Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
15 Μαΐου 2024, 02:55:48

Ψηφοφορία

Με τα ως τώρα δεδομένα, πώς θα χαρακτηρίζατε το εγχείρημα "ΕΟΠΥΥ";

άριστο
πολύ καλό
αρκετά καλό
καλό
μέτριο
κακό

Αποστολέας Θέμα: ΕΟΠΥΥ  (Αναγνώστηκε 1392477 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

7 Ιανουαρίου 2012, 14:11:22
Απάντηση #660
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δυό ερωτήματα όντας μη σχετικός:
!)  Στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος   αναφέρεται στο εξέταστρο των 5 ευρώ. Το εξέταστρο πληρώνεται και απο τους ασφαλισμένους ΕΟΠΥΥΥΥΥ σε όλα και ειδικά στα ΚΥ που  συμβλήθηκαν με τον ΕΟΠΥΥΥ?
  2) στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος   αναφέρει παρακάτω: ""Από τους 5000 γιατρούς, οι 2000 θα είναι νέοι χωρίς εμπειρία και χωρίς να διαθέτουν δικό τους ιατρείο, ενώ βασικό κριτήριο αναμένεται να είναι οι γνώσεις αλλά και ο βαθμός του πτυχίου τους"" ....   Οι 2000 που δεν θα έχουν ιατρείο που θα εξετάζουν τους ασθενείς. Στο σπίτι? (θα εχουν και κανένα τυχερό?) ή στο ΙΚΑ? ή στο δρόμο τελοσπάντων...   Όχι τίποτα άλλο αλλά αν είναι να μου περέχει χώρο εξέτασης ασθενών και όχι το ιατρείο μου ενδίαφέρομαι άμεσα να συμμετέχω (εξάλλου αισθάνομαι νεότατος <45 ετών - πήρα και 8 στο πτυχίο).
   Πάντως έχει πλάκα το (αμέσως) παρακάτω εύρημα "οι νέοι γιατροί θα αξιοποιηθούν και για την πρόληψη των ασθενειών στο γενικό πληθυσμό"... Εδώ τις καλές εποχές δεν έγινε πρόληψη Τώρα?!!!  :D :D :D
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Στη Λάρισα, όπου ο αριθμός των ιατρών που προσχώρησαν στον ΕΟΠΥΥ είναι μεγάλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου έδωσε οδηγίες προς τους ασφαλισμένους, και μάλλον κάτι τον ανάγκασε να το πράξει.
Έγραψε επίσης ότι για τις πράξεις (πχ γύψος, οφθαλμολογική εξέταση κλπ) δεν πρέπει να πληρώσει τίποτα ο παθών (χεχε) και να κοπεί παραπεμπτικό πράξεων πράγμα που νομίζω είναι παραπλανητικό...

7 Ιανουαρίου 2012, 14:35:14
Απάντηση #661
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Έγραψε επίσης ότι για τις πράξεις (πχ γύψος, οφθαλμολογική εξέταση κλπ) δεν πρέπει να πληρώσει τίποτα ο παθών (χεχε) και να κοπεί παραπεμπτικό πράξεων πράγμα που νομίζω είναι παραπλανητικό...
Δεν είμαι σίγουρος πόσο παραπλανητικό είναι. Τι λέει το ΦΕΚ της 29.12.2011:

«Ιατροί του ΕΟΠΥΥ, εκτός ωραρίου εργασίας τους, καθώς και Ιατροί μη συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ δύνανται να συνταγογραφούν σε ασφαλισμένους του, φαρμακευτικά σκευάσματα ή παρακλινικές εξετάσεις που θα εκτελούνται αποκλειστικά σε συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ διαγνωστικά κέντρα, μόνον με την Ηλεκτρονική συνταγογράφηση κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του ν.3892/2010 (Α ́ 189) «Ηλεκτρονική καταχώριση και εκτέλεση ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών ιατρικών εξετάσεων», αφού πιστοποιηθούν και εκδηλώσουν την επιθυμία τους αυτή με την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης.»

Περιλαμβάνει η πιο πάνω διατύπωση τις πράξεις;
Αν ναι, σε ώρες ΕΟΠΥΥ μπορούν να εκτελεστούν και στο ιατρείο.
Με ποια αμοιβή;
Βασιζόμενοι στο από 27.12.2011 έγγραφο του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ:

Επίσης διευκρινίζεται η εκτέλεση πράξεων εντός των συμβεβλημένων Ιατρείων απαιτεί την ηλεκτρονική παραπομπή τους, η δε πληρωμή τους θα γίνεται με βάση το ισχύον κρατικό τιμολόγιο

Όποιος κατάλαβε, ας μας το εξηγήσει.
Προσωπικά πιστεύω ότι το σκηνικό χτίζεται ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει τους σκοπούς των ιθυνόντων ανά πάσα στιγμή.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

8 Ιανουαρίου 2012, 18:41:06
Απάντηση #662
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
ΠΙΣ. Απεργία από 9 εως 13/1/2012 Προσφυγή του ΠΙΣ κατά της εγκυρότητας της διαβόητης λίστας του ΕΟΠΥΥ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  ΙΑΤΡΙΚΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ   ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ   ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
ΑΠΟ 9 ΕΩΣ ΚΑΙ  13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2012
Προσφυγή του ΠΙΣ κατά της εγκυρότητας της διαβόητης λίστας του ΕΟΠΥΥ.
O  Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αποτιμά ως ιδιαίτερα επιτυχή την Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε από  2 έως και 5 Ιανουαρίου 2012, με την    δυναμική ενεργοποίηση των Ιατρικών Συλλόγων, των Κλαδικών Ιατρικών  Οργανώσεων και κάθε ιατρού που συνειδητά συμμετείχε.
Η θεσμοθέτηση της Ελεύθερης Συνταγογράφησης για όλους τους ιατρούς, κάτω από την συντονισμένη συνολική διεκδίκηση, παρά τις επανειλημμένες κυβερνητικές παλινωδίες και υπαναχωρήσεις, αποτελεί μια αδιαμφισβήτητη  κατάκτηση της ιατρικής κοινότητας, για την συνολική εφαρμογή της οποίας απαιτείται συνεχής επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα.
Ο ΠΙΣ καλεί τους ιατρούς οι οποίοι συμπεριλήφθησαν στις λίστες του ΕΟΠΠΥ που υποβαθμίζουν και προσβάλλουν βάναυσα την επιστημονική και επαγγελματική υπόστασή τους, κάτω από την πίεση και την ανασφάλεια που σκοπίμως καλλιεργήθηκε από τους κυβερνητικούς παράγοντες, να αποσύρουν άμεσα τα ονόματά τους, προασπίζοντας τα πραγματικά τους συμφέροντα.
Επισημαίνεται ότι στις διαβόητες λίστες διαπιστώνεται ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των ονομάτων αφορούν ιατρούς οι οποίοι δεν πληρούν τους όρους που τίθενται από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στις 16.12.2011 στο 262 ΦΕΚ και τις αλληλοδιάδοχες ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από την ίδια την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ στις 21.12.2011 και 27.12.2011. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται όσοι υπέβαλλαν τις δηλώσεις  μετά τις 27.12.2011 όπου έληγε η νομοθετημένη  διορία  με αποτέλεσμα να είναι εκπρόθεσμοι,  όσοι δεν είχαν προηγουμένως συμβάσεις με τον ΟΠΑΔ  και τον   ΟΑΕΕ οπότε δεν είναι σύννομοι, όσοι υπηρετούν παράλληλα ως μόνιμοι η με σύμβαση αορίστου χρόνου στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ η τους λοιπούς Οργανισμούς που ενσωματώθηκαν στον ΕΟΠΥΥ οπότε είναι αναντίστοιχοι με τις ως άνω ανακοινώσεις και όσοι έχουν αποπεμφθεί με διοικητικές αποφάσεις των ενσωματωθέντων στον ΕΟΠΥΥ Οργανισμών για  σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα. Εις αυτούς εάν προστεθούν οι ιατροί που μετέβαλλαν άποψη και ζητούν την διαγραφή τους από την κατάσταση του ΕΟΠΥΥ χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αφαιρεθεί τα ονόματά τους, τότε συμπεραίνεται ευλόγως ότι η λίστα είναι πολλαπλώς ανακριβής και αναρτήθηκε ως έχει, προκειμένου να λειτουργήσει ως απεργοσπαστικός μηχανισμός εναντίον των ιατρικών κινητοποιήσεων, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν πρόκειται να εγκρίνει την αποζημίωση αυτών των ιατρών. Ήδη ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έλαβε την απόφαση να ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο εναντίον της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.
Η βεβιασμένη έναρξη λειτουργίας του ΕΟΠΠΥ, χωρίς να έχουν εξασφαλισθεί οι αναγκαίες οργανωτικές προϋποθέσεις, οι ενιαίες υγειονομικές υπηρεσιακές υποδομές και οι απαραίτητες λειτουργικές διαδικασίες υποδοχής και εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, έχουν δημιουργήσει ένα γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας, που καθιστά επιτακτική την αναβολή εκκίνησής  του για το αναγκαίο χρονικό διάστημα.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει τις αγωνιστικές αποφάσεις των Κλαδικών Ιατρικών  Οργανώσεων  και  ανακοινώνει την επανάληψη των πανελλαδικών απεργιακών κινητοποιήσεων  από 9 έως 13 Ιανουαρίου 2012, διεκδικώντας  ανυποχώρητα
1. Την ανάκληση  της Πράξης Νομοθετικού Περιεχόμενου 262/16-12-2011 και των από 21.12.201 και 27.12.2011 ανακοινώσεων του Διοικητή του ΕΟΠΥΥ που οδηγούν νομοτελειακά τον κλάδο των αυτοαπασχολούμενων ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών σε πλήρη απαξίωση και κατάργηση.
2. Την καθιέρωση Γενικής Συλλογικής Σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τον Π.Ι.Σ., μετά από επίσημη διαπραγμάτευση, που θα καθορίζει όλα τα ζητήματα απασχόλησης, ασφάλισης, αμοιβής και ελέγχου, η οποία θα δίδει τη δυνατότητα σε όλους τους ιατρούς που επιθυμούν, να συμβάλλονται,  αμειβόμενοι  κατά πράξη και περίπτωση.
3. Την ανάκληση των 2456/3-11-2011 ΚΥΑ που αφορούν τον  Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ και τις αμοιβές των συμβεβλημένων ιατρών.
4. Την άμεση νομοθετική ρύθμιση και καταβολή των οφειλών του ΟΠΑΔ και των λοιπών Οργανισμών στους δικαιούχους ιατρούς.
5. Την ανάκληση της 141282/ 21-12-2011 εγκυκλίου του Υπουργού Υγείας που επισημοποιεί την  ασύδοτη απελευθέρωση του ιατρικού  επαγγέλματος, εκχωρεί των πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας  στα  επιχειρηματικά συμφέροντα εις βάρος των πολιτών και ακυρώνει την θεσμική υπόσταση των Ιατρικών Συλλόγων
6.  Την διασφάλιση των εργασιακών, ασφαλιστικών, μισθολογικών και υπηρεσιακών δικαιωμάτων των Ιατρών που υπηρετούν μέχρι σήμερα στις μονάδες Υγείας του  ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
7.  Την διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, την εξασφάλιση ασφαλούς και επαρκούς λειτουργίας των νοσοκομείων της χώρας, την διασφάλιση της επιστημονικής και επαγγελματικής  υπόστασης των νοσοκομειακών ιατρών  και την κατοχύρωση του ειδικού ιατρικού μισθολογίου.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση, θα παρακολουθεί κάθε νεώτερη εξέλιξη και θα καθορίζει την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων, ενημερώνοντας συνεχώς τους συναδέλφους.
Καλούνται οι Ιατρικοί Σύλλογοι και όλοι οι ιατροί σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα και επικοινωνία για κάθε νεώτερη εξέλιξη.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΜ.ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ                ΚΩΝ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

8 Ιανουαρίου 2012, 18:44:52
Απάντηση #663
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
O ΙΣΑ απεργεί μέχρι και την Τρίτη 10-01-12 όπου και θα συνεδριάσει ξανά....
Βλέπε επισυναπτόμενο ή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

8 Ιανουαρίου 2012, 23:05:14
Απάντηση #664
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΠΙΣ. Απεργία από 9 εως 13/1/2012 Προσφυγή του ΠΙΣ κατά της εγκυρότητας της διαβόητης λίστας του ΕΟΠΥΥ.

     Μήπως αναλώνεται σε μια άχρηστη φιλολογία για τη λίστα... Στο κάτω κάτω βγάζει μια νέα υπουργική απόφαση ο υπουργός που κάνει την (κακιά-διαβολική-εξαποδώ) λίστα νόμιμη αναδρομικά (όπως έγινε πολλές φόρες όλοι έχουμε παραδείγματα). Οι ιατρικοί σύλλογοι μάλλον εκπροσωπούν όλους τους γιατρούς (και αυτούς -τους τρισκατάρατους?-που δήλωσαν). Άσε που στη Λάρισα είναι (οι ελευθεροεπαγκελματίες) περισσότεροι απο τους άλλους ...
     Επίσης νομίζω ότι δηλώσεις του τύπου "άμεση κάταργηση του ΕΟΠΥΥ" κλπ (όπως λέγανε έξω απο την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ) - διάβασα μια σχετική ανακοίνωση του συλλόγου Σερρών-  φέρνουν περισσότερα προβλήματα παρά λυνουν. Τα άλλα ταμεία έχουν πια καταργηθεί πλέον και μια αναστολή του ΕΟΠΠΥΥΥΥ τώρα πλεον θα αφήσει ξεκρέμαστους τους ασφαλισμένους ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ. Πρέπει να γίνουν συγκεκριμένές και στοχευμένες ενέργειες πχ στις αμοιβές, στις παροχές, στα πλαφόν εξετάσεων όπως έγινε για την συνταγογράφηση.
Τέλος πάντων. Οι απόψεις μου αλλά δυστυχώς δεν έχω παραπάνω εμπειρία να προτείνω συγκεκριμένες δράσεις.
Επίσης αν έμαθε κανείς για τις Ιατρικές πράξεις τίποτα σίγουρο (ή αν έγραψε κάποιος)...

9 Ιανουαρίου 2012, 13:59:23
Απάντηση #665
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Ενημερωτική Ανακοίνωση για τα ιδιωτικά πολυιατρεία

Παράθεση
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 7-1- 2012

   Μετά από επτά περίπου ώρες εξαντλητικών διαβουλεύσεων σε ήρεμο κλίμα  και με ένα διάλλειμα μίας περίπου ώρας για να μεταβούμε από το Υπουργείο Εργασίας στα γραφεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., όπου θα αποτυπώναμε σε σύμβαση και θα συνυπογράφαμε την πρόταση - απόφαση της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Αθ. Δρέττα και του Προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ. Γερ. Βουδούρη που προέκυψε μετά από συζήτηση και συναίνεση όλων  των παρισταμένων πλην του εκπροσώπου των αλυσίδων κ. Κρεμμύδα ο οποίος εξέφρασε την επιφύλαξή του για τις εκπτώσεις 10 % των εξετάσεων που θα  αναφερθούν κατωτέρω  καταλήξαμε σε προφορική συμφωνία που ο κ. Σουλιώτης ανέλαβε να καθαρογράψει σε σχέδιο σύμβασης μεταξύ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και μονάδων Π.Φ.Υ που θα κληθούμε να προσυπογράψουμε την Δευτέρα 9/1/2012   

   Τα κύρια σημεία της συμφωνίας που κλείσαμε προφορικά είναι

1.    Αποπληρωμή όλων των οφειλομένων από τους ασφαλιστικούς φορείς που συναπαρτίζουν τον ΕΟΠΥΥ  μέχρι τέλους Απριλίου 2012. Για το σκοπό αυτό κατατέθηκε , όπως μας διαβεβαίωσε η κ. Δρέτα τροπολογία στο υπό συζήτηση Ν.Σ του Υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ με 1,5 δις.
2.    Συμβατική δέσμευση του ΕΟΠΥΥ για την εντός 45 ημερών πληρωμής του 90 % του αιτούμενου ποσού και εξόφληση μετά παρέλευση 60 ημερών του υπόλοιπου 10 %
3.    Σύμβαση του συνόλου των εργαστηρίων εφ’ όσον το επιθυμούν
4.    Καθιέρωση ελάχιστου αριθμού εξετάσεων με την ισομερή κατανομή μέσω του μηχανισμού του 184 ως εξής

60   Αξονικές Τομογραφίες   
30   Μαγνητικές τομογραφίες   
30   Τρίπλεξ καρδιάς   
30   Τρίπλεξ αγγείων   
35    Μετρήσεις Οστικής Μάζας 
35    Σπινθηρογραφήματα Καρδιάς 

   Πέραν αυτού του αριθμού των εξετάσεων θα υπάρχει έκπτωση 10 % ανά εξέταση χωρίς plafond

   Όλες οι άλλες εξετάσεις θα πληρώνονται με το ισχύον κρατικό τιμολόγιο Π.Δ.  και Υπουργικές αποφάσεις.

   Επίσης συμφωνήθηκε ότι σε περίπτωση έκδοσης νέου Π.Δ, που θα διαφοροποιεί τις τιμές θα γίνει επανεξέταση και επαναδιαπραγμάτευση των εκπτώσεων.

   Υπάρχουν σημαντικά διαδικαστικά ζητήματα μερικά από τα οποία έχουν ήδη διευθετηθεί με εγκυκλίους του ΕΟΠΥΥ και έχουν αναρτηθεί στα site  του ΕΟΠΥΥ , ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ αυτό που ισχύει σήμερα και αρκετά που χρήζουν προσοχής και τα οποία σύντομα θα ξεκαθαριστούν με αντίστοιχες εγκυκλίους

   Όλα τα παραπεμπτικά πρέπει να είναι ηλεκτρονικά τα οποία δεν χρήζουν θεώρησης εφ’ όσον δεν ξεπερνούν τα 100 ευρώ που σύντομα θα γίνουν 150 ευρώ με την τροποποίηση του Κανονισμού Παροχών του ΕΟΠΥΥ

   Τα χειρόγραφα παραπεμπτικά που θα προσκομίζονται θα πρέπει να φέρουν υπογραφή και σφραγίδα ελεγκτού ιατρού και στρογγυλή σφραγίδα της υπηρεσίας.

   mΕπίσης το συμβεβλημένο εργαστήριο οφείλει να ελέγχει στα χειρόγραφα παραπεμπτικά εάν ο συνταγογράφος ιατρός είναι γιατρός του ΕΟΠΥΥ . Για το σκοπό αυτό υπάρχουν στο διαδίκτυο  αναρτημένες οι καταστάσεις των Ιατρών , επίσης συμβεβλημένοι θεωρούνται οι Γιατροί του ΙΚΑ και των Κ.Υ. Δεν θεωρούνται συμβεβλημένοι οι γιατροί των Νοσοκομείων του ΕΣΥ.

   Το εργαστήριο οφείλει να ταυτοποιεί το ασθενή απαιτώντας την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ώστε να αποφεύγεται η πλαστοπροσωπία.

   Όλοι οι ασφαλισμένοι στο ΕΟΠΥΥ καταβάλλουν 15 % συμμετοχή η μη είσπραξη της οποίας αποτελεί φορολογική παράβαση και θα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής.

   Όσον αφορά το πρόβλημα   με τους ασφαλισμένους (κυρίως του Ι.Κ.Α.) που νοσηλεύονται σε Κρατικά Νοσοκομεία και που μεταφέρονται για απεικονιστικές εξετάσεις στα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Εργαστήρια και που σε έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υγείας του Ι.Κ.Α. με Αρ. Πρωτ. Γ32/1350 και ημερομηνία 08/12/2011, αναφέρεται ότι από 01/10/2011 (δηλαδή αναδρομικά) οι διαγνωστικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται εκτός Κρατικού Νοσοκομείου, λόγω των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλείων (Κ.Ε.Ν.), βαρύνουν το Νοσηλευτικό Ίδρυμα, η Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας υποσχέθηκε ότι όσες διαγνωστικές εξετάσεις έχουν εκτελεστεί μέχρι το τέλος του 2011 στα εργαστήρια μας, θα διευθετηθούν με παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενώ από την αρχή του νέου έτους δεν θα πρέπει να εκτελείται καμία διαγνωστική εξέταση αυτής της κατηγορίας, διότι απλώς δεν θα αποζημιώνεται από το ΕΟΠΥΥ αλλά από το Νοσηλευτικό Ίδρυμα με το οποίο θα πρέπει ο Φ.Π.Υ. να συνεννοείται-συμβάλλεται .         


Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γ. Γραμματέας


Λ. Αναγνώστου                                                                  Γ. Κλεινάκης

Πηγή:http://www.posipy.gr/ananouncments/1-ananouncments/47-enimerotiki-anakoinosi?mid=574
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

9 Ιανουαρίου 2012, 19:32:27
Απάντηση #666
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Νέα Λίστα στην ιστοσελιδα του ΟΠΑΔ...  4768 ιατροί και πιθανότατα χωρίς διπλοεγγραφές (στη Λάρισα υπήρχαν 2 διπλοεγγραφ΄ες στην προηγούμενη λίστα και τώρα δεν υπάρχουν) - είναι γραμμένη κατά ειδικότητα

Να είναι η τελευταία? Πάντως σίγουρα όσους αποσήρανε τις αιτήσεις μάλλον τους ξέχασαν...

9 Ιανουαρίου 2012, 20:14:34
Απάντηση #667
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Νέα Λίστα στην ιστοσελιδα του ΟΠΑΔ...  4768 ιατροί και πιθανότατα χωρίς διπλοεγγραφές (στη Λάρισα υπήρχαν 2 διπλοεγγραφ΄ες στην προηγούμενη λίστα και τώρα δεν υπάρχουν) - είναι γραμμένη κατά ειδικότητα

Να είναι η τελευταία? Πάντως σίγουρα όσους αποσήρανε τις αιτήσεις μάλλον τους ξέχασαν...
Για να καταλάβουμε ποιο ποσοστό από αυτούς που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι στην πράξη ιατροί του ΕΟΠΥΥ μπορούμε να διαλέξουμε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα (π.χ. 3-5% αν θυμάμαι καλά από τη στατιστική - @medicus διόρθωσέ με αν κάνω λάθος).
Στο δείγμα αυτό μπορούμε να τηλεφωνήσουμε πρωί-πρωί τη Δευτέρα που μας έρχεται και να ζητήσουμε να εξεταστούμε στα πλαίσια του ΕΟΠΥΥ.
Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να κωδικοποιήσουμε και να αναλύσουμε τις απαντήσεις που θα λάβουμε.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

9 Ιανουαρίου 2012, 23:07:44
Απάντηση #668
Αποσυνδεδεμένος

ΦΙΛΙΩ ΤΟΠΚΑΡΙΔΟΥ


μετα απο πολυ σκεψη εκανα την αιτηση για να εξεταζω ασθενεις του εοπυυ και αφου διαπιστωσα, ρωτωντας, οτι στην περιοχη μου απο τους 23-24 παθολογους οι 11 ειναι στο ικα=εοπυυ και οι υπολοιποι ειχαν ηδη εκδηλωσει  την προθεση να μπουν με οποιο τροπο μπορουν.την πρωτη εβδομαδα εκανα απεργια διοτι δεν ηθελα να κανω τον απεργοσπαστη  στους συναδελφους που απεργουσαν  .σημερα  ηταν η πρωτη μερα που θα δουλευα με το συστημα.επαιρνα απο το πρωι συνεχεια στα νουμερα να ενημερωθω για το ωραριο,πως κλεινονται τα ραντεβου  ....επιλεγω εγω ποιους θα δω 'η βλεπω τα παντα ολα μεχρι το οριο των 50?αγνωστο διοτι δεν απαντησαν.αρχισα να ρωταω αυτους που δουλευαν ηδη με εοπυυ την προηγουμενη εβδομαδα και κανεις δεν ηξερε τιποτα.τελος παντων σημερα οποιος εβλεπε φως εμπαινε....με αποτελεσμα αυριο να συμπληρωνω σιγουρα τους 50 ασθενεις της εβδομαδας...εχω ορισει -πιθανον αυθαιρετα  οτι θα βλεπω απο τις 9 εως τη μια  τους ασθενεις εοπυυ μεχρι να συμπληρωθουν οι 50 και μετα πληρωμη και αποδειξη να την κανουν οτι καταλαβαινουν.θα δω τι θα γινει δευτερα τριτη της επομενης εβδομαδος και θα σκεφτω πολυ αν θελω να συνεχισω να το ζω αυτο για 2-3 μηνες....απλα αναρωτιεμαι ...αντε και βγαινω..και ολοι οι αλλοι παθολογοι ειναι μεσα ..μαλλον θα πρεπει να το κλεισω μια και δεν εχω τρουπωσει σε καμμια αλλη τρυπα οπως αλλοι(ελεγκτες εταα,δεη,ταπ-οτε,τυδκυ,οαεε ,ικα μικα ,συκα, ενα μισθουλακο ως στρατιωτικοςκλπ).και δεν τους κατηγορω τους ανθρωπους καλα κανανε και ειναι εκει που ειναι .εγω ομως τι κανω οντας νεος γιατρος (3 χρονια ιατρειο) και χωρις τιποτα γενικα...και ολοι οι αλλοι συναδελφοι  εντος???και ο ιατρικος συλλογος με προεδρο μονιμο ιατρο του ικα-εοπυυ θελει να μας διωξει πειθαρχικως....ΟΝΕΙΡΟ ΖΩ ...ΜΗ ΜΕ ΞΥΠΝΑΤΕ!!!!!!!!!!

9 Ιανουαρίου 2012, 23:56:01
Απάντηση #669
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
μετα απο πολυ σκεψη εκανα την αιτηση για να εξεταζω ασθενεις του εοπυυ και αφου διαπιστωσα, ρωτωντας, οτι στην περιοχη μου απο τους 23-24 παθολογους οι 11 ειναι στο ικα=εοπυυ και οι υπολοιποι ειχαν ηδη εκδηλωσει  την προθεση να μπουν με οποιο τροπο μπορουν.την πρωτη εβδομαδα εκανα απεργια διοτι δεν ηθελα να κανω τον απεργοσπαστη  στους συναδελφους που απεργουσαν  .σημερα  ηταν η πρωτη μερα που θα δουλευα με το συστημα.επαιρνα απο το πρωι συνεχεια στα νουμερα να ενημερωθω για το ωραριο,πως κλεινονται τα ραντεβου  ....επιλεγω εγω ποιους θα δω 'η βλεπω τα παντα ολα μεχρι το οριο των 50?αγνωστο διοτι δεν απαντησαν.αρχισα να ρωταω αυτους που δουλευαν ηδη με εοπυυ την προηγουμενη εβδομαδα και κανεις δεν ηξερε τιποτα.τελος παντων σημερα οποιος εβλεπε φως εμπαινε....με αποτελεσμα αυριο να συμπληρωνω σιγουρα τους 50 ασθενεις της εβδομαδας...εχω ορισει -πιθανον αυθαιρετα  οτι θα βλεπω απο τις 9 εως τη μια  τους ασθενεις εοπυυ μεχρι να συμπληρωθουν οι 50 και μετα πληρωμη και αποδειξη να την κανουν οτι καταλαβαινουν.θα δω τι θα γινει δευτερα τριτη της επομενης εβδομαδος και θα σκεφτω πολυ αν θελω να συνεχισω να το ζω αυτο για 2-3 μηνες....απλα αναρωτιεμαι ...αντε και βγαινω..και ολοι οι αλλοι παθολογοι ειναι μεσα ..μαλλον θα πρεπει να το κλεισω μια και δεν εχω τρουπωσει σε καμμια αλλη τρυπα οπως αλλοι(ελεγκτες εταα,δεη,ταπ-οτε,τυδκυ,οαεε ,ικα μικα ,συκα, ενα μισθουλακο ως στρατιωτικοςκλπ).και δεν τους κατηγορω τους ανθρωπους καλα κανανε και ειναι εκει που ειναι .εγω ομως τι κανω οντας νεος γιατρος (3 χρονια ιατρειο) και χωρις τιποτα γενικα...και ολοι οι αλλοι συναδελφοι  εντος???και ο ιατρικος συλλογος με προεδρο μονιμο ιατρο του ικα-εοπυυ θελει να μας διωξει πειθαρχικως....ΟΝΕΙΡΟ ΖΩ ...ΜΗ ΜΕ ΞΥΠΝΑΤΕ!!!!!!!!!!
Με λύπη μου λέω ότι επιθυμία τους ήταν να μας κάνουν όλους το ίδιο με αυτό που περιγράφεις. Καλή δύναμη τώρα...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

10 Ιανουαρίου 2012, 10:41:01
Απάντηση #670
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


...Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ θα αμείβονται με 1500-1600 ευρώ μηνιαίως και όχι με 700 ευρώ όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι. (από Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)
 
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

10 Ιανουαρίου 2012, 10:42:53
Απάντηση #671
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ θα αμείβονται με 1500-1600 ευρώ μηνιαίως και όχι με 700 ευρώ όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι. (από Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)
 
Για τη μεταβατική περίοδο των πρώτων μηνών, αν τα αναγνωρίσει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές...
Μετά... πυκνή ομίχλη.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

10 Ιανουαρίου 2012, 10:53:55
Απάντηση #672
Αποσυνδεδεμένος

Ωφελέειν


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
μετα απο πολυ σκεψη εκανα την αιτηση για να εξεταζω ασθενεις του εοπυυ και αφου διαπιστωσα, ρωτωντας, οτι στην περιοχη μου απο τους 23-24 παθολογους οι 11 ειναι στο ικα=εοπυυ και οι υπολοιποι ειχαν ηδη εκδηλωσει  την προθεση να μπουν με οποιο τροπο μπορουν.την πρωτη εβδομαδα εκανα απεργια διοτι δεν ηθελα να κανω τον απεργοσπαστη  στους συναδελφους που απεργουσαν  .σημερα  ηταν η πρωτη μερα που θα δουλευα με το συστημα.επαιρνα απο το πρωι συνεχεια στα νουμερα να ενημερωθω για το ωραριο,πως κλεινονται τα ραντεβου  ....επιλεγω εγω ποιους θα δω 'η βλεπω τα παντα ολα μεχρι το οριο των 50?αγνωστο διοτι δεν απαντησαν.αρχισα να ρωταω αυτους που δουλευαν ηδη με εοπυυ την προηγουμενη εβδομαδα και κανεις δεν ηξερε τιποτα.τελος παντων σημερα οποιος εβλεπε φως εμπαινε....με αποτελεσμα αυριο να συμπληρωνω σιγουρα τους 50 ασθενεις της εβδομαδας...εχω ορισει -πιθανον αυθαιρετα  οτι θα βλεπω απο τις 9 εως τη μια  τους ασθενεις εοπυυ μεχρι να συμπληρωθουν οι 50 και μετα πληρωμη και αποδειξη να την κανουν οτι καταλαβαινουν.θα δω τι θα γινει δευτερα τριτη της επομενης εβδομαδος και θα σκεφτω πολυ αν θελω να συνεχισω να το ζω αυτο για 2-3 μηνες....απλα αναρωτιεμαι ...αντε και βγαινω..και ολοι οι αλλοι παθολογοι ειναι μεσα ..μαλλον θα πρεπει να το κλεισω μια και δεν εχω τρουπωσει σε καμμια αλλη τρυπα οπως αλλοι(ελεγκτες εταα,δεη,ταπ-οτε,τυδκυ,οαεε ,ικα μικα ,συκα, ενα μισθουλακο ως στρατιωτικοςκλπ).και δεν τους κατηγορω τους ανθρωπους καλα κανανε και ειναι εκει που ειναι .εγω ομως τι κανω οντας νεος γιατρος (3 χρονια ιατρειο) και χωρις τιποτα γενικα...και ολοι οι αλλοι συναδελφοι  εντος???και ο ιατρικος συλλογος με προεδρο μονιμο ιατρο του ικα-εοπυυ θελει να μας διωξει πειθαρχικως....ΟΝΕΙΡΟ ΖΩ ...ΜΗ ΜΕ ΞΥΠΝΑΤΕ!!!!!!!!!!
Συνάδελφε η περιγραφή που έδωσες θα μπορούσε να βγαίνει από το δικό μου πληκτρολόγιο με διαφορά μίας ημέρας..(αποφάσισα αν και (με τύψεις) εγγεγραμένος στο νέο τερατούργημα που λέγεται ΕΟΠΥΥ) να περιμένω τις σημερινές αποφάσεις των Ιατρικών συλλόγων έτσι ώστε αύριο να ξεκινήσω να "βλέπω" ασθενείς του ΕΟΠΥΥ...είμαι και εγώ στον 3ο χρόνο, μη "χωμένος" όπως πολλοί άλλοι σε ιατρικά-παραϊατρικά λαγούμια και σκέφτομαι ακριβώς αυτά που σκέφτεσαι και εσύ..η χθεσινοβραδυνή ανακοίνωση του ΙΣΑ με ταρακούνησε όταν διάβαζα ότι "η τωρινή στάση μας θα καθορίσει τα επόμενα 10 χρόνια"...η κατάσταση είναι ομολογουμένως τραγική και πρωτοφανής!!μήπως τελικά πρέπει να "επιστρέψουμε και εμείς στη γεωργία" ή να ανοίξουμε κανένα κουρείο για να επιβιώσουμε (15 ευρώ το λούσιμο-κούρεμα είναι σαφώς καλύτερα από τα 6,5 ευρώ για ιστορικό-κλινική εξέταση-συνταγογράφηση)... :-\

10 Ιανουαρίου 2012, 11:26:58
Απάντηση #673
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
να "επιστρέψουμε και εμείς στη γεωργία" ή να ανοίξουμε κανένα κουρείο για να επιβιώσουμε (15 ευρώ το λούσιμο-κούρεμα είναι σαφώς καλύτερα από τα 6,5 ευρώ για ιστορικό-κλινική εξέταση-συνταγογράφηση)... :-\
Λοιπόν η γεωργία είναι καλή ιδέα... Νομίζω λεχει η πεθερά μου κάποια χωράφια που τα νοικιάζει... ϊσως γίνω Αγρότης Ιατρός :)
   Όσο και για το κουρείο, θα κάνω το συνήγορο του Λοβέρδο-Βουδούρη και θα πώ ότι όπως αφαιρείς την εφορία και το ΤΣΑΥ απο τα 10 ευρώ του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει και ο Κουρέας να αφαιρέσει την εφορία και το ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ. Θα μείνουν και εκεί ~ 10 ευρώ... Και πόσους θα κουρεύεις την εβδομάδα (πάνω απο τους 50 του ΕΟΠΥΥ?). Εδώ κάποιοι κουρεύονται και μόνοι τους...

10 Ιανουαρίου 2012, 11:55:22
Απάντηση #674
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...
Λοιπόν η γεωργία είναι καλή ιδέα... Νομίζω έχει η πεθερά μου κάποια χωράφια που τα νοικιάζει... ίσως γίνω Αγρότης Ιατρός :)
...  

Medicus curat,
Deus sanat

Λέξεις κλειδιά: ΕΟΠΥΥ 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
8392 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Σεπτεμβρίου 2011, 11:34:38
από Ορθοπαιδικός
27 Απαντήσεις
9716 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Νοεμβρίου 2016, 20:29:38
από md
8 Απαντήσεις
4045 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Ιανουαρίου 2017, 14:55:19
από iceman
0 Απαντήσεις
13369 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Μαρτίου 2017, 19:14:42
από Ελένη Καρανίκα
0 Απαντήσεις
39387 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Οκτωβρίου 2018, 16:36:37
από Argirios Argiriou