Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
ΕΟΠΥΥ
ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ:
σε χαρτακια του ΙΚΑ
κατμαρκ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠώς γράφονται εργαστηριακές εξετάσες σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ χωρίς ηλεκτρονικό τρόπο?
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό μπορείς να το κάνεις μόνο αν είσαι συμβεβλημένος και αν δεν λειτουργεί το ηλεκτρονικό σύστημα. Τότε γράφεις σε παραπεμπτικό του ΙΚΑ για παρακλινικές εξετάσεις ή, αν δεν έχεις, σε απλό χαρτί, του ιατρείου ή και λευκό. Εννοείται ότι συνοδεύεις με βεβαίωση γιατί δεν έκανες ηλεκρονικό παραπεμπτικό
Πετράκης Νϊκος:
Πρίν φτιάξουνε το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αλλά και το σύστημα ιατρικών εξετάσεων που ακόμα δηλώνει ότι είναι σε πιλοτικό στάδιο αλλά παράλληλα είναι υποχρεωτικό δεν μπορούσανε να αναρωτηθούν κάποια προβλήματα που μπορεί να βρίσκανε μπροστά τους? Εκτός του ότι είναι κάτι πολύ πρόχειρο, γίνεται και δύσχρηστο όταν δεν μπορεί να υποστηρίξει των αριθμό που είναι on-line την ίδια ώρα. Ερωτήματα λοιπόν που δημιουργούνται.
1) Πως είναι δυνατόν να σου ζητάει το ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου για να ξεκινήσεις την καταχώρηση των εξετάσεων και να σου αφήνει ελεύθερη την επιλογή του ασφαλιστικού ταμείου του αλλά και τον αριθμό μητρώου. Αυτά εφόσον είναι μοναδικά θα πρέπει να είναι αυτοματοποιημένα. Θα μου πείτε "Και αν κάνει αλλαγή ταμείου?". Αν κάνει αλλαγή ταμείου θα πρέπει αυτόματα να ενημερώνονται ηλεκτρονικά τα στοιχεία του.
2) Το ποσοστό συμμετοχής είναι ελεγχόμενο με επιλογές 0%, 15% και 25%. Εχω ενημερωθεί ότι μόνο το 0 και το 15 ισχύουν σαν ποσοστά. Το 25 μπήκε μάλλον καταλάθος. Αλλά που μπορώ να ξέρω αν βάλω με 0% ότι ο ασφαλισμένος θα παει στο νοσοκομείο και οχι σε ιδιωτικό εργαστήριο? Σε αυτό μία πρόχειρη λύση, δυστυχώς όχι επίσημη, δώσαμε βάζοντας σε όλα 15% και το νοσοκομείο αποφασίζει τι θα κάνει. Μέχρι πρόσφατα στο Νοσοκομείο εδώ κρατούσαν συμμετοχές. Δεν είχαν ενημερωθεί λένε...
3) Που μπορώ να δω αν ο ασφαλισμένος δεν έχει γράψει εξετάσεις σε άλλο γιατρό κοντά στην χρονική περίοδο που ήρθε και σε εμένα? Δεν μπορώ να το δω αυτό και εκεί η απάντηση από το 1135 ήταν "Μόνο να έχετε εμπιστοσύνη στον ασφαλισμένο". Τι λέτε μωρε? Μπράβο? Κατοχυρώθηκα τώρα? Το ίδιο ισχύει και για τα φαρμακα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση που δεν μπορώ να δώ παρά μόνο αν συμφωνεί και ο ασθενής. Και αν ο κύριος ή η κυρία πέρνει πχ Lexotanil και δεν θέλει να το δώ γιατί μπορεί να τον πώ τρελό, πως εγώ θα ξέρω ότι δεν τα ξαναπήρε? Προσωπικά δεδομένα στην φόρα βέβαια είναι η αντίπαλη άποψη... Ναι κύριε μου. Αλλά εκεί δεν μπήκα για να δώ πόσο διαρκεί η σεξουαλική του επαφή ούτε το μήκος του μορίου του. Μπήκα να δω σημαντικές πληροφορίες για την υγεία του. Γιατί αν αυτός είναι πρεζάκι και μου πέρνει 2 κουτιά Tavor μέσα σε ένα ΣΚ θα βρώ και τον μπελά μου.
4) Πως μπορώ να βεβαιωθώ ότι έλαβαν το e-mail που ζητάνε στο τέλος κάθε εβδομάδας? Τα έχω στείλει σε μορφή Excel κλειδωμένα με κωδικό για να μην πέρνουνε καμία επεξεργασία παρα μόνο ανάγνωση γιατί στην Ελλάδα ζούμε, μπορεί να "πειραχθεί" η λίστα. Και που ξέρω εγώ αν το e-mail το πετάξανε αμέσως στο κάδο? Μπορεί να το έχω εγώ στα αποσταλμένα μου αλλά αυτό με καλύπτει? Θα κοιταχθούν τα e-mails μόνο όταν καταθέσω την λίστα στο τοπικό ΥΠΑΔ? Που εκεί ούτε η υπάλληλος δεν ξέρει τι γίνεται. Και δεν φταίει αυτή. Όταν μιλάμε για ηλεκτρονικές εκδόσεις εγκυκλιων κλπ και αρκετές υπηρεσίες έχουνε έναν υπολογιστή 10 ετών και αυτός χωρίς πρόσβαση στο Internet. Πως είναι δυνατόν να μας αναγκάζουν όλους σε ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων και στο ΙΚΑ μέσα δεν έχουνε υπολογιστές και πρόσβαση στο Internet?
Αυτές είναι κάποιες σκέψεις, από έναν αγανακτισμένο, κουρασμένο και νευριασμένο με τις δυσλειτουργίες του συστήματος. Ειδικά μετά το πρωινό σημερινό τηλεφώνιμα στο 11131 και αφού πάτησα το "2" μίλησα με μία υπάλληλο που μάλλον δεν είχε όρεξη για δουλειά σήμερα. Εγώ όμως πρέπει να συνεχίζω από τις 7 το πρωί που έρχομαι στο ιατρείο μέχρι και τις 9 το βράδυ να βλέπω κόσμο και να του ζητάω συγνώμη για την ταλαιπωρία του που δεν μπορώ να του γράψω γρήγορα τις εξετάσεις του γιατί κολλάει το σύστημα... Μέχρι και άρθρο σε τοπική εφημερίδα γίναμε. Να είναι καλά ο άνθρωπος - καθηγητής είναι - που διευκρίνισε ότι: "παρόλες τις προσπάθειες που κάνουνε γιατροί και οι γραματείς τους, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν γιατί τους "προδίδει" το ίδιο το σύστημα που προσπαθούν να κρατήσουν όρθιο..."
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠρίν φτιάξουνε το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αλλά και το σύστημα ιατρικών εξετάσεων που ακόμα δηλώνει ότι είναι σε πιλοτικό στάδιο
--- Τέλος παράθεσης ---
Αληθεύει η φήμη ότι και το e-syntagografisi είναι demo version;
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος4) Πως μπορώ να βεβαιωθώ ότι έλαβαν το e-mail που ζητάνε στο τέλος κάθε εβδομάδας?
--- Τέλος παράθεσης ---
Θα γίνω λιγουλάκι κακός, αλλά όσοι συνάδελφοι αποδέχθηκαν να κάνουν "συμβάσεις" με e-mail (και fax), έχουν πρόβλημα με τη διαδικασία;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση