Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
ΕΟΠΥΥ
Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠώς γίνεται η ηλεκτρονική καταγραφή αναλώσιμων?
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΈχουμε κάποιες απαντήσεις σχετικά με ταινίες και αναλώσιμα.... επιτέλους
Δείτε επισυναπτόμενο αρχείο ή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
Για τα αναλώσιμα του διαβήτη, προσπάθησα να ακολουθήσω την εναλλακτική οδό μέσω γνωμάτευσης-->θεώρησης-->αγοράς-->υποβολής δαπάνης, όπως άλλωστε περιγραφόταν και στο αρχικό ΦΕΚ. Η απάντηση των "αρμοδίων" ήταν ότι (ως μη συμβεβλημένος) δεν μπορώ να τα γράψω, γιατί η γνωμάτευση είναι... χειρόγραφη, ενώ η ΚΥΑ μιλάει μόνο για ηλεκτρονικές συνταγές!
Ελπίζω κάτι τέτοια να λυθούν σύντομα, για να αντέξουμε κι εμείς οι "εκτός"...
--- Τέλος παράθεσης ---
--- Τέλος παράθεσης ---
Μάλλον του είπαν ότι επειδή οι μη συμβεβλημένοι γράφουν μόνο ηλεκτρονικά, άρα τα αναλώσιμα που δεν γράφονται ηλεκτρονικά δεν μπορούν να τα γράψουν.
Ωστόσο στον Οίκο ναύτου και τα αναλώσιμα γράφονται ηλεκτρονικά, που σημαίνει ότι εάν θέλουν τα προσθέτουν.
Denominator:
Εγγραφή ή Είσοδοςβαινουμε προς αναστολη των κινητοποιησεων συμφωνα με τις τελευταιες ανακοινωσεις του ΙΣΑ και της ΠΟΣΕΠΙΚΑ,αναστολη για να εξυπηρετηθουν οι ασθενεις και μεχρι εδω ολα καλα.Γιατι ομωυργουν οι ιδιοις οι ασθενεις να εξυπηρετηθουν μονο στο ΙΚΑ και οχι στα ιδιωτικα ιατρεια,γιατι οι γιατροι του ΙΚΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟΝ εοπυυ και οι υπολοιποι να μην μπορουν να εξυπηρετησουν μεριδα τουλαχιστον των ασθενων τους μεσω ΕΟΠΥΥ χωρις να τους μεταφερουν κοστη.Στην πολη μου οποιος θελει να συμβληθει με τον ΕΟΠΥΥ αντιμετωπιζει την μυνη του ΔΣ του ιατρικου συλογου με απειλες για καταστατικες διαδικασιες και πειθαρχικα στο ονομα του ΠΙΣ ( που μαλλον δεν ξερει οτι ενεργουν κατα τον τροπο αυτο στο ονομα του).Σε αλλες πολεις οι διαδικασιες ειναι δημοκρατικες και ο καθεις πραττει κατα βουληση.Με δεδομενο οτι απο δευτερα οι γιατροι του εοπυυ-ικα σταματουν την απεργια τους η αποφαση μου για ενταξη στον ΕΟΠΥΥ ειναι δεδομενη γιατι δεν μπορω να δεχτω να μη με αφηνουν να λειτουργησω στον φορεα που λειτοργουν οι ιδιοι (και μαλιστα με καλυτερους ορους)Συστηνω την προσοχη των μελων του ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΟ ΟΤΙ ΣΤΙς 15 ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ,ΝΑΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΣΤΑΜΑΤΑ Η ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ?
--- Τέλος παράθεσης ---
1) Από ότι έχω καταλάβει, οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ ενδιαφέρονται για τα ιατρεία τους και όχι πώς θα λειτουργήσουν οι κρατικές δομές.
2) Στη Ροδόπη υπάρχει μόνο ένας γιατρός στον ΕΟΠΥΥ και δεν άκουσα τίποτε εις βάρος του εκεί Συλλόγου.
3) Σύμφωνα με την ΠΝΠ της 16/12/2011 η προθεσμία ένταξης των συμβεβλημένων με ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ λήγει σε 10 ημέρες, ήτοι στις 26/12/2011. Όλες οι υπόλοιπες προθεσμίες είναι έωλες και γι' αυτό δεν υπάρχουν και επσήμως, αλλά στηρίζονται σε e-mail και τηλέφωνα.
4) Προσωπικά δεν έχω κανένα καϋμό με κάποιο συνάδελφο που ονειρεύεται τη χλιδή του ΕΟΠΥΥ, αλλά διατηρώ το δικαίωμα να ζητήσω από την πολιτεία να μου πληρώσει τα δεδουλευμένα του ΟΠΑΔ αντί να τα δώσει κατά προτεραιότητα σε όσους εκπρόθεσμα (δηλ. παράνομα) προσχώρησαν στον ΕΟΠΥΥ.
dimipap73:
για το 1 . αυτο δε σημαινει οτι θα αδειασουμε εμεις τα ιατρεια μας ωστε οι ασθενεις να στοιβαχτουν στα ραντεβου του ΙΚΑ και να αναζητησουν την γρηγορη λυση στα ιδιωτικα ιατρεια των ιατρων του ΙΚΑ οπου δεν θα υπαρχουν οι περιορισμοι που υπαρχουν στους πιστοποιημενους(η θα υπαρξουν)
για το 2, αν αυτο που συμβαινει στη ροδοπη συνεβαινε σε ολη την ελλαδα τοτε αναλογικα με τον πληθυσμο θα επρεπε ο εοπυυ να εχει 60 ιατρους σε ολη την ελλαδα.εχει ομως 5000 χωρις σε αυτους να περιλαμβανονται οι εργαστηριακοι (που εξυπηρετουν ασθενεις του ΕΟΠΥΥ) π.χ ο συναδελφος που ειπε την λεξη πειθαρχικη διαδικασια στην απολογια μου στον ιατρικο συλογο ΔΕΧΕΤΑΙ παραπεμπτικα του ΕΟΠΥΥ,ΕΠΙΣΗς ΔΕ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ οι ιατροι του ΙΚΑ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΟΡΙΣΤΟΥ.ΑΝ λοιπον αφαιρεσεις απο τους 22000 που εχουν νομιμο ιδιωτικο ιατρειο τους 4000 εργαστηριακους και τους 6500 ιατρους του ΙΚΑ ΜΕΝΟΥΝ 11500 ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ 5000 ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ.Πραγματικα δεν ξερω τι γινεται στην ροδοπη ,θελεις ομως να μας πεις τι γινεται στην ΞΑΝΘΗ?
για το 3 αυτη ειναι μια αποψη,η ανακοινωση λεει για εμαιλ μεχρι 31/12 και fax μεχρι 15/1,ειναι ομως τουλαχιστο αδικο να παρεμβαινει καποιος φορεας και να προσπαθει να ακυρωσει την αιτηση εισδοχης των μελων του με τετοια τερτιπια
για το 4 δεν διαφωνω καθολου μαζι σου και απαιτω απο τον οπαδ να λαβω τα δεδουλευμενα ,μαλιστα δεσμευομαι για κερασμα στην πρωτη καταθεση , αντιστοιχομε αυτο που εγινε οταν βγηκαν οι σταυροι στις νομαρχιακες
θα σου πω ομως και κατι αλλο, στη δυσκολη φαση που βρισκομαστε ως εθνος γενιεται ενα καινουριο συστημα υγειας που εχει ενα χαρακτηριστικο την ελευθερη επιλογη ιατρου κατι που ποτε μεχρι σημερα δεν υπηρξε.Σε καθε γεννηση υπαρχουν ωδινες που πονανε,θα θιχτουν καθεστωτα ,θα θιχτουν συμφεροντα ,κατι καινουριο ομως θα γεννηθει που αφου περασει τις παιδικες του ασθενειες θα μεγαλωσει.Τα οικονομικα δεδομενα αυτου του συστηματος ειναι συγκεκριμενα.Θα ηθελα και γω να παιρνω 20 ε απο το συστημα για να εξεταζω αλλα ειναι σαφες οτι λεφτα δεν υπαρχουν,ας βοηθησουμε το συστημα αυτο να περασει την βρεφικη του ηλικια και ας αγωνιστουμε απο μεσα για να το βελτιωσουμε οπως θα αγωνιστουν (ΑΠΟ ΜΕΣΑ) και οι συναδελφοι μας απο το ΙΚΑ.
ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Gatekeeper:
Εγγραφή ή Είσοδοςθα σου πω ομως και κατι αλλο, στη δυσκολη φαση που βρισκομαστε ως εθνος γενιεται ενα καινουριο συστημα υγειας που εχει ενα χαρακτηριστικο την ελευθερη επιλογη ιατρου κατι που ποτε μεχρι σημερα δεν υπηρξε.Σε καθε γεννηση υπαρχουν ωδινες που πονανε,θα θιχτουν καθεστωτα ,θα θιχτουν συμφεροντα ,κατι καινουριο ομως θα γεννηθει που αφου περασει τις παιδικες του ασθενειες θα μεγαλωσει.Τα οικονομικα δεδομενα αυτου του συστηματος ειναι συγκεκριμενα.Θα ηθελα και γω να παιρνω 20 ε απο το συστημα για να εξεταζω αλλα ειναι σαφες οτι λεφτα δεν υπαρχουν,ας βοηθησουμε το συστημα αυτο να περασει την βρεφικη του ηλικια και ας αγωνιστουμε απο μεσα για να το βελτιωσουμε οπως θα αγωνιστουν (ΑΠΟ ΜΕΣΑ) και οι συναδελφοι μας απο το ΙΚΑ.
ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
--- Τέλος παράθεσης ---
Πολύ σωστη παρατήρηση. Και το όνομα του νέου συστήματός ΕΣΥ (Ενιαίο Σύστημα Υγείας).
Ηδη με την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ οι συμβεβελημένες ιδιωτικές κλινικές 'εχουν εισέλθει στο συστημα εφημεριών...
Denominator:
Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό μπορώ να πω ότι:
1) Το ότι δόθηκε, έστω και με το στανιό, η ελεύθερη συνταγογράφηση ήταν εξαιτίας αυτών που δεν μπήκαν στον ΕΟΠΥΥ.
2) Το ότι δεν υποχώρησε το υπουργείο σε βασικές διεκδικήσεις (συλλογική σύμβαση για όσους επιθυμούν για να υπάρχει η δυνατότητα προστασίας από αυθαίρετη τροποποίηση κάθε τόσο, αλλαγή του τοπίου στο θέμα του "ανοίγματος" του επαγγέλγματος κ.λ.π.) έγινε γιατί δεν υπήρξαμε αρραγείς.
3) Η στάση των συλλόγων ήταν ποικίλη. Άλλοι προσπάθησαν να μην πληγώσουν κανένα, άλλοι προσπάθησαν να διαφυλάξουν μία ελάχιστη απαίτηση της πλειοψηφίας και άλλοι επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την κατάσταση. Όλοι κρίνονται και ουδείς αναμάρτητος. Όσον αφορά το τι έγινε στην Ξάνθη, θα το απαντήσουν όλοι οι συνάδελφοι στην επόμενη Γ.Σ., διότι μπορεί να είμαι προκατειλημμένος.
4) Προσωπικά χαίρομαι που υπήρξε αντίδραση, έστω και με παραφωνίες. Δε θέλω όμως ποτέ να ξεπερνιούνται κάποια όρια ανθρώπινης και συναδελφικής αξιοπρέπειας και για το λόγο αυτό, χωρίς να αναθεωρώ την άποψή μου για τον ΕΟΠΥΥ, πιστεύω ότι από εδώ και πέρα ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του και ας κανονίσει την πορεία του. Όσο για το δικαίωμα συμμετοχής στον ΕΟΠΥΥ, νομίζω ότι θα είναι και μετά τις 15/1, ίσως με κάποια νομοθετική ρύθμιση που να τακτοποιεί αναδρομικά την κατάσταση.
5) Οι ασφαλισμένοι θα συνεχίσουν το γολγοθά τους, ακόμη και αν όλοι μπούμε για τους 2-3 μεταβατικούς μήνες στον ΕΟΠΥΥ. Θα μετακινούνται από ιατρείο σε ιατρείο για να βρουν ραντεβού και θα αξιώνουν της ίδιας καλής μεταχείρησης όπως και πρώτα, όταν μας πλήρωναν (βλέπε ασθενείς ΟΓΑ και ΙΚΑ πέραν των 80). Κι από την άλλη κανείς μας δε θα μπορεί να είναι ακριβοδίκαιος και πάντα θα δυσαρεστήσει χρόνιους ασθενείς τους για τους οποίους δε θα μπορέσει να εξασφαλίσει πρόσβαση στο "δωρεάν". Στους μη συμβεβλημένους μπορεί να μείνουν οι μισοί, αλλά θα είναι συνειδητοποιημένοι και άρα μόνιμοι.
Ίδωμεν.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση