Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
20 Απριλίου 2024, 01:18:05

Ψηφοφορία

Με τα ως τώρα δεδομένα, πώς θα χαρακτηρίζατε το εγχείρημα "ΕΟΠΥΥ";

άριστο
πολύ καλό
αρκετά καλό
καλό
μέτριο
κακό

Αποστολέας Θέμα: ΕΟΠΥΥ  (Αναγνώστηκε 1387696 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

29 Αυγούστου 2011, 00:41:14
Απάντηση #60
Αποσυνδεδεμένος

dimipap73


Κανονικά θα έπρεπε να μην υποστηρίξω τον συνάδελφο που βρίζει αλλα γυρνάει μια μύγα στο πληκτρολόγιο μου και με κάνει να γράψω.Κατα πρώτον θέλω να διαχωρίσω τον κ Μακρέα απο αυτά που θα γράψω με δεδομένο οτι τον εχω γνωρίσει στα φοιτητικα μου χρόνια και τώρα που μεγαλώνω καταλαβαίνω οτι ανθρωποι σαν αυτόν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν μόνο μέσα στο εθνικό σύστημα υγείας το οποιο ειναι σίγουρο οτι το κοσμούν.Αυτό είναι θέμα ιδεολογίας και δεν αλλάζει.Με αντιλαμβάνονται μονο οσοι εχουν γνωρίσει το ήθος και την αγωνιστικότητα του κ Μακρέα.Εγώ 16 χρονια μετά και χωρίς να εχω επαφή είμαι σίγουρος για το ευ λειτουργείν στην ιατρική του κ μακρέα.ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΩΡΑ.
Απευθυνόμενος στον κυριο σκούφαλο   ΘΑΑΠΑΝΤΑΩ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ annetos ως ιδιωτης ιατρός
Ρωτά ο κ σκουφαλος  αν εχει επιχειρήσει ο ιδιώτης να μπει στο ΙΚΑ   ...ΑΠΑΝΤΩ  εχει πολυ περισσοτερη ουρία η ποδιά που πρέπει να φιλήσεις για να μπεις στο ΕΣΥ
Ρωτά ο κ σκούφαλος πόσα δηλ ώνει ο ιδιώτης    ΑΠΑΝΤΩ  Αν υποθέσουμε οτι ο ιδιώτης κρύβει ενα πσοστό των εισοδημάτων του, σε πληροφορώ οτι αυτό είναι πολυ μικρότερο απο το ποσοστό των αδήλωτων ενός ιατρού που είναι βολεμένος στο ΕΣΥ.Για παράδειγμα εξετάζουμε και οι 2 μια γιαγιά στο σπίτι.Η γιαγια ανοίγει το πορτοφόλι της και μας δινει απο ενα χαρτονόμισμα,μάλλον το πέρνουμε και οι 2,εγώ μπορώ να δικαιολογήσω την αμοιβή μου και μιας και είμαι υποχρεωμένος να δικαιολογήσω και φορολογικά την συνταγογράφηση μου ΚΟΒΩ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.ΕΣΥ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ).2ο παράδειγμα στην περι ου ο λόγος γιαγιά αποφασίσαμε και εγω και εσύ να δώσουμε απο μια κλαριθρομυκίνη (δεν ειναι τυχαίο το παράδειγμα).Εγω προτιμώ το klaricid kai η abbot  κανει την ανήξερη συνολική αμοιβή μου¨το χαρτονόμισμα της γιαγιάς με τη απόδειξη και φορολογημένο...Εσυ -οχι προσωπικά- ως γιατρός του ΕΣΥ αναζητώντας μια επιπλέον επιβράβευση (αμοιβή?)για την εξέταση της γιαγιάς δινεις το klari....συνολικο αφορολόγητο (ΒΡΕΣ ΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ)
Για παράδειγμα εγώ ξερω κοντά στην περιοχή μου γενικο ιατρο που αλλάζει την εταιρία των φαρμάκων στον ασθενη (θα μπορούσε να τον κατηγορήσει κανεις για δόλο).Μαλιστα ο συγκεκριμένος εχει φοβερή ευρηματικότητα στους λόγους αλλαγης και αν θέλετε μπορώ να επεκταθ΄β αλλα μονο σε χιουμοριστική σελίδα
ΛΕΕΙ Ο Κ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ εξω θα με είχαν φάει τα αγρια θηρία ΑΠΑΝΤΩ   τα άγρια θηρία είναι ΜΕΣΑ στο ΕΣΥ.Εχουν συληφθεί να απαιτουν φακελάκι οταν η αμοιβή στον εξωτερικό ιατρό ειναι νόμιμη και δεδομένη.Εχω παραδείγματα γιατρών που εκτός νοσοκομείου δεν τα κατάφερναν και μεσα στο νοσοκομειο γινανε πλούσιοι.ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΩ.Εξω πρέπει οι ασθενείς να σε επιλέξουν και δικαιούσαι να αμοιφθεις γιαυτο.ΜΕΣΑ στο εσυ έρχονται για δωρεάν επίσκεψη και οφείλεις να σέβεσαι αυτή την επιλογή τους ,να τους εξετάζεις δωρεάν και να μην προξενείς δαπάνες στο συστημα με τελικόσκοπό ιδιον οφελος.(ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΕΣΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΕ ΣΚΟΥΦΑΛΕ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΣΥΝΟΛΙΚΑ & ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ)
ΡΩΤΑ Ο Κ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ  αν εχω κανει χαρτια στο ΕΣΥ      ΑΠΑΝΤΩ  εχω κανει και στο ΕΣΥ και στο ΑΠΘ  ΕΠΙΛΈΧΘΗΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑ
Υ/Γ Θα σας περιγράψω ενα περιστατικο για να δείτε που βρίσκονται τα αγρια θηρία    Προ καιρού κλήθηκα να εξετάσω κατ οικον μια γυναίκα που εννοιωθε καταβολή μετα απο νοσηλεια και ειχε πυρετο.Αποφάνθηκα οτι εχει ουρολοίμωξη εβαλα αντιβίωση αφού κατέβασα κυραικάτικα μικροβιολόγο για να ληφθεί μια καλιέργεια.Μετα απο 2 ημέρες παιρνω στα χερια μου μια καλιεργεια με πολυανθεκτικό μικρόβιο που κανένα εξωνοσοκομειακο αντιβιοτικό δεν το επιανε,το στελνω στο νοσοκομειο,η εφημερεύουσα το γύρισε σπίτι.Οι συγγενείς μου ρωτησαν τι να κάνουν, προσπαθώντας το καλύτερο για την ασθενή και με μονόδρομο την εισαγωγή τους υπέδειξα να απευθυνθούν σε παθολόγο που έχει άκρες στην συγκεκριμένη κλινική του ΕΣΥ.οΝΤΩς ΕΞΈΤΑΣΕ ΑΠΟΦΆΝΘΗΚΕ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 3 ΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΞΕΤΑΣΗ.Δικαιούμαι λοιπόν κυριε ΣΚΟΥΦΑΛΕ να λεω οτι μπορεί μεσα στο ΕΣΥ να υπαρχουν οχι αγρια θηρία που ισχυρίζεσαι οτι υπάρχουν εξω αλλα αγρια σκουλήκια και δεν αναφέρομαι στο παραπάνω περιστατικό αλλα αποκλειστικά και μόνο σε δικαστικές και πειθαρχικές αποφάσεις ,πορισματα ΕΔΕ ανεξαρτητα αν πηραν το δρόμο τους η οχι

29 Αυγούστου 2011, 00:48:36
Απάντηση #61
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Η περίπτωση αποκτά ενδιαφέρον!
Προς τον συνάδελφο(; ) anetos
Αφού έκανες τον κόπο να απαντήσεις σε κάποιες από τις ερωτήσεις μου, μήπως μπορείς να μας απαντήσεις και στις άλλες;
Μήπως μπορείς να μας εξηγήσεις με ένα αριθμητικό παράδειγμα πως γίνεται αυτό που έγραψες
Παράθεση
ευτυχως υπαρχει το ικα απο τον φεβ και αυξησε κατα 100% το εισοδημα μου και κατα 400% τα κερδη μου.
Μήπως μπορείς να μας πεις την ειδικότητά σου (αν είσαι γιατρός φυσικά);

Σχετικά με τον συνάδελφο dimpap73 ( είδα το παρακάτω μήνυμά σου, η ερώτηση της ειδικότητας και αν είσαι γιατρός γενικότερα, δεν πήγαινε σε σένα φυσικά)
Αρχικά θα σε παρακαλούσα, σε όσα σημεία αναφέρεις το επίθετό μου να διορθώσεις και να βάλεις κεφαλαίο Σ και να μην με γράφεις σκούφαλο. Νομίζω είναι θέμα τρόπου συμπεριφοράς και παιδείας την οποία υπεραμύνεσαι σε άλλο μήνυμά σου.
Δεν θα κάτσουμε να μετράμε ούρα σε ποδιές.
Έχω υπάρξει και υποψήφιος για θέση στο ΕΣΥ και κριτής συναδέλφων για θέσεις στο ΕΣΥ. Στην πρώτη περίπτωση δεν φίλησα καμιά κατουρημένη ποδιά και στη δεύτερη δεν κατούρησα καμιά ποδιά ώστε να έρθει κάποιος από τους υποψήφιους να τη φιλήσει.
Η επιλογή των συμβασιούχων στο ΙΚΑ πως γίνεται;
Σχετικά με τα παραδείγματά σου έχω να σου αναφέρω ανάλογα παραδείγματα απαράδεκτης συμπεριφοράς ιδιωτών ιατρών, δεν θα καταλήξουμε πουθενά και δεν θα μπω σ' αυτή τη διαδικασία. Δεν θέλω να γενικεύσω τα συμπεράσματα σε όλους τους ιδιώτες γιατρούς και θα επιθυμούσα να μην κάνεις το ίδιο για τους γιατρούς του ΕΣΥ.
Στο παράδειγμα με τη γιαγιά και το χαρτονόμισμα, έχεις σκεφτεί την περίπτωσή να μην το δεχτείς; Γιατί εγώ το έχω σκεφτεί και το έχω κάνει πολλές φορές. Σχετικά με την (σχεδόν υποχρεωτική) έκδοση απόδειξης από τον ιδιώτη για τη δικαιολόγηση της συνταγογράφησης αυτό μπορεί να αναφερθεί ως ένα καλό ανέκδοτο. Αν εσύ ανήκεις στην μειονότητα των ιδιωτών που εκδίδουν κανονικές συνταγές (είτε κανονική συνταγογράφηση στο βιβλιάριο, είτε συνταγή σε χαρτί με τα στοιχεία του ιατρού, ημερομηνία, όνομα ασθενούς, διάγνωση και υπογραφή σφραγίδα) κι όχι ανώνυμες συνταγές προς ξέπλυμα, τότε σε παραδέχομαι.
Επίσης στο ίδιο παράδειγμα γιατί να μην το αντιστρέψουμε; Να δώσω εγώ τη πρωτότυπη κλαριθρομυκίνη χωρίς να πάρω το χαρτονόμισμα κι εσύ τη "μαϊμού"; Και να πάρεις και το χαρτονόμισμα χωρίς απόδειξη και να παραπέμψεις για συνταγογράφηση στον "αγροτικό" αφού επισημάνεις όμως ότι πρέπει να ξεκινήσει άμεσα την αγωγή, άρα να έχει ήδη ληφθεί από το φαρμακείο όταν έρθει η ώρα του ξεπλύματος ώστε να υπάρχει δυσκολία αλλαγής-άρνησης από το "πλυντήριο".
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Αυγούστου 2011, 15:35:35 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

29 Αυγούστου 2011, 00:57:16
Απάντηση #62
Αποσυνδεδεμένος

dimipap73


το 400 τοις εκατο δεν το εγραψα εγω ,δεν αφορά τα δικά μου μεγέθη και δεν μπορω να το ερμηνευσω
στα υπολοιπα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γ.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ........ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ  ΞΑΝΘΗ 40 ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ 3 ΤΗΛ 2541076764
(Θα προσπαθησω να βαλω χρωμα στο κειμενο ωστε τα σοιχεια μου να ειναι φωτισμένα μπας και ψαρεψω καναν ασθενη του ΟΠΑΔ συμφωνα με την λογική του anetos σε αλλο κομάτι του forum

29 Αυγούστου 2011, 00:59:32
Απάντηση #63
Αποσυνδεδεμένος

dimipap73


δε μου βγηκε το χρωμα και ηταν και κιτρινο!!!!

29 Αυγούστου 2011, 01:01:24
Απάντηση #64
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Συγνώμη που θα σας στενοχωρήσω αλλά βλέπω ότι έχετε βγάλει καλά τα μαχαίρια....
Λοιπόν, απατεώνες θα βρειτε και εντός ΕΣΥ και εκτός ΕΣΥ. Και άνθρωπους το ίδιο.

Τώρα, η άσκηση στην ειδικότητα είναι χάλι μαύρο σχεδόν παντού στην Ελλάδα και σε όλες τις ειδικότητες.
Ειδικά για τις εξετάσεις το χάλι γίνεται κατάμαυρο-κατράμι.

Επίσης, θα λυπηθώ πολύ αλλά θα σας υπενθυμίσω ότι πλην ίσως και ελαχίστως των παιδιάτρων ΚΑΜΙΑ ειδικότητα δεν έχει εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια. ΚΑΜΙΑ. Όσο δυσκολεύεστε να το καταλάβετε τόσο πιο βαθειά είστε νυχτωμένοι.

Η εκπαίδευση στη γενική ιατρική είναι κακή στην Ελλάδα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι λίγοι που έχουν όρεξη να εκπαιδευτούν, δεν το έχουν καταφέρει. Είναι λίγοι, αλλά υπάρχουν και είναι η καλύτερη ειδικότητα για την πρωτοβάθμια. Το κακό είναι ότι θέλει περισσότερο διάβασμα, συνεχώς, από πολλές άλλες ειδικότητες. Και εκεί είναι το αδύνατο σημείο της, σε ένα απαιτητικό κόσμο που ζούμε.

Δεν ξέρω σε τι βαθμό αποφασίζει η τρόικα για τον ΕΟΠΥΥ. Εάν αποφασίζει αυτή, είναι θέμα μηνών να αρχίσει η μετανάστευση πολλών συναδέλφων διαφόρων ειδικοτήτων στο εξωτερικό...  Και αυτό είναι θέμα συζήτησης σε αυτό το θέμα στο φορουμ.

Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

29 Αυγούστου 2011, 02:07:47
Απάντηση #65
Αποσυνδεδεμένος

dimipap73


Με ξενυχτήσατε κε Σκουφαλε (ο πλυθηντικος χρησιμοποιηθηκε για να προλάβω αντίδραση οπως αυτην με τα κεφαλαία γράμματα) και αυριο πρέπει να ξυπνήσω νωρίς για να πάω στο ιατρείο μου νωρίς ,ωστε την πρώτη ώρα της δουλειάς μου να προσπαθήσω να βγάλω τα εξοδα του ιατρείου μου και απο κει και περα τα έξοδα των ασφαλιστικών μου εισφορών και ακολούθως να δουλέψω για να ταισω την οικογένεια μου.Αλήθεια εσείς εχετε τις 2 πρώτες ανυσηχίες?
Για το αν εχω σκεφτεί να μη λάβω αγωγή απο ασθενή μου λυπουμαι  αλλα έχει σχέση με τη βιοθεωρεια μου και θα μου επιτρέπεψετε να μην σας απαντήσω,πάντως επειδή σαν ιδιώτης το εισόδημα μου δεν έχει ούτε πάτο ούτε κορυφή κατι μου λέει οτι θα μου ήταν πιο εύκολο να αντισταθώ απο κάποιον που το νόμιμο εισόδημα του εχει οριο.
Αυτό ακριβώς το όριο είναι που κάνει τους λιγότερο αδύναμους χαρακτήρες και περισσότερο υλιστές  απο τους συναδέλφους σου στο ΕΣΥ να είναι αυτοί που θα επιλέξουν την προωθούμενη μακρολίδη.Αλλωστε εμείς την αμοιβή μας κατα περίπτωση την διεκδικούμε και την παιρνουμε απο τους ασθενείς μας και είναι συνήθως αρκετά μεγαλύτερη απο τα κέρματα της μακρολίδης,και αυτό είναι αντικίνητρο για να φασονάρουμε
Τελος θα ήθελα να σας ζητήσω συγνώμη για το σκούφαλος και οχι Σκουφαλος  οφείλεται σε παραδρομή αλλαδεν ξερω να το διορθώσω
υ/γ δεν απάντησα στο αν ξερω πως γίνεται η επιλογή στους συμβασιούχους του ΙΚΑ,Θα σας πω οτι στην δικιά μου περιπτωση που υπήρξα συμβασιούχος στο ΙΚΑ είχε 3 θέσεις και τυπικά προσόντα διορισμού είχαν 2 μεταξύ των οποίων και η αφεντιά μου και όπως καταλαβαίνετε δεν χρειάστηκε κανενός είδους παρεμβολή.Στην δε επαναπροκύρηξη εγώ δεν έκανα χαρτιά(θεωρώ πια οτι δεν αξίζει να δουλευω στο ΙΚΑ) ΚΑΙ θα σας στεναχωρήσω ΕΘΝΙΚΑ  αν σας εξηγησω με ποια κριτήρια προσλήφθηκε παθολόγος.
Τελειώνω με ένα ερώτημα ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΚΡΙΤΩΝ ΣΤΟ ΕΣΥ? Εγω σαν πρωην συμβασιούχος απάντησα   ΕΣΕΙΣ?

29 Αυγούστου 2011, 02:58:04
Απάντηση #66
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Συνάδελφε Παπαδόπουλε,
σου γράφω από το Κ.Υ. όπου εφημερεύω για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο μένοντας συνεχώς μέσα, επομένως το πρωί μπορεί να μην χρειαστεί να ξυπνήσω γιατί πολύ απλά μπορεί να μην έχω κοιμηθεί και το μεσημέρι που θα πάω στο σπίτι μου, μετά την πρωινή εργασία, θα έχω συμπληρώσει περίπου 54 ώρες μακριά απ' αυτό και την οικογένειά μου όντας ξάγρυπνος, λόγω περιστατικών, για αρκετές ώρες.
Αυτό προς απάντηση του anetos που μας "τσουβαλιάζει" όλους του ΕΣΥ που όπως λέει κάνουν εφημερίες από το σπίτι. (που σαφώς και κάνουν)
Για την αποζημίωση της εφημερίας δεν θα το συζητήσω ούτε θα το συγκρίνω με την υπερωριακή απασχόληση άλλων εργαζόμενων. Είναι θέμα επιλογής εργασίας στο ΕΣΥ αλλά δεν θα πάψω να παλεύω για καλύτερη αμοιβή.
Αν υπάρχει ιδιώτης γιατρός (πλην των περιπτώσεων γιατρών που ξεκινούν την επαγγελματική τους καριέρα) που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα ιατρείου, ασφαλιστικές εισφορές και δεν μπορεί να ταίσει την οικογένειά του, τότε κάνει την αυτοκριτική του και βλέπει που έχει κάνει λάθος. Γιατί σίγουρα θα έχει κάνει κάπου λάθος. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν επιζητεί συνειδητά είσοδο στο ΕΣΥ ή σε οποιαδήποτε αμοιβόμενη από το δημόσιο ή ασφαλιστικό φορέα θέση.
Στην περίπτωση του ΙΚΑ, είχες την τύχη να είναι 2 υποψήφιοι για 3 θέσεις. Στις περιπτώσεις που υπάρχουν περισσότεροι από τις θέσεις υποψήφιοι με τα, τυπικά όπως χαρακτήρισες, προσόντα πως γίνεται η επιλογή;
Επιλογή κριτών για θέση του ΕΣΥ: Κλήρωση μεταξύ των ιατρών που πληρούν τις προϋποθέσεις. Ποιές είναι αυτές; Να είσαι επιμελητής Α' ή Διευθυντής αν η κρίση αφορά θέση επιμελητή Β'. Να είσαι Διευθυντής αν η θέση αφορά επιμελητή Α' ή Διευθυντή. Μην ψάχνεις για βύσματα και περίεργα. Δεν είναι προνόμιο να είσαι κριτής. Μπελάς είναι.
Διόρθωση κειμένου στο φόρουμ: Πατάς το κουμπάκι "Τροποποίηση" πάνω δεξιά από το κείμενό  σου ("Παράθεση", "Τροποποίηση", "Διαγραφή"), κάνεις τις τροποποιήσεις που θες και μετά πατάς "Αποθήκευση".
Τελειώνοντας την, κόσμια θέλω να πιστεύω, αντιπαράθεσή μας.
Όπως έγραψε και ο κ. Κουναλάκης: Καλοί παντού, κακοί και σάπιοι παντού. Θετικά και αρνητικά παντού που πολλοί τα βλέπουν αντίστροφα ανάλογα με τη θέση τους. Κάποιοι θέλουν να  γενικεύουν τα πάντα. Δεν συμφωνώ αλλά δεν μπορώ και να το αλλάξω.
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Αυγούστου 2011, 03:10:08 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

29 Αυγούστου 2011, 09:19:23
Απάντηση #67
Αποσυνδεδεμένος

Stefanos Soultanis


Μεσα απο αυτους τους διαλογους φαινεται και το γραφω με λυπη ποσο διχασμενος ειναι ο ιατρικος κλαδος ο καθενας κοιταει για τον τομεα του αδιαφοροντας για το συνολο του ιατρικου κοσμου. Αυτη τη λογικη εκμεταλλευονται διαφοροι τεχνοκρατες στο υπουργειο υγειας και προσπαθουν να μας μειωσουν με ολα αυτα τα μετρα που ακουμε το τελεθταιο διαστημα. Επιτελους ας παραμεινουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ αυτες τις δυσκολες ωρες.

29 Αυγούστου 2011, 09:36:17
Απάντηση #68
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Το κειμενάκι που ακολουθεί δεν απευθύνεται σε κάποιον προσωπικά. Είναι όμως κατάθεση προσωπικών εμπειριών και σκέψεων που κανείς μπορεί να τις λάβει υπόψη ή να τις παρακάμψει, να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει.
Η ψυχή μου πάντα έλεγε να ασκήσω την Ιατρική σε Νοσοκομείο, κυρίως γιατί πίστευα ότι εκεί γίνεται η σοβαρότερη ιατρική δουλειά και ότι η συνεργασία είναι πάντα καλύτερη από το μοναχικό δρόμο. Στο ιδιωτικό ιατρείο μου, όπου βγάζω σαφώς περισσότερα από το νοσοκομείο, αναπολώ πολλές φορές τον αγώνα πάνω από τα βαριά περιστατικά, την ανάταξη της κετοξέωσης, την αντιμετώπιση του μεικτού καρδιοαναπνευστικού ασθενούς με λοίμωξη που δεν τον έπαιρνε κανείς, το ξενύχτι πάνω από τη μηνιγιτιδοκοκκική σηψαιμία, τις επεισοδιακές κιρσορραγίες μέχρι να φτάσουν να απολινωθούν ενδοσκοπικά και χίλια άλλα. Στο ιατρείο νιώθω μια ασφάλεια που δεν την είχα στο νοσοκομείο, ειδικά στη φάση που εφημέρευα ως υπεύθυνος ειδικός του ΤΕΠ τριτοβάθμιου νοσοκομείου, ενώ παράλληλα νιώθω σεβασμό στους συναδέλφους που έμειναν στον αγώνα. Δεν εξαιρώ τους κρατικούς ιατρούς της ΠΦΥ που δίνουν μάχες στα ΚΥ, με συνθήκες λίγο-πολύ απαγορευτικές. Κατανοώ τους συναδέλφους που ενώ θα ήθελαν να είχαν δοκιμάσει το νοσοκομείο ως ειδικοί δεν το αποφάσισαν ώστε να έχουν ίδια άποψη. Σε όσους δε κρίνουν τους κρατικούς τόσο αυστηρά, θα ρωτήσω: Αν πάθει κάποιος συγγενής τους έμφραγμα ή ένα βαρύ ΑΕΕ ή τραυματιστεί βαριά σε τροχαίο, πού θα απευθυνθούν; Μήπως σε κάποιο ιδιωτικό ίδρυμα; Όσο για τα φακελάκια, δεν έχω γνωρίσει ακόμη ούτε ένα κρατικό παθολόγο που να παίρνει φακελάκι. Ενδεχομένως να υπάρχουν κάποιοι σε μεγάλα αστικά κέντρα. Επίσης δεν γνωρίζω προσωπικά για τις χειρουργικές ειδικότητες, όπου πολλά φημολογούνται και αρκετά έχουν αποδειχθεί. Ομοίως ξέρω πολλούς καλούς ιδιώτες συναδέλφους που προσπαθούν με τίμιο τρόπο να δουλέψουν και απολαμβάνουν της εκτίμησης του κόσμου κάνοντας μία άνετη ζωή. Πού θέλω να καταλήξω; Είναι προσωπική ευθύνη του καθενός μας, όπου κι αν πάει τελικά, να δώσει το στίγμα της προσωπικότητάς του και να μην κρύβεται πίσω από συλλήβδην χαρακτηρισμούς και ολιστικούς αφορισμούς.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

29 Αυγούστου 2011, 10:05:13
Απάντηση #69
Αποσυνδεδεμένος

Ωφελέειν


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είστε όλοι εκτός θέματος (και μερικοί από εσάς μάλλον και εκτός πραγματικότητας). Καταρχήν ο τίτλος του συγκεκριμένου θέματος είναι
ΕΟΠΠΥ και όχι "Ιδιώτης εναντίον μη Ιδιώτη". Έχετε πέσει όλοι σας στην αρχαιότερη παγίδα όλων του "διαίρει και βασίλευε"..Κοιτάτε το δεντράκι
ενώ το δάσος πίσω σας καίγεται..

Με στεναχωρεί που βλέπω παλαιούς και νέους συνάδελφους να πετάνε τέτοια συναδελφικά "επιχειρήματα"..Με παρηγορεί η σκέψη ότι οι πράξεις οδηγούνται από την ενδόμυχη ανησυχία
όλων σας για το "τι μέλλει γενέσθαι" και όχι από το "προτιμώ να πεθάνει το ζώο το γείτονα από το να αποκτήσω και εγώ ένα".

Μην ξεχνάτε ότι η λέξη συνάδελφος είναι πολύ σοφή και με τεράστια εννοιολογική σημασία. Προσπαθήστε να το θυμάστε και να το σέβεστε και ο
"διακοσμητής" να το προστατεύει διαρκώς!

Αυτά που πρέπει να μας απασχολούν κατά την ταπεινή μου άποψη είναι η γενικότερη στάση της Κυβέρνησης (και δεν πιστεύω μόνο της συγκεκριμένης)
στα θέματα Υγείας..Κατά την άποψη μου τα πράγματα είναι πεντακάθαρα εδώ και καιρό και απορώ γιατί κανείς δεν τα βλέπει..τα συμπτώματα έχουν φανεί εδώ και
αρκετό καιρό (ιδιωτικές κλινικές, ηλεκτρ. συνταγογράφηση, ενοποίηση όλων των ταμείων σε ένα, κλπ) και νομίζω είναι ξεκάθαρο πια τι είδους παροχές υγείας επιθυμούν (για ασθενείς και γιατρούς)..
πλέον είναι θέμα χρόνου και προσωπικών επιλογών για το ποιος θα δεχτεί και ποιος όχι τις άδικες νέες ισοροπίες που προσπαθούν να μας επιβάλλουν..και αυτό το λέω βλέποντας
την εκκωφαντική ΣΙΩΠΗ και σχεδόν ένοχη αδυναμία των κατά τα άλλα με μπόλικες τυμπανοκρουσίες συλλόγων και φορέων μας (ονόματα δεν θα πω αλλά τελικά όντως "όπου ακούς
πολλά καλάθια να κρατάς μικρό καλάθι")..

Εύχομαι να εστιάσετε και εσείς στο δάσος σύντομα γιατί δεν έχουμε χρόνο για τα υπόλοιπα...


29 Αυγούστου 2011, 10:34:50
Απάντηση #70
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Λοιπόν, επειδή δεν είδα εγκαίρως τις καταχωρήσεις, δεν διαγράφω τις προηγούμενες καταχωρήσεις, αλλά αν επαναληφθεί τέτοια φρασεολογία θα διαγραφεί ο λογαριασμός.
Δεν χρειαζόμαστε τις απόψεις ανθρώπων που δεν μπορούν να ελέγξουν τη γλώσσα τους ή τον (δικαιολογημένο ή μή) θυμό τους.
Εδώ θέλουμε απόψεις, ρηξικέλευθες ή μη, όμως απόψεις με τεκμηρίωση.
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Αυγούστου 2011, 10:50:56 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

29 Αυγούστου 2011, 12:03:11
Απάντηση #71
Αποσυνδεδεμένος

Ωφελέειν


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είστε όλοι εκτός θέματος (και μερικοί από εσάς μάλλον και εκτός πραγματικότητας). Καταρχήν ο τίτλος του συγκεκριμένου θέματος είναι
ΕΟΠΠΥ και όχι "Ιδιώτης εναντίον μη Ιδιώτη". Έχετε πέσει όλοι σας στην αρχαιότερη παγίδα όλων του "διαίρει και βασίλευε"..Κοιτάτε το δεντράκι
ενώ το δάσος πίσω σας καίγεται..

Με στεναχωρεί που βλέπω παλαιούς και νέους συνάδελφους να πετάνε τέτοια συναδελφικά "επιχειρήματα"..Με παρηγορεί η σκέψη ότι οι πράξεις οδηγούνται από την ενδόμυχη ανησυχία
όλων σας για το "τι μέλλει γενέσθαι" και όχι από το "προτιμώ να πεθάνει το ζώο το γείτονα από το να αποκτήσω και εγώ ένα".

Μην ξεχνάτε ότι η λέξη συνάδελφος είναι πολύ σοφή και με τεράστια εννοιολογική σημασία. Προσπαθήστε να το θυμάστε και να το σέβεστε και ο
"διακοσμητής" να το προστατεύει διαρκώς!

Αυτά που πρέπει να μας απασχολούν κατά την ταπεινή μου άποψη είναι η γενικότερη στάση της Κυβέρνησης (και δεν πιστεύω μόνο της συγκεκριμένης)
στα θέματα Υγείας..Κατά την άποψη μου τα πράγματα είναι πεντακάθαρα εδώ και καιρό και απορώ γιατί κανείς δεν τα βλέπει..τα συμπτώματα έχουν φανεί εδώ και
αρκετό καιρό (ιδιωτικές κλινικές, ηλεκτρ. συνταγογράφηση, ενοποίηση όλων των ταμείων σε ένα, κλπ) και νομίζω είναι ξεκάθαρο πια τι είδους παροχές υγείας επιθυμούν (για ασθενείς και γιατρούς)..
πλέον είναι θέμα χρόνου και προσωπικών επιλογών για το ποιος θα δεχτεί και ποιος όχι τις άδικες νέες ισοροπίες που προσπαθούν να μας επιβάλλουν..και αυτό το λέω βλέποντας
την εκκωφαντική ΣΙΩΠΗ και σχεδόν ένοχη αδυναμία των κατά τα άλλα με μπόλικες τυμπανοκρουσίες συλλόγων και φορέων μας (ονόματα δεν θα πω αλλά τελικά όντως "όπου ακούς
πολλά καλάθια να κρατάς μικρό καλάθι")..

Εύχομαι να εστιάσετε και εσείς στο δάσος σύντομα γιατί δεν έχουμε χρόνο για τα υπόλοιπα...



..κεράσια ήθελα να πω.. ::)

29 Αυγούστου 2011, 12:25:49
Απάντηση #72
Αποσυνδεδεμένος

Zachariadis


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αυτά που πρέπει να μας απασχολούν κατά την ταπεινή μου άποψη είναι η γενικότερη στάση της Κυβέρνησης (και δεν πιστεύω μόνο της συγκεκριμένης)
στα θέματα Υγείας..Κατά την άποψη μου τα πράγματα είναι πεντακάθαρα εδώ και καιρό και απορώ γιατί κανείς δεν τα βλέπει..τα συμπτώματα έχουν φανεί εδώ και
αρκετό καιρό (ιδιωτικές κλινικές, ηλεκτρ. συνταγογράφηση, ενοποίηση όλων των ταμείων σε ένα, κλπ) και νομίζω είναι ξεκάθαρο πια τι είδους παροχές υγείας επιθυμούν (για ασθενείς και γιατρούς)..
πλέον είναι θέμα χρόνου και προσωπικών επιλογών για το ποιος θα δεχτεί και ποιος όχι τις άδικες νέες ισοροπίες που προσπαθούν να μας επιβάλλουν...



Άν έχεις χρόνο,σε παρακαλώ εξήγησε μας τί είναι αυτό που δεν βλέπουμε.Ποιά είναι η "νόσος" πού εκδηλώνεται με τα "συμπτώματα" που περιγράφεις.
΄Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους εδώ ,εγώ παντως είμαι παντελώς "τυφλωμένος"...
Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κομπάσεις,
βάλε τη γροθιά σου μέσα σε έναν κουβά με νερό
και η τρύπα που θα μείνει όταν τη βγάλεις,
θα σου δείξει το μέτρο της σπουδαιότητάς σου.

29 Αυγούστου 2011, 12:40:33
Απάντηση #73
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
29/08/2011
ΤΡΟΙΚΑ «Υψηλές οι αμοιβές» γιατρών του ΕΟΠΥΥ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
 
Την έντονη αντίδραση του κλιμακίου της τρόικας για το ύψος της αμοιβής και τον αριθμό των ιδιωτών γιατρών που θα συνεργάζονται με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) συνάντησαν την Παρασκευή οι αρμόδιοι του υπουργείου Εργασίας.

Η εξέλιξη θέτει υπό επανεξέταση το θέμα της αμοιβής στην πρωτοβάθμια περίθαλψη που είχε καθοριστεί στα 20 ευρώ ανά ασθενή με πλαφόν μέχρι 80 επισκέψεις για τους ιδιώτες γιατρούς και 50 για τους γιατρούς του ΙΚΑ χωρίς συμμετοχή του ασθενούς. Ο νέος οργανισμός, που έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα αρχίσει να λειτουργεί στις 12 Σεπτεμβρίου, θα καλύπτει τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, του δημοσίου (ΟΠΑΔ) και των εμποροβιοτεχνών (ΟΑΕΕ), δηλαδή 4 εκατ. ασφαλισμένους, που προστίθενται στα 5,5 εκατ. των ασφαλισμένων του ΙΚΑ. Στο τετράμηνο της πιλοτικής λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ δεν προκύπτει μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών του ΙΚΑ σε κρίσιμες ειδικότητες, ενώ οι αλλαγές στις λίστες με τα ονόματα των συνεργαζομένων γιατρών γίνονται κυρίως επειδή αρκετοί ελέγχονται από τις εποπτικές υπηρεσίες του ΙΚΑ εξαιτίας των αιτημάτων για χρηματικά ποσά που έχουν προσκομίσει και κρίνονται υπέρογκα. Ο πανελλήνιος ιατρικός σύλλογος την περασμένη εβδομάδα προκήρυξε κινητοποιήσεις για τις 8 και 9 Σεπτεμβρίου αντιδρώντας στα κυβερνητικά σχέδια για τον ΕΟΠΥΥ.

Πηγή: ygeianet.gr
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

29 Αυγούστου 2011, 14:07:03
Απάντηση #74
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ 1
-Στον Δημήτρη Μιχάλη , για την παρέμβασή του. Ο σεξισμός στο δημόσιο λόγο με κάνει έξαλλο...
Η παρέμβαση απέτρεψε την παρεκτροπή μου.
-Στο Δημήτρη Παπαδόαπουλο,για ευνόητους λόγους...
Θεωρώ ότι η παρέμβαση του αναδεικνύει τα προβλήματα της διαδυκτιακής συζήτησης. Στη βάση της παλιάς μας γνωριμίας, παρότι δεν ήταν ποτέ φιλική, αναγνωρίζει στο διαδυκτιακό μου πρόσωπο μια υπαρκτή προσωπικότητα , τη γνησιότητα της οποίας δεν αμφισβητεί. Τον ευχαριστώ δημοσίως και ανταποδίδω την εκτίμηση...
Αντίθετα δε φέρθηκε με την ίδια αβρότητα στο Διαμαντή...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΡΙΑ2
-Στο Δημήτρη Κουναλάκη που τακτικά με βγάζει από τα σκοτάδια της άγνοιας μου και με βοηθάει να κατανοήσω όσα μόνο αυθεντίες μπορούν να κατανοήσουν.
Επίσης γιατί με βγάζει από την πλάνη και καταδεικνύει την πραγματικότητα και την ποιότητα της σχέσης μου με τους ανθρώπους που παρακολουθώ...
Αυτός ξέρει καλύτερα τι συμβαίνει και στο ιατρείο μου...
Δυστυχώς, παρότι ο Φωτεινός Παντογνώστης βρέθηκε στο δρόμο μου, ο λειτουργικός αναλφαβητισμός μου με εμποδίζει να εκμεταλλευτώ στο έπακρο τη σοφία του...

Λέξεις κλειδιά: ΕΟΠΥΥ 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
8328 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Σεπτεμβρίου 2011, 11:34:38
από Ορθοπαιδικός
27 Απαντήσεις
9605 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Νοεμβρίου 2016, 20:29:38
από md
8 Απαντήσεις
3994 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Ιανουαρίου 2017, 14:55:19
από iceman
0 Απαντήσεις
13334 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Μαρτίου 2017, 19:14:42
από Ελένη Καρανίκα
0 Απαντήσεις
39327 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Οκτωβρίου 2018, 16:36:37
από Argirios Argiriou