Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ

<< < (154/493) > >>

Ωφελέειν:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπειδή έχω ακούσει άπειρα σενάρια για το πως λειτουργούν αρκετοί ιδιώτες με δήλωση στον ΕΟΠΥΥ γνωρίζει κανείς να μου απαντήσει στο εξής:
-μπορούμε να χωρίσουμε τους 50 εβδομαδιαίους ασθενείς σε 1 δεκάδα/ημέρα και να χρεώνει ιδιωτικά (με ΑΠΥ και χωρίς να συμπληρώνει χαρτάκι ΕΟΠΥΥ) τον 11ο,12ο,κ.ο.κ. ή
Νομίζω οτι αυτό είναι ψιλοπάρανομο και δεν προβλέπεται απο τις ανακοινώσεις που λένε καθαρά πενήντα άτομα την εβδομάδα (τα πρώτα 50). Με αυτό τον τρόπο αποφασίζω εγώ την Δευτέρα να δώ 5 το πρωί και την Τρίτη 15 --> ΧΑΟΣ.
Στο κάτω κάτω δουλεύεις μόνο 2 μέρες και τις άλλες διακοπές (να διασκεδάσεις με τα λεφτα του ΕΟΠΥΥΥ  :laugh:)
--- Τέλος παράθεσης ---
Νομίζω πως έχει διατυπωθεί με αρκετή ασάφεια...άσε που και στις δύο περιπτώσεις 50 ασθενείς του ΕΟΠΥΥ θα βλέπω..σχετικά με την πληρωμή και τις διακοπές κάτι μου λέει πως θα πληρώσουν 1-2 μήνες για να πάρουν τους γιατρούς με το μέρος τους και μετά θα αρχίσουμε πάλι τα ίδια (καθυστερήσεις λόγω υπογραφών από λογιστήρια, παρέδρους, μη εκκαθαρισμένα χαρτάκια,κλπ)...μαθημένο το βουνό στα χιόνια...προσωπικά εαν συμβεί κάτι τέτοιο θα αποχωρήσω το συντομότερο δυνατό και ας βρουν άλλο κορόιδο...Ίδωμεν!

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΒέβαια μπορούν και στο ιατρείο τους να γράφουν χειρόγραφα παράτυπα όπως έκαναν (πολλοί όχι όλοι) χρόνια τώρα και να πληρώνονται μαύρα (όπως έκαναν (πολλοί όχι όλοι) χρόνια τώρα).

--- Τέλος παράθεσης ---
Γιατί όμως να ρισκάρει γράφει κανείς παράτυπα χειρόγραφα και όχι νόμιμα ηλεκτρονικά; Για φορολογικούς λόγους; Για το μικρό ποσοστό των περιπτώσεων που δε λειτουργεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση; Θεωρώ ότι ο φόβος των συναδέλφων είναι πολύ μεγαλύτερος πια.

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΒέβαια μπορούν και στο ιατρείο τους να γράφουν χειρόγραφα παράτυπα όπως έκαναν (πολλοί όχι όλοι) χρόνια τώρα και να πληρώνονται μαύρα (όπως έκαναν (πολλοί όχι όλοι) χρόνια τώρα).

--- Τέλος παράθεσης ---
Γιατί όμως να ρισκάρει γράφει κανείς παράτυπα χειρόγραφα και όχι νόμιμα ηλεκτρονικά; Για φορολογικούς λόγους; Για το μικρό ποσοστό των περιπτώσεων που δε λειτουργεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση; Θεωρώ ότι ο φόβος των συναδέλφων είναι πολύ μεγαλύτερος πια.

--- Τέλος παράθεσης ---

Ο φορολογικός λόγος αρκεί.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓια το θέμα περιστολής της φαρμακευτικής δαπάνης, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι στόχος είναι το σύνολο των συνταγών, να αφορούν γενόσημα φαρμάκων, στο πλαίσιο του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ καλούνται να συνταγογραφούν μόνο γενόσημα. Αν συνταγογραφούν άλλα φάρμακα, δεν θα καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ.

--- Τέλος παράθεσης ---
Οι μεγάλες εταιρίες σε πολλά φάρμακά τους έχουν πατεντάρει και κάποιες ενδείξεις για κάμποσα χρόνια!
Παράδειγμα το Plavix που είναι η μοναδική κλοπιδογρέλη με ένδειξη στο οξύ στεφανιαίο σύνδρομο και για ένα έτος μετά εφόσον γίνει παρέμβαση. Σε αυτούς τους ασθενείς που θα έρχονται για συνταγογράφηση σ αυτό το διάστημα θα τους γράφουμε γενόσημα?
Ποιος γιατρός θα δώσει φάρμακο χωρίς ένδειξη?
Θα μου πληρώσει ο Λοβέρδος τα δικαστήρια που θα με σύρει ο ασθενής?
Αποκλείεται να βάλουν υποχρεωτικά τα γενόσημα. 

--- Τέλος παράθεσης ---
και μετά τον 1ο χρόνο;

Denominator:
Δημήτρη, διόρθωσέ με αν κάτι δεν είναι σωστό.
Ο γιατρός που δουλεύει στο ΙΚΑ, συνταγοραφεί στο συνταγολόγιό του χειρόγραφα σε όσα περιστατικά έρχονται με ραντεβού και σε όσα του στείλει ο διευθυντής να τα εξετάσει εκτάκτως. Στο ιατρείο πώς θα συνταγογραφήσει;
Επίσης, ο γιατρός που είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ, συνταγογραφεί χειρόγραφα για όσους βλέπει στα πλαίσια της σύμβασής του, γεγονός που αποδεικνύεται από τις καταστάσεις. Στους υπόλοιπους δε λειτουργεί ιδιωτικά; Ή επεκτείνονται τα δικαιώματα χωρίς τις υποχρεώσεις;
 ???

Gatekeeper:
Μέτρα Υπ.Εργασίας 2011-2015

-Έναρξη λειτουργίας Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιας Υγείας
(ΕΟΠΥΥ).Η εξοικονόμηση αφορά σε 52 εκατ, από τις αμοιβές των
γιατρών και 18 εκατ. από τις λειτουργικές δαπάνες. Έχουν
υπογραφεί συμβάσεις με 5.000 ιατρούς προσωρινά αντί 15000
όπως προβλέπεται. (5000 ιατροί Χ 200 επισκέψειςΧ10€). Η
σύμβαση είναι τριμηνιαία

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα