Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ

<< < (62/493) > >>

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Όταν πρωτοείδα αυτή την ευρηματική ταινία του κατά τα άλλα υπερβολικού Michael Moore, είπα ότι ποτέ δε θα γίνουμε ΗΠΑ να ζηλεύουμε το σύστημα υγείας της Κούβας.

Τώρα έφτασε ο καιρός να την ξαναδώ, με άλλο μάτι πλέον.

Δ. Κουναλάκης:
Η κατάσταση Δημήτρη είναι χειρότερη από ότι την περιγράφεις. Οι αγροτικές περιοχές είναι μακρά καλύτερα από τις αστικές περιοχές της επαρχίας και η Αθήνα είναι πλέον σε κακή κατάσταση. Απλά σου λέω ότι πλέον ο συνταξιούχος του ΙΚΑ επιζητεί να γράψει και το salospir εδώ στο Ηράκλειο. Παλαιότερα δεν σου το έλεγε καθόλου.
Κι όμως και πάλι υπάρχουν πράγματα που δεν θα κάνει οικονομία σε φάρμακα. Πιστεύω ότι ακόμη κινούνται από συνήθεια σε πολλά πράγματα.
Η Κούβα δεν είχε ποτέ τους καλύτερους δείκτες υγείας. Δεν είχε όμως κακούς δείκτες υγείας, όχι γιατί είχε καλές υγειονομικές υπηρεσίες αλλά γιατί ο τρόπος ζωής δεν ήταν τόσο νοσογόνος και γιατί οι δείκτες σε νοσήματα υποεκτιμούνταν. Εμείς γιατί λέγαμε "γεροντικό" το διαβήτη τύπου ΙΙ πριν 30 χρόνια;

Προσωπικά, θα συμφωνήσω παραπάνω με τον διακομιστή:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕγώ θα πρότεινα ο υπό ίδρυση ΕΟΠΥΥ να εγγράψει στ' αρκίντια του τις φαρμακοβιομηχανίες, να πάψει να επιχορηγεί την αγορά του Ξενικάλ και των στατινών απ΄ όσους έχουν χοληστερίνη στα ύψη, και αντί αυτών να επιδοτεί το πρωινό όσων μαθητών λιποθυμούν μέσα στα ελληνικά σχολεία: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.
--- Τέλος παράθεσης ---

Σε περιόδους κρίσης πρέπει να μπαίνουν προτεραιότητες. Αλλά δεν πρέπει να αμελούμε τις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν.
Ένα συμβολικό κόστος κάνει μια ήδη καλή υπηρεσία να αποκτά αξία στην Ελλάδα.... Εγώ το έχω δει πολλές φορές στην Ελλάδα. Είναι η δική μου εμπειρία και δεν προέρχεται μόνο από την υγεία. Δεν σου λέω ότι πρέπει να βγουν όλα τα έξοδα ή να βγουν κέρδη αλλά υπάρχουν δεκάδες υπηρεσίες γύρω σου που έχουν συμβολικό τίμημα και ίσως δεν τις προσέχεις.

Υπάρχει και ένας τέταρτος πυλώνας πιο αδύναμος και πιο αθόρυβος και είναι των προσωπικών επαφών γιατρών του ΕΣΥ.
Και θέλω να ελπίζω ότι δεν θα δούμε πτώματα στους δρόμους σε υπολογίσιμο βαθμό.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΥπάρχει και ένας τέταρτος πυλώνας πιο αδύναμος και πιο αθόρυβος και είναι των προσωπικών επαφών γιατρών του ΕΣΥ.
Και θέλω να ελπίζω ότι δεν θα δούμε πτώματα στους δρόμους σε υπολογίσιμο βαθμό.

--- Τέλος παράθεσης ---

Πτώματα ...γιατρών;    :-\

Δημήτρης Μακρέας:
Έχεις δίκιο και για τον τέταρτο πυλώνα.
Δεν τον ανέφερα γιατί όσον αφορά τους εργαζόμενους στην υποτιθέμενη ΠΦΥ, κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου.
Δεν παίζουμε κανένα ρόλο στη δημόσια συζήτηση και κίνηση, ενώ ο λόγος της ΟΕΝΓΕ δεν είναι παρά διακυρρηκτικός λόγος.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση