Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ

<< < (128/493) > >>

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘα διακινδυνεύσω μια υπόθεση. Πιθανά η υπεύθυνη δήλωση θα απαιτεί την υποχρέωση τήρησης ορισμένων κανόνων συνταγογράφησης και αναγραφής παραπεμπτικών, πχ περιορισμό στον αριθμό αυτών.
Η πραγματικότητα είναι ότι από την στιγμή που οι επισκέψεις θα πληρώνονται από την τσέπη των ασφαλισμένων, υπάρχει ο κίνδυνος μερίδα ιατρών να προβεί σε αθρόα παραπομπή για εξετάσεις, προκειμένου να μην "χαλάσουν χατίρι" στους ασθενείς τους!

--- Τέλος παράθεσης ---
Νομίζω ότι αυτά τα δύο έρχονται σε άμεση αντίθεση μεταξύ τους. Δεν μπορεί από τη μία να ισχύει περιορισμός ως προς το κόστος (που ενδιαφέρει και όχι αριθμό) και από την άλλη να γίνονται "χατίρια". Επίσης οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να λειτουργούν με το ίδιο καθεστώς εκτός ωραρίου τους, γεγονός που σημαίνει προσέγγιση στις συνθήκες ελεύθερης αγοράς.

Ορθοπαιδικός:
Πραγματικά πιστεύω ότι αυτή η πιθανή υπεύθυνη δήλωση (των μη συμβεβλημένων) θα έχει καποιους περιρισμούς ως προς τον αριθμό συνταγών ή το κόστος (ο κ... Βουδούρης κάποτε είχε πεί και δέσμευση ως προς το χρηματικό ποσό επίσκεψης που θα παίρνει ο ιατρός-φαιδρό νομίζω).
Μένει να δούμε - εγώ πάντως γραφω συνταγες κανονικά...

Δ. Κουναλάκης:
Η Βουδούρης έχει υποσχεθεί περιορισμούς και πιστεύω ότι μπορεί να τις βάλει, αν όχι άμεσα, στο μέλλον.
Τελικά, μια νίκη στο αγώνα επιτεύχθηκε. Νομίζω ότι πρέπει πλέον να δούμε πως θα εξελιχθεί στο μέλλον αυτό.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ ελεύθερη συνταγογράφηση ανοίγει τεράστιες ευθύνες για τους ιατρικούς συλλόγους. Γιατί πλέον οι ιατρικοί σύλλογοι εάν θέλουν αυτό το μέτρο να παραμείνει πρέπει να ασκούν έλεγχο στο πως ασκείται η ιατρική, και να είναι σκληροί με τους παραβάτες.
Ταυτόχρονα δημιουργεί και ίδιες ευθύνες για όλους μας. Ξέρω ότι πολλοί ξερογλείφονται με την ιδέα ότι πληρώνει ο ασθενής και όχι το ταμείο. Όμως εάν δεν φανούμε σωστοί σε αυτό το θέμα θα γυρίσει εναντίον μας. Όσο κάποιοι συνάδελφοι θα φέρονται σαν λαμόγια, τόσο θα αυξάνεται η κοινωνική πίεση να καταργηθεί αυτό το μέτρο. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι στο εαυτό μας που οι ασθενείς το ξέρουν: Η συνταγογράφηση δεν μπορεί να χρεώνεται ως εξέταση. Και οι τιμές θα πρέπει να προσαρμόζονται στις δυνατότητες του πληθυσμού που είναι στην περιοχή μας.
Αυτά για αρχή...
--- Τέλος παράθεσης ---

Ήθελα να συνεχίσω αυτά που γράφω.... Σκέφτομαι αρκετά από χθες το μεσημέρι. Ποιο είναι το επόμενο βήμα;
Κατ αρχήν τίποτα δεν είναι σίγουρο από αυτό το ΦΕΚ. Μπορεί να αποσυρθεί και τελείως σε λίγους μήνες. Χρειάζονται αλλαγές για να κρατήσει.
Ίσως το επόμενο βήμα από τις δηλώσεις να είναι να τεθούν κανόνες από τους κατά τόπους ιατρικούς συλλόγους αλλά και τον ΠΙΣ για την άσκηση της ιατρικής: Και αυτό σημαίνει πολλά. Σημαίνει ότι ορίζεται το ποσό της επίσκεψης, κανόνες για την συνταγογραφία των χρόνιων νοσημάτων, την εκτέλεση ιατρικών πράξεων, κανόνες για την λειτουργία των ιατρείων, τους νέους ιατρούς και άλλα που θα επιτρέψουν την μονιμοποίηση της ελεύθερης συνταγογράφησης. Μην ξεχνάμε ότι ο ιατρικός σύλλογος είναι πλέον υπεύθυνος για την άδεια λειτουργίας των ιατρείων και στο μέλλον θα έχουν ίσως και εταιρίες ειδικοτήτων.

Είναι ώρα ευθύνης πλέον.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠραγματικά πιστεύω ότι αυτή η πιθανή υπεύθυνη δήλωση (των μη συμβεβλημένων) θα έχει καποιους περιρισμούς ως προς τον αριθμό συνταγών ή το κόστος (ο κ... Βουδούρης κάποτε είχε πεί και δέσμευση ως προς το χρηματικό ποσό επίσκεψης που θα παίρνει ο ιατρός-φαιδρό νομίζω).
Μένει να δούμε - εγώ πάντως γραφω συνταγες κανονικά...

--- Τέλος παράθεσης ---
Αντιγράφω απο ιστοσελίδα Παιδιάτρων:
 παιδίατροι_θεσσαλονίκης είπε...
Σε τηλεφωνική επικοινωνία του σωματείου με τον ΕΟΠΥΥ μας ενημέρωσαν ότι από αύριο? (αργία) θα αναρτηθεί σχετική αίτηση την οποία θα πρέπει να συμπληρώσουμε και εμείς που έχουμε κωδικούς για να συνεχίσουμε να συνταγογραφούμε. Μόλις ανακοινωθεί θα την αναρτήσουμε στο blog μας και πιθανότατα να τη στείλουμε σε όσα email έχουμε. Ελπίζουμε να μην υπάρχουν «συνημμένες» παγίδες, μια που το υπουργείο μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες τακτικές. Επιπλέον οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει μπορεί να συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση του σωματείου στις 11/1/2012.

Σχόλιο -> Άντε και καλά (να δούμε)  ... Με την ευκαιρία βγήκε νέα Λίστα ΕΟΠΥΥΥΥ στον ΟΠΑΔ.ΓΡ  (4389 και μάλλον ότι οι τελευταίοι - έχω συναδέρφους που ακόμα περιμένουν)

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΊσως το επόμενο βήμα από τις δηλώσεις να είναι να τεθούν κανόνες από τους κατά τόπους ιατρικούς συλλόγους αλλά και τον ΠΙΣ για την άσκηση της ιατρικής: Και αυτό σημαίνει πολλά. Σημαίνει ότι ορίζεται το ποσό της επίσκεψης, κανόνες για την συνταγογραφία των χρόνιων νοσημάτων, την εκτέλεση ιατρικών πράξεων, κανόνες για την λειτουργία των ιατρείων, τους νέους ιατρούς και άλλα που θα επιτρέψουν την μονιμοποίηση της ελεύθερης συνταγογράφησης. Μην ξεχνάμε ότι ο ιατρικός σύλλογος είναι πλέον υπεύθυνος για την άδεια λειτουργίας των ιατρείων και στο μέλλον θα έχουν ίσως και εταιρίες ειδικοτήτων.

Είναι ώρα ευθύνης πλέον.

--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνώ μαζί σου Δημήτρη. Όλα τα προηγούμενα χρόνια εφησυχάζαμε αφού δεν υπήρχε ιδιαίτερη πίεση για να δούμε πέρα από τον εαυτό μας. Ξαφνικά το σκηνικό άλλαξε και νιώσαμε όπως όλοι κάποιος να τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια μας. Ο ΠΙΣ και οι Ιατρικοί Σύλλογοι έπρεπε να παίξουν το ρόλο του συνδικαλιστικού οργάνου. Με επιτυχία ή όχι, θα το δείξει η συνέχεια - το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ήταν προετοιμασμένοι αφού βάδιζαν σε πρωτόγνωρα μονοπάτια. Καθώς ο συνδικαλισμός δεν είναι το κύριο έργο τους, θα πρέπει οι Σύλλογοι, με οδηγό τον ΠΙΣ, να παίξουν το ρόλο του θεματοφύλακα και μην αφήσουν τα του οίκου μας σε κανένα διορισμένο υπουργό ή διοικητή. Γιατί να μην προσπαθήσουμε να συμμαζέψουμε το σπίτι μας όπως μας ταιριάζει και όπως μας αξίζει - κι έτσι οι Σύλλογοι θα έχουν ένα ρόλο ουσιαστικό, το ίδιο κι οι υποψηφιότητες και οι ψήφοι μας.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση