρξα μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου τρεις φορές.
Οι Ιατρικοί Σύλλογοι είναι θεσμικά όργανα, και όχι συνδικαλιστικά σωματεία - τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι.
Όμως ούτε το θεσμικό τους ρόλο δεν μπορούν να προασπίσουν, ούτε και να στηρίξουν εύλογα αιτήματα και αγώνες.
Ο λόγος δεν είναι μόνο ότι τα συμφέροντα είναι κατακερματισμένα, αλλά κυρίως - τουλάχιστο μέχρι τώρα - βαμμένα με κομματικό χρώμα.
Υπό αυτό το πρίσμα τίποτε ορθολογικό και κοινωνικά αποδοτικό δεν μπορεί να παραχθεί.
Κανένα Πειθαρχικό δεν μπορεί να λειτουργήσει καθώς υπάρχει ο στρουθοκαμηλισμός της αναμονής για τυχόν ποινικές ευθύνες - λες και δεν υπάρχουν σοβαρότατες παραβάσεις του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας σε καθημερινή βάση από τη συντριπτική πλειοψηφία ημών, εμού πρωτοστατούντος.
Αλλά ποιος θα τιμωρήσει; Ο ένοχος;
Ίσως αυτή η τραγική συγκυρία να είναι μία τελευταία ευκαιρία για τους Ιατρικούς Συλλόγους. Άλλωστε εν μία νυκτί ο Λοβέρδος μπορεί να τους καταργήσει αφήνοντας έναν ανά περιφέρεια ή και μόνον τον ΠΙΣ (όπως άλλωστε η ΕΕ συνέστησε).
Λυπούμαι που τα λέω αυτά - έχω σκεφτεί πολλές φορές να παραιτηθώ αλλά το θεωρώ φυγομαχία καθώς είμαι αιρετός και ως αιρετός πρέπει να σταθώ πρόσωπο με πρόσωπο μπροστά σε αυτούς που με εξέλεξαν και να κριθώ όπως το αξίζω στο τέλος.
Και πάλι μπράβο για την πολύ εύστοχη τοποθέτηση. Εγώ θα έλεγα και πολλά χειρότερα αλλά είμαι επώνυμος στο forum.
medicus:
Εγγραφή ή Είσοδος Εγώ θα έλεγα και πολλά χειρότερα αλλά είμαι επώνυμος στο forum.
--- Τέλος παράθεσης ---
Βασίλη, βρίσκεσαι σε μειονεκτική θέση σε σχέση με εμένα, που εμφανίζομαι ανώνυμα και δεν εκτίθεμαι. Παρόλα αυτά, με τα όσα εξέφρασες, κατατάσσεσαι στις εξαιρέσεις των ατόμων που ασχολούνται με ιατρικούς συλλόγους, πολιτική και γενικώς με τα κοινά. Προσπαθείς να αλλάξεις κατεστημένα και παγιωμένα πράγματα. Όσο και αν ακούγεται βαρετό, μου φαίνεται ότι χάνεις τον χρόνο σου. Όλοι αυτοί που έχουν στήσει το σκηνικό τόσους αιώνες, έχουν καλά στημένες και τις δικλείδες ασφαλείας. Της δικής τους ασφάλειας(και των υπάκουων παιδιών τους) και κανενός άλλου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αγωνιζόμαστε.
Προς ποια κατεύθυνση όμως; Από την ώρα που τα «πιστεύω» και τα «θέλω» του καθενός από εμάς είναι ποικίλα δεν μπορεί να υπάρξει σύγκληση σε κανέναν τομέα. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο καθένας τραβάει τον δρόμο του και ελπίζει ότι πράττει το ορθό. Είμαστε σε μία κατάσταση πανικού και οι όποιες προσπάθειες είναι εύκολα κατευθυνόμενες και θα γυρίσουν εναντίον μας. Σύντομα θα βιώσουμε καταστάσεις πλήρους διάλυσης. Το μόνο, ίσως, που μένει είναι να σκεφτούμε τι θέλουμε για την μετά διάλυση εποχή. Και σίγουρα δεν αφορά εμάς αλλά τα παιδιά μας. Θα χρειαστούν λίγοι μήνες για να τα διαλύσουμε όλα και αρκετά χρόνια για να τα ξαναχτίσουμε.
Το θέμα είναι, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε από την αρχή; Πώς θ’αντιμετωπίσουμε τους ίδιους τους εαυτούς μας και ότι κακό κουβαλάμε; Έχω μπερδευτεί και προδοθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Στο μόνο που κατάφερα να καταλήξω είναι να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στο πως θα συνεχίσω να επιβιώνω και να συντηρώ την οικογένειά μου, έχοντας κατά νου να καταφέρνω να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια. Μπορεί αυτή η ανιαρή καθημερινότητά μου να με οδηγήσει και σε ένα πιο ήσυχο δρόμο μέσα στη ζωή. Θα δείξει……
timex:
@medicus "οι «έχοντες» είχαν την άνεση του χρόνου(χρόνος=χρήμα) να αναμένουν 3,4 και 8 χρόνια για να διοριστούν στην ειδικότητα που ήθελαν και σε όποιο νοσοκομείο τους εξυπηρετούσε;"
Για το παραπανω θελω να πω πως οσοι αναγκαστηκαν ή αναγκαζονται να περιμενουν καποια χρονια για να ξεκινησουν ειδικοτητα ,δε σημαινει πως ειχαν την ανεση χρονου και χρηματος.
Όσο για τα υπολοιπα που ειπες, συμφωνω αλλα αυτο δε σημαινει πως διαφωνω με οσα προτεινει ο ΙΣΑ. Συμφωνω και με εκεινα!
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση